Orijinalini görmek için tıklayınız : X-Mods pisti
Merhaba Arkadaşlar,
Geçirmekte olduğumuz kış ayları, havanın aradabirde olsa soğuk ve yağışlı geçmesi, Onroad araç kullanma pistlerinin uzak olması vb. gibi nedenlerden dolayı 3 arkadaş (daha doğrusu 1 kardeş, 1 kanka tabii birde ben) x-mods alıp, evde 1,50mx2,50m ebatlarında portatif bir pist yapıp kapışmaya karar verdik.
Bu konudaki düşüncelerinizi, deneyimlerinizi, yorumlarınızı bekliyoruz.:hannhan:
Teşekkürler :)
atinch & kukumambo & hasanacar
ben yaptım çok memnunum 2x2 metre olarak halıflexin tersini ve çıtalar kullandım toplam 15ytl falan tuttu... ama xmodsun dönüş açıları cidden berbat.... ben elimden çıkarıp mr02 almayı düşünüyorum...
Forumda x-mods'un dönüş açılarını %40 arttıran bir yazı görmüştüm bence onu bir dene, 3300 ohmluk dirençle yapılabiliyormuş yanlış hatırlamıyorsam.
cengizhan
25-02-2007, 01:39
evet evet kesinlikle yap o dirençler bir x mods un başına gelebilicek en güzel şey çok memnun olacaksın
deepdrastic
25-02-2007, 16:11
Forumda x-mods'un dönüş açılarını %40 arttıran bir yazı görmüştüm bence onu bir dene, 3300 ohmluk dirençle yapılabiliyormuş yanlış hatırlamıyorsam.
3.3k ohm olarak soylenir uzerindeki renkler turuncu, turuncu ve kirmizidir renk kodlari
kertenkebelek
27-02-2007, 16:34
evet gerçekden çok zevkli oluyo evde pist ama 5 dakikadan sonrası sıkmaya başlıyo :D ben yaptım ama çok sarmadı bende kaldırdım.büyük olunca zevkli oluyo.
İşte o yüzden (sıkılmamak için) en az 2-3 kişi birlikte bu işe girelim dedik. Pisti çok büyük yapamıyoruz evler müsait değil, ama yinede elimizden geldiğince büyük tutacaz pistin boyutlarını :D
savage_ss_4.6
28-02-2007, 19:23
güzel olur yaw...ben parkenin üstüne çıtalqar ile yapmıştım bi arada garjda drift pisti yapmaya kalktık tozdan bant tutmadığı için yapamadık ama yinede felaket iyi...bu arada x-mods lar gayet iyi dönüyor(eğer modifiye amortisör seti ile gelen uzun bi parça aracın altına takılıyo uzunca biraz o parça varsa)... bide eğer alan çok darsa drft tekeri alın iyi oluyo yaw yanlıya yanlıya dönmek
Pistimizin projesi hazır, aşağıdaki şekilde görüldüğü gibi basit bir pist olacak.
2 parça hazırlayacağız ki saklamak (muhafaza etmek) kolay olsun.
Pistin tabanını pvc yer döşemesinden yapmayı düşünüyoruz toplam 2,40m x 1,60m boyutlarında.
pistin kenarlarlıklarını pencere süngerinden yapmayı düşünüyoruz onun içinde yaklaşık 14m'lik pencere süngeri lazım :)
Yani maliyeti oldukça düşük olacak gibi.
Araçları henüz almadığımız için pist yapımında acele etmiyoruz ama tahminen 2-3 haftaya hepsi hallolur gibi.
Pisti yapınca fotoğraf ve video çekimlerini siteye ekleyeceğiz.
kertenkebelek
01-03-2007, 21:55
Atınç abi bi kaç şey söyliyim ben sana ben denedim ordan biliyorum,bence yer pvc si yerine halıflex in tersini kullan hem pist çok daha iyi tutar hemde pvc den 5 kat daha ucuz.yanlarada sünger kullanırsan araban çok hafif değdiğinde araba anında duruyo.onun yerine sert bi malzeme seç bence mesela hortumla yapabilirsin.bide eğer mini alıcaksan sana tavsiyem mini-z mr02.kolay gelsin
+1
ayrıca pvc yapmanızada gerek yok çıta alın onları boyayın mis gibi olur...
bide bu kadar küçük pistte xmodsun dönüşleri yetmez denedim ama bu ay içinde satıp mr02 alacağım... isterseniz görüşelim...
Andaç yorum ve önerilerin için teşekkürler, aslında daha elimizde araçlar olmadığı için bu proje şimdilik sadece kağıt üzerinde, ama halıfleks önerin bence gayet mantıklı, sünger yerinede dediğin gibi çıta kullanabiliriz. Ama bunları ancak araçları alınca değerlendireceğiz.
Alicho dönüşler benide endişelendiriyo ama yolun genişliğini biraz daha arttırırsak (40 cm yerine mesela 60 cm gibi) ozaman belki bu sorun çözülür.
Dediğim gibi araçları alınca bunları hallederiz sanırım.
Öneri ve yorumlarınıza tekrar teşekkürler.
kertenkebelek
03-03-2007, 19:19
Önemli değil Atınç abi bu arada sana tavsiyem yine mini-z mr02 :) çok daha iyi bir araç.bide pisti büyüteceksin tamam ama yiende kasıntı bi alet.tabi yine sen bilirsin ama bi ara deneriz istersen bende var mr02 bakarsın aralarındaki farka öyle karar veririsin
Scorpion_King
03-03-2007, 19:45
xmods parasına toyeastten veya firelap.com dan iwaver 2.0 alabilirsiniz, fiyatı hem ucuz hemde mr-02 gibi.
Scorpion_King
bahsettiğin modeli türkiyede bulmamız mümkün mü?? yeni başlıycam ama pek bir bilgim yok bu yüzden yurt dışından alışverişlerde neye dikkat etmem gerektiğini bilmiyorum ayrıca bahsettiğin modelin yurt dışı fiyatları oldukca uygun ve çok güzel görünüyolar
kertenkebelek
04-03-2007, 19:44
Scorpion_King
bahsettiğin modeli türkiyede bulmamız mümkün mü?? yeni başlıycam ama pek bir bilgim yok bu yüzden yurt dışından alışverişlerde neye dikkat etmem gerektiğini bilmiyorum ayrıca bahsettiğin modelin yurt dışı fiyatları oldukca uygun ve çok güzel görünüyolar
kargo dahil 100€ u geçmediği takdirde sorunsuz getirebilirsin.sanırım toyeastte faturayı düşük kesiyolar onun için sanırım biraz daha fazla mal getirebilirsin ama 100€u geçince kalıyo gümrükde.
Evveeeet Sonunda pistimizi yaptık bitirdik :) Yaklaşık 10 dakika önce
Aşağıda fotoğrafını ekledim.
Hakan, Hasan ve ben yaklaşık 3 saatlik bir çalışma sonucunda 2m x 2m boyutlarında PVC benzeri bir yerkaplaması kullanarak pistimizi oluşturduk.
Pistin kenarlarını 2 kat pencere süngeri ile kapladık elektrik bantından yolun çizgilerini yaptık ayrıca Daktilo silgisi ile de Start yazısını yazdık.
Ancak x-modslardan elimizde şu anda 1 adet olduğu için video eklemedik. Salı günü diğer x-modslarımızda elimize geçince yarış videolarınıda ekleyeceğim.
:)
http://img181.imageshack.us/img181/7646/atipistkt4.jpg
güzel olmuş elinize sağlık benim tasarımımla aynı olmuş hatta:D
Çok GÜsel OlmuŞ Vİdeolari Sabirsizlikla Beklİorum Bu Arada Saksi GÜsel OlmuŞ ;) :d
Yorumlarınıza teşekkürler,
Biraz önce çektiğimiz video'yu YouTube'a ekledik hemen, tabii şimdilik tek araba olduğunda çok keyifli değil, ayrıca pist yüzeyide biraz engebeli ama onuda halledeceğiz.
işte video
X-Mods Mitsubishi Evo VIII (http://www.youtube.com/watch?v=gfqPOq56zRg)
Scorpion_King
18-03-2007, 20:30
x mods virajları çok geniş alıyor denmişti, bu geniş alan halimi?
çok geniş alıyor özellikle pro. bir pistte çok yetersiz direnç modifikasyonu şart...
Bence dönüş açısı x-mods evo serisi için oldukça iyi. Yaptığımız pist 2m x 2m olmasına karşın oldukça rahat dönüyor.
Ayrıca ben forumda X-Mods Gen 1 için direnç modifikasyonun gerekli olduğunu okumuştum. Evo için gerek yok denmişti ki, kullanınca bende hak verdim gerekli değil.
Yaptığımız yarış videolarını ekleyince sanırım siz de hak verekcesiniz.
Dün gece Kardeşimle beraber yaptığımız yarışlardan bir demeti Videolar bölümüne attım.
X-Mods pisti yapmak istiyenler, X-Mods almak isteyenler vb. belki yararlanırlar bu görüntülerden.
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?p=148792#post148792
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.