Orijinalini görmek için tıklayınız : Neden RC Modelcilik?
Buarada pek çok konu konuşuldu tartışıldı. Peki kendinize hiç sordununuz mu, neden modelcilikle uğraşıyorum diye? Kendinizi bu soruyu sorun, eminim alacağınız cevaplar içinizdeki aşkı daha da kuvvetlendirecektir. ;)
Mesela kendim için örnek vermem gerekirse;
Ben daha 5 yaşında bir çocukken bile pilot olmak istiyordum. Ama ilerki yaşlarda geçirdiğim epilepsi hastalığı yüzünden olamadım. Ama bunu hiç sorun etmedim. Kendimi Bilgisayar Simulasyonlarında avuttum bir süre. Ama içimdeki çocuk, o uçma hevesi hiç bir zaman kaybolmadı. İlkokulda iken, bayram törenlerinde uçan balon satan amcaların balonlarına bilgisayardan kumanda edilen ve silah olarak iğne mermisi atan model uçaklarla saldırı yapmak ve hepsini patlatmak hevesimi hala unutamam :hmmm:
Sonuçta modelcilik uğraşı ve maddi kaynak isteyen bir işti, ve bende bir süre önce içimdeki aşkı dinlemeye karar verdim ve ilk modelim olan Hobbyzone Super Cup ile semalardaki yerimi aldım. İnanın bana, o ilk uçuştaki mutluluğum hiçbir şey ile mukayese bile edilemez.
Sizlerinde yorumlarınızı bekliyorum.
////\/\-TecH
16-03-2007, 14:57
Neden modelcilik?
Modelciliğe Konya'daki bir abim sayesinde ilk defa onun elinde görmüştüm.Elektronikle aram çok iyi olduğu için hemen bu merak sardım..Ve bir model de ben almaya karar verdim.İlk aracım bir nitrolu buggy olmuş tu.Ve inanın o ilk sürüşü hiç unutmuyorum.İnsana o keyif veriyorki derdi,tasayı her şeyden arınıp stresden uzaklaşıyorsunuz.Yani modelcilik beni dinlendiriyo.Modelciği sewiyorummm ve herkeze tawsiye ediyorum..saygılar
Ben bu ise ciddi anlamda 1989 yilinda ilk oyuncak olmayan RC aracim tamiya Fox buggy ile basladim.Daha sonra Turkiyedeki tum imkansizliklara,olumsuzluklara ragmen bir sekilde devam ettirdim,taaki universite ve is hayatini bir arada yurutmeye baslayana kadar.Bir kac sene ara verdim,ancak daha sonra tekrardan devam ettim.
Benim icin tamamen terapi gibi aslinda,zamanla araclarla ugrasmak,bakim,parca yapmak,vs kosturmakla ayni hazzi vermeye basladi.
Oyuncakla oynamaktan vazgeçemiyorum işte ne yapayım. Bu yaşta action man ile oynayamayacağım (yani uluorta oynayamıyorum) için modelcilik kisvesi altında yürütüyorum faaliyetlerimi.
Oyuncakla oynamaktan vazgeçemiyorum işte ne yapayım. Bu yaşta action man ile oynayamacağım (yani uluorta oynayamıyorum) için modelcilik kisvesi altında yürütüyorum faaliyetlerimi.
:fısfıs: bende aynı öyleyim aman kimse duymasın:fısfıs:
Scorpion_King
16-03-2007, 18:06
Müzik öğretmenim bulaştırdı bu işe, thk dan maket uçak eğitimci sertifikası varmış. Ama ben bunu bilmiyordum. Ta ki, o cumartesi saat 11 sularına kadar:)
Okula başka bir nedenle gitmiştim, sınıfın birinin kapıyın bird eaçtım ne göreyim 4 öğrenci ve hocam thk nın kitlerinden yapıyor. Bu nedir ki falan derken onlara katıldım, diğer öğrenciler zamanla sıkılıp bıraktılar. Haftalarca hocayla 2 kişi çalıştık, ağlamasınlar mızlamasınlar diye 4 modeli birden yaptık, biri de benim 5 model:D
Sonradan birde baktım rc leri de var bunların. Bende tabiki direkt atladım.
Aşırı memnun ol(a)masamda seviyorum bu işi, internet kafelerde oturup saatlerce yemek yemeyi unutmaktansa böyle bir eğlence aracı bulmuş olmam beni mutlu ediyor.
Bu ise ilk kez 1 yil once en iyi arkadaslarimdan birinin savage 25 almasi ile bende bu ise bulastim ve ilk aracim olan rs4 umu aldim.
SERTAN CAN
16-03-2007, 18:27
ben ilk rcye bu sitede başladım tuning dergisinde görmüştüm bana 8 yaşımda araba sürmeyi öğrettiler o yaştan beri hız tutkunlum var abimin minisinde gazlarken şanzıman bile indirmiştim geçen sene, bu forumda 100kmh 2 saniyeyi görünce o hafta bitane tamiya tg10 aldım başlamak için bidada bırakamadım zaten bu modifiye tutkunlum ve o ayki dergi olmasa aranızda olamıycaktım belkide gerçi her ay dergide hobbyrc.
ceyhun34
16-03-2007, 18:31
insana dertlerini unutturan bir hobidir...ulaşamadığınız hayellerinizin en güzel avunma yolu budur kesinlikle.....ihtiras öyle bir noktaya gelirki bir süre sonra
(kendi açımdan..) hazır almak yerine kendiniz üretmeye başlarsınız modellerinizi.......tam bir hastalık.....:)
SERTAN CAN
16-03-2007, 18:37
hem kız arkadaşın hemde hobby yürümüyo:) 2side olunca dertler 2 katına çıkıyo:)
gercek hayatta yapamadiklarimi bu hobbyle yapabilmemiz bence en cekici taraflarindan biri..
insanlara bu hobby malesef zorla sevdiremezsiniz bi insanin kendisi istemesi lazim.. ben yakin cevremde cok ugrastim ama kimseyi begendiremedim.. nedenini bilemiyorum acaba oyuncak gozuylemi bakiliyor...
kim nederse desin bu hobby benim vazgecilmezim.. bi kiz arkadasima bile degisirim yeri gelirse ..
Benim çevremde çoğu kişi sevdi.Hatta Babam porche hastasıdır.Bende ona porche'nin yarış modelini(gp yarışları)gösterdim ve babam o arabayı alacağını söyledi.Aslında düşünüyorum bu yaştan sonra Babam nasıl Rc sevdi diye.E malum yaş elli altı(56) bende öyle olunca şaşırdım:) :) İlk Rc'leri autodrom denilen yerde gördüm.(bundan 3 sene önceydi galiba)uzaktan görünce, oyuncak araba zannettim:D ,ama yakından izleyince O alfa romeo'nun dönüşlerini gördüm ve vay be! dedim.Sonra Rc olduğunu öğrenince internet'ten araştırdım ve Hobbyrc'yi buldum.
hız
turku
yaratıcılık
kırıp-dökme
ve sıcak bi ortam...herşey bu çatının altında toplanıyor >>>Rc model araba(uçakçılar uçak diyebilir :D)
1,5 yıla yakındır devam eden bu hobbyi çok seviyorum inş daha sonralarda devam edecektir
Rc_BalliStiCs
16-03-2007, 23:28
5 sene önce bi rc dükkanına gittik (ki nedir ne değildir bi fikrim yoktu) ve ben hemen nikko gibi oyuncak türü hazır arabalara yöneldim.ailem yapılmamış bir araba alda bari öğrenirsin dedi :) bende aldım ilk tamiyamı (tabi nasıl bir işin içine girdiğimi bilmeyerek) arkadaşlarıma bulaştırmam biraz uzun sürsede oldu.
neden rc modelcilik,çünkü kafa yormak güzel yani boş oturmamak.üretmek güzel.sorumluluk almak güzel.plan yapmak güzel :)
Çünkü bana sökmem ve incelemem için başka motor vermiyorlar :( :eek:
Biri bir gün bana aracının motorunu verirse (V8 alman yada en azından V6 Nissan motoru olursa iyi olur) bu hobiyi bırakırım.Hiç düşünmem bile :P
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.