Orijinalini görmek için tıklayınız : Elektrikli uçağa yakıtlı motor
Arkadaşlar merhaba.
Bu işe 3 ay önce gönül vermiş ve deli gibi uçak arayan biriyim. Forumdaki birçok konuyuda okudum defalarca da aradım ama benim abuk sorumla ilgili bir cevap bulamadım ve mecbur konu açtım. Affola. Sorum şu aşağıda resmi olan uçak elektrikli bir model anlamışsınızdır zaten. Ben bunu beğendim ama şunu merak ediyorum buna daha sonradan yakıtlı motor takılabilir mi. :fisdua: http://img142.imagevenue.com/img.php?image=54220_Image_123_394lo.jpg
Bir küçücük resimden yola çıkarak fikir bildirmek doğru değil ama genel kural olarak elbette takılabilir, neden takılmasın.. Ama uçakta ciddi birtakım modifikasyonlar yapılması gerekebilir. Örneğin motor yatağının bağlandığı firewall kısmının güçlendirilmesi, ve yakıt geçirmez hale getirilmesi, kaplamanın gerekiyorsa yakıt geçirmez şekilde düzeltilmesi veya yenilenmesi, yakıt deposu ve alıcı pilini koyabilmek için gövde içinin yeniden düzenlenmesi ve yakıt geçirmez hale getirilmesi. Gaz servosu takabilmek için gerekli düzenlemenin yapılması gibi.
Tabii tüm bunlar uçağın ağırlık merkezini tamamen değiştireceği için ağırlık merkezinin de tekrar olması gerektiği şekilde ayarlanması, bunun için gerekiyorsa burun veya kuyruğa balast ağırlıklarının eklenmesi gibi ayrıca yeniden trimlerinin yapılması gerekmektedir.
Yani uğraşırım derseniz yapılmayacak iş değil.
Hocam valla hep sen cevap veriyosun ağzına sağlık. Yetersiz bilgi için özrümü ilgin içinde teşekkürlerimi sunarım. daha kolay bişey arasam daha iyi olacak sanırım. En azından şu hamlığı atlatana kadar. eyvallah
gösterdiğin uçak köpük malzemeden yalıpan ve aleronları yani kanat dönüşleri olmayan bir uçak. Bence bu uçağa benzin motoru takmak hem zor hem pahalı hemde saçma olur.. dönmel için elron eklemen şart. ve bununla gelen kumandayı kullanamazsın. Benim sana tavsiyem. Mademki yeni başlıyorsun. THK nun sattığı Wing Dragon alman.uçağın pervanesi arkasında olduğu için parçalaman yada motora zarar vermen zor olacak. ve ucuz olması param parca etsen bile içinin cız etmesini engelleyecek.. hem pilotajınıda geliştirmende yardımcı olcaktır. Tabi bu benim fikrim. başka modellerlede çalışabilirsin. AMA gidipte sadece kuyruk dümeni olan bir uçak alma bence..
benim bahsettiğim uçağada benzinli motor takamazsın . illa benzin de benzin diyorsan sana tavisyem bauhause gidip ordan balsa malzeme alıp KADET adında yapımı ve uçurması kolay bir model yapmandır. hem ucuza hemde modelciğini geliştirmene yardımcı olcaktır. tabii ben hemen alıp uçurcam diyorsan ( benzinli hiç taviseye etmem) hazır bir sürü kit var.. bu birazda senin maddi durumuna bağlı. neyse...
Öyle yada böyle bence yeni başlayanlar ilk elektrik motorla başlamalıdırlar..neden çünkünüm ; hem daha ucuz, hemde uçuş mesafesi daha kısa, hemde elin yüzün yağ kir pas tutmuyor ,ve hemide paramparça etiğin zaman ağlamıyorsun.... :D:D:D:D saygılar sevgiler..
peki hocam sizleri dinledim ve kendime elektrikli ucuz bi model sipariş ettim. ama benzinli alacam. tabi sizlerin bilgisi ve desteğiyle. selamlar saygılar..
birde hocam dediğiniz gibi mi. gerçekten sürekli yağ kir pas oluyormu.
Patlar motor ile uğraşıyorsan eline biraz yağ bulaşacak tabiiki de. Eksozdan atılan yağ, ne yaparsan yap uçağa biraz bulaşıyor. Eğer tozlu bir ortamda uçuyorsanız, iniş, kalkış sırasında bu tozlar yağa yapışıp kalıyor. Her uçuştan sonra temizlemek lazım.
Naçizane fikrimi belirtmek isterim. Öncelikle acemi hobbiciler için
benzinli bir uçağı kullanmaktan çok
o uçağa gerekli bakımı yapmak zordur kanaatindeyim. Bu hobiye benzinli bir uçakla girecekseniz eğer
öncelikli olarak ciddi bir eğitimden geçmenizi tavsiye ederim. Eğer yakın çevrenizde bu konuda size eğitim verebilecek bir kurum yada kişi yoksa (benim gibi), tercih ettiğiniz gibi elektrikli ve basit bir uçakla temel uçuş eğitimini kendi kendinize almanız gerekir.
Şahsen ben modelciliğe hobyzone super cup ile başladım. Ve gayet memnunum. Bence tam olarak yeni başlayan kişiler için mükemmel bir uçak. Ters rüzgar olmadığı sürece kırm bile yaşamazsınız. (Tabi benim gibi dar ve etrafı evlerle çevrili bir ortamda uçurmazsanız :) ) Uçağı iki defa bir eve çarptığım halde, sadece kanatlarında oldukça basit iki kırım oldu ve bantla düzelttim, o kadar yani :)
peki uçurmayı öğrendim diyelim. bakım yapmak için illa ki eğitim şartmı burada yada başka bir yerde yazılan bilgilerle olmazmı bu iş. kafam karıştı biraz.
peki uçurmayı öğrendim diyelim. bakım yapmak için illa ki eğitim şartmı burada yada başka bir yerde yazılan bilgilerle olmazmı bu iş. kafam karıştı biraz.
Bakım yapmak öyle sanıldığı kadar zor bir işlem değildir. Genel geçer kurallar çercevesinde yapılan temizlik ve yağlama işlemi içten yanmalı bir motorun bakımı için yeterlidir. Önemli olan motorun çalışma prensibini anlayabilmektir.
İki zamanlı ve küçük hacimli bu motorların karışım ayarlarının hava şartlarına göre sık sık düzeltilmesi gerekmektedir. Eğer neyin ne olduğunu prensipte biliyorsanız bu işlem son derece kolaydır.
Okuyabilen, ve okuduğunu anlayabilen birisi için internette yeteri kadar kaynak bulmak mümkün. Ama okuma tembeli birisinin muhakkak yardım alması gerekir bence.
Sayin Ashanti,
resimde gormus oldugum PA-18 Piper J3 Cub modeline patlar motor takmak su an sizin acinizdan cok zor bir islemdir.Bir ucaga Aileron acmak zorun degil bunu kolaylikla yapabilirsiniz ancak;bu ucak icin 10-20 araliginda bir motor gerekmektedir,daha uzeri degerler ucagi parcalar.Ikincisi,su anda elinizde bulunan radyo sistemi elektrik ucak icinse ve muhtemelen micro servo kullaniyorsa bu ucaga benzin motoru taktiginizda o servolarin hicbiri ne aileron'u ne rudder'i ne elevator'u hicbir sekilde gidiklamaz bile.
Patlar motorda asil olan her unitenin guclu calisiyor olmasidir.Patlar motorla eriseceginiz surat elektrik motorun 2-3 kati mertebelerinde olacagindan standart servo kullanmaniz ve verici sisteminizin de bu servolara uyumlu olmasi icab eder.Ucuncu konu,motor ve servo modifikasyonlarina ek olarak bir de inis takimlarinin cok guclu olmasi gereklidir.Agirlik artmis olacagindan ilk iniste eski skoda pick-up dingilleri gibi oluverir alimallah.Dorduncu konu,patlar motorla ucarken motor konusunda uzman birileri varsa ucun,cunku patlar motorda cok sorun olur,ariza sebebini bilmezseniz ve hele gozu kara davranip arizayi gidermek icin alakasiz yerlere veya ayar vidalarina dokunursaniz,gitti canim keten helva.Besinci konu patlar motorlu bir ucakta yakit deposundaki yakit tukendikce denge merkezi degisir ve devamli trim kontrol yapmalisiniz.Bir onceki ucusun trimi 2.ucusta genellikle uyum gostermez!Bir de kanatlari patlar motor'a uygun olarak guclendirmelisin. Simdilik aklima gelenler ve karsilasma ihtimali yuksek olan konular bunlar,karar sizin.
Sevgi ve saygilarimla.
Murat Culcu
pekala. en başta da dediğim gibi, resimde ki uçağa olan yorumlarınızı okuduktan sonra linkteki elektrikli modeli sipariş etmiştim. Bu model, eğer yanlış okumadıysam ister elektrikli ister benzinli olabiliyor ikisine de elverişli imiş. Verdiğiniz cevaplardan ötürü bu işe verdiğim gönülden biraz şüphe duyar gibi oldum. çünkü uğraşamayacakmışım gibi geliyor. Bu nedenle elektikli şu an kafi. Sizlerden istirhamım, siparişini verdiğim uçak hakkındaki yorumlarınızı ve tavsiyelerini esirgememeniz. Teşekkürler http://www.raidentech.com/ed5402545arf.html
batekkaan
03-04-2007, 14:00
selamlar, konuyu en baştan beri okudum bence atlanılan önemli bir unsur var, ilk olarak bu işe başlamak için ortadan kanatlı veya alttan kanatlı bir ucakla olmaz diye düşünüyorum, üstten kanatlı modeller stabilizesi cok daha uygun modellerdir, iki adet kendi yatptığım modeli caktım ikiside alttan kanatlıydı ve sürekli havadayken müdehale istiyorlar yani ya sağa ya sola yan vericektir ucak, bunları stabil hale getirmek cok uğraş isteyen ve bilgi gerektiren işler. ve üçüncü ucağı kaldırmadan önce aklım başıma geldi ve araştırmaya başladım bütün training modeller üstten kanatlı ve ağrlık konumları ortada ve altda böylece motor dursa dahi kendi kendine süzülebilecektir. ayrıca suda var alttan kanatlı modelleri indirmek inan hiç kolay değil zaten indiremezsen ucamanında anlamı yok bence. verdiğin link te ki ucakta aslında eğitim seviyesini aşmış orta ve üstdüzey pilotlar için. benim cok ucuş tecrübem yok işin aslı ama bir kaç denememde GP traininglerde bu işin yıldırmadan yapılabileceğini anladım ama GP (benzinli) uğraşmak hem saha ekipmanları hem masrafı hem ayarları vs. anlamam temin etmen hem masraflı hemde su an senin konumun için gereksiz olacaktır. bence ilk ucağın ilk ilanda gösterdiğin J3 cup yada emsali cessna lar olmalı üstten kanatlı EP(elektrik) bir ucak olmalı hem hazır kit olarak alacağın bu ucak hazır ayarlı bir ucak olacak ve hem ilerde EP konusunda kendi yapacağın depron ucaklarda acemiliği atarak artık bu işin usatasıyım dediğinde GP ye gececeksin . GP bir ucağı düşürdüğün zaman elinde kalanlar bir iki servo ve tekerleri olacaktır. Ama EP de neredeyse bütün ekipmanı kurtarıp diğer ucağına takabileceksin.....bunlar başından iki kırım geçmiş ve su an EP de masrafsızca kendini geliştiren bir arkadaş tavsiyesi.....
Hiç yorum yapmayalım en iyisi. Madem ısmarlamışsın güle güle kullan.
Tavsiyede bulunayım ama:
Bu uçağı güzelce incele, sonra kaldır bir kenara koy.
Kendine KANATLARI GÖVDENİN ÜZERİNDE olan, ve de hatırı sayılır bir Dihedral açısına (V açısına) sahip, TRAINER tabir edilen bir uçak al.
Çünkü bu tür eğitim uçakları positif dengeli (positively stable) uçaklardır. Yani hiç bir müdahale olmasa bile kendi kendilerini dengeler ve düz bir konuma getirirler.
Yavaş uçarlar ve hata affederler.
Halbuki kanatları ağırlık merkezinin altında veya hizasında kalan uçaklar (misal edge 540) doğal olarak dengesiz (naturally unstable) uçaklardır. Bu dengesizlikleri sayesinde çok çeviktirler ama aynı zamanda kullanımları da bir o kadar zordur. Kendi kendilerini düzeltmedikleri gibi bir de aksine düzgün hallerini sürekli bozmak isterler. Bu yüzden de sürekli düzeltici manevra yapmak gerekir
Çok hızlı uçarlar, hata affetmezler. Acemi birisinin elinde ortalama ömürleri 15-20 saniyedir.
Dediğim gibi, uçağın çok güzel, ama ben senin yerinde olsam daha sonrası için saklardım.
peki hocam sanıyorum üstten kanatlı bir model ile 4-5 ayda elimi alıştırırım. Edge 540 ise sanırım uzun bir süre dekor olacak. İlginize, yardımseverliğinize, kısacası insanlığınıza sonsuz teşekkürler...
bence en iyi başlangıç planör ile olur.
pekala. en başta da dediğim gibi, resimde ki uçağa olan yorumlarınızı okuduktan sonra linkteki elektrikli modeli sipariş etmiştim. Bu model, eğer yanlış okumadıysam ister elektrikli ister benzinli olabiliyor ikisine de elverişli imiş. Verdiğiniz cevaplardan ötürü bu işe verdiğim gönülden biraz şüphe duyar gibi oldum. çünkü uğraşamayacakmışım gibi geliyor. Bu nedenle elektikli şu an kafi. Sizlerden istirhamım, siparişini verdiğim uçak hakkındaki yorumlarınızı ve tavsiyelerini esirgememeniz. Teşekkürler http://www.raidentech.com/ed5402545arf.html
sitede kutut buyuklugunden dolayi kanada haric usa disina gonderilemez yaziyor? ups ile falanmi siparis ettiniz?? yada Tr de satan yer varmi?
bizim slow stick ede yakıtlı motor takılabilirmi acaba... resmini herkes bildiği için göstermiyorum :D
Slow stick'e patlar takılmaz hocam. Yatak için yer bile yok. Kaldı ki, ekstra servo, yakıt deposu, alıcı pili vs. vs. bir dünya birşey takmak gerekiyor.
Uğraşırsan yapılmaz diye birşey yok ama yeni bir uçak yapmak varolanı modifiye etmeye çalışmaktan daha kolaydır inan.
bence slow stick için en uygunu ufak bir fırçasız motor ve hafif bir lipo pil.
açıklamalar için sağolun red_fin ve KLL arkadaşlar :) slow stick'e yakıt motoru takmak masraflı iş, masraflı işde ben yokum zaten :D
sitede kutut buyuklugunden dolayi kanada haric usa disina gonderilemez yaziyor? ups ile falanmi siparis ettiniz?? yada Tr de satan yer varmi?
Evet ben onu görmemiştim ve yine sipariş vermiştim. O ibareyi belirten bir mail atmışlar. alternatif olarak link teki modeli öneriyorlar. bu model nasıl. yakıtlı için elverişlimidir. Saygılar. http://www.raidentech.com/elaeex3336ar.html
Değildir.
Bunlarla uğraşana kadar THK'nın sattığı yakıtlı trainer ARF'lerden birisini alsanıza.
Elektrikli bir uçağı yaktılı hale dönüştürmek tecrübe ister. Hem inşaat, hem de aerodinamik bilgi gerektirir. Dahası, yakıtlı bir uçak almaktan ucuza da malolmaz.
Hem bu linkini verdiğiniz uçak da bir akrobasi uçağı. İleri düzey pilotluk gerektirir.
Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. .46'lık motora göre yapılmış hazır trainer uçaklar hem makul fiyatlaradır, hem de trainer oldukları için çok daha rahat uçurabilirsiniz.
Keyif sizin tabii ama benden de söylemesi.
evet zaten ilk bir trainer ile başlayacağım. Kendimi yeteri kadar geliştirdiğimde elimde hazır olan akrobasi uçağı ile sakin uçuşlar yapmak istiyorum. zannediyorum motorun dışında trainerdaki çoğu parçayı radio alıcı servo vs. akrobasi uçağında kullanabilirim.
Elbette kullanabilirsiniz.
Hatta basit bir trainer uçağı plandan kendiniz de imal edebilirsiniz. Maksat öğrenmek olduğuna göre estetik kaygılar ikinci planda kalmalıdır. İnternette çok sayıda plan ve yapım klavuzu bulmak mümkün.
Bunun yanısıra, KLL'nin de önermiş olduğu gibi motorlu bir planör hem çok ucuza malolacak hem de mükemmel bir eğitmen olacaktır. Örneğin tamamen yerli üretim olan albatros kiti, gördüğümüz kadarı ile gayet başarılı bir uçucu. Bunu veya benzer bir uçağı da düşünebilirsiniz. Uçuşun temel prensiplerini öğrendikten sonra daha ileri düzey bir uçak edinip elektronikleri buna transfer edebilirsiniz.
Evet uçağı kendim yapmak konusunda bir hayli istekliyim. Gayet dinlendirici olacağını düşünüyorum. Hatta kit almayı düşünüyordum ancak berbat etmekten korktum açıkçası. Sizce kit almak, hem maliyet hemde isçilik açısından, benim gibi biri için doğru bir hareket olurmu sizce. El becerimin olduğunu düşünüyorum.
bence sizin almanız gereken model albatros tur. ancak sizi en zorlayacak kısmı kanat parçalarının birleşimidir. eğer bundan çekiniyorsanır Tower Hobbies ten Tower Vista adlı ARF yani birleştirmeye hazır modli alıp sadece yapıştırarark modeli bitirebilirsiniz. oldukça hesaplıdır. zaten boyutları ile albatros o uçağa benzer.
ama dersenizki daha basit olsun, yine tower hobbies ten Dynaflite marka Skeeter adlı uçakta size uyar. Epey az parçadan oluşuyor. Tabiki kendiniz inşaa ediyorsunuz ama uçak çok ucuz.
Bana sorarsanzı kırmızı renkli arttech sportster denen uçağı alın THK dan daha sonra onun elektroniklerini kullanarak planör yapar uçurursunuz.
Teşekkür ederim KLL. Trainerden sonra akrobasi düşünüyorum. kit yapımı, parça sayısının dışında çoğu modelde aynı mantıkta mıdır. kaplama vs. gerektirir mi? yoksa sadece parçaların montesinden ibaret midir. Biraz açarmısınız?
ARF modellerde kaplama hazır gelir. 4 5 parçayı birleştirip uçağı yaparsınız. RTC modellerde model gövdesi ARF gibi dir ancak kaplanmamıştır. RTF ise tamamıyla kullanıma hazırdır. Kit ise tahta halinde size gelir,ince levhaları yada çıtaları kesip plan üzerinde sabitleyip yapıştırarak model haline getirilir. benim guppy ve albatros planörleri ile ilgili başlıklarıma bakarsanız fikir edinebilirsiniz.
Eğer ilk defa ahşap uçak yapacaksanız çok ucuz olan bi rmodel seçmenizi öneririm. Büyük olması daha iyi olur çünkü büyük modellerin özelliklede planörlerin ayrıntıları normal uçak modelleerine göre daha azdır, uçuşları daha basit ve stabildir.
Anladım. Kit dışında diğerleri için forumdan epey bilgi topladım.
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXWH72&P=0
Bu uçak trainer sınıfında mıdır. Slow flyer diyor. Az önce ki anlatımlarınız bu model içinde geçerlimidir. Gayet güze. fiyatıda makul benim için.
Bu da pek uygun bir uçak olmaz. Kanat yapısı dümdüz, hiç V açısı (dihedral) yok. Yeni başlayan birisi için uçurması zor olur. Zaten açıklamasında da
"For Intermediate Modeler/Fliers." (orta düzey modelciler/pilotlar için) diyor.
Kanadı düz olan uçaklar kendi kendilerini düzeltmezler. Eğer kanatta bir V açısı varsa uçak her zaman kanatlarını düzeltmek isteyeceğinden, işler sarpa sarmaya başladığında kumandayı kendi haline bırakmanız uçağın düz uçuşa geçmesi için yeterli olacaktır. Bu nedenle de bu tür uçakları uçurmak kolay olur.
Eğer planör tipi birşey istemiyorsanız şu tip bir uçağı düşünebilirsiniz:
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXJ555&P=7
elektrikli ile basliyip patlara geciyim diyosaniz bence direk patlardan baslayin.Yukaridaki linkteki ucak cok guzel ama ben usenirim ilk ucmayi ogreniyim sonra kit insasina baslarim derseniz v acisi buyuk ve kanat buyuklugude uzun olan bir ucak tavsiye ederim. Phoenix in paragon yada trainer 60 modelini oneririm. Bence ilk ucusta kullanilicak en iyi ucak v acisi buyuk, govde ve kanatlarida buyuk olan ucaklar. Ilk ucusta nekadar yukardan ucarsaniz bir problem oldugunda toplama sansiniz okadar fazla. Ucak kuculdukce uzaktan gorunmedigi icin hareketlerini anlamak zorlasabilir.
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Sanırım bu kiti alacağım. Sizce benim gibi biri böyle bir kiti sadece hafta sonlarını ayırarak ne kadar sürede bitiririr. bu da son sorum olsun artık.
son soru olmasına gerek yok. paylaşmak güzeldir. bu uçak üstten kanatlı o açıdan birçoğundan stabil uçar. ancak kutusu sanırım çok büyük çünkü normal hava postası 40 doalr civarı tutuyor. bence ilk uçak şöyle yapması uçurması düşünce tamiri kolay olmalı. kit uçaklar günde 5 saat çaışmayla bile 3 4 günden aşağı bitmiyor. sırf kaplama bile 5 6 saat sürüyor.
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXZS57&P=7
ben bundan aldım tavsiye ederim hem basit hemde kolay uçan bir uçak. henüz inşaa etmedim ayrıca ucuz.
Herşey için çok teşekkür ederim. hepiniz kaliteli insanlarsınız. Sizlerle yüz yüze tanışmak ve arkadaş olmak isterim. Eğer istanbul büyükçekmecede iseniz hezarfen de görüşmek üzere. esen kalın
KLL'nin linkini verdiği uçak ta çok güzel, AP'nin .061'lik motoru ile de gayet güzel uçar. Artık tercih sizin.
Evet güzel 5dk önce siparişini verdim. Uçak geldiğinde, sizleri bilahare rahatsız edeceğim.
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0095p?FVPROFIL=&FVSEARCH=TRAINER bence buraya bakmalısınız.KLL gerekeni söylemiş.Buradakiler yeni başlayanlara en uygun modeller.Ülkemizdede THK dada var,oradanda yeni başlayanlar için ekonomik,standart v.s giibi bütçeye göre var.Genelde yeni başlayanlar (benim gibi :)) ) önce uçağın şekline bakmak gibi bir hata yapıyorlar.Yeteneğiniz ve çalışmanız orantısında öğrendikçe beğendiğiniz uçaklara geçiş yapabilirsiniz.
Kırımsız uçuşlar yapmanız dileğiyle.
hayırlı olsun normal posta ile yaklaşık 25 günde elinize geçer. soruları bekleriz. :)
donanım ile ilgili sorularım olacak. hatta bu modele uygun sıfır yada ikinci el parçalar varsa elinizde almayı düşünebilirim. teşekkürler
önce uçak gelsin inşaa işi başlasın , illaki bizlerden ikinci el birşeyler çıkar.
kumandalar ve çalışma prensipleri ile ilgili türkçe bir doküman yada site varmı. forumda bulamadım
http://www.gokmenmodelucak.com/RADBIL/modradbil.htm
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.