Orijinalini görmek için tıklayınız : Mini 3d için elektronik sorular
fatal1ty
15-04-2007, 13:26
Depron Mini 3d için bu gün sipariş vereceğim. United Hobbies ten.
Her ürün var fakat 35mhz alıcılar yok.:D
Bende de Twister Bell 'in kumandası var. 35 mhz.
35 mhz için 4kanallı ve 6 kanallı kalmamış.
sadece 8 kanallı var.
4 kanallı 15$
8 kanallı 27$
https://www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/comersus_viewItem.asp?idProduct=4152
-Dual Conversion nasıl bir sistem?
-Benim 35.050 kristalim bu alıcının yuvasına otururmu?
Siz ne önerirsini ne yapayım...
Birde bu ilk internetten alışverişim olacak, United Hobbies ile ilgili öneriniz varmı?
Teşekkür ederim.
Elindeki kristal, yeni alıcının yuvasına uysa bile uyumlu çalışmaz. Kristal de dual conversion olmalı.
UH çok uygun fiyatlı bir site, özellikle uluslarası kargo ücretleri oldukça düşük. Ancak stok problemi var, bu nedenle stok miktarı az olan ürünleri sipariş vermemenizi öneririm. Siz verene kadar bile stoğu tükenebiliyor.
Güvenlik konusunda ise UH ile ilgili bir problem yaşamadım.
fatal1ty
15-04-2007, 18:11
peki boyut olarak belli bir kategorisi varmı seçerken neye dikkat etmeliyim.?
Sadece alıcı için alınacak anladğım kadarıyla?
Evet, sadece alıcı için alınacak. Elindeki Twister Bell'in alıcısının ayrı linki var mı?
fatal1ty
15-04-2007, 18:54
Malesef, çünkü oda 4 in 1 şeklinde.
Alıcı işi beni yine zorda bırakacak. Bu sefer alıcı var, kristal yok.:D
peki twister bell'in alcısını nasıl 4kanallı bir kumanda ile kullanabilirim başka bir topicte açmıştım;
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?p=152597#post152597
Biraz konu dışı ama yeri geldiği için Gürman bey benımde bir sorum vardı?
ekte resmini koyduğum hitec focus 4 diye bir radyo sistemim var ..bir kaç modelle aynı anda çalıştığım için alıcı ve esc sık sık yer değişmek durumunda kalıyor..receiverimin ne oldugunu( yanı fm gibi versiyonlar var. )bilmiyorum ve bu receiveri yedeklemek için nasıl bir şey almam lazım..Kristal ustundeki etikette CH79 35.190 TF yazıyor yanı frekans malum bu rakam.sistem fm sanırım
bılmıyorum resımler pek net cıkmadı ama..
fullturkey
16-04-2007, 00:32
Mehmet Bey Selamlar,
Oncelikle modelcilik anlamında pekçok seyi bu sitelerden ogrendim, dolayisi ile ogrendiklerim kadar birseyler soyleyeyim, ustalar da yanlısım varsa duzeltsin.
Oncelikle recevier'inizi yedeklemek istiyorsunuz anladigim kadari ile burada dikkat edilecek onemli 2 husus var;
1. Receiver modulasyon tipi, PPM / PCM (Kumandanızınki ile aynı olmalı)
2. Kristalin receiver'a gore uygun secimi Single Conversion / Dual Conversion
Kristal secerken (Rx) 35.190MHz Single Conversion olmali. Ancak sitede okuduklarım kadarı ile farklı markalarin kristalleri uygun ozellikte secilmis olsa da uyumsuz olabiliyor, bence set yani (Tx) ve (Rx) siparis edin (single conversion)
Receiver'da kumandanizin modulasyon tipi ile aynı olmalı, ancak kumanda uzerinden net bilgi goremedim.
Unitedhobbies'te Bluearrow (narrow band) mini alıcılarin isinizi gorecegi kanısındayım.
Kolay Gele
Sait
Sayın fullturkey,teşekkür ederim.Yazdıklarınız dogrultusunda araşrırma yapacağım.Umuyorum hata yapmadan dogru bir şeyler yapabilirim:)
BEnde bugün UH'den almam gereken tüm siparişleri vereceğim. Sırf 5 gr. servo stoklara girsin diye bekledim. İnşallah bugün girecek. Bugün de girmezse en geç yarın 9 gr. servoları sipariş vermem gerekecek. Yoksa diğer elektronik malzemelerin stoğu bitecek. Umarım 9 gr. lık servolar mini3d ye uygundur.
https://www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/comersus_viewItem.asp?idproduct=662
Selam.
9 gr servoların mini 3d ye uymaması icin bir neden yok.Yanlış hatırlamıyorsam 1.6 kg torka sahipler ve fiatlarıda makul . 4 tane almıştım, memnunum.
5 gr olanlar 0.8 kg tork üretiyormuş. ama onlardan da daha önce aldım. dişliler çabuk bozuluyor..
fullturkey'in yazdıklarından daha fazlasını bilmiyorum. Bunlara ilave olarak deneyimimi aktarabilirim: Futaba, Hitec, BlueArrow, Elektrifly marka alıcılar Futaba kumandam ile sorunsuz çalışıyor.
Gürman bey ,teşekkürler . Arkadaşımızın verdiği bilgiler güzel. O bilgiler doğrultusunda kendımde biraz araştırma yapacağım.Sonra karar veririm..
dual conversion kristaller single olanlarla çalışsa bile menzil problemi yaratıyorlarmış. menzil yarı yarıya düşüyormuş. futbanın sitesinden okumuştum.
fatal1ty
17-04-2007, 15:52
Bende bugün sipariş verdim UH den.
Fakat receiver şirketleri ile aralarında sanırım problemler var, düşük fiyat yüzünden.Sadece receiverı alamadım.
Haberiniz olsun bana 4kanal 35 mhz receiver lazım :D
TR de ucuza(futaba falan istemiyorum şimdilik) satan yerleri bana bildirirseniz sevinirim.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.