Orijinalini görmek için tıklayınız : towerdan sıparıs edıcek varmıı
arkadaslar towerdan sıparıs edecek olan varsa benımde bır kac alıcagım olacak ortaklasa alabılrıız kargoyu fılan bolsuruz
bır seyler getırecek olan varsa ıyı olurr
ben sipariş vereceğim ama kredi kartım 14 de kesiliyo beklersen olur
bi de 500 $ doların üstüne daha fazla vergi alıyolar ticariye giriyolar diye okudum
doğru ise bize gelmez bbenim alacaklarım 478$ falan tutuyo çünkü :hımm:
800 euroya kadar /10 du dıye bılıyorum ben ama ogrenırız onu problem degıl bu arada sem araraba mı alıyorsun 3 taksıt olayı fılan var onu bıl ayrıca ındırımın var onuda dus ondan sorna hesapla benım alıcaklarım 1 kep bır kac parca bır seyler fılan maket yane 80 doları gecmez bıle
tamam iyice öğrenelim benim için farketmez hatta daha iyi olur böylece ilk siparışinde işi bilen biri ile yaparım ( evet taksitle alacağım arabayı, bikaçta yedek parça) hem de tanışmış oluruz, bu işe sevindim:ımmm:
tabıı oolur yardımcı olurum sıprıs vermek konsuunda fılannn
benım ıcıınde ıyı olur yane bır kac parcaya ıhıyacım vardıı ıyı oldu yane pekı sen ne zaman alıcaksın bende ona gore para hazırlıyım
dediğim gibi bi sorun olmazsa 14 kredi kartımın extresi kesiliyor 15 inde falan almayı düşünüyorum. ama para ayarlamam bi kaç gün daha sürer desen beklerimde yani o kadar bekledim ( kargonun gelmesinide bekliyeceğiz zaten) birazdaha beklerim hiç sorun değil 14 unde de konuşuruz siparış vereceğimiz gün buluşuruz (zaten benim net cafem var ordan) veririz siparişi.
şimdi hatırladım 10 ekimde hava düzgün olursa arkadaşımla geliyorum o zaman tanışır konuşuruz da :eyweyw:
10 ekımdekı bulusma hayal gıbıme gelıyor bana ama neyse hava sartları bakımından
param hazır 15 ınde fılan veırırız sıparısı sorun degıll bu arada sen ıst nın neresındesın bırde net cafe nereede belkıde tanıdıgımız bırısıın yane
ben beylikdüzünde oturuyorum ama iş yerim zeytinburnunda, doğma büyüme bakırköy lüyüm...
mrserhan
08-10-2004, 10:24
10 ekımdekı bulusma hayal gıbıme gelıyor bana ama neyse hava sartları bakımından
param hazır 15 ınde fılan veırırız sıparısı sorun degıll bu arada sen ıst nın neresındesın bırde net cafe nereede belkıde tanıdıgımız bırısıın yane
arkadaşlar hava durumunu inceledim hiç bi sorun yok gibi gozukuyor pazar gunu için
mrserhan
08-10-2004, 10:31
dediğim gibi bi sorun olmazsa 14 kredi kartımın extresi kesiliyor 15 inde falan almayı düşünüyorum. ama para ayarlamam bi kaç gün daha sürer desen beklerimde yani o kadar bekledim ( kargonun gelmesinide bekliyeceğiz zaten) birazdaha beklerim hiç sorun değil 14 unde de konuşuruz siparış vereceğimiz gün buluşuruz (zaten benim net cafem var ordan) veririz siparişi.
arkadaşlar bir de sunu soliyim.
internetten sipariş verdiğiniz anda para hesabınızdan cekilmiyor. kargoya verildiğinde de cekilmiyor. taki kargo sizin elinize ulaşıncaya kadar.
kargonuz size ulaştıgında onlara da haber gidiyor ve paranızı oyle çekiyorlar.
siz siparişi verdiğinizde tek yaptıkları kredi hesabınızı kontrol edip gerekli miktarı hesabınızda bloke etmeleri.
yani ekstereme bu ay yansımasın diye hesap kesimini beklemeye gerek yok 1 hafta onceden sipariş verebilirsin.
ama limit problem oluyorsa orasını bilmem...
bunu bilmiyodum söylediğin için teşekkür ederim (dediğin gibi limit olayı) ama sonrası için çok işime yarıyacak zaman kazandırdın sağol...:)
mrserhan benim hesaptan kargoyu yolladıkları gün parayı çekmişler. Bloke felan koymamışlar direk nakit çekim.
mrserhan
08-10-2004, 12:38
hadi ya ben arkın cc si ile aldım 3 unde sipariş verdim arkında sanırım 8 miydi 9 muydu hesap kesimi gecen ay gelmedi bu ay yansıdı hesaba
denizfeneri
08-10-2004, 13:04
Banada aynısı oldu. Sipariş geldikten sonra yansıdı ekstreye...
ben işi garantiye alayım ne olur ne olmaz o kadar bekledik zaten...:cool:
serhan abı bence dedıgın gıbı degıll sonucta ben kredı kartı numaralarımı verdıgım anda cekılıyor dıye bılıyorum cunkıı urun buraya geldııkten sonra cekılmesı bıraz mantıksız cunkıı ban ulasmadı urun gerı gıttı sonra gıne sıprıs verdım bu sefer aldım dıye dusunursek adamlar fecı kazık yemıs olurlar bununda onune gecmek ıcın bence kredı bılgılerını verdıgın anda cekılıyor tabıı eger calısma saatlerı ıcınde verdııyesen bu gecerlı otekı turlu adamlar ne zman ıs bası yaparsa senın verdıgın karttan parayı cekıyorlar
dostum sipariş veremiyorum... çünkü eşim süpriz olarak sipariş etmiş o yüzden sipariş vermeme gerek kalmadı. valla kurusura bakma hoş allahtan açık verdi yoksa haber vermeyip postacıyı bekliyecekmiş. az kaldı iki arabam olacaktı:)
yigit1905
10-10-2004, 13:43
ben bu aralar işte çok uğraştım para çekilmiş iptal ettim kargoyu falan çok uzun sürdü yani bende de paket hazırlanıyor yazısı çıktığında çekmişlerdi.
okı olsun onemlı degıll olmadı ben tek sıparıs verecegım artıkk veya sıparıs verıcek baska bırılerı varmıı acaba beraber verelımm
arkdaşlar sorması ayıp tower taksit yapıomu ?
yapıyor ama sadece kanada ve amerikaya yapıyormuş...
towerdan araba getirtirken illa kredi kartı şifresi mi vereceğiz ya başka yolu yok mu sakat gibi geldi o anda bilg. bi çerez yese işin bitti neyse dayımın arkadaşı amerikaya gidecekmiş olmazsa ona aldırtıcaz artık
uçarlar ; ; ; ; Bi dolu insan var bu forum da(Türkiye de) towerhobies den alışveriş yapan , ben de dahil.Bu güne kadar kredi kartı bilgileri ile ilgili hiç bir sorun yaşamadım yaşayanıda görmedim.:)
tower cok guvenlı bır sıte galıba sanıyede 3000 kere sıfre degısıyor onun ıcın baska bır adamın gırmesı ımkansız ben bu gune kadar 4-5 kere sıparıs verdımm bır sorun yasamadımm
peki illa kredi karıtı mı kullanmak zorundayız havale filan davası oluyo mu ki?
mrserhan
12-10-2004, 09:35
yok abicim kredi kartsız olmuyo ayrıca havale olsa bile yurt dısına bi dunya havale masrafı odersin. vallahi..
(tabii hesabın interactive hesap değilse :) )
arkadaşlar bir de sunu soliyim.
internetten sipariş verdiğiniz anda para hesabınızdan cekilmiyor. kargoya verildiğinde de cekilmiyor. taki kargo sizin elinize ulaşıncaya kadar.
kargonuz size ulaştıgında onlara da haber gidiyor ve paranızı oyle çekiyorlar.
siz siparişi verdiğinizde tek yaptıkları kredi hesabınızı kontrol edip gerekli miktarı hesabınızda bloke etmeleri.
yani ekstereme bu ay yansımasın diye hesap kesimini beklemeye gerek yok 1 hafta onceden sipariş verebilirsin.
ama limit problem oluyorsa orasını bilmem...
bu sizin söylediğiniz sadece bir rastlantıdır, kartınızın limiti kontrol edilir ve anında çekilir,
sürekli webden alışveriş yapan biri olarak(hesap kesim tarihlerine dikkat etmem, cebimde param varsa alırım)aldığım birçok şeyin ücretini daha elime ulaşmadan ödediğim çok oldu,
depo giriş çıkışlarında böyle birşeyin olacağını hayal bile edemiyorum, yani siz bir üretici yada satıcı olarak bir ürünü satacaksınız, dünyanın bir diğer ucundan aldığınız sipariş 1-1,5 ay(en ucuz shipping seçeneği) sonra müşterinin eline ulaşacak ve siz o zaman kredi kartından parayı çekeceksiniz minimum 1o günde bankadan geçişler sürecek, ben bugün ürünü yolluyacağım 40-45 gün sonra hesabıma para geçecek ve ben iflas etmiyeceğim, çok enteresan,
ya yanılıyorsunuz yada dünyaya ters bir uygulama söz konusu,
lütfen emin olmadığınız konularda, bahsettiğiniz şeyin doğruluğundan %100 emin olmadan yorumlar getirip kullanıcı/ziyaretçileri yanlış yönlendirmeyin.
bahsettiğiniz uygulama migros da bir zamanlar vardı 2 senedir hiç alışveriş yapmadım şuan nasıldır bir fikrim yok, "kapıda ödemek istiyorum seçeneği", migrosda sabah sipariş verirseniz gün içerisinde elinize ulaşıyordu, eğer buna benzer bir uygulamayı genelleyip, elinize ulaşmadan çekilmiyora getiriyorsanız çok daha büyük hata yaparsanız.
serhan abı bence dedıgın gıbı degıll sonucta ben kredı kartı numaralarımı verdıgım anda cekılıyor dıye bılıyorum cunkıı urun buraya geldııkten sonra cekılmesı bıraz mantıksız cunkıı ban ulasmadı urun gerı gıttı sonra gıne sıprıs verdım bu sefer aldım dıye dusunursek adamlar fecı kazık yemıs olurlar bununda onune gecmek ıcın bence kredı bılgılerını verdıgın anda cekılıyor tabıı eger calısma saatlerı ıcınde verdııyesen bu gecerlı otekı turlu adamlar ne zman ıs bası yaparsa senın verdıgın karttan parayı cekıyorlargrave eger gorduysen ben serhan abıyı duzelttım bu konuda ama gınede tsk ederız bılgılerın ıcın
mrserhan
13-10-2004, 09:44
arkadaşım senin yıllardır sipariş verip vermediğin sana kalsın.
ben rccardan verdiğim siparişim 8. gunde elime ulaştı 45 gun falan diye bişi yok.
ve benden parayı 8. gunde cektiler.
yeteri kadar da limitim vardı.
ben bildiğim ve başıma gelen şeyi soyledim.
bu konuyu daha fazla uzatmanın anlamı yok.
burda ticaret dersi vermenin anlamıda yok beb başıma geleni arkadaşlarımla paylaşmak istedim.
yanlış yonlendirme falan demişsin. ultimaton verir gibi. forumu gezersen her zaman arkadaşlara yardım etmeye calısırım.
umarım nedemek istediğimi anlayabilmişsindir.
iyi gunler.
mrserhan
13-10-2004, 09:54
ayrıca sunuda soyliyim biz mermer ihracatı yapıyoruz çine ve gemi yaklaşık 30 40 gun aralıgında gidiyo (ith ve ihr elemanı olarak çalıştıgım için biliyorum) paralarımızı da mal oraya ulaştıgında alıyoruz.
çok şukur batmıyoruz. yıllık da 7 milyon dolar gibi ufak bi ciromuz var.
sunun için soyledim. paranı 45 gun sonra almak batmak değildir. vadeli çalışan bircok firma firma var.
neyse daha uzatmıycam. topicden cok farklı yerlere geldik.
.isteyen siparişini istediği zaman versin.
arkadaşlardan ricaam konu daha fazla uzamadan ve başka bi boyut kazanmadan kilitlensin
arkadaşım senin yıllardır sipariş verip vermediğin sana kalsın.
ben rccardan verdiğim siparişim 8. gunde elime ulaştı 45 gun falan diye bişi yok.
ve benden parayı 8. gunde cektiler.
yeteri kadar da limitim vardı.
ben bildiğim ve başıma gelen şeyi soyledim.
bu konuyu daha fazla uzatmanın anlamı yok.
burda ticaret dersi vermenin anlamıda yok beb başıma geleni arkadaşlarımla paylaşmak istedim.
yanlış yonlendirme falan demişsin. ultimaton verir gibi. forumu gezersen her zaman arkadaşlara yardım etmeye calısırım.
umarım nedemek istediğimi anlayabilmişsindir.
iyi gunler.
ayrıca sunuda soyliyim biz mermer ihracatı yapıyoruz çine ve gemi yaklaşık 30 40 gun aralıgında gidiyo (ith ve ihr elemanı olarak çalıştıgım için biliyorum) paralarımızı da mal oraya ulaştıgında alıyoruz.
çok şukur batmıyoruz. yıllık da 7 milyon dolar gibi ufak bi ciromuz var.
sunun için soyledim. paranı 45 gun sonra almak batmak değildir. vadeli çalışan bircok firma firma var.
neyse daha uzatmıycam. topicden cok farklı yerlere geldik.
.isteyen siparişini istediği zaman versin.
arkadaşlardan ricaam konu daha fazla uzamadan ve başka bi boyut kazanmadan kilitlensin
uzatmayacağım demişsin uzatmakta ısrarlısın, ister ultimaton alarak alırsın söylediğimi istersen bir emir istersen bir yorum, nedemek istediğimi anladıktan sonra benim için problem değil,
vadeli satış yapmak başka birşey, kredi kartı ile alışverişlerde kargo elinize geçtiğinizde hesabınızdan çekilir başka birşey, bahsettiğin vadeli satış olsa zaten kendileri duyurulur,
eğer burada kullanıcılar/ziyaretçiler i yanlış yönlendiriliyorsa bundan önce mesajalrın beni bağlamaz, bunu okuyan birisi gidip alışveriş yapıp senin söylediğine güvenipte hataya düşerse senin söyleyeceğin tek şey "yanlış biliyormuşum"dan öteye gitmeyecekti, bu durumu ortadan kaldırmalısın bu hobiye başlayan birini daha eline modeli ulaşmadan soğutabileceğini düşünmelisin,
ders demişsin ders vermek gerekir sanırım biraz, vadeli satışta, üretici yada servis sağlayıcı sattığı malın yada verdiği servisin karşılığı olan bedeli ne zaman alacağını bilir, müşterinin keyfine bağlı değildir, müşteri canı istediğinde gümrükten malını çeksinde bende paramı alayım diye beklemek sanırım dünyanın hiçbiryerinde yoktur,
ayrıca vadeli satışta gün belirlidir 1 hafta 1 ay vs. bu dünyanın diğer ucuna hareket eden nakliye kullanılan aracın varış süresine bağlı değildir, sadece müşteri eğer hammade alımı yapıyor ve bunu anında üretime sokacaksa ve nakliye 10hafta gibi uzun bir sürede eline ulaşıyorsa özel anlaşmalarla durumu izah ederek bir orta yolu bulunabilir,
dikkatli okursan, nereye çekebileceğini düşündüğüm için, özellikle parantez içerisinde en ucuz kargo seçeneği diye belirttim gün olarak,
uzatmak istiyorsan devam edebiliri bu sadece özetlenmiş bir mesaj,
ayrıca bir tavsiyem daha baştaki gibi ultimaton yorum ne olarak anlarsan anla, net ortamına güven olmaz, bu yazdığın bahsi geçen rakamları biri okuyup seni tavlayıp araba alıcam satıcam yardımcı ol deyip bir köşede boğazını keserse gazetelere başlık olursun demedi deme.
mrserhan
13-10-2004, 18:22
tamam kardeşim bu guzel ortamı senle daha fazla nazipleşerek bozmak istemiyorum.
fikirlerin hoş forumda yararlanabilirler.
sonuçta biz bu tur şeyleri problem yapmayız.
yarın obur gun buluşmalarımıza gelirsin yuz yuze geliriz ben net ortamı diye ayırmam burdaki çogu insanlada gorusmuslugum vardır.
kısmet olur senlede karşılaşırız işallah.
haklısın yanlış anlaşılabilirim sen dogru soyluyorsun.
işallah bu konu üzerine daha fazla konuşulmaz...
arkadaslar tamam kımsenın kjımseye ynalıs bılgıverdıgı yokarkadaslar
serhan abı tamam uzatmayalım yaa bosver tartısma olmasınn
Ortalık biraz karışmış gibi görünüyür. 1992 yılından beri towerdan bir şeyler getirten bir olarak bir kaç şey söylemek isterim,
Şu an eğer bir e-mail sahibi iseniz ve bunu tower biliyorsa, sizin siparişinizden 1 yada 2 gün sonra size ürünü ve ödeme bilgisi ile ilgili bir mail geliyor. Burdan paranın karttan çekildiğini ve ürünün yola çıktığını anlıyorsunuz. Eğer shipment olarak U.S.P.S. seceneğini işaretlemişseniz(ki alternatifi çok uzun sürer) ürün 8 ila 10 günde Türkiyede oluyor. İstanbuldaysanız, Maximum 15 gün sonra size haber kağıdı gelmese bile cevizlibağdaki paket postanesine gidip, en üst kattaki bilgi işlemden paket numarasını öğreniyorsunuz, yanınızda kimliğiniz ve bir fotokopi olması gerekli. Bunları da şunun için anlatıyorum tam 4 paketim burdaki postanede kayboldu ve postane görevlisinin uyarısı ile bu uygulamayı öğrendim, denedim ve işe yaradı.
Kolay gelsin
reklamci2003
21-10-2004, 13:45
Arkadaşlar sizlerden ricam kendi yaşadıklarınızı değil prosedür neyse (biliyorsanız) onları yazın o zaman buradaki acemi insanlara daha fazla yardımcı olmuş oluruz. Aslında prosedüre göre gümrük vergisede malın değerine göre hesaplanır. Bazı mallar vergiden muaftır. Ama bakacak olursan bizim tüm siparişlerimizden %10 alıyorlar. Detaylı bilgi için bkz. www.gumruk.gov.tr. Kredi kartı olayına gelince (bankam ve tower ile görüşmelerimden ve kredi karti ekstrelerimi, towerla karşılaştırdıktan sonra) tower kredi kartından parayı çektiği anda para hesabınızdan düşmüş olur ve aynı gün ekstrenize kaydedilir. bankanızı arayıp daha detaylı bilgi alabilirsiniz. birde sipariş veren arkadaşlar towerdan çıkış tarihiyle ekstredeki tarihi bakarsa gerçeği anlamış olurlar.
reklamci2003
21-10-2004, 14:08
Gümrük vergisi ile yazı yamışken devam etmeden yapamayacağım.
Bkz. http://www.gumruk.gov.tr/tarife2004/fasillar/95.htm
9503.80 *- Diğer oyuncak ve modeller (motorlu olanlar): * * * *
9503.80.10.00.00 *- - Plastik maddelerden olanlar - %4,7
9503.80.90.00.00 *- - Diğer maddelerden olanlar - %0,8
Bu numaraları vezne memuruna söyleyip malın hangi statüye girdiğini söyleyin.
reklamci2003
21-10-2004, 14:30
konuya bir açıklama daha yapmak istiyorum bu oranlar ticari oranlardır.
aslında uluslar arası ticaretle alakalı ödeme sekıllerı ile ilgili yazılanlar hep yarım yamalak bu konuda bir kac sey söylemek gerekirse cok bilmislik gıbı olmasın ama ana ödeme sekılleri esya ne olursa olsun iki turludur cif yada fobdur ben bunlardan mal tesliminde odenileni kabul etmenizi öneririm esyada arıza yada zarar olursa mahreci iade hakkınız dogar yanı geri gondere bılırsınız esyanızı ikinnci olarak istedıgınız kit i özel antrepolara ısteyiniz gumruk ant larına bu sizi gereksiz gumruk mevzuatından kurtarır ve gumruk beyanını antrepo vermek zorunda kalır sonucda kit i 20 gun ıcınde alırsınız paranızı esyanızı alırken havale yada kredi kartı odemenızı yapıp antrepoya oyle gıdınız.ant gorevlılerı tarafından alacagınız ordınoya makbuzu ekleyıp bır beyan hazırlayıp gumruge sunun 1 saat ıcınde onaylanıp cıkıs fısını alınız ve kdv sini gerekli vezneye odeyıp malınız teslım alın bu sıze cok malıyetsız olur antrepo olayı sıze cok buyuk avantaj saglar öenmlı olan faturaya ısmızın harıcınde buyer consıgne ibaresini koyup herhangı bır antrepo adresı sıze yakın bır ant adresı vermek bu kadar basıt arkadasa tavsıyemmermer ıhrac etmek gumruk mevzugatını bılmek demek degıldır.Gumruk mevzuatı sanıldıgı gıbı tarife ler den ibaret degıldır 7 mılyon dolarlık ıhracat da degıldır sıfırdan baslayıp bır esyayı ıthal yada ıhrac durumuna transport undan ordıno sevıyesını ındırgemekdır.sonuc olarak getırmek ıstedıgınız esya ıle bırbırınden farklı belkı 50 cesıt sekılde odeme ve esyanızı millilestırme seklı mevcuttur .arac motoru getırmek ısteyen ler ıse bence ıhtısas beyaname usulune dayalı sekılde calısmalıdır bılgı ısteyenler yaza bılır belkı rc konusunda iyi degılım ama gumruk mevzuatı ile ılgılı olarak hala aktıf sekılde görev usatenmekdeyım.bence bilmeden konusmak sadece kafa karıstırır her kez bıldıgı konuyu azına sakız etmelı
sayın aydın kıyga verdınız numaralar gumruk tarıfe kodlarıdır ve bunu gumruk veznelerı bılmez bunları ıhtısas gumruk muhayene memurları bılebılr kısaca vezne tahsıl eder hıc bır vezne gumruk veznesı kendı kafasına gore malın ıtısas nosunu bılemez muhayene memuru esyayı kontrol eder ve istatıslık nosunu edi gumruk sıstemınde onaylar veznede gumruk muhayene memurununun belırledıgı vergı oranını tahsıl eder kısaca vezneye telefon acmanız gumrukde tesessumle karsılanır sadece.atıyorum bır arac sıparıs ettınız pelastıkden mamul esyalar ın vergı oranı farklıdır model arac motorunun kisi ise farklıdır bu durumda ne olacak veya atıyorum kıt kep i plastık degılde poly proplena katkılı vergı oranı ıse poly proplena nın turkıyedekı katkı malzemesı oranı en yuksek olanıdır eger 100de 20 i gecıyorsa bunu veznedekı tahsıldar nasıl bılecek kısaca vezneye telefon acmayın ve sunuda unutmayım gumruk mevzuatı bırdır ama uygulanma tarzı mudurlukler arafından cıok farklı uygulanır kısaca ıstanbuldakı gumruk pratıgı ıle ıstanbuldakı farklıdır hemde cok..
... ana ödeme sekılleri esya ne olursa olsun iki turludur cif yada fobdur ben bunlardan mal tesliminde odenileni kabul etmenizi öneririm ... Karışmıyayım diyordum ama dayanamadım, bir düzeltme yapmadan geçemeyeceğim.
CIF (Cost Insurance Freight) veya FOB (Free On Board) ödeme şekli değil, Incoterms uluslararası ticaret düzenlemeleri doğrultusunda tespit edilen mal teslim şekilleridir. Özellikle FOB sadece deniz ticaretinde kullanılan bir yöntem olup, malın gemi bordasında teslim alınmasını ifade eder. Bunların ödeme ile hiç bir alakası yoktur. Üstelik şurada aldığımız 3-5 yüz dolarlık bir mal için FOB teslimat istersek adama küfrederler valla :yuppiyuv:
Tabi bir de, iki türlü de değildir,
EXW (Ex-works) ile başlar ki alıcının en fazla risk üstlendiği teslim şeklidir,
FCA, FAS, FOB, CFR, CIF, CPT, CIP, DAF, DES, DEQ, DDU, DDP( Delivery Duty Paid) diye satıcın en fazla risk üstleniği teslim şekline kadar gider. FOB ve CIF gördüğünüz gibi bunlardan sadece ikisidir..
saygılar
red fin
tamam iyice öğrenelim benim için farketmez hatta daha iyi olur böylece ilk siparışinde işi bilen biri ile yaparım ( evet taksitle alacağım arabayı, bikaçta yedek parça) hem de tanışmış oluruz, bu işe sevindim:ımmm:nasıl taksitle yaws :)
syn red fin ana ödeme turu ıkı turludur dedım yanı ya mal cıckıslı nakıt odeme yapacaksın yada mal vesaiti odeme yapacaksın ana odeme turu bunlardır.dıgerlerı vadeli vs vs vs 50 cesıt odeme seklı vardır assagı yukarı ve SİZİN belirttigınız fob odeme turu denız transportuna ait de degıldır tır tasımacıgılıgında denızden daha cok kullanılır bu IRU tasımacılıgındada ana odeme seklıdır.cıf ve fob ana odeme turlerıdır ve turkıyede en cok kullanılanlarıdır ve denız tasımacılıgında cogunlukla agent kontenyer agen ının malı teslım zabtına gore odeme alınır ama bu buyuk gabarı tasımacılıgı ıcın gecerlıdır konumuzlada alakalı degıldır.sahsen ben uluslar arası tıcarı gemı manıfesto serıtıfıkası sahıbıyım 4 yıl ıtalya geochıa ya gumruk manısfesto servısınde calıstım sonra ulkeme gelerek turkıye cumhurıyetı gumrukler mustesarlıgı lısansı ile calısıyorum bu isin murekkebının tadını ıyı bılırım ve sadece web sayfası okuma bılgelınden otedır bu konudakı bılgım kımseye ıspatlamam gereken bır sey yok amac sadece arkadaslara bır parca olsun ithal edılecek esyalardakı sorunları cozmelerı kosunda yardımcı olmakdır amacım ve yılda yaklasık 3000 adet tescıl imzası atan ben ı elestırmenın otesınde dıger arkadaslara da yardımcı olmak ıcın bıldıklerını sunmanızdır thaks
mal mukabılı teslımını pratık olarak yapmak ıcın sıgortalı gelen esyanızı sıgorta yapan fırmaya sadece bır maıl atın ve odemeyı sıgorta kapsamına aldırtın bu yurt dısından gelen esyalar sıgortalıdır buna cmr sıgortası denılır 13 yada 14 hane sıne odeme teslımde ıbaresını koydurun bu gayet normal dır dedıgım gıbı bu sıze malı mahrec etmenızı saglar 1 lıra harcamadan yanı ıstemedıgınız malı gerı gonderır sınız bunu cmr sıgortası karsılar ve kımse sıze 3-5 yuz dolar ıcın degıl 10 dolar ıcın bıle kufur edemez bu konuda sonucda ufak rakhamlar olsa bıle ıru nunve cmr sıstemının tutıcı ıthlatcıyı koruma gıbı bır mukellıflıgı vardır bundan 1 dolar bıle olsa yararlanmak dunyadaı her kez gıbı sızınde hakkınızdır
... fob odeme turu denız transportuna ait de degıldır tır tasımacıgılıgında denızden daha cok kullanılır bu IRU tasımacılıgındada ana odeme seklıdır.cıf ve fob ana odeme turlerıdır ... Sayın Kalias,
FOB olsun, CIF olsun, ÖDEME TÜRÜ değildir... Teslimat türüdür.
Incoterms el kitapçığına bakacak olursan izahatı aynen şu şekilde verilmiştir:
"Free on Board " means that the seller delivers when the goods pass the ship’s rail at the named port of shipment. This means that the buyer has to bear all costs and risks of loss of or damage to the goods from that point. The FOB term requises the seller to clear the goods for export. This term can be used ONLY for sea or inland waterway transport. If the parties do not intend to deliver the goods across the ship’s rail, the FCA term should be used."
Yani görmüş olduğunuz gibi bu terim sadece deniz veya içsu yolları taşımacılığında kullanılabilir. Bu teslimat türünü karayolu taşımacılığında kullanamazsınız çünkü malın gemi bordasını geçtiği anda alıcının sorumluluğuna geçtiğini ifade eder. Taşıma şekilleri ile ödemenin ne gibi bir bağlantısı var pek anlayamadım.
FOB'a kara taşımacılığında kullanılan bir ödeme türü muamelesi yaparak nakliyat sektöründe iyi çalışmışsınız doğrusu.:lol:
Gerçi burası bir dış ticaret forumu değil, buradaki arkadaşlardan hiç birisinin de ne FOB, ne CIF pazarlığı yapmaya niyeti olduğunu hiç sanmıyorum.
Ödeme şekillerine gelince, Tower'dan yapılan alışverişlerde kabul edilen tek bir ödeme türü var, "Kredi Kartı". Yine bu forumdaki hiç kimse mal mukabili, vesaik mukabili vs. pazarlığı yapmayacak. Dahası hiç kimse CMR sigortasına sahip olamayacak çünkü CMR'da sadece kara taşımacılığında kullanılır. Bizim mallarımız ise hemen hemen her zaman uçak ile gönderildiği için Airway Bill ile naklediliyorlar. İstediği model malzemesini amerika'dan TIR'a yüklettirip, CMR isteyecek birisinin çıkacağını pek zannetmiyorum.
Herneyse, amacım ne kimseyi eleştirmek, ne de gereksiz tartışma yaratmak. Kimseye bilgilerinizi ispat etmek zorunda elbette değilsiniz. Ama kimseyi de yanlış bilgilendirmeye hakkımız yok değil mi...
Saygılar sunuyorum.
redfin
***GENERAL***
27-04-2005, 22:36
Arkadaslar artik posta ile koli olarak ne gelirse gelsin 25 YTL depolama ucreti oduyorsunuz. 1 hafta oncesine kadar bu ucret 500 000 TL idi. Yani %5000 oraninda bir artis var.
Bu arada basimdan gecen matrak bir olayi da anlatayim.
Ocak ayinda Tower Hobbies'den siparis verdigim Nitrolu Teknemin TSE belgesini alamadigim icin geri gondermistim. Gecen hafta geri gondermisler gittim aldim. Ne TSE belgesi istediler ne de gumruk odedim. Yalniz 500 000 TL'den 25 YTL'ye cikarilan ardiye(depolama) ucretini odemek zorunda kaldim. Buradan da goruldugu gibi olay sadece gumruk memurunun insafina kalmistir. 3 ay once TSE ve gumruk odenmesi gereken bir mala bugun nedense gumruk odenmesi gerekmemektedir. Ayrica eve gumrukten cekilmis halde (basiniz agrimadan) teslimat yapan DHL, FEDEX gibi kargo firmalari bu 25 YTL yuzunden daha cazip hale geliyorlar.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.