Orijinalini görmek için tıklayınız : Ta03F Drift Spec
RoyalFlush
02-05-2007, 23:13
Yabancı forumlarda gördümki drift icin en uygun sase Tamiya Ta03F. Motor önde oldugu icin araç tam bir FR (Front Engine Rear Wheel Drive) gibi davranıyor. Aracı sıfır aldım. Alt ve üst sase karbonfiber. Pro diye geçiyor ancak turnbuckle lar mevcut degil. Ball diff lerle geliyor. Arka diff kilit ön de yuzde 70~80 kilit yapıyorum. Suspansyon ayarlarıysa stock. Birkaç mod dan sonra yeni resimleri koyarım. Turnbuckle lar (ayarlı rot kolları) şart. (Motor Super Stock TZ 23T Lastikler YOkomo Single Ring)
Aracı daha kullanmadım, kullandıktan sonra yorum yaparım nasıl drift yaptıgı hakkında.
http://img364.imageshack.us/img364/8454/goruntu060qv1.jpg
http://img364.imageshack.us/img364/6323/goruntu059qo5.jpg
hayırlı olsun hocam araç çok güzel gözüküyor kırımsız kullanman dileği ile
TheMISFIT
02-05-2007, 23:50
Vay be, bizim 03 neler de başarırmış.. :) Bu drift işini atladım ben modelcilikte, bir ara uzak kaldık, döndük herkes driftçi olmuş. :) Drift olayında 03'ün adının geçtiğini ilk defa gördüm. Hoş. Severim 03'ü. :)
Neyse...Hayırlı olsun...Sorunuz olursa yorumlarımla katılabilirim. :)
Ağırlık dağılımı ön / arka : %40 / %60 civarıdır 03'te...
Bu drift için uygun muymuş?
bu aracı daha önce görmemiştim ama önden çekiş olduğu için driftte daha zor olmazmı daha kolay topladığı için
önden çekişli olduğunu nerenden uydurdun ki? kocaman yazıyo 4WD diye
4 çeker dememişki motor önde olduğu için aynı önden çekiş gibi oluor demiş
RoyalFlush
03-05-2007, 21:04
Evet arkadaşlar arac hakkında birkac şey söyliyim.
Aractan turnbuckle lar cıkmıyordu bunun için
#53662 no lu parcalar alıncak.
Differansiyeller ball diff olunca bu aracta nedense kitlenmiyor :D Cok sıkmama ragmen diff i kitlemedi bunun sonucunda da bevel gear diff e dönüş yapıcam. Yabancı forumlarda herkes öle kullanıomus zaten.
parçalar:
aracın en kısa surede videosunu da koyacagım siteye.
SwTaArRs
03-05-2007, 22:16
4 çeker dememişki motor önde olduğu için aynı önden çekiş gibi oluor demiş
aslıdna önden çekiş gibi oluyor da dememiş.
dediği FR araba gibi oluyor demiş. Fr ın anlamını da yazmış ama tekrar edeyim motor önde çekiş arkada. çoğu drift arabasındaki yerleşim budur. FF ler motor önde yerleşmiştir ve çekiş de öndeki tekerlerdendir. MR ise yine farklı bir yerleşim motor ortada yani sürücünün arkasında çekiş arka tekerlerdedir.
Rc_BalliStiCs
03-05-2007, 22:38
bunuda ekleyelimde tam olsun,RR(rear rear) ise motor arka kısımda ve çekişde arka kısımda mesela vos voslar yada porsche ler gibi.
ben önden çekişli demedim ardaşın dediği gibi eğer önden çekiş arkaya göre daha güçlüyse daha zor olmazmı dedim yada demeye çalıştım :D
SwTaArRs ta zaten merak ettiğim soruya en açıklayıcı cevabı vermiş
RoyalFlush
04-05-2007, 11:36
ben önden çekişli demedim ardaşın dediği gibi eğer önden çekiş arkaya göre daha güçlüyse daha zor olmazmı dedim yada demeye çalıştım :D
Aracın önden cekişi daha güçlü diye birşey yok. Araç full time 4wd dir ve her lastiğindeki çekiş değeri normal durumlarda aynıdır(Diffleri solid olarak düşünürseniz.)
Hayırlı olsun.. Bakalım bu video nasıl olacak? :)
Araç gerçekten güzelmiş.ve ilk defa görüyorum drift modunu.bunun parçaları biraz tr de zor bulursun.
Araç gerçekten güzelmiş.ve ilk defa görüyorum drift modunu.bunun parçaları biraz tr de zor bulursun.
Valla aklı olan trden almaz parçayı..tower ebay vs diğer yerlerde zibil gibi parça kaynıyor eğer toplu alıcaksan kesinlikle yurt dışından al..
evt arkadaşım katılıyorum
RoyalFlush
04-05-2007, 21:02
Arkadaslar pek bu konuda bilgili olmadıgınızı farkettim =) (alınmak yok) biraz evvel eve geldim (4.Levent) Aracın A dan Z ye yedek parcası istanbulda bulunabiliyor. Unutmayın Dünyanın hiçbir yerinde olmayan Tamiyaların parçaları istanbulda satılıyor. Yurtdışında 100 euro olan kepler tr de 30 euro. Tamiya Ta03F nin bütün parçaları Ülkemizde mevcut ve biraz evvel Turnbuckle larını ve bevel gear differansiyellerini aldım aramid belt aldım arkaya silikon dçküp kilitledim ön tarafta ise hafif kitli ball diff mevcut durumda. Lütfen biraz araştırıp yorum yazalım. Buarada araç mükemmel drift yapıyor. Yabancı forumlarda bukadar met edilmesinin bi nedeni varmış demekki...
RoyalFlush
04-05-2007, 21:03
Not: Towerhobbies.com da ebay de parça bulunmuyor varsa tek tük yabancı forumlarda ondan cok pahalıya satılıyor bu arac ve parcaları ama tr de böyle bir durum yok...
çok fazla plastik var gibi gorunuyo.inş. çok ağır değildir.
iyi drift yapmasına sevindim..
hayırlı olsun. kırımsız suruşler:)
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.