PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Teslimat Nasıl oluyor - Lütfen Yardım

teacher26
05-05-2007, 20:19
ehirobo adlı firmadan parça sipariş vermek istiyorum, toplamda 110 dolar civarı çok şükür kü 100 avro ya daha var :). peki siparişi verdikten sonra, siparişlerim kargoyla verdiğim adrese mi geliyor yoksa bulunduğum yerin en yakın gümrüğüne mi?
Kusura bakmayın çok aradım ama forum böyle bişey bahsedilmemiş yada ben gözden kaçırdım yeni konu atım.saolun.

SwTaArRs
05-05-2007, 21:59
alla alla forum bu cevuaplarla kabynıyor.
bu tip durumlarda 3 seçenek var
1. doğruden verdiğiniz adrese gelir.
2. gümrüğe takılır size ihbarname gelir, gider gümrükten alırsınız
3. gümrüğe takılmaz ama dağıtıma çıkamayacak kadar byük bir kolidir o zaman size yine ihbarname gelir, ihbarnamenin geldiği postaneye gidersiniz.
100€ gümrük vergisi ödememe sınırı altındaki değerde çok paketimi gümrükten aldım o yüzden sizin de bu 3 seçeneğiniz var.

freesky
06-05-2007, 02:58
Verdiginiz siparisin ne ile gelecegine baglı.
Eger UPS veya FedEx gibi bir hızlı havayolu tasımacılıgı ise,eger gumrukten gecerse ki,bu durumda 100EUR altında zaten takılmaz,direkt evinize gelir.
USPS gibi bir secenekle geliyorsa,gümrüge takılmassa ve paket kucukse eve gelir.Paket eger buyukse gumruge takılmassa gider kendiniz alırsınız.
Gumruge takıldıgı her sartta ise gidip islem yapmanız gerekli.

atinch
21-05-2007, 21:36
Ama dikkat edilecek bir husus da Kargo dahil 100 Avro'nun altında olması lazım gümrüğe takılmaması için.