PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 0.46'lik motor icin 3D Funfly ucak onerisi ?

gumush
16-04-2007, 23:29
Bu konuda oneri ve goruslerinizi bekliyorum.

Yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim.

red_fin
17-04-2007, 11:01
Genelde uçak için motor önerilir, siz tam ters istikameti tutmuşsunuz.

Şu uçak diye tavsiye etmektense şöyle bir fikir vereyim, 46'lık motor için tercih etmeniz gereken uçak 120-150 cm kanat açıklığına ve yaklaşık 60-70 dm2 kanat alanına sahip olmalı.

Fun fly diyorsanız simetrik bir kanat kesitini tercih edebilirsiniz.

Fikir için şuraya bakabilirsiniz:

http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0093p?&C=AAF

gumush
17-04-2007, 13:03
Ilginize tesekkur ederim, ucagi yurt disindan getirme konusunda endiseliyim ( sonucta hasarlanma riski yuksek ve en onemlisi cok buyuk ve kargosu pahalli )

Yurtdisinda ucak getirten var mi ? Deneyimlerini ogrenmek isterim.

TMPro Katana V2 46 ARF 3D Uçak ;
Hangar9 Twist 3D ARF Uçak

Giles 202 3D

Bu modelleri inceleyebildim.Bunlar internet araciligiyla turkiye'den bulabildiklerim (Gerci firmalarin stoklarindan emin degilim , genelde internet sitelerinde farkli bildirimler olabiliyor )

Aslinda yurtdisindan baktigim U-Can-Do 3D .46 ucagini gercekten begendim. Ancak turkiye'den temin konusunda suphelerim var. ( Greatplanes'i getiren firma var ama ellerinde stok olarak sadece 1 ucak var )

red_fin
17-04-2007, 15:37
Yurtdışından getirmeyin zaten, kargosu sayesinde astarı yüzünden pahalıya gelir. Oradan fikir alın sadece.

gokovali
30-12-2007, 20:27
UPROAR kesinlikle... bende 2 tane var.. pladan kendim yaptım.. süper performansı var..
Gazı kesince de trainer oluyor... Birinde OS.46 var11x5 pervane ile stoldan dikey olarak gökyüzüne roketliyor..
Diğerinde yine 11x5 pervane ile FOX .40 var.. oda gayet güzel uçuyor..

http://youtube.com/watch?v=IyiRqf9puq8&feature=related

Videodaki beyaz uçak :eeeeyoo:

Mavi uçak Vector diye bir uçak olup onda da OS.46 var. Ama o FunFly değil, Sport...

c/z
30-12-2007, 20:42
UPROAR kesinlikle... bende 2 tane var.. pladan kendim yaptım.. süper performansı var..
Gazı kesince de trainer oluyor... Birinde OS.46 var11x5 pervane ile stoldan dikey olarak gökyüzüne roketliyor..
Diğerinde yine 11x5 pervane ile FOX .40 var.. oda gayet güzel uçuyor..

http://youtube.com/watch?v=IyiRqf9puq8&feature=related

Videodaki beyaz uçak :eeeeyoo:

Mavi uçak Vector diye bir uçak olup onda da OS.46 var. Ama o FunFly değil, Sport...

Gökovalı' nın dediği çok doğru.
Benim hiç tarzım olmamakla birlikte FUNFLY/akrobasi sevenler için bu motora göre en ideal model uçak UPROAR

snadboy
30-12-2007, 21:20
Konuyu dağıtırsam kusura bakmayın Hikmet bey.Bende hazır lafı açılmışken bir şey danışmak isterim.
Bu önerilen uproar a 52 lik 4 zamanlı motor taksak nasıl olur? birde planı dijital ortamda olan yada bana bulabilmemde yardımcı olabilecek birileri varmı? Bende kendim yapmak istiyorum.

c/z
30-12-2007, 21:29
Konuyu dağıtırsam kusura bakmayın Hikmet bey.Bende hazır lafı açılmışken bir şey danışmak isterim.
Bu önerilen uproar a 52 lik 4 zamanlı motor taksak nasıl olur? birde planı dijital ortamda olan yada bana bulabilmemde yardımcı olabilecek birileri varmı? Bende kendim yapmak istiyorum.

Gökovalı ya mesaj çek Cem abinin yakinıyım de:D

PATO
30-12-2007, 21:43
...Bu önerilen uproar a 52 lik 4 zamanlı motor taksak nasıl olur?..Çok doğru seçim olur Can. Uproar grubundaki modeller için en ideal motor 4 zamanlı 52'lik. Eğer ARF olarak isteyen olursa Türkiye'den de rahat temin edilebilecek Funstar veya Harrier3D modelleri de çok keyiflidir.

snadboy
30-12-2007, 21:48
Aslında eğer planlarını bulabileceğim bir yer önerebilirseniz çok iyi olur.Elimde balsa var ve model yapmak istiyorum ama model seçemedim.Funstar ve uproar arasındayım şu sıralar ama doğrusu başkada pek model bilmiyorum.O yüzden bunlar arasındayım :) önerebilceğiniz başka bir model varmı? alttan kanatlı istiyorum.Herşeyden önemlisi planına ulaşabilmeliyim.

PATO
30-12-2007, 22:07
46" kanat açıklığı olan 40'lık WEEKENDER diye bir model var. Yapısını da Uproar'a benzettim ama dxf planını açıp bakamadım.
http://plans.rcmodell.hu/weekender.zip

c/z
30-12-2007, 22:13
Aslında eğer planlarını bulabileceğim bir yer önerebilirseniz çok iyi olur.Elimde balsa var ve model yapmak istiyorum ama model seçemedim.Funstar ve uproar arasındayım şu sıralar ama doğrusu başkada pek model bilmiyorum.O yüzden bunlar arasındayım :) önerebilceğiniz başka bir model varmı? alttan kanatlı istiyorum.Herşeyden önemlisi planına ulaşabilmeliyim.

Uproar' ı istersen hallederim..

c/z
30-12-2007, 23:10
önerebilceğiniz başka bir model varmı? alttan kanatlı istiyorum.Herşeyden önemlisi planına ulaşabilmeliyim.
Bir de bu var ama planlarını bulabilir misin bilmiyorum...

gokovali
30-12-2007, 23:56
Uyuyanbir mesajı canlandırmışız. :)
Uproar'ın planı bende A0 fotokopi olarak var.. Yılbaşından sonra fotokopi çektirip yollayabilirim.
Motora gelince ne kadar büyük çaplı ve ne kadar düşük hatveli olursa o kadar iyi..
Modelin kanadı tam ortada.. Bu da onu çok dengeli yapıyor. ama taşımak zor.. tono ve ters uçuşta çok başarılı.. Ama dezavantajı kanadın gövdeye sabit olması...
Kanat açıklığı 120 cm, ağırlığı 2200 gram...