PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : F/28 Parkflayer bitti.

30-03-2007, 11:35
yine geçen hafta sonu cumartesi başladığım F/ 28 ide bitirdim. yalnız bu uçakta bir aksilik oldu. ya proje istenilen ölçülerde çıkmadı yada yanlış verildi. başladıktan hemen sonra pişman oldum fakat başladığım hiç bir işi yarım bırakmadığım için bunuda tamamlamaya çalıştım. bu uçağında uçuş görüntüleri mevcut sadece internete yükleyemedim. bugün ilerleyen saatlerde onuda yükleyecegim. (uçuş görüntüleri benim değil ) ben daha uçak uçuramadım.

yapıpda uçaramadığım uçaklar herhalde bende bıkkınlık yapmaya başladı. şimdi bir süre uçak yapmayı bırakıp, sadece elektroniklerini toplayacagım. fakat bu konu ile ilgilide çekincelerim var. sahsen ben dısarıdan malzeme almayı (ithal) sevmeyen birisi olarak bu malzemeleride yerli almak istiyorum ama yerli malzeme maalesef yok! yerli satıcılarda yine maalesef yüksek rakamlardan satış yapıyorlar. artık bakacagız çözümlerine ya dışarıdan getirtecegiz. yada ikinci el vs temin yollarına gidecegiz.

saglıcakla kalın

kırımsız uçuşlar.

30-03-2007, 11:38
bunlarda diğer resimler

PATO
30-03-2007, 18:44
Eline sağlık. Görüntüsü çok güzel ama stabil uçabilmesi zor gibi geldi bana.
Yakında Hatay tayfasından buna rakip F16 geliyor:).

30-03-2007, 19:09
Gürman bey degerli yorumunuz için teşekkür ederim. hakikatten bu uçak çok biçimsiz oldu, gerçi bugün uçus videosuna baktım, uçan uçakla arasında pek de bir fark yok gibi ama uçurmadan bilemem. yalnız bu uçak hiç kimsenin dikkatini çekmemiş bugün. yabancı forumlarda bunları gördüğüm zaman "vay canına adamlar neler yapmışlar" diyordum, demekki bizde yapabiliyormuşuz bu tür uçakları. birazda bunun için yaptım .

herhalde uçan bir uçak kagıttanda olsa uçmayana yeğleniyor.

Hatay tayfasının F16 sını okudum, valla bende çok merak ediyorum. uçus videosunu da görürsem daha bi gayrete gelirim herhalde.

PATO
30-03-2007, 22:27
Uçmaması mümkün değil, önceki mesajımı düzelttim. Bu kadar emek verilmiş bir model her şekilde uçar, ama stabil uçar mı? Tereddütüm bu idi sadece.

Yabancı forumlardaki tespitinde çok haklısın. Çünkü adamlar rutini aşmışlar, varyasyon arıyorlar...

emsalsiz4040
19-04-2007, 11:54
tebrik ederim kardeş cok güzel olmuş.....planlara nereden ulaşabilirim....saygılar

19-04-2007, 12:12
bu uçakların planlarını rc gorups dan indirmiştim. fakat şimdi o linki tıkladıgımda açmıyor. ama arama yaparsanız bulabilirsiniz.

force
19-04-2007, 14:46
vay gihe guzel bir çalışma

emsalsiz4040
19-04-2007, 19:36
tamam kardeş sağol benim bulduğum linkler denemek isteyen indirsin...

http://www.parkjets.com/F-28%20gamma.PDF

http://www.parkjets.com/F-28%20gamma-tiled.pdf

http://www.parkjets.com/F-28-fins.pdf

kolaygelsin......

fatal1ty
19-04-2007, 20:26
diğer uçağında planını verebilirmisiniz?

emsalsiz4040
20-04-2007, 00:27
diğer uçağında planını verebilirmisiniz?

tabi nedemek kardeş F-18 parkflayer planı:

http://www.rcgroups.com/forums/showatt.php?attachmentid=296467

http://www.rcgroups.com/forums/showatt.php?attachmentid=296817

kolay gelsin......

20-04-2007, 10:02
emsalsiz seni, biraz kızgın gibi gördüm. ben daha önce dediğim gibi o sayfayı tekrar açamama gibi bir sorunla karşılaşmıştım. ingilizceden zerre kadar anlamayan biri olarak, yabancı bir forumda birisinin yazdıgı bir konun içinde bulmam gerekiyordu uçakların planlarını, bak sende bulmuşsun ama yinede benim buldugum sayfa degil di. dün akşam yazını okudutan sonra tam 3 saat sonra ulasabildim o sayfaya,

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=352329&page=6

yukarıdaki sayfanın orta yerlerinde adamın birisi 10 tane jet modelin planlarını vermiş, isteyen baksın, yapsın, uçursun.
kaldıki benim uçagım hala kit olmaktan ileri gidemedi. uçup uçmayacagını bilmediğim bir uçagın planlarını verip milleti boşa masrafa sokmayada gerek yok aslında ama yapmak isteyen varsa yapabilir. ben buradan üdü yoluyla benden planları isteyen bütün arkadaşlara mail yoluyla gönderdim. burada link vermenin yasak oldugunu sandıgım için o konuda bir link yazmadım.(bu tür link yazma suçu ile başka forumlardan banlanmıştım daha önce):) hadi kolay gelsin.

emsalsiz4040
20-04-2007, 12:11
emsalsiz seni, biraz kızgın gibi gördüm. ben daha önce dediğim gibi o sayfayı tekrar açamama gibi bir sorunla karşılaşmıştım. ingilizceden zerre kadar anlamayan biri olarak, yabancı bir forumda birisinin yazdıgı bir konun içinde bulmam gerekiyordu uçakların planlarını, bak sende bulmuşsun ama yinede benim buldugum sayfa degil di. dün akşam yazını okudutan sonra tam 3 saat sonra ulasabildim o sayfaya,

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=352329&page=6

yukarıdaki sayfanın orta yerlerinde adamın birisi 10 tane jet modelin planlarını vermiş, isteyen baksın, yapsın, uçursun.
kaldıki benim uçagım hala kit olmaktan ileri gidemedi. uçup uçmayacagını bilmediğim bir uçagın planlarını verip milleti boşa masrafa sokmayada gerek yok aslında ama yapmak isteyen varsa yapabilir. ben buradan üdü yoluyla benden planları isteyen bütün arkadaşlara mail yoluyla gönderdim. burada link vermenin yasak oldugunu sandıgım için o konuda bir link yazmadım.(bu tür link yazma suçu ile başka forumlardan banlanmıştım daha önce):) hadi kolay gelsin.

estafurullah abi kızgın felan değilim yanlış anlaşılma olmasın.........ayrıca actığın konu için tekrar teşekkür ederim önceleri yapımı çok zor olan bir maketmiş gibi gelirken planları araştırırken rasladığım resimlerden çokta zor olmadığını ama emek isteyen model olduğu kanaatine vardım ve bu modeli yapmak aklımın ucundan bile geçmezken kısmet olursa bugün yarın yapmaya başlayacağım....son olarak hatırlarsın motorla uğraşma demiştim sözümü geri alıyorum yaptığın son derece uygunmuş devam et kardeşim uçuş videosunu bekliyorum kırımsız uçuşlar.......

kabalık ettiysem özür dilerim .....saygılar

emsalsiz4040
30-04-2007, 11:52
yine geçen hafta sonu cumartesi başladığım F/ 28 ide bitirdim. yalnız bu uçakta bir aksilik oldu. ya proje istenilen ölçülerde çıkmadı yada yanlış verildi. başladıktan hemen sonra pişman oldum fakat başladığım hiç bir işi yarım bırakmadığım için bunuda tamamlamaya çalıştım.

saglıcakla kalın

kırımsız uçuşlar.

merhaba kardeş bu mesajını dun gece fakettim ve sormak istedim acaba planın hatası modele büyük ölçüde etkiliyormu?? eksik veya çıkmamış parça varmı???son olarak modelin planını indirirken f-28 fins dosya adlı pdf formatlı bir plan daha görülüyor bu plandaki parcaların amacı nedir bilgilendirirsen sevinirim.....

saygılar....

30-04-2007, 12:59
merhaba kardeş bu mesajını dun gece fakettim ve sormak istedim acaba planın hatası modele büyük ölçüde etkiliyormu?? eksik veya çıkmamış parça varmı???son olarak modelin planını indirirken f-28 fins dosya adlı pdf formatlı bir plan daha görülüyor bu plandaki parcaların amacı nedir bilgilendirirsen sevinirim.....

saygılar....

bu uçagı yaparken "F/28%20gamma" ve "F/28%20gamma-tiled" adında pdf formatında iki dosya indirdim. birinci dosya da F/28%20 gamma dosyasınından çıktı aldım. bir çok parça vardı, bu parçaları birleştirmek için, yarım paket sigara eşliginde bir kaç saat parçaları seyrettim. daha sonra birleştirmeye çalıştım, her ustanın yaptıgı gibi bende de bir kaç tane fazladan konulmuş parça çıktı(yani yerini bulamadım) fakat %20 nin anlamı herhalde verilen ölçü %20 büyütülerek çıktı alınacak anlamına geliyor yada tam tersi. sonuçta uçamayacak bir uçak çıktı ortaya görüntüsü olsun dersen yap derim, lakin uçması biraz zor gibi. senin yazdıgın dosyayı görmedim ve indirmedim de. F/18 de de benim indirdiğim ve yaptıgım çizim ile sizin verdiğiniz çizim arasında bazı farklılıklar mevcut. sizin verdiğiniz çizim daha detaylı, bende ki çizim de bu kadar detay mevcut degildi. kolay gelsin:)

fatal1ty
30-04-2007, 14:02
planlar gerçekten çok güzel. Paylaşım için Teşekkürler. Kolay gelsin...