PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : sipariş için yardım edermisiniz?

hako d
25-09-2004, 18:11
arkadaşlar merhaba.her nakadar acemisi olsamda bu işin iyi ve dayanıklı bir modelle başlamak istiyorum.aralarındaki farkları bilmediğim için yardımlarınızı bekliyorum.açıklayıcı yardımlar için şimdiden teşekkürler.

1= 1/8 serpent 950r yada 835.sanırım bunlar sadece kasa.eğer kasaysa sizce hangi motoru almalıyım sanırım biri 21 numaraydı.
2=1/8 hpi proceed w/ o engine sanırım buda sadece kasa.
3=1/8 kyosho evolava 21 on road kit
birde kullanıma hazır bodyli modeller var.

1=1/10 hpi nitro rs4-3 type ss kit w/acura rsx body
2=1/10 hpi rtr nitro rs4-3 w/bmw m3gt,lamborghini murcielaga
3=1/10 hpi rtr süper nitro rs4 w/lamborgihini murcielago

şimdi bu motorlardaki nitro rs4-3,rtr nitro rs4-3,rtr süper nitro rs4 ekleri nedemek oluyo yada aralarında ne gibi farklar var + - leri neler.son olarakta nitro rs4-3 type ss kit nedemek ,diğerleriyle ne farkı var.
yukardaki modellerden hangisi daha hızlı daha sağlam daha iyi yol tutar daha modifiyeye yatkındır ve servisi varmıdır.çok uzun oldu.özür dilerim.yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim

uçarlar
25-09-2004, 18:37
kafanıza fazla soru takılması çok doğal bu işe yeni ilgilenmeye başladıysanız mesela bendede elektrikli var şimdi benzinliye geçiyorum ama 3aydır araştırma yapıyorum sakın aceleye getirip yanlış karar vermeyin bu araştırmaya formdaki konuların hepsini okuma ile başlayabilirsiniz sonra rc sözlükteki terimlere şöyle bir bakın inanın çok işe yarıyacak sonra kafanıza bişe takılırsa mutlaka sorun iyi araştırmalar

hako d
28-09-2004, 20:04
mutlaka terimler vardır ama hangi marka daha iyi bilememki.onun için yardım iştemiştim ama tam bir clup ve arkadaş dayanışması ile 28 okuma vec 1 cevap.süper:) .cevap yazan arkadaşa çok teşekkür ederim

umitp
28-09-2004, 21:08
dayanıklılıgı sana baglı yanı kullanmana ama bu araclar icinde bence serpent 950r alma turkıyede yarısları yok sanıyorsam serpent 710 al derim vede nova mega yada novarossi .12 lik 3 portlu turbolu bir motor ile super bir araca sahip olabilirsin hadi arkadaslar sizde yorumlarınızı yazın arkadasa gercek kimse cevap yazmamıs yani.

uçarlar
28-09-2004, 21:36
5pot değilmi 710 benmi yanlış biliyorum

100kmh2sn
28-09-2004, 22:00
yeni başlarken en iyisini alma isteği belki herkesde olur ama bence yanlış olur,yukarı yazdığın arabalardan öncelikle 1/8 olarak yazdıklarını ve 1/10 hpi rtr süper nitro rs4 olarak yazdığın şıkkı kesinlikle düşünme
1/8 olarak yadıklarını düşünme dememdeki sebep ; o arabalar gas on road modellerdir,sadece pist ortamında kullanabilirsin ve hızları oldukça yüksektir,ilk araban için çok çok ileri seviye modellerdir ki tavsiye etmem.
1/10 hpi rtr süper nitro rs4 modeli ise hem TR de fazla yok hemde 1/8 - 1/10 arası bir model,parçası yönüylede sıkıntılı..
Yazdıklarından tavsiyem 1/10 hpi nitro rs4-3 type ss kit w/acura rsx body olan modeldir
Bunun dılşında Assocatied TC3 RTR alabilirsin veya illede iyi bişi olacak diyorsa piyasadan 2.el serpent ımpulse alabilirsin..

platy
29-09-2004, 01:54
Bence de yaptığınız listedeki en iyi model 1=1/10 hpi nitro rs4-3 type ss kit w/acura rsx body.
nitro rs4-3,rtr nitro rs4-3... ne demek diye sormuşsunuz. Bunlar hpi markasının modelleri. Baştaki rtr dediği de araba hazır yani toplanmış şekilde. Süper nitro olanı önermem. 1/9 gibi arada kalmış bir araba. Ben bi tane kullanmıştım , yürümüyodu , güzel değildi...
Fikrimce impulse , 705 , 710 , 835 , 910 gibi modelleri düşünmeyin bile...

hako d
29-09-2004, 10:24
şükrü kardeşim çok teşekkürler.diğer arkadaşlarada çok teşekkürler.kusura bakmayın adlarınızı bilmiyodum.bi kaç gün daha cevap yazılmasa 950 r alacaktım.anladığım kadarıylada ziyan edecektim arabayı.işi bilenlerin bi bildiği vardır mutlaka.1/10 hpi nitro rs4-3 type ss kit w/acura rsx body alnacak demekki.gerçi acura body dense lamborgihini yi tercih ediyorum ama anladığım kadarıyla farklı bodyler takılıyo.sizce nasıl,onuda sipariş etmeyi düşünüyorum.bide şükrü şu neon ışık olayınıda alınca bi anlatırsın heralde...:D .ayrıca modifiyeme yazdığın gibi hoby budur abi.saol

mrserhan
29-09-2004, 16:28
hako d bu işe girmek istemene inan cok sevindim. sanırım bi konuda farklı dusunuyoruz.

tahminimce sen pahalı olsun ama saglam olsun istiyosun (gercek arabalar gibi)
ama model arabalarda bu tam olarak boyle değil.

pahalı araba alırsın ornegin serpent 710 yada 705 bunlar pahalı ve kaliteli arabalardır. kendilerini ispatlamış arabalardır. ve cok fazla surat yapabilirler.

bu arabalar yuksek surate ulaşmak içinde daha hafif ve kırılgan parcalar içerir.

kısacası bahsettiğin arabalar ileri seviye arabalardır ve acemiliğin atlatılacağı cinsten makinalar değildir.

bence en azından bi serpent impulse alabilirsin cunku serpent 705 ve 710 gibi karbon parcalar değilde plastik parcalar mevcuttur. 705 ve 710 kadar kırılgan değildir ve ilerde bu plastik parcalar yerine carbon ve aliminyum kullanabilirsin.

benim soyliyceklerim bunlar.

platy
29-09-2004, 23:38
Beyler neden impulse ı bu kadar küçük görüyosunuz ya :D Tamam üstüne 705 , 710 çıktı ama bu impulse ın basit bi araba olduğunu göstermez. Kırılganlık olarak 710 dan daha sağlam evet ama yapılış olarak kene kasıştır...