Orijinalini görmek için tıklayınız : HELP!!! tower hobbies Hakkında
:confused: sitede okudum ve sayfaya baktım 329$ a tam istediğim gibi bi rc buldum (HPI Süper Nitro RS4/w, ilk arabam olacak) sizlerden hem bu araba ile görüşleriniz. Hemde benim için ilk sırada olan ve tower hobbies sitesi hakkında; yazılarda alışveriş ettikten sonra gümrükten (+%10 gümrük ücreti karşılığında) alındığı yazılmış tecrübesi olan arkadaşlar KAÇ GÜN SONRA, HANGİ GÜMRÜK, NASIL HABERİM OLACAK, NELER YAPMAM LAZIM, VE NE KADAR ZAMANDA GÜMRÜKTEN ALMAM LAZIM...:confused: :confused: :confused: ya yadım ederseniz çok sevinirim. seyirci olmaktan sıkıldım. bende aranıza katılmak istiyorum....
MeksikAli
03-10-2004, 11:35
1- Öncelikle Foruma hoşgeldin ....:)
2- Açtığın konunun bu Thread ne alakası var ... yanlış yerde açmışın ... :p
3- Buraya tıkla sana yardımcı olur ... (http://php.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=1451)
Kolay Gelsin
Sevgiler Saygılar :D
eyvallah, yanlış yere açmışım pardon ,
YARDIMIN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM HEMEN İNCELİYORUM
:muck: :eyweyw: :yuppiyuv: :ahhahyt:
o arabayla yarışlara katılamayacağınıda bilmen lazım ayrıca..
HPI RTR Nitro RS4 3 yarışlar için uygun mu peki???
bi de alış verişi anladım ama ben ist`deyim herhalde buradaki gümrüğe gelecek
1-gümrük nerede?ve nasıl ulaşılır
2- haber gelecekmi yoksa siparişi verdikten iki gün de bir gidip bakmam mı lazım
3-yanımda götürmem gereken belge varmı(saçma oldu ama burası Türkiye)
4-gümrük ücreti %10 alıyorlarmış doğrumu extra ücret alıyorlarmı
TheMISFIT
03-10-2004, 14:50
jrcem hoşgeldin :)
Sana mutlu ve RCli günler diliyorum :)
Bişey merak ettim, ilk araban olucaa için aklıma takıldı.
Türkiye'de RC araba alabileceğin bütün kanalları araştırıp da mı Tower'dan almaya karar verdin?
Yani RCnin her türlüsünün nerelerde satıldığı konusunda bi bilince vardın ve tüm seçenekleri değerlendirip öyle mi HPI Super Nitro'yu seçtin yoksa direkt online bi yaklaşım mı getirdin?
konu satış firmalarına taşınmıştır...
aslına bakarsan yıllardır ilgiliyim ama imkansızlıklar yüzünden olmadı
bu son iki haftadır internette sadece rc hakkında dolaşıyorum
fiyat olarak towerhobbies den daha ucuz yer görmedim senin bilgin varsa
yardımcı olmanı dilerim ve
ayrıca araba seçiminde nötr üm piyasadaki modeller hakkında pek bilgili
değilim yeni başlayanlar için değil ama fiyatıda pahalı olmayan, yeni bi model almak istiyorum yani tam karar vermedim Nitro RS4 3 Kit Saleen S7R Ultimate Comboe bakıyorum komle 374$ istanbulda sadece araba 450$
gümrük ve kargo ile biraz geçse bile extradan kumanda,pil,servo,boya,starterve bi kaç parça daha gelecek sence bu fiyatı türkiyeden bulabilir miyim????
bi de eklemek istiyorum bana model önermenizi bekliyorum ama alacağım modeli
mutlaka kendim birleştimeliyım hazır kit almak istemiyorum hoş gram ingilizcem yok
yukarıda yazdığım moldel hazır olup olmadığını bile bilmiyorum
:confused:
tr den uygun bişey alıncak olsa kimse amerikalarla uğraşmadı..sen towerdan şaşma..gelelim istediğin modellere yada alınabilcek şeylere.bir aracta rtr görürsen o ready to run demektir.yani araba toplanmış herşeyi monte edilmiş ve sana kalan sadece gaz koyup gitmek.kitler ise parçalar halindedir.oturup kendin birleştircksin.bak yannız kit toplaması kolay bişey değil.bieşyleri eksik yada çok sıkarsan başına çok masraf çıkar.mesela vites kutusu ayarları..
2 tür arac var gp-ep sen gaspowered seçmişsin galiba ki hiç elektirk falan sormadın.
senin ilk beğendiğin arac supernitro yani 1/10 sınıfı değil.alırsan sadece öle dolanmak için almış olursun.
dolayısıyla sana milletle kapıştırabilcen bi araç önercez...
ilk aday bu:http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXGZJ4&P=0
sitede birkaç kişde var genelde herkes memnun.modifiyeye daha yatkın olduğu söyleniyor..
2. adaylar:http://www.towerhobbies.com/listings/cat-cat-c.html linkteki hpi lar.supernitrolar değil.bunlarda rotostart falan var..gerçi bunlar kit değil rtr.yani hazır halde.
3.aday beğendiğim arabalardan biriside bu:http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXJE05**&P=0 forumda bu aractan kimsede varmı bilmiyorum.bunda da ez start denen kolay bir çalıştırma sistemi var.
şimdi gelelim kitlere..yani parça parça olupta senin birleştirceğin aletlere..
http://www.towerhobbies.com/listings/cat-cat-c.html
bu linkteki ae lere bak..
hpi dan ss kit
hpi den pro 4
kyosholar güzeldir ama pahalıya gelir..
yokomo parça sorunlu
trinity gerek yok
bu arada bak kitler her zaman daha pahalıya gelir..hepsi değil hpi ss uygun mesela.
çünkü birçok şeyi kite dahil değildir.genelde şase çıkar içinden.motoru-lastiği-jantı ıvırı zıvırı sen sonradan alırsın falan...ona göree. needed accessories e bak...bazı araclar aldığın motora göre starter box ister..bu da 60-70 dolar extra para demek. bide serpent var ama sana çok gelir galiba.. baktın kit aldığın araba 500 doları buluyor serpent 705 al daha iyi..
farkındayım ama en büyük hayalim arabayı yapmak, hazıra konmak istemiyorum
bana söyleye bileceğin ipucları varsa sevinirim:yuppiyuv: :ahhahyt: :ühühü:
şimdi bakıtım da kafamda iki seçenek oluştu Traxxas Nitro 4-Tec RTR w/Radio ve HPI Nitro RS4 3 Type SS Kit w/Saleen S7R Body galiba hpı olacak biraz daha ucuz olduğu için de dersin???
TheMISFIT
03-10-2004, 16:15
Hmm
Fiyat konusunda haklısın. Gerçi o fiyata kargo ücretini de hesaplatıp ekletmek öyle görmek lazım bi de %10 vergi var işte. İstanbul'da aynı araba mı sırf kit 450$ ? Ben fiyatların güncel durumunu iyi bilemeyebilirim bunu daha iyi takip eden arkadaşlara bırakiyim. Ama 374$ın içinde kumanda vs de varsa (ki ultimate combo olduğuna göre varmış), evet daha ucuza alamazsın, onu biliyorum. Bu arada arabayı tam olarak bi türlü buladım tower'da. Tam linki buraya koyabilir misin...
Nitro RS4 3 Kit olduğuna göre hazır değil sen yapıcaksın. Hazır olanlarda "RTR" ibaresini görürsün. Nitro RS4 3'ün RTR versiyonunun da olup olmadığını bilmiyorum.
Nitro RS4 3, bildiğim kadarıyla hem başlangıç için uygun hem de tatminkar performans alabileceğin bir model...şu aşamada gidip dünyanın en hızlı arabasını almanın alemi yok zaten...Nitro RS4 2 vardı...bu onun geliştirilmiş versiyonu...
Yardımcı olabiliyo muyum bilemiyorum....şunu söyliyim, burda benzinli araba konusunda benden çok daha yetkin insanların olduğunu biliyorum...Ama Nitro RS4 3 bence uygundur...
İngilizce bilmemen montajı yapmanı hiç engellemez...Teknik bilgi konusunu da zaten burdan çözersin...Yalnız siparişi verirken yanlış bişey yapmamak lazım.
bişey daha diycektim unuttum.
Bu arada ilk arabanı RTR değil Kit alıp kendin yapmak istemen (benim bakış açımdan) çok tebrik edilesi bi davranış :)
Forumdaki teknik yazılarını iyi oku.
Bi de...elektrik mi benzin mi konusunda son kararı verdin mi?
TheMISFIT
03-10-2004, 16:18
:D ben yazana kadar muhabbet yürümüş yaw.
Ekliyim...o traxxas RTR zaten dikkat edersen.
evet traxxas rtr yani hazıra koncan.kit toplamaktan anlamam ben..hazıra konanlardanım.ama bikaç kere motor montajı falan yaptım ve bir dişli takımı paraladım.ordan biliyorum.sana ip ucunu arabadan daha iyi anlayanlar yada kit toplayanlar verir.sen ne alcana karar ver. ss kit iyi aslında..birisi almıştı kendi toplamıştı gayet memnundu...
ılk baslıyorsan kıt alman faydalı cunkı arabanı tanırsın bır sorun olunca kendın cozumunu bulman kolaylasır hpı rs 4 rtr 12 lık motorlu bır araba kıt olrak gelıyor ıcınde kumanda fılan yok kuamnda takımı alıcan onun dısında
traxxas 4 tech daha ıyı bır araba 15 lık motoru var uzerınde 60 mıl surat yapıyor hpı a gore daha ıyı oolan bır araba bu rtr gelır yane kumandası fılan ıcınde
ayrıca assocıated ntc3 e de bakabılrıısın bu da ıyı bır araba 15 lık motor var uzerınde bunların ucunede bır bak ama ıllakı kıt de almak zornda degılsın rtr al olmadı parcala sonbra yenıden toparla yane fark etmez o konuda kıt rtr
mrserhan
03-10-2004, 17:33
bence ilk araban rtr olmalı. cunku araba toplamak ince iştir. ben derim ki arabanı rtr al arabaya alıştıktan sonra yavaş yavaş millete sora sora daha detaylı ogrenebilirsn
ama kit alırsan eger takıldıgın bi olay karşısında her an yardım bulamazsın.
buda can sıkıcı olur.
ayrıca muhtemel ki hatalar yaparsın arabayı toplarken buda ilerde başını ağrıtır.
bence rtr al arabanı bi tanı ondan sonra canın sıkıldık ca bol bol sok parçala arabanı baştan yap.
eğer iyi birşey düşünürsen ae nin fabrika kitleri falan var güzel.bu arada www.rcmart.com dan da kitlere bakabilirsin.kyosho kitler falanda var orda extradan.kyoshoları cem e sor...
Bence kendin toplamak icin kit almak cok daha iyi.Ama fiyat olarak RTR almak daha akillica .
arkadaşım bencede rtr al ve sana direk ntc3 derim çok güzel diyolar forumdan bu alet hakkında bilgi alabileceğin çok sayıda kişide var bence ntc3 arkadaşlar benim fikrime onay verirlermi ???
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.