Orijinalini görmek için tıklayınız : statık modeller
arkadasalr statık modellerı merak sardım bazı seyler ogrenmek ıstıyorum nerelerde satılır parcalr neyle bırlestırılır kendı ıcınden yapıskanı cıkıyormu yoksa uhu turevı bır seylemı boyası bızım lexan sprey boyalarla atılımı yoksa fraklı bır boya atma teknıgımı var boya spreylemı aır brushlamı yoksa fırcaylamı surulur ayrıca burada yapan arkadas varmı acaba bana yardımcı olaıblecek ayrıca towerda satılıyorsa lınk gonderırımsıınız
Ben yapmıyorum ilk başta onu söliyim. Ama bildiğim kadarı ile statik dediğin bi ahşap modeller var bi de plastik modeller.
Yapıştırmak için ayrıca cement alıyorsun. Boyası poly carbonat boya değil. Fırça ile de boyayabilirsin ama tercihen air brush tabi.
Genel olarak bu kadar söyleyebilirim.
ben plastık moeddlerden tercıhım bana burada daha kapsamlı yardım adebılecek bırılerı varmıı acaba
TheMISFIT
06-10-2004, 00:23
Ben modelciliğe plastik statik maketlerle başlamıştım.
Uzun yıllar oldu yapmayalı yalnız bir iki sene önce Maslak Çarşı'nın alt tarafındaki bowling salonunda bi plastik maket yarışması ve sergisi yapılmıştı oraya gitmiştim...son derece kaliteli çalışmalar vardı...boya eskitme teknikleri aklımı almıştı :rolleyes:
Aslına bakarsan bugün statik maketler bazı kitapçılarda bile satılıyo ama tabi onların detay seviyesi diye bi olayı var...yani her maket %100 detaylı, tam olarak "scale" değil...(yani daha "az detaylı" demek istiyorum-parça sayısı olarak düşün), level 1 - level 3 - level bilmemkaç diye değişebiliyo anlatabiliyo muyum bilemiyorum, o yüzden iyi rehberlik edebilicek bi satıcının denetiminde alışveriş yapmak en iyisi diyebilirim.
Ölçekler tabi RCden çok farklı 1/50ler 1/72ler 1/125ler devreye girmeye başlıyo artık...Tamiya güzel yapar onu da, Rewell var o iyidir falan, onları sonra konuşuruz.
İnce, iğne uçlu yapıştırıcılar vardır, şırınga gibi, sıkarsın ucundan incecik çıkar, detayları falan onun gibi şeylerle yapıştırırsın, büyük parçalar için gene maketin tavsiye ettiği bi yapıştırıcıdan kullanırsın.
Bu olayda boya da yapıştırma da el hüneri işidir..sen kendine güvenmene bak, malzemeyi nasıl olsa bulursun derim ben :)
Satılan yer de konuşurduk da reklam olucak :)
Tower plastik maket linki (ana sayfası)...çok özel bişey diil ana sayfadan bi tıkla geliniyo buraya aslında
http://www.plastic-models.com/
!Amorfy.BaRoS+
06-10-2004, 14:03
Traxxas eger rcden makete geçersen sana inan zevk vermez ama ilk başta biraz maket yapmışlıgın olsaydı iyi olurdu.Ben de Her şey oldugu gibi baya maket yapan veçrem ve maket yapmışlıgım var.Maket fiyatları genelde byoutlarına göre 5$ +.. kadar çıkıyor hatta çok uçuk rakamda olanları ve son derece hasta olanlarda var.Boyama yöntemleri farklı olabiliyor.Çünkü bir c130 un kokpitinde seviyeleri boyanmış gördüm yuh dedim.Kanatlara daha büyük uçlu airbrushlar ve boyalar kullanılıyor.Boya çok önemli tamıya ve testamıydı ole bişeydi genelde kullanılan boylar ve genelde tamiya airfix heller revell ve adı aklıma gelmiyen markalar var.Olcekler çok onemli ve her maketin bir seviyesi var.Aklımda o kadar çok bilgi var ama zamanım az sen aklına takılanları sorsan yardım edebilir bu arada inanılmaz çok çeşit maket var akıllara ziyan...
arkadasalr tsk ederım onerılerınız ıcıın bıraz merak sardım bır tane alıp yapıcam bakalım neyle karsılasıcaz bu arada
towerda rreguıres bolumunde bır kacc seyı anlamadım
Assembly
Cement
Hobby Knife or Sprue Cutter(hobby bıcagı )
Tweezers
Water for Decals decal set
Paint: Bright Yellow, Red, Silver, Orange, Flat Black.boya
Paint Brushes burshes bıya
Pin Vise or Drill
Glue Tips or Toothpicks
yanlşarına yazdıklarımı anladımda otekılerı ıcın yardımcı olurmusunuz
TheMISFIT
06-10-2004, 14:55
cement yapıştırıcı
tweezers cımbız,ince uçlu tutucu işte
drill matkap
water for decalsa gelince, iyi hatırlattın.
Bazı çıkartmalar suyla uygulanır, çıkartmayı suya sokarsın sonra maketin üstüne yerleştirir kurumaya bırakırsın kuruyunca oraya boyayla yapılmış gibi süper kaliteli olur.Nası ama güzel di mi :)
vallaha guzell dusunmus ler sekıllı yane artık bakalım bır tane alıp baslıcam ne kadar olur gorecezz
TheMISFIT
06-10-2004, 16:38
Nerden almaya karar verdin?
Tamiya yı tavsiye ederim detayı yüksek ve plastik kalitesi ii dir.......
vallaha ben besıktastakınden alıcam herhalde babmda tanıyormus onu onun ıcıın ondan aşlıcam herhlade
TheMISFIT
06-10-2004, 22:34
Tamam iyi seçim.
[C]ane[X]
07-10-2004, 14:25
traxxas alacağın yerin adresini özelden gönderirimisin?
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.