Orijinalini görmek için tıklayınız : hangisi sizce iyi
en sevdiğiniz ve vaz geçemediniz nfs serisi hangisi
nfs undergroun 2 kesinlikle mukemmel ustune cikanlarin hepsi yalan
ama en kral oyun gt4
nfs carbon. iyi yanlamalar.
Gabbelloto
29-05-2007, 14:03
most wanted çok iiyidi.oynarken en çok keyif aldığım da oydu.2 kere bitirmiştim...
Hepsi Var ama Oynarken En Zevk Aldığım NFS Underground 2 !!
bence en iyisi nfs hot pursuit 2 dir ea bu modifiye araç işini aiyice abarttı artık kabak tadı vermeye başladı...
350Zlower
11-07-2007, 00:19
underground 2 gibi tok dünyada gördüğüm 8 yıldır oynadığım 5-6 kez bitirdiğim en iyi oyun yenilerde modifiyeyi sönükleştirmişler arbanın motoru egzozu spoileri jantı spinnerı her her her yerini boyuyosun yeniler de neee sadce performans ve dış görünümler var halbuki yenilerde daha iyi olamalı modifiye mesela iç tasarım ses sistemi (gerçi underground 2 de var ama) ne biliyim daha çok araba anahtarına yarış falan olamlı bu ne kardeşim :D kral underground 2
birileri arsivleri kurcaliyo
Bence nfs carbon .sırf canyon yarışı ve canyon drift olduğu için .Ama en çok zevk aldığım oyun nfs-u2 oldu pistte drift çok manyaq oluyo.
karacaerc
23-08-2007, 12:12
daha çıkmadı ama pro street en güzeli olcak.şimdilik carbon
Ozancan92
23-08-2007, 15:15
NFSU 2 alayına gider hepsinin...Ancak aralarında NFSU 2'nin kral olmasının nedeni gece yarışlarıdır yeraltının zenginliği gece ortaya çıkar...Most Wanted'ın sıkıcı yanı polisler...Carbon'dan bir anlam halen çıkaramadım....I love NFSU 2.....:hannhan: :hannhan: :hannhan: :hannhan: :hannhan: :hannhan: :hannhan: :hannhan: :hannhan: :hannhan: :hannhan: :hannhan: :hannhan: :hannhan: :hannhan: :hannhan: :hannhan: :hannhan: :hannhan: :hannhan: :hannhan: :hannhan:
By.AbsoLuT
23-08-2007, 19:15
nfsu2 dir bence en cok mod. onda war çünkü:D
prinsdrift
23-08-2007, 19:47
NFSU 2 klasmanında tektir benim için.o kadar geniş modlama hiçbir yerde görülmedi bu zamana kadar.
u2 nin gece yarışları güzel most wandetin polis muhabbeti çok güzel carbonda polisleri çok kötü yapmışlar becerememişler. carbondada pistte drift cok eylenceli 8 turluk aciyorsun puanın 2m olana kadar durmak yok:D
Can Akbulut
05-11-2007, 18:05
Carbon'da malesef çok fazla sürüş yardımcısı var. Serbest modda otomatik fren olması ve Drift modunda arabayı bilgisayarın idare ediyor oluşu (biz sadece şuraya git diyoruz o da o tarafa doğru drift başlatıp elinden geldiği kadar devam ettiriyor) yeni başlayanlar için şevk verici tabi. :) Ancak ileri seviye oyuncular yüksek süratte (kanyonda 260 km/h üzeri) bilgisayarın saçmalamaya başladığına şahit olacaktır. Düz bir çizgide hızlanabilmek için sürekli saniyede 2-3 kontra vermek gerekiyor. :hııııııı: (Sonuçta piyanist olacağız herhalde :) )
Ayrıca Carbon'da bulunan vinil desen tasarlama özgürlüğünü kesinlikle tek geçiyorum.
U2 ise kesinlikle oynaması en bıktırıcı kariyere sahip (Hard'ta bütün "hidden race" leri bitirmeyi deneyin.) Başlangıçta kabak gibi olan aile arabamızla yine hızlı gitmeye ayarlanmış sürüş yardımcıları (ara gazı ve kalkış desteği vede spin önleyici) yüzünden mecburi şehir içi gezintilerinde de o :censor: şoförlerden oluşan trafiğin arasında arabayı çalmış gibi kullanmaya mecbur bırakılmışız. Kazada bale yapmak da cabası. Keşke yarıştan yarışa zıplama imkanı olsaydı ya da öyle bir ek paket çıkarsalardı . Ama en gerçekçi sürüş dinamiğini "hard" modda driftte veriyor. Orada Skyline, Evo7 ve 206 ile defalarca gurur duyduğum 200 bin küsur kesintisiz drift (downhill) yapma başarısı nasip oldu. (en yüksek: Skyline 218.000 puan) Araba spin atabiliyor ve bütün kontrol sizde.
Ama tabi "drag" yarışları ya hiç olmasaydı ya da arabaların direksiyonuna müdahale edilebilseydi. Zira orada da özellikle yüksek süratler ve SUV araçlar oyunun fizik motorunu zorluyor ve spin atabiliyor, duvar ve arabalara çarpabiliyordu. Üstelik şerit takip etme zorunluluğu yüzünden akan trafiğe karşı özellikle otobanda oynanan yarışlar şansa kalıyordu. Yani 200km/h üstündeyken uzun viraj çıkışında karşıdan yanyana gelen iki araba görmek kısaca "restart" demekti...:mad:
Ama bence şimdiye kadarki en başarılı NFS oyunu 5.si yani Porsche Unleashed (2000). Oynamadıysanız büyük kayıp. Porsche'nin o güne kadarki 50 senelik tarihinde geçen oyunu abartısız yüzlerce defa bitirdim ve hala da canım isteyince oynuyorum. Factory driver bölümüne kesinlikle hastayım.(zaten oradan bahsediyorum) Hele ki zaman sınırı içinde akan değişken trafiğe karşı arabayı kırmadan sahibine yetiştirme bölümleri mükemmeldi. Ayrıca trafikteki şoförlerin hepsinin ehliyetsiz, embesil ve sadist (panik anında direksiyonu üzerinize kırıyordular) olması İstanbul trafiği için iyi bir antrenman sahası niteliği taşımasını da sağlıyordu:D (Köroğlu'nun atı misali:) )
Ayrıca ikinci el pazarından para kazanmak da mümkündü ki 1956 senesinde hurda olarak aldığınız arabaların 1970'lere gelince antika hüviyeti kazanıp değerini birkaç kez katlaması (üstelik modelden modele potansiyel de değişiyor) yarışlardan asla kazanılmayacak 15.000.000 $ gibi bir servete sahip olmanız anlamına geliyordu ki araba alıp tek tek tamir ettirmekten bile hoşlanan benim gibi deliler için ciddi bir eğlence kaynağıydı.
Neredeyse sürüş simülatörü. Eğimli yolda direksiyonun çekmesine kadar başka hiçbir oyunda görmediğim detaylarla süslüydü. Kapatılabilen ve arabayı yavaşlatan ABS ve ESP dışında hiçbir yardımcı yoktu.(zaten birçok insan bu yüzden belki de haklı olarak beğenmedi) Yalnızca hasar dinamiği perte izin vermiyordu. Bence tek kusuru bu.(300 le duvara girseniz de istop edip ağır hasar alıyor o kadar. Yarış dışı kalmak yok ama arabada devam edecek derman da yok.)
Ayrıca bugüne dek yaptıkları en detaylı mekanik modifiye de bu oyundaydı. Ki bunun da üzerine tanımam. Sadece dinamometrede mapping yoktu zira arabaların çoğu karbüratörlüydü ve değişik parçalara motor dinamiği çok hassas cevap veriyordu. Tabi oyun genel olarak mükemmel değildi ve pistlerin bazı yerlerinden sonsuz boşluğa çıkmak mümkündü. Hatta kasten bıraktıklarından şüpheleniyorum ki dışarısı buz dinamiğine sahip ve araba sürülabiliyor. (Bu sonsuz boşlukta da MobyDick ile 464km/h sürat yapmıştım. Arabanın gücü bitti ama vites bitmedi. ( Maymunluğun sonu yok :D:D:D )
NFS serisinin çok beğendiğin fakat unutulan bir diğer özelliği ise NFS3 (1998)teki sürate duyarlı müzik. Değişen hız seviyesi veya kaza yapmak hatta rakiplerle mücadele fondaki müziğin seyrini değiştiriyordu. Oyunda hiçbir yere çarpmadan son sürat dümdüz gidebilmeyi başardığınızda sıkıcı hale gelmeseydi keşke. Yine de gözden geçirilip yeni oyunlara benzer bir sistem uygulanabilir ama herhalde kaliteli bir şekilde hazırlamak çok maliyetli olacağından düşünmüyorlar.
Serinin bence en azap oyunu ise NFS4 High Stakes (1999). İlk kez kariyer ve hasar opsiyonu sunmuşlardı fakat 3'ün gerçekten uzak sürüşünü daha da bozup net olmayan grafikler ve serinin en kötü sesleri ile harmanlayarak oldukça uzun bir kariyer modu hazırlamışlar. Oyunda birçok eğlenceli hile olmasına rağmen bunların faal hale geçmesi için kariyeri tamamlamak gerekiyordu. Sonlara yaklaştıkça 0-100km/h hızlanmayı 2 saniyede alan arabalarla 8 tur boyunca bildiğiniz pistlerin gece, yağışlı, tersten ve "mirrored" (yani pistin sağındaki ve solundaki bütün çevrenin yer değiştirmesi fakat virajların aynı kalması) versiyonlarında yarışıyordunuz.(Beynimin kulaklarımdan akmasına ramak kalıyor tabi:D )
Eğer geceleyin bir tabelaya bie çarparsanız hasar alıyor ve farınızın birini kaybediyordunuz. İki farı da kırarsanız zifiri karanlıkta oynamaya(oynayamamaya) mahkum oluyordunuz. Geçilmemek adına hız kesmaden girdiğiniz her sıçramanın can acıtan bir inişi vardı ve duvara sürtebilme gibi bir lüksünüz yortu. Duvar kaplaması kanca gibi arabanızın takılacağı(kakılacağı) şekildeydi. Tabi 2 tur üzeri bütün yarışlarda araba 3. turdan sonra düz bile gidemeyen bir leşe dönüşüyordu ve tabi dönemin teknolojisi gereği birden fazla hasarlı araba aynı karede yer alınca bilgisayar takılmaya başlıyor, sesler karışıyordu. Kesinlikle NFS adını taşıyan oynadığım en :censor: oyun budur. Hayal kırıklığı ve tamamen ticari kaygılarla aceleye getirilmiş bir oyundu. Bütün bu sebeplerden sadece bir kez bitirebildim...:hııııııı:
Keşke benim gibi hastaları da düşünüp bir sonraki oyuna daha detaylı mekanik modifiye, sürüş yardımcılarını kapatabilme fonksiyonu ve gelişmiş ikinci el müessesesi ile hasar dinamiği ekleseler. ( Hıza duyarlı müzik de fena olmazdı hani;) )
abi napmışsın kompozisyon yazmışsın resmen :D
Can Akbulut
05-11-2007, 19:53
Kompozisyon iyidir...
arkadaşlar onu bunu geçin prostreet şahane bir oyun geçekten ya da şöyle söyleyeyim. her oyunundan ayrı bir zevk aldığım nfs serileri içinde en çok beğendiğim ve şu düzeyde üstüne tanımadığım prostreet olmuştur.
kısaca prostreette en basitinden draglar farklı türlerde mesela hem normal drag var hem sadece ön kaldırarak gittiğiniz mesafeyi ölçen farklı bir drag yarışı var. çeyrek milde kaldırabildiğiniz kadar ön kaldırıp iki teker üzerinde gidebiliyorsunuz.
ikinci olarak çok ciddi bir araba ayar sistemi kurmuşlar. arabaların setuplerını istediğiniz şekilde yapabiliyorsunuz. bütün vitesler ayrı ayrı, nos derecesi, devir, süspansiyon, camber caster toe ayarları ayrı ayrı yapabiliyorsunuz.
dış modifiyeye gelince şunu söyleyebilirim. belirli body kitler var onları kullanabiyorsunuz fakat onarında açılarını, açıklıklarını, genişliklerini ayarlamanız mümkün aynı şeyler spoiler gibi diğer modifiye parçaları içinde geçerli. jantları şöyle söylesem yeterli sanırım. her tarza hitap eden jant bulabilirsiniz. genişletip ofset verebilirsiniz. özellikle arka ve ön jantı birbirinden farklı yapmanız mümkün. bu arada rüzgar tünelide var :D
oynanabilirlik ve bölümlere gelince. sizi hem çok zorlayacak hem keyifli ve zevkli sürüş yaşamanızı sağlayacak. casual, racer ve king olarak ayrılmış zorluk dereceleri var. kingte bütün yardımcı ögeler kapanıyor. stabilite kontrolü abs vs. gibi. rakipler dişli. bu arada sizin aracınız tam modifiyede belki abartılı düşünebilirsiniz ama şuanki yarışlarda görmemiz mümkün olan(sokak yarışları) tabi her yerde olmayan 1000 beygire kadar araçlarınız çıkarabiliyorsunuz.
damage çok güzel olmuş bence. grafiklerde bu dağılmayı görmek çok keyifli. markerlarla bu damageyi düzeltip diğer yarışlara devam edebiliyorsunuz.
driftlerde yine bilgisayar devrede ona lafım yok yine araç kendisi yapıyor drifti ancak verdiğiniz gaz aldığını yön çok çok önemli. yani yine siz devredesiniz bu güzel tabi.
son söyleyeceğim gerçi aklıma gelirse yine eklerim ama ayarlarınızı iyi yapın, gözlerinizi yoldan ayırmayın street king olun :D
teşekkürler.
bizde dörtgözle inmesini bekliyoruz :D
underground 2 gibi tok dünyada gördüğüm 8 yıldır oynadığım 5-6 kez bitirdiğim en iyi oyun yenilerde modifiyeyi sönükleştirmişler arbanın motoru egzozu spoileri jantı spinnerı her her her yerini boyuyosun yeniler de neee sadce performans ve dış görünümler var halbuki yenilerde daha iyi olamalı modifiye mesela iç tasarım ses sistemi (gerçi underground 2 de var ama) ne biliyim daha çok araba anahtarına yarış falan olamlı bu ne kardeşim :D kral underground 2
yanlış anlama ama NFS 2 yi 8 yıldır oynaman imkansız...
bence under 1 de iyiydi stabil kontrolü kapatınca tepkiler gerçeğe çok yakınlaşıyor ve virajlara ya driftle giriyosunuz yada düz gireyim derken araba biranda kontrolden çıkıyor çok zorlanırsa ben şuan 1 oynuyorum 2 bozuldu :D ama çıldırtan nokta ayağınız gazdaysa araba tekerleri üstüne düşünce geri sekiyor jump cm devreye girdiği için resetleyip oyunada dönemiyosunuz fark attığınız arabaların siz takla atarken birer birer sizi geçtiğini görüyosunuz özellikle 7 turluk yarışta son turda yolunuzun önüne parketmiş bi araç duruyo yanlış değil parketmiş sanki bize garezi var gibi önümüzde duruyo ve sizin ona bindirmekten başka çareniz yok 270 le giderken acaba neresine girsem en az zararla çıkarım die düşünüyosunuz delirme noktasına geliyosunuz özellikle kusursuz bir yarış çıkardığınızda yarışın bidimine bi kaç boy kala kuyruğunuzdaki arabayı geçtim ohh sağ sağlim bitirdim derken klavyenin pili bitiyor ve gerçekten cinnet noktasına geliyosunuz under 1 in 2 den en güzel ve sevdiğim özelliği yarışlar çocuk oyuncağı kadar kolay değil hard da oynadığınız bi drag yarışını defalarca kaybedip 1 kez kazanıyosunuz under 2 de bu olay çok sıkıcı arabayla yenilmek için elimden geleni yapıyosunuz bu yorum öznel bir anlatımdır tamamen kendi düşüncelerim bence 1 oynayın ve bitirin 2. bitirişim ve haala bitirmeye çalışıyorum (size bi tavsiye oyunun başında neüdü belirsiz gibi görünen mazda mita under 1 in en kral arabası modifiyeyi yiyince start ta biraz geri kalıyo ama kesinlikle virajlarda çok iyi dönüyo hızlanması çok iyi drag olarakta çok iyi motor patlamıyo hemen ben bütün arabaları denedim modifiyelenince skyline fln hikaye hele oyunun kahramanı 350z dodge kamyon gibi kalıyo) biraz çok yazdım galiba:D bence under 1 i deneyin oyun kariyer bölümünde yaşanıyo oyunu bitirince sadece sıkıcı bi hal alıyo yoksa 1 gerçekten iyi ve sakın unutmayın mitadan şaşmayın tecrübe konuşuyo
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.