PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Twister CP kontrol problemi (uçuş esnasında kontrolsüz tepkiler)

CartaL
09-05-2007, 12:48
Merhaba

Yeni helikopterimle yerden 1-1,5 mt yüksekliğe kadar eğitim uçuşları yapmaya başladım. 10 sortinin üzerinde uçuş yaptım ancak son 3-4 uçuşda helikopter havada iken aniden kendini 10-20 cm aşağıya atıyor. Genelde hareket aşağıya doğru oluyor.

Önce radyonun pilleri azaldı ondan olabilir düşüncesi ile pilleri değiştirdim ancak sorun yine devam ediyor.

Radyo sarkması yiyor olabilir mi ? (dilim bu kadar dönüyor kusura bakmayın.) Servolar neden böyle tepki veriyor anlamadım ! Malzemenin kalitesiz oluşu buna sebep olabilir mi ? Twister CP V2 bir çuval para ödeyerek aldım bu helikopter kalitesiz midir sizce ?

Aklıma gelen bir ihtimal de receiver antenini kuyruğa sararak sabitledim bundan olabilir mi ? internetde gördüğüm birçok fotoda da aynısı yapılmıştı.

Benzer problem yaşayan arkadaş var mı ?

batekkaan
09-05-2007, 13:59
durumun ne kadar şiddetli olduğunu blmek gerekir.

pil tam dolu iken yapacağını zannetmiyorum sorun büyük ihtimalle piller azaldığı zaman ortaya cıkacaktır. çünkü heli her komutu aynı güç kaynağından kullanıyor ve sen komut verdiğin zaman motorun gücü azalıyor ve sonuçda senin komut verdiğin kadar aşağı alçalma oluyor. bu durumu pillerin tam dolu iken değil ama yarıya geldiğinde bile gözetlersen cok azda olsa yaşandığını göreceksin. Tabi bu zayıf pille olunca cok daha beligin oluyor. aklıma gelen durum bu.... ama tabiki şiddetini ve durumu gözlemleyebilirsek belki başka bir sebep de cıkabilir.

kolay gelsin

batekkaan
09-05-2007, 14:05
durumun ne kadar şiddetli olduğunu blmek gerekir.

pil tam dolu iken yapacağını zannetmiyorum sorun büyük ihtimalle piller azaldığı zaman ortaya cıkacaktır. çünkü heli her komutu aynı güç kaynağından kullanıyor ve sen komut verdiğin zaman motorun gücü azalıyor ve sonuçda senin komut verdiğin kadar aşağı alçalma oluyor. bu durumu pillerin tam dolu iken değil ama yarıya geldiğinde bile gözetlersen cok azda olsa yaşandığını göreceksin. Tabi bu zayıf pille olunca cok daha beligin oluyor. aklıma gelen durum bu.... ama tabiki şiddetini ve durumu gözlemleyebilirsek belki başka bir sebep de cıkabilir.

kolay gelsin

aklıma gelenler........ servolarına başka bir kablo ile temas etmiyor dime yani servolar elektronik aksamdan mümkün mertebe korunuyor olmalı kabloların ayrı toplanmış olmalı. alıcın tek başına durmalı yani tutturmak için falan kablolarından yardım alma ayrı tek başına yapıştır.
alıcı kablon metal bir yere sarılı olmamalı ayrı bir plastik borudan geçirip yani yalıtarak havada kalmalı plastik kelepçelerle bir yere değmeden durması sağlanmalı
ayrıca alıcı da cok ısınıyor olabilir... standart bir cp ile en fazla 10 dak ucuş yapılıp soğutulmasından yanayım....

bunların cok büyük rolleri yoktur ama bunlar senin durumunu tetikliyor olabilir.

karaspat
13-05-2007, 14:49
bende aynı sorunu yaşıyorum helikopter (cpv2) ucarken birden 10 cm dusuyor amasonra gerı geliyor aynı yukseklığe, benmotorun ısınmasından kaynaklandıgını dusunuyorum soğutucu aldıktan sonra durum değişirse yazarım.

KripteX
15-05-2007, 17:25
kontrolsüz tepkilerin bir diğer nedeni de vericinin içerisindeki çıkış transistörü dür. Vericiniz alıcıya yakınken bile servolarda veya motorda ani ve kontrolsüz güç artımı oluyorsa %90 transistörden diyebilirim. Forumda elektronik bilgisi olan abilerimiz var. Onlar size daha fazla yardımcı olabilir.

CartaL
17-05-2007, 16:14
aklima şöyle bir soru geldi : Eğer ki bu sorun transmitterden kaynaklaniyor ise neden sadece kontrolsuz ani hareket aşağıya doğru oluyor ? Transmitter sorunlu olsa sağa sola ya da ileri geri vs. olmasi da beklenmez miydi ?

karaspat
23-05-2007, 11:05
bu arada motora soğutucu taktım ama sonuc değişmedi.
sanırım kabloları duzenlemem gerekiyo.
ana motorun manyetik akımı fazla sanırım, ondan oluyo.
bide anteni duzgun bi şekilde ana motordan uxak bir yere yerleştirmek gerek tabi. antenim tam motoun altından geciyo, belki budur sebebi. wakit buldukca deneyip oyrenmem lazım nie oluyor die.

dyonizos
27-05-2007, 04:30
Merhabalar,
Bahsettiğiniz durum genelde elektrikli ve FM alıcı kullanan tüm modellerde ortaya çıkabilen bir sorun. Muhtemelen alıcınız Glitch yapıyor. Bir elektronikçiden temin ediceğiniz Carbon Ferrit Halkayı ESC ile alıcı arasındaki kablonun etrafında kullanın. Sorunun çözüleceğini sanıyorum