Orijinalini görmek için tıklayınız : Lityum Pil
cengizhan
27-02-2007, 12:00
Lityum pilin daha uzun ömürlü ve daha performanslı olduğunu duydum x mods umda uygulamak istiyorum yapan varmı nerden ne kadara almış, bide farklı sarz aleti kullanmak gerekiyor heralde, nerde bulunur?
deepdrastic
27-02-2007, 15:13
aradigin pil bu sitede var sanirim
http://www.atomicmods.com/category.aspx?categoryID=239
ama mah dusuktur o tarz pillerde uzun omrunu ne yapacaksin normal sarjli piller 3 yil dayaniyorlar bide performans nasi fazla olsunki mah dusuk kullanirken cabucak biticek bi yalnislik var sanirim
DeLLyCeM
27-02-2007, 15:43
Hiçbir yanlışlık yok; Pillerin özelliklerini bilseydin neden daha fazla performans verdiğini anlardın.
1- Lithium Ion Pillerin bir hücresi 3.6-4.2v civarı voltaj tutabiliyor ve normal 1 adet AAA sized pilden hafif.
2- Bu piller 2s2p olarak takılıyor yani paralel şekilde bağlı 2 gruplu piller birbirine seri şekilde bu sayede 640mah 7.4v bir enerji sağlanmış oluyor, performansa ciddi bir artış olarak yansıyor.
deepdrastic
27-02-2007, 16:12
hafif oldugu icin arac kendini rahat tasiyo haliyle performansli oluyo yalnislik hafiflikteymis o kisimi atlamisim :D
DeLLyCeM
27-02-2007, 16:20
Hala tam okumadın yada anlamadın sanırım hem hafif hemde aracın üzerine standart halde takılan voltajdan daha fazla voltaj verilmiş oluyor. Çünkü bu araç 4 adet AAA size pille çalışmak üzere yapılmış buda eğer alkaline pil kullanırsanız 4x1.5=6v yada şarjlı pille 4x1.2=4.8v ile çalışıyor demek oluyor. Lithium pil modifikasyonu yapınca 7.4v ile aşırı voltaj sayesinde motor daha yüksek devirlere ulaşıyor ve aracın süratinde ileri derecede bir artış söz konusu oluyor.
deepdrastic
27-02-2007, 17:35
voltaj ile ilgili bisi yazdimmi ben hafifligin de onemli oldugunu vurguluyorum iste agir pil ile istedigin kadar 7.2 volt ver yuke girince o 7.2 duser amper degeri azalmis yada az ise yuksek devir pek te fazla surmez onemli olan pilin amperi daha iyi saklamasi amperi iyi saklarsa voltaj da daha sabit kalir
DeLLyCeM
27-02-2007, 18:01
voltaj ile ilgili bisi yazdimmi ben hafifligin de onemli oldugunu vurguluyorum iste agir pil ile istedigin kadar 7.2 volt ver yuke girince o 7.2 duser amper degeri azalmis yada az ise yuksek devir pek te fazla surmez onemli olan pilin amperi daha iyi saklamasi amperi iyi saklarsa voltaj da daha sabit kalir
Ne yazıkki söylediğin gibi olmuyor. Bu araçlar hakkında biraz araştırma yaparsan lithium pillerle ilgili modifikasyonlardan önce araçlara 5'li, 6'lı pil paketleri bağlandığını araçlara yüksek voltaj vererek yüksek süratlere çıkarıldığını görmüş olurdun. Aracın üzerindeki pillerin Ağırlık-Voltaj oranında voltaj daha fazla etki ediyor. Yani eklenen her cell başına ağırlık yüzünden kaybedeceği akım, sağladığı voltaj tarafından geçiliyor.
cengizhan
27-02-2007, 22:47
ben karakoyden bu gün NİMH pil aldım 110mAh ama bunlar 1.2V yazıyor üstünde?
DeLLyCeM
27-02-2007, 23:25
Çünkü normal bir adet şarjlı pil almışsın ve normal bir hücreli şarjlı pil 1.2 volt'tur. Li-ion pilllerin bir hücresi 3.6v ve Li-po pillerin bir hücresi 3.7v'tur.
cengizhan
27-02-2007, 23:34
:( ya nasıl bir pil alıcam peki nerden alıcam ? Biliyosun bunları birlikte takıcas:)
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.