Orijinalini görmek için tıklayınız : Uçak bölümüne düzenleme
Merhaba arkadaşlar.
Üye sayısı gün geçtikçe artan HobbyRC forumumuzda, buna paralel olarak konu sayısı ve çeşitliliği de hızla artmaktadır. Bu ilgiden, UÇAK bölümümüz de nasibini almış durumda Allah'a şükür.
Elektrikli uçak konusunun moderatörü olarak bir süredir uygulamayı planladığım düzenlemenin zamanının geldiğini düşünüyorum. Çünkü en başta ben olmak üzere birçok arkadaşımız, yeni konuları ELEKTRİKLİ veya YAKITLI başlıkları altında değil de RC Uçak ana forumu genelinde açıyor. Bu nedenle hem karışık ve düzensiz bir konu kalabalığı hem de gözden kaçabilen bazı başlıklar olabiliyor.
Şu andan itibaren ben gerekli düzenlemeleri yapmaya başlıyorum. Sizden de, açacağınız konuları uygun başlık altında açmanızı rica ediyorum. Zaten topu topu 2 başlık var; ya ELEKTRİKLİ ya da YAKITLI. Mesajınız hangisi ile ilgili ise önce o başlığı seçin, sonra konuyu açın. Açmak istediğiniz konunun bu iki başlıktan hangisine girmesi gerektiği konusunda karar veremiyorsanız veya bu başlıkları ilgilendirmiyorsa; o zaman RC UÇAK ana başlığı genelinde açabilirsiniz.
Herkese iyi forumlar...
ohh be :P Bencede en iyisi bu :P karışıklık olmaz ne güzel elektrikliyse oraya benzinliyse oraya teşşekkürler hocam iyi bi düzenleme ...
Bilmiyorum ne kadar dogru ama asagidaki ortak konular disindaki konular ilgili bolume acilabilir.
1- Yeni baslayan elektrikli , benzinli secimi karar verme asamasi
2- Hobiye baslangic , yol gosterme
3- Ortak donanim ;
Servo - Radio - Receiver - Depron - Balsa - Kimyasallar ( Yapistirici vs )
4- Hava Fotografciligi
5- Aktivite duyuru ve bilgileri
6- Yurt disi - ici alisveris konulari
7- Akrobasi
8- Ucus'un temelleri , ucus fizigi vs. konulari
9- Planor ve benzeri motorsuz sistemler
olabilir diye dusunuyorum.
Bende actigim tum konulari elektrikli ucaklar ile ilgili olmasina ragmen , diger kisimda gozden kacar gibi bir nedenden ( diger konularinda oyle oldugunu , yani ucak kimsinda elektirkli ile ilgili konular oldugunu gordugum icin ) Ucak kismina acmistim. Sonraki geleceklere karisiklik olmamasi acisindan sizinde uzerinde ayni fikirde oldugunuz konulari ilgili bolumlere tasimak cozum olabilir mi ?
6.madde hariç (alışveriş konusunu ana sayfadan ayrı olarak bir de uçak bölümünde tekrar açmak gerekli olmayabilir) güzel sınıflama olmuş. Ama herşeyin bir zamanı vardır. İnşallah yakın bir zamanda bu şekilde alt grupları da ayırırız.
selamlar..
RCUCAK bolumunun alt gruplar altinda olmamasi gerektigine inaniyorum...
3 ana konu var bence..
rc ucak
rc araba
rc tekne
bence duzenlemenin buna gore yapilmasi daha sonra da diger alt gruplarin yapilmasi gerekmez mi acaba:)
moderator arkadaslara kolay gelsin;oleeea:
Selamlar Hikmet bey'in sınıflandırması oldukça güzel. ileride aramıza katılacak olanlar sayfalarca mesaj arasında dolaşmaya üşenip aynı konuda defalarca başlık açacaklardır. Bu nedenle aytıntılı bir sınıflandırma oldukça işe yarayacaktır. Elektrikli ve patlar motorlular dışında jet motorlular için de bir başlık açılabilir. Patlarlı motorlar için bir başlık, altında 2 ve 4 zamanlılar olarak, daha alt başlıklarda motor bakımı, karbüratör ayarı, buji seçimi gibi ayrıntılar bulunabilir. Kanat profili, ağırlık merkezi gibi bazı ortak konuların ayrı başlıkta olması çok daha verimli olacaktır.
Bu forum genellikle RC araba üzerinde yoğunlaşmış görünüyor. Hadi biraz da uçak olsun hatırları kalmasın türünden bir bölüm açılmış gibi. Sayın c/z bu konuyu vurgulamış zaten ve çok yerinde bir tespit.
Ayrıca yine çok kullanacağımızı düşündüğüm modelcilik-plandan uçak yapımı- kitlerden uçak yapımı gibi başlıklar da olmalı. Ancak bu başlıklarda açılacak konuları iyi açıklayan başlıklarla açıklamak gerekir. örneğin bir ARF Paragon montajını anlatan konu açılacaksa başlık "Paragon ARF" şeklinde olmalı.
Önereceğim bir diğer başlık ise "icatlar" başlığı. alışılmışın dışında malzeme, model kullanımı da bu bölümde yer alabilir.
Bir de yerli üretici firmalar konusu var. Forum politikası gereği bunlar yazılmıyor, özel mesajla sorun deniliyor. Beni de bu forumdan soğutan bir yaklaşım. İlk başladığımda bir malzeme ya da malzeme satıcısı arıyorum birisi çıkmış tam aradığım konuda yazmış ama firma adı vermemiş. en son mesajı da 2 yıl önce yazılmış. forumda olup olmadığı da belli değil. Mesaj yazıp da aylarca beklemenin yeni başlayan biri için ne kadar büyük bir sıkıntı yaratacağını tahmin edersiniz. Çözülmeyeceğini düşündüğüm bu konunun forum katılımcıları için sorun olduğunun bilinmesinde fayda var.
viaconme
10-08-2007, 12:42
Konu hakkında paylaştığınız önerileriniz için teşekkür ederim. Konunun bir aciliyeti yok ancak bu konuda farklı öneriler ışığı altında ortak bir alt yapı oluşturulabilirse Gürman abinin onayı doğrultusunda gerekli değişiklikler yapılacaktır.
Ancak unutulmaması gereken bir konu var, bölüm içersinde düzenleme yapmak oldukça emek isteyen bir iş. Konu başlıklarını düzenleme sınıflama konuların taşınması... Gelecekte düşünülere uzun vadeli bir porgram hazırlanırsa elimizden geleni yapmaya çalışırız. Gürman abi bu konuda bize gerekli direktifleri iletir konu bir sonuca bağlandığında...
Saygılarımla.
Arkadaşlar, hepinizin taleplerini anlıyorum ve haklı buluyorum. Tespit ettiğiniz bütün eksikliklerin ihtiyacını ben de hissediyorum. Forumdaki "yürüyen şeyler" baskınlığını görmezden gelmek mümkün değil. Ülkemizdeki eğilimleri düşündüğümüzde bu baskınlığın nedenini anlamak kolay.
Uçak bölümü izleyen sayısı genelde 30-40 kişi arasında değişiyor. Aktif katılımcı ise bu sayının ancak %25'i. Bu konuya gerçekten gönül vermiş arkadaşlarımızın foruma katkısı arttıkça behsedilen değişikliklerin zamanı gelmiş olacaktır. Şu aşamada ek alt başlıklar açmak, sadece foruma hakimiyeti azaltır diye düşünüyorum. Bu forumda RC UÇAK başlığını DİĞER RC TÜRLERİ sınıflamasından çıkarabilecek güç, aktif katılımcı sayısının artmasıdır. Benim en önemli amacım budur.
...Bir de yerli üretici firmalar konusu var.....
....Mesaj yazıp da aylarca beklemenin yeni başlayan biri için ne kadar büyük bir sıkıntı yaratacağını tahmin edersiniz......
Firma konusuna çok değinmek istemiyorum. Serbest olduğu günlerde çıkan tatsızlıkları, sıkıntıları, gereksiz kavgaları forumun eski üyeleri hatırlar. Forumun, amatör hobicilikten uzaklaşan bir arena ortamına dönüşmesini engellemek için yöneticilerin aldığı bir karardır, belki ileride değişir.
Konu ile ilgili birçok yerli forum var. "Mesaj yazıp da aylarca beklemek" ifadesini hak eden en son hobi forumudur HobbyRC.
İnanıyorum ki RC UÇAK bölümünde yakın zamanda aktif katılımcı sayısı artacak, üyelerin açtığı konu çeşitliliği ve zenginliği, alt başlık ihtiyacını zaruri kılacaktır. Öneri, yorum ve eleştiri sunan herkese teşekkür ederim.
Bu bölümde yeni bir düzenleme yapmak elbette bu işe yıllarını vermiş kişilerin bilgileri ile yöneticilerin forumu yönetme prensipleri doğrultusunda yapılacak bir şekillendirmedir.
Bizler sadece bulunduğumuz ortamın daha iyi olmasını istemek bu amaca uygun fikirler üretebilirsek paylaşmakla yükümlüyüz. Bu da buralardan yararlanmanın karşılığında bir görev gibi görülmelidir bizler için. Zaten fikirlerini yazan arkadaşlar da forumu sırtlanan sahiplenen kişiler gördüğüm kadarıyla.
Ben hem modelcilik-model uçakçılık konusunda hem de forumda yeni biri olarak foruma yeni katılan ve bu konuda bilgi peşinde koşan biri olarak fikirlerimi yazdım. Belirttiğim konularda sorunlarla ilgilenilmesi yeni katılımcıların bir iki soru sorup ortadan kaybolmasını değil forumun aktif katılımcıları haline gelmesini sağlayabilir.
son olarak Gürman beyin yanlış anlamasına da değinmek istiyorum.
Yerli firmaları özel mesajla sorun foruma yazmayın prensibi ile ilgili olarak yazmıştım o cümleyi. Aradığım malzemeden bahseden bir üyeye özel mesaj atıp soru soracağım ama yazan kişi en son 3 yıl önce yazmış, bir daha ortada görünmemiş. Bu kişiye özel mesaj yazıldığında aylarca beklemek ve yine de cevap alamamak mümkün. kasdettiğim buydu.
Ayrıca forumlar kişilerin hazır beklediği her sorulana cevap yazmak zorunda oldukları bir ortam değildir. Soruyu soran da bunu bilerek sormalıdır zaten ve bu nedenle foruma yazılan mesajlara cevap verilmesi konusunda herhangi bir ifadeyi ilk veya son haketmek gibi bir iddia da taşımamalıdır.
Saygılarımla
Daha zengin bir uçak bölümü hizmete girdi.
Emeği geçenlere teşekkürler.
Forumun yeni şekli çok daha iyi...:)
Emeği geçen herkese teşekkürler....
Artık 1 ay önce actıgımız koyubulabilecez.:) YAŞASIN...:D
bence güzle oldu. yapılması gereken açtığımız konunun doğru yerde olduğundan emin olmak.
bence şimdi her başlık altında önemli konular olmalı . mesela elektronik bilgileri. esc nedir servo nerdir vs.vs.
Ben bir de "Uçak dışında diğer RC türleri" başlığı altında "RC Arabalar" diye bir konu olsun isterim :)
forumun yeni hali çok güzel ve düzenli olsun. emeği geçen herkesin ellierine sağlık emeklerine sağlık.
bir tek düşüncem var bu konuda. yeni üyelerede oluyor bu genelde. sürekli var olan konulara bir daha başlık açılıyordu. bu ayırma sonucunda ortadan kalkacaktır ama yanlış başlıklara konu açılmaları olabilir diye düşünüyorum. hayırlısı olsun.
Ben bir de "Uçak dışında diğer RC türleri" başlığı altında "RC Arabalar" diye bir konu olsun isterim :)
Bu forumdaki eski ezikliğimizi açık etmeyelim hemen :).
volkan_uzman
17-01-2008, 20:22
emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.
ben "yürüyen şeyler" den :D kullandığım halde çok faydalı bir şekilde başlıkların ayarlamasının yapıldığını gördüm. ayrıca benim aklıma şuda geldi, mesela anasayfamıza forumu ilk kez kullanacaklar için şeklinde bir başlık açılırsa, ilk gelen kişi forumda ilk baş neler yapması gerektiğini bilirse forumda açılan konulara mükerrer başlık açılmasının önüne geçilebilir diye düşünüyorum.
saygılarımla...
Ellerinize sağlık forumun yeni hali çok güzel ve kullanışlı olmuş.En sonunda "ötekiler" kategorisinden çıktık arkadaşlar.Hadi hayırlısı olsun...
Bazı fikir alışverişleri sonrasında ve önerilerim doğrutusunda forum yönetimi hızlı karar verdi ve hemen uygulamaya geçirdi. Açıkçası biraz daha sürer sanıyordum ama yönetim genç ve dinamik :). Bu nedenle başta webmaster'ımız Taci olmak tüm ekibe teşekkür etmek istiyorum.
Ben her konuya tek tek bakıp ilgili başlık altına taşımaya başladım, bu iş birkaç gün daha sürecek gibi. Bu süre sonunda konular yerlerini bulacaktır. Geçici düzensizlik için sabrınızı rica ediyorum.
Sonuç olarak bu düzenlemenin amacı; konuları kategorize ederek mümkün olan en az sayıda başlık altında derli toplu yer almasını sağlamak, dolayısıyla konulara erişimi kolaylaştırıp hakimiyeti artırmaktır. Umuyorum ki hedeflenen şekilde Uçak bölümü hak ettiği yapısına kavuşacaktır. Bence şimdi taşlar yerine oturdu. Umarım sizler için de daha keyifli hale gelmiştir.
Eskisinden iyi güzel olmuş.Elinize Sağlık.
selaattin
18-01-2008, 18:47
Çok güzel olmuş ellerinize sağlık...
Ve buradakilere uçağı sevdiren herkese (onları zaten biliyosunuz) çok teşekkürler...
viaconme
19-01-2008, 16:05
Herkese selamlar,
Gürman abinin isteklerini yerine getirmemiz yönetim olarak bizlerin en önemli görevlerinden... Bir süre öncesine kadar çekirdek olarak bulunan bölüm Gürman abinin önderliğinde ve diğer üyelerimizinde katkılarıyla bugün bu noktaya gelmiştir... Başta Gürman abi olmak üzere, katkıda bulunan tüm modelcilerimize çok teşekkür ederim.
Forum stilimizde hala eksiklik ve düzensizlikler mevcut bunları biliyoruz. Ancak Gürman abi gibi bu işe emek veren ve pozitif enerjisini kullanarak her adımda bir üst seviyeye taşıyan modelci arkadaşlarımızın desteği olmadan tek başımıza bir yerlere getirmemiz oldukça zor.
Birlik ve beraberlik içersinde nerelere gelindiğinin en önemli kanıtıdır RC UÇAK bölümü... Umarım harcanan emeklere gösterilecek saygı ve katıkı çerçevesinde daha ileri seviyelere taşınacaktır..
İstanbul Yeşilyurt'ta askeri havacılık müzesinde bahar ayında uçakçıların ağırlıklı olduğu bir organizasyon düşünüyoruz. Bu konuda etkinliği geliştirme ve organize etme adına görüş ve önerilerinize her zaman açığız.
HRC olarak herkese kırımsız ve güzel uçuşlar..
Saygılarımla.
iyi olmuş gerçekten gürman abi bence türk modelciliğine adını yazdırmış bir idol olma yolunca ilerliyor... bu arada RC uçaklarla ilgilenen kişilerin bir spor salonunda resmi bir tatil gününde toplanması taraftarıyım hatta tower gibi bunu bir festivale dönüştürebiliriz.. bunun için elimden geleni yapmaya hazırım bu arada towerdan siparişlerim geldi ço kyakında full fotolarla ve videolarla beraber bir "pylon racer(dakikada 55000rpm'lik)" ve "bir jet" projesiyle karşınızda olucam,bütün yapım aşamalarını "hydroplane" çalışmam gibi buraya koyucam, tüm hayranlarıma duyurulur :)
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.