PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gümrük ve Futaba6ex..

IceBox
18-04-2007, 12:47
Merhaba arkadaşlar benim iki sorum olacak sizlere..

dün gece tower dan 67$ civarında bi alısveris yaptım.. 33$ da gonderme ucretiyşe beraber toplam 97$ dolara geldı.. Uzun lafın kısası boyle bı alısverısın gumruge takılacagını sanmıyorum ama bı yerde hata yaptım sanırım sabahları evde olmadıgım için calıstıgım sırketın adresını verdım.. sımdır burada adreslerın sırketten sahsa deılde sirketten sirkete olması gumrukte ürünlerin gümrüge takılmasına sebep olabilirmi....

bir de Cok arastırdım futaba6ex serisi için smulator kablosu hakkında hiçbir sonuca ulasamadmı belki ben kendım halledrım dıye towerdan resimdeki gibi bir kablo aldım ve tekrar sorıyım dedım bu kablo işimi görürmü...

erlekt
18-04-2007, 12:53
gümrükte sorun yaşayacağını sanmam bende geçen gün towerdan 100$ lık bi sipariş verdim kargo dahil şirket adına geliyo bugün gümrükten geçmiş yarın elimde olacak.

IceBox
18-04-2007, 13:04
gümrükte sorun yaşayacağını sanmam bende geçen gün towerdan 100$ lık bi sipariş verdim kargo dahil şirket adına geliyo bugün gümrükten geçmiş yarın elimde olacak.

ya 67 dolarlık alısverıs yapıyorum 84 dolar ups için kargo ucretı dıyo 33 dolar international air 27 dolarda post servıce anladıgım kadarıyla ups le getırten arkadaslar olmus sıtede bu kadar parayı bayıldılarmı yoksa bızım bılmedıgımız baska yontemlermi war..:ddd:

erlekt
18-04-2007, 13:17
walla benim parçalar ups le geliyor parçalar 56$ tuttu kargo ups ile 42$ tuttu belki yanlış anlamış olabilirsin yada parçalar büyükse ondan pahalıdır ama ups le baya çabuk geliyo:)

KLL
18-04-2007, 15:14
normal posta ile getirtin derim ben. 25 26 dolar civarı tutuyor.20 günde ulaşır.

IceBox
18-04-2007, 15:21
normal posta ile getirtin derim ben. 25 26 dolar civarı tutuyor.20 günde ulaşır.

yok artık verdım international air la normal posta ıle arasında 5 dolar fark bişi war zaten..

2 veya 6 hafta diyor normal postada international air la 7 ila 30 gun sure wermis... umarım cabucak elime ulasır... :ddd:

KLL
18-04-2007, 17:06
demek istediğimde hava postasıydı , UPS vs çok pahalı. bence sorun yok.

IceBox
18-04-2007, 21:39
neyse içim biraz rahatladı bu gümrük mümrük işlerinden tesekkür ederim birde kablo konusunda bana bilgi vericek aziz çıkarsa tam süper olucak:fisdua: :ahhahyt: :ahhahyt:

c/z
18-04-2007, 22:31
yeni gumruk mevzuatina gore 100 avro posta/navlun dahil tum emtiaya beyanname acmak zorundasiniz.. tabii ki ticari bir kimliginiz var ise eger yok ise kargonuz geri gider ve paraniz yanar.. bu sebeple alisverislerinizde satici faturasini dusuk yazdirmaya bakin ve posta ucreti ile birlikte 100 avroyu gecmesin.. paket uzerine de muhakkak GIFT yazdirin. /hediye paketi/
selamlar...

red_fin
19-04-2007, 09:26
yeni gumruk mevzuatina gore 100 avro posta/navlun dahil tum emtiaya beyanname acmak zorundasiniz.. tabii ki ticari bir kimliginiz var ise eger yok ise kargonuz geri gider ve paraniz yanar.. bu sebeple alisverislerinizde satici faturasini dusuk yazdirmaya bakin ve posta ucreti ile birlikte 100 avroyu gecmesin.. paket uzerine de muhakkak GIFT yazdirin. /hediye paketi/
selamlar...

Ticari kimliğiniz yoksa bile kargonuz geri gitmez, paranız da yanmaz. Bir gümrük müşaviri ile anlaşır beyanname açtırtırsınız, vergisini harcını hurcunu yatırır pakedinizi gümrükten çekersiniz. Bu işlem için ticari bir kimliğinizin olması şart değildir.

firatp
19-04-2007, 11:48
100eu altı gümrüksüz mü gelir, yoksa takılma ihtimali var mıdır?
Geçen yılbaşında 280Usd lik bir paketim paket postanesine takıldı. Orda beyannameyi memurlar kendileri doldurup %25 vergi ödemesini yaptırdılar.
Memura soruğumda internetden alışverişlerin 100eu ya kadarı muaf demişti.
Ama emin olamıyorum. Resmi sirkülere ulaşabilen arkadaşalr varmı?

red_fin
19-04-2007, 12:24
Internetten olsun olmasın, kargo ücreti DAHİL 100 Euro'ya kadar olan alışverişleriniz ithalat rejimine tabii değildir. Yani gümrük işlemi yapmaksızın paket teslim alınabilir. Böyle bir pakedin kapınıza mı geleceği, yoksa sizin mi gidip alacağınız pakedin boyutuna ve postacının hüsniyetine bağlıdır.

100 Euro'nun üzerindeki gönderiler ise ithalat rejimine tabii olup bu tür paketleri gümrükten çekebilmek için beyanname açtırılarak ithalat işlemi yapılması ve tahakkuk eden vergi ve harçların yatırılması gerekmektedir.

firatp
19-04-2007, 14:29
Grubumuzun gümrükçüsü olarak yardımların için teşekkürler Red Fin

IceBox
19-04-2007, 14:43
4 gozle sımulator kablosu ile ilgili sorunun cevabını beklemekteyım