PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hellfire Garajım

freesky
10-05-2007, 00:08
İşte yarış makinelerim :D

http://img164.imageshack.us/img164/1106/hells1px3.jpg

http://img164.imageshack.us/img164/9961/hells2tt7.jpg

http://img502.imageshack.us/img502/5835/hells3bt4.jpg

http://img164.imageshack.us/img164/1762/ss1qq2.jpg

http://img292.imageshack.us/img292/1751/ss2fz4.jpg

http://img164.imageshack.us/img164/5544/ss3av4.jpg

http://img292.imageshack.us/img292/8095/ss4lf5.jpg

freesky
10-05-2007, 00:10
http://img238.imageshack.us/img238/3594/upg1fr6.jpg

http://img518.imageshack.us/img518/3269/upg2tc5.jpg

http://img292.imageshack.us/img292/2060/upg3tq8.jpg

http://img164.imageshack.us/img164/1892/upg4ib0.jpg

freesky
10-05-2007, 00:12
http://img164.imageshack.us/img164/9202/in1ed2.jpg

http://img164.imageshack.us/img164/9184/in2qr4.jpg

http://img292.imageshack.us/img292/7153/in3zd7.jpg

mehmet kul
10-05-2007, 00:45
Vay vay vay..............Ne diyeyim üstat......
Rakiplerin düşünsün...(ben dahil)

nuhs
10-05-2007, 01:07
selamlar MASALLAH çok güzeller :ahhahyt: ellerine saglık özgür abi.....mehmedin dedigi gibi rakiplerin düsünsün....:D güle güle kullan kırımsız günler..:hannhan:

Risk
10-05-2007, 09:33
Evet gerçekten Maşallah.. Allah kırım vermesin yeter :) Ne kadar şanslısınki aynı grupta değiliz :) bomba gibi geliyorum az kaldı.. Full Full Full ...

freesky
10-05-2007, 13:27
Özel etap yaparız yarıslar bitince Recep'ciğim.İddialı Buggy'lerle deneriz :)

Risk
10-05-2007, 13:34
Neden olmasın patlatırız özel bir tur.. Ama bu sefer öyle böyle değil... Harbi MOD. :)

Syg..

amulius
10-05-2007, 15:08
Freesky abi 2 side cok guzel :D benimki yanlarinda hic kaldi :P

freesky
10-05-2007, 15:23
Neden olmasın patlatırız özel bir tur.. Ama bu sefer öyle böyle değil... Harbi MOD. :)

Syg..

Bende bu sefer mod yok.sadece salıncaklar alu,onun haricinde standart SS üzerine motor ve egzos. :D

ALI
10-05-2007, 15:32
2 side birbirinden guzel :)
sh motorla deli gibi gidiyodu :)
bakalım os nasıl olucak :)

yarışta truggy çok az zaten 1.ci belli oldu gibi :P

freesky
10-05-2007, 15:41
Yok yaa ne bellisi.Ben SUT'lardan cok cekiniyorum,ayrıca supriz cıkabilir STR , MBX5T veya Jammin cıkabilir bizim sınıfta, belli olmaz :) Gizli olan bir cok da Hellfire var,onlar da gelebilir.

bO4aY
10-05-2007, 18:44
2side birbirinden güsel güle güle güle gazlayın :ahhahyt:

iLhUns
10-05-2007, 20:10
2 side gerçekten çok güzel abi eline sağlık valla Ps-23 te Hellfire a yakışmış yani :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

landjump
10-05-2007, 22:21
Kıbrıslı arkadası cagırsak ta pistimiz truggy görse :) yoksa insanlar yanlış inanışa kapılacaklar

freesky
10-05-2007, 22:51
Yeni biseyler yaz abicim artık yaf.Biliyoruz HPI RC yapmıyor,yapsa da ne oldugu belli olmayan araclar yapıyor.Savage MT degil,Hellfire Truggy degil,eee buggy de üretmedigine gore,benim ortagı oldugum (%45 hisse ile :) ) HPI aslında ne yaptıgı belli olmayan bir firma.
Bu tezin tamamlandı ve herkes tarafından da onaylandı.Kendine yeni bir tez bulman gerekecek artık.İşin baya bir zor yani. :) :) :)

iLhUns
10-05-2007, 22:57
Yeni biseyler yaz abicim artık yaf.Biliyoruz HPI RC yapmıyor,yapsa da ne oldugu belli olmayan araclar yapıyor.Savage MT degil,Hellfire Truggy degil,eee buggy de üretmedigine gore,benim ortagı oldugum (%45 hisse ile :) ) HPI aslında ne yaptıgı belli olmayan bir firma.
Bu tezin tamamlandı ve herkes tarafından da onaylandı.Kendine yeni bir tez bulman gerekecek artık.İşin baya bir zor yani. :) :) :)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

landjump
11-05-2007, 00:31
This is the 1/8 scale glow powered, radio controlled, Ready To Run
HPI Hellfire off-road Monster Truck.

http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXLJV0&P=ML

Iyı de ben yanlış biliyorsam tower ve HPI'a da mektup atın.

This is the 1/8 scale, glow powered, radio controlled, ready to run
Ofna Jammin' off-road Truggy.
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXLUJ0&P=ML

Sonra güleriz beraber. İlkönce okuyun yukarda yazanları. Ama iyice okuyun. Sonra yine güleriz.

savage sahipleri hele hiç konuşmasın bir tane bile temsilci çıkartamadılar:) :)

freesky
11-05-2007, 00:48
Sonra gülmemize gerek yok.ben şu an zaten katıldım gülmekten :) :) :)

O gibi yazıları ben sana 100 degil 1000 tane cıkartırım.Senin gibi RC gecmisi uzun olan birisine yakıstıramıyorum inan.
Neyse ben biraz ders vereyim o zaman sana :)
Hellfire ve klasmanındaki tüm Truggy'lerin yarıstıgı sınıf ismi UNLIMITED MONSTER TRUCK.Yani bu sınıfta yarısıyor tum Truggy dedigimiz araclar.Yani bu sınıftaki yarısları inceleyecek olursan eger Hellfire'da burda,ornegini verdigin Jammin'de burda,STR da burda.SUT da burda.
SUT demişken,GS in sitesine girip baktıgında orada da SUT a Monster Truck dendigini goreceksin.
Yani yeni uye olmuş,bu hobiye yeni başlamış,herşeyi hazırlokma isteyen arkadaşlarımız yazsa bunu ok diyecegim de.Dedigim gibi sana yakıstıramadım ben :)
Bir aracın Truggy olması için belli teknik kıstaslar var.Karsıdan bakılarak veya bir yerde Monster yazıyo diye,o aracı arastırmadan,teknik ozelliklerini yorumlamadan bir sınıfa sokmak ne derece dogru bilmem.Ancak şu bir gerçek ki, tüm dünyanın Truggy sınıfına aldıgı bir araca Monster demek abesle iştigal.

Yol göstersin diye Truggyracers veya RC411 sitelerine goz atmanı tavsiye ederim :)

Veya cok ugrasamam dersen eger ROAR dunyadaki en saygın ve yetkili Off-Road yarışları düzenleyen kuruluş.Oradan incele en kolayı hangi araclar Truggy,hangileri MT diye.Cunku bundan onceki yarıs konusunda da LST ve Revo'lar MT sınıfında yarısmasın,haksızlık olur falan yazmıstın.Üstelik bu araclar ROAR ın duzenledigi MT yarıslarında son yıllarda hep sampiyon olurken :)

landjump
11-05-2007, 00:55
Tamam ben bu konuda bilgisiz kalmışım biraz diyelim. Engin bilginizle truggy'yi m/t den farklı kılan nedir anlatırsanız ben ve benim gibiler aydınlanır belki.

freesky
11-05-2007, 02:06
Tabii ki.Bilmemek ayıp degil,ogrenmemek ayıp...

1.Center of gravity (agırlık merkezi) nin dusurulmus olması.
2.MT lerde sanzıman bulunup,Truggy'lerde sanzıman yerine orta diff kullanılması.

En onemli farklar bunlar.

jason
11-05-2007, 02:17
Beyaz kep çok şekil olmuş özgür abi , hoşuma gitti.

iLhUns
11-05-2007, 09:13

Sonra güleriz beraber. İlkönce okuyun yukarda yazanları. Ama iyice okuyun. Sonra yine güleriz.

1. Ortadaki bir yorum bile değil tower ın yazdığı yanlış bir açıklamak en başta hpi sitesinde bile hellfire için stadium truck olarak ele alınmakta tower ın açıklamada yazdığı hatalar çoğaltıla bilir

http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXPRL0&P=7

Şu basit motorda bile satış için gösterilen farklı açıklamada anlatılan farklı

2.Savage sahipleri olarak bi genelleme yapamazsınız benim elimdeki savage ın durumunu bilemezsiniz söz sana diil derseniz bende savage sahibi olduğumdan dolayı benim konuşup konuşmıyacakğıma karar veremezsiniz tabi bunu kötü bir niyetle söylemiyorum iyi niyetle yazılmış talihsiz bir kelime olarak düşünüyorum

3.Bu tartışmayı truggy topiği altında zaten tartıştınız daha önce neden gelip ordaki konuyu burda uzatma ihtiyacı duyup topiği başka yerlere taşıdınız oda tartışılır neden sizin Hellfire la bir alıp veremediğiniz bir durum var gibi gelmeye başladı gerçekten. Acaba yürürken vitrininde savage hellfire olan dükkana girip beş para etmezz kaldır onları kyosho koy gibi bir durum falanda oluyo mu?

landjump
11-05-2007, 11:48
1. Ortadaki bir yorum bile değil tower ın yazdığı yanlış bir açıklamak en başta hpi sitesinde bile hellfire için stadium truck olarak ele alınmakta tower ın açıklamada yazdığı hatalar çoğaltıla bilir

http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXPRL0&P=7

Şu basit motorda bile satış için gösterilen farklı açıklamada anlatılan farklı

2.Savage sahipleri olarak bi genelleme yapamazsınız benim elimdeki savage ın durumunu bilemezsiniz söz sana diil derseniz bende savage sahibi olduğumdan dolayı benim konuşup konuşmıyacakğıma karar veremezsiniz tabi bunu kötü bir niyetle söylemiyorum iyi niyetle yazılmış talihsiz bir kelime olarak düşünüyorum

3.Bu tartışmayı truggy topiği altında zaten tartıştınız daha önce neden gelip ordaki konuyu burda uzatma ihtiyacı duyup topiği başka yerlere taşıdınız oda tartışılır neden sizin Hellfire la bir alıp veremediğiniz bir durum var gibi gelmeye başladı gerçekten. Acaba yürürken vitrininde savage hellfire olan dükkana girip beş para etmezz kaldır onları kyosho koy gibi bir durum falanda oluyo mu?

Ne deseniz yazı üstünde kalacağı için boş malesef. Yarış günü umarım katılan savage olur da aa ben yanılmışım çok sağlammış diyebilirim belki :):):)

freesky
12-05-2007, 14:00
selamlar MASALLAH çok güzeller :ahhahyt: ellerine saglık özgür abi.....mehmedin dedigi gibi rakiplerin düsünsün....:D güle güle kullan kırımsız günler..:hannhan:

Evet gerçekten Maşallah.. Allah kırım vermesin yeter :) Ne kadar şanslısınki aynı grupta değiliz :) bomba gibi geliyorum az kaldı.. Full Full Full ...

Freesky abi 2 side cok guzel :D benimki yanlarinda hic kaldi :P

2 side birbirinden guzel :)
sh motorla deli gibi gidiyodu :)
bakalım os nasıl olucak :)

yarışta truggy çok az zaten 1.ci belli oldu gibi :P

2side birbirinden güsel güle güle güle gazlayın :ahhahyt:

2 side gerçekten çok güzel abi eline sağlık valla Ps-23 te Hellfire a yakışmış yani :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Beyaz kep çok şekil olmuş özgür abi , hoşuma gitti.

Herkese çok teşekkür ederim.

darkhorse
12-05-2007, 17:16
çok güzel gözüküyor araçlar, güle güle kullanın, yarışın.. :ahhahyt:

lakin bunca yatırım yapmışsınız, bari STR, jammin' ya da en azından bir LSP'ye yapsaydınız keşke demeden de geçemeyeceğim.

orhantekkan
12-05-2007, 19:49
abi süper garaj olmuş ben nasıl görmedim bu konuyu yaw kusura bakma biraz geç bir tebrik oldu ama allah sahibine bağışlasın

!Amorfy.BaRoS+
16-05-2007, 14:03
Veya cok ugrasamam dersen eger ROAR dunyadaki en saygın ve yetkili Off-Road yarışları düzenleyen kuruluş.

Bu bilgi doğru değil.Roar amerika lokasyonlu bir kuruluştur.Bunların bağlı oldugu İFMAR dünyadaki en saygın ve yetkili federasyondur.

freesky
16-05-2007, 17:32
O bilgi tamamen dogru.Tabii dogru yorumlanırsa.
Dunyada yarış düzenleyen federasyon tabii ki IFMAR.Buna baglı olan 4 ayrı kuruluş var ki,bunlar da,EFRA(Avrupa),ROAR(Amerika ve Kanada),FAMAR(Güney Amerika ve Güney Afrika) ve FEMCA(Uzakdogu ve Avustralya).

Simdi gelelim yoruma;
EFRA merkezi İsveç,ve bu kurumun başkanı Dallas Mathiesen denen vatandaş,aynı zamanda IFMAR'ın da başkanı.
IFMAR bünyesindeki avrupa menşeli EFRA Türkiye'nin de üye olduğu bir kuruluş ve genel olarak EP yarışları ve GP'de de genel olarak On-Road ağırlıklı olmak üzere.offroad olarak da sıklıkla 1/8 Buggy yarışları yapıyorlar.
IFMAR'a bağlı bu 4 kuruluş içinde tüm kategorilerde GP Offroad yarışları yapan,dünyadaki en saygın ve kabul edilen kuruluş dediğim gibi ROAR'dır.
Yani ROAR Truggy,MT,1/5,Buggy vs. tüm offroad sınıfları için en çok sayıda ve en çok ragbet edilen yarışları düzenler.
Bu sebeplerden dolayı tekrarlıyorum,dünyada en çok ragbet goren ve saygın kuruluş (Offroad yarışları için) ROAR'dır.Ayrıca IFMAR'a bağlı olmayan,yine offroad yarışlarında çok referans kabul edilen ve takip edilen diger bir organizasyon ise RC PRO SERIES'dir.Yine USA kökenlidir.
Sanırım anlatmak istediğim şu an daha iyi kavranmıştır.

!Amorfy.BaRoS+
16-05-2007, 20:49
Doğru bilgi ve yorumlama bir bakıma çelişkidir.

O zaman türkiyedeki futbol fanatiği sayısı çok daha fazladır.Çok daha fazla kulüp ve kuruluş vardır hatta şenez erzik dünya futbol federasyonundaki görevi başkan yardımcısılığıdır.Buna göre türkiye en saygın futbol federasyondur.Yok böyle birşey.Hepsinin bir üst kademesi vardır.Alt kademelerdeki talep arz meselesini en iyiye bağlanmaz.Tabiki fimarın içinde efrada olucak efmar da diğerleride.Ifmar zaten dediğiniz gibi hepsinin toplanmış bütünüdür.Bunun için o yetkilidir.Agır abi odur.
Tekrar ediyorum offroad dünyasında saygınlıgı tartışılabilir (roarın talebi bölgesel fazlalık gösterdiği için) fakat yetkili kesinlikle değildir.

freesky
17-05-2007, 00:36
Hala daha neyin iddiası icindesiniz?

Maddeleyelim:
-ROAR IFMAR'a baglımıdır? EVET
-ROAR Offroad yarışlarında en cok sayıda ve en fazla gurupta yarış düzenleyen kuruluşmudur? EVET
-IFMAR'a bağlı olan kuruluşların içinde,ROAR kadar offroad yarışları konusunda ragbet gören bir organizasyon varmıdır? HAYIR
-Offroad konusunda dünyada saygın organizasyonlar düzenlemek için IFMAR'a baglı olmak gerek şart mıdır? HAYIR (Örn. RC PRO SERIES)

Bu sonuclara bakarak her ne kadar IFMAR federasyon olup ROAR'ın agır abisi olsa bile,yarısmacılar tarafından takip edilen,ragbet goren,sonucları referans kabul edilen dünyada 2 kuruluş var offroad yarıslarında:

-ROAR
-RC PRO SERIES

Nedenine gelince:

IFMAR kurallar kitabına baktıgınızda kullanılacak motor konusunda 0.21 cui üst sınırdır.Ayrıca kullanılacak benzin deposu üst sınırı da 125 cc. ile sınırlandırılmıştır.
Yani bu kıstaslara göre ,Monster Truck,Unlimited Monster Truck veya Arena Truck klasmanı denen,su an dünyada cok fazla ragbet goren offroad yarıs sınıfları IFMAR'a göre düzenlenmiyor.Zaten IFMAR'da bu konuda herhangi bir yarış organizasyonu da düzenlemiyor.Kurallar kitabında da bu araçlardan bahsedilmiyor.

Toparlamak gerekirse eğer Monster Truck,Unlimited Monster Truck(Truggy) veya Arena Truck yarışlarını takip edecek araç sahiplerini IFMAR bağlamıyor. Çünkü IFMAR'ın düzenlediği IFMAR World Championship yarışlarında bu araçlar bulunmuyor.

Bu araçlar ROAR National Races denen serilerde yarışıyorlar,IFMAR'dan bagımsız olarak.Veya daha önce de bahsettiğim RC PRO SERIES'de yarışıyorlar.

Bu tip araçların yarış kurallarını,spesifikasyonlarını,teknik şartnamelerini hazırlayan,düzenleyen ve kurallara bağlayan kuruluş ROAR'dır,IFMAR değil!!!
Sonuç olarak konuya girişimizin sebebinin MT/Truggy ayrımı olduğunu hatırlatarak IFMAR ile hiçbir alakamızın olmadığını,bahsettiğim ROAR ve RC PRO SERIES'in MT/TRUGGY ayrımında yol gosterici referans kuruluşlar ve organizasyonlar olduğunu tekrar vurgulamak istiyorum.

Doğru bilgi ve yorumlama bir bakıma çelişkidir.

Yorum yapmadan,iyice araştırmadan hazırlokma IFMAR ağır abidir demekle bir yere varamıyoruz maalesef,o zaman doğru dediğiniz doğruluktan sapıyor,işte çelişki de bu noktada başlıyor zaten...

!Amorfy.BaRoS+
17-05-2007, 22:43
Offroad yarışlarını sadece Yakıtlı olarak gören siz için pek fazla söylenecek kelime yok.(ep 2wd 4wd 1/8 gp 2 çeker vs )Her ülkede talep farklıldır.Hepsinin kendi kurulları vardır.Efra AGm ye göre 1/8 scale offroad araba yarışlarında 130 pilot olmalı.Bu sayı sağlanmazsa kategori açılması özel koşullara bağlıdır.Talep olmazsa açılmaz bu gayet normal.
(Bkz Page 98 1.Efra hand book.SizdeYoksa yollayabilirm.)

Kurallarda ifmar 21 der efra 3.5 ccm der.Kural kitabında tabiki bahsetmez scale ve kuralları söyler.Kucagımızda kitapçık var ezbere konuşmuyoruz.Yada aa bu çocuk bunu diyor dur şurdan bir bakiyim kurallara aaa böyle böyle imiş deyip yazmıyorum yani.

Ayrıca çelişkileriniz çok fazla.Eğer bi abi varsa onun sözü dinlenir.Ko propo yapar kendi kupasını serpent yapar kendi tourunu zart firması yapar zurt firması yapar ve yogunda katılımcı sağlar konu bu değilki.Yetkili kuruluş diyince kendinizin söylediği gibi işin ağabeyi girer.Bu budur der ve bitirir.O zaman İfmar neden bir üst kurul olsun ki ?.Offroadı roar koysun onroad gp yide efmar yada efra el atsın.Hepsi ayrı ayrı yetkili olsun.Bundan büyük bir çelişki yoktur.Bunu anlamamak için kendinizi kasmanız lazım.Popülerlikle yetkili kuruluş çok farklı umarım anlamışsınızdır.Hala anlamadıgınız bir nokta varsa gerekli yerlerden bana ulaşabilirsiniz.Konuyu bölmeyelim.

freesky
17-05-2007, 23:48
Alıcılarınızı iyi acar ve anlamaya calısırsanız eger, hala daha yanlıs seylerden bahsettiginizi cok rahat kavrayacaksınız.

Ben offroad yarısları 1/8 GP ile sınırlıdırmı iddia ettim??? EP sınıfını da biliyorum digerlerinide.Ama konumuz 1/8 GP UNLIMITED VE MT sınıfları :)

IFMAR federasyon ve ROAR da buna baglı USA icin organizasyon yapan kuruluş.Ancak ROAR tüm yarıslarını IFMAR gozetiminde yapmıyor.World Championship yarışmalarında IFMAR'a baglı ve USA'da sadece bu yarışlarda IFMAR'ı temsil ediyor.Ayrıca kendi basına duzenledigi yarıslar var,degisik organizasyonlar yapıyor ve IFMAR'dan BAGIMSIZ... Bunlar national Races veya series diye geciyor.Yani USA da nasyonel yarışlar.Bunların kurallarını ROAR KENDİSİ KOYUYOR!!! IFMAR'dan bagımsız yarışlar bu National Races.
Sanırım buraya kadar anlayabilmişsinizdir.

Gelelim EFRA'ya.EFRA da IFMAR'a bağlı olarak Avrupa'da World Championship yarışlarını organize ediyor.Ancak kendi başına IFMAR'dan bağımsız düzenlediği yarışlarda ROAR kadar Offroad konusunda başarılı ve kapsamlı değil... Amerika'yı yeniden keşfetmeyelim.

Gelelim tekrar konumuza;

Konumuz MT ve Truggy karşılaştırması.Şimdi söylenmesi gereken şey,sizin de anlamadığınız ve iddia ettiğiniz gibi,HİÇ MT ve TRUGGY YARIŞLARI DÜZENLEMEDİĞİ HALDE IFMAR'ımı kendimize yetkili kuruluş veya referans yapı olarak alalım????? Yoksa IFMAR'dan bağımsız MT ve Truggy yarışlarını bol miktarda ve sık sık yapan ve bu konuda dünyada bir hayli ses getiren ROAR'ımı???

Hala daha IFMAR diyorsunuz hayret yani.Bana IFMAR'ın düzenlediği bir adet MT veya TRUGGY yarışı gösterin,ben bu hobby'i bırakacağım.Yok,Yok,YOK!!! Çünkü MT veya TRUGGY klasmanında kurallar kitabında herhangi bir bölüm bile yok,düzenleme yok,yokoğlu yok!!! :)

''Kurallar kitabında tabii ki bahsetmez'' dediğiniz olay IFMAR için geçerli,çünkü bunlarla alakaları yok.Ama tavsiyem madem bunların hepsi sizde var,iyi okuyun,iyi inceleyin IFMAR'dan bagımsız olarak ROAR'ın kendi kurallarını koydugu kurallar kitabında yani National Races kurallar kitabında bunların hepsi var.1/8 (IFMAR CLASS) denen grupta,IFMAR'ın da kurallarında oldugu gibi motor hacmi 0.21 cui, benzin deposu 125cc ile sınırlandırılmışken,1/8 OPEN klasmanında YANİ BİZİM KONUMUZ OLAN MT VE TRUGGY'lerin bulunduğu sınıfta ise motor hacmi 0.28 benzin deposu da 150-175cc ile sınırlandırılmış olduğunu goreceksiniz.

Yani lafın özü,MT ve TRUGGY yarışlarını takip eden kişiler için,bu klasmanların bulunmadığı(ne kural kitabında,nede yaptığı bir yarış olmayan) IFMAR yerine,kendi bağımsız kurallar kitabı olan ve bu klasmandaki araçların yarışlarını,kurallarını düzenleyen ROAR REFERANS KURULUŞTUR.AYNEN RC PRO SERIES gibi.

Buyurun siz hala lafı cevirip,konunun merkezinden çıkıp,ağır abi edebiyatına devam edin!!

Kurallarda ifmar 21 der efra 3.5 ccm der.Kural kitabında tabiki bahsetmez scale ve kuralları söyler..

Bundan dogal ne var? Hatırlatırım, bu ölçüler zaten birbirinin aynı :) 0.21cui=3.5cm3.Yani benim de dedigim gibi IFMAR'da EFRA'da aynı şeyi yazmış :) 0.21 cui ile sınırlandırmış,koskoca 1/8 Offroad sınıfını.Ama lütfen konumuz olan 1/8 OPEN UNLIMITED CLASS sınıfıyla ilgili (0.28cui üst sınır olan) bir kural bulsanıza bana IFMAR kurallar kitabında? Yok,yok,YOK!!! :) Tekrarlıyayım MT ve TRUGGY yarışları ile ilgileri ve alakaları yok :)

Konu için HAYLİ detaylı acıklamalar yazdım.Zaten herhalde siz hariç herkes anladı.Bundan dolayı bu konuda (IFMAR_ROAR muhabbeti) yazacağım son posttur bu.Herkese iyi forumlar.

iLhUns
17-05-2007, 23:54
Ben anladım mesela ;) ;)

rsardaslar
18-05-2007, 00:22
Gün gectikce forum tartısma alanına donusuyor. Hobi forumu değilde sanki özel kanalda gece yarısı yayınlanan tartısma programı. Dikkat ettiyseniz son bir kaç aydır bu hobiden anlıyan uyeler (işi bilenler) forumda yorum yapmıyor.
Gun gectikce forum bilgi paylasımından ziyade karsımdakini nasıl bozarım havasına bürünüyor.

Yukardakiler şahsi görüş ve düşüncelerimdir. Katılmak zorunda değilsiniz.
Saygılarımla.

iLhUns
18-05-2007, 09:33
Gün gectikce forum tartısma alanına donusuyor. Hobi forumu değilde sanki özel kanalda gece yarısı yayınlanan tartısma programı. Dikkat ettiyseniz son bir kaç aydır bu hobiden anlıyan uyeler (işi bilenler) forumda yorum yapmıyor.
Gun gectikce forum bilgi paylasımından ziyade karsımdakini nasıl bozarım havasına bürünüyor.

Saygılarımla.

:ahhahyt:

!Amorfy.BaRoS+
18-05-2007, 12:19
freesky´isimli üyeden Alıntı
Veya cok ugrasamam dersen eger ROAR dunyadaki en saygın ve yetkili Off-Road yarışları düzenleyen kuruluş.

Ben offroad yarısları 1/8 GP ile sınırlıdırmı iddia ettim??? EP sınıfını da biliyorum digerlerinide.Ama konumuz 1/8 GP UNLIMITED VE MT sınıfları.

Siz konunuzu sadece yukardaki sınıflara bir anda nasıl sığdırdınız anlamak mümkün değil.Offroad diyince ben tüm kategorileri anlıyorum siz diğerlerini dışlıyorsunuz o da ilginç.

IFMAR federasyon ve ROAR da buna baglı USA icin organizasyon yapan kuruluş.Ancak ROAR tüm yarıslarını IFMAR gozetiminde yapmıyor.World Championship yarışmalarında IFMAR'a baglı ve USA'da sadece bu yarışlarda IFMAR'ı temsil ediyor.Ayrıca kendi basına duzenledigi yarıslar var,degisik organizasyonlar yapıyor ve IFMAR'dan BAGIMSIZ... Bunlar national Races veya series diye geciyor.Yani USA da nasyonel yarışlar.Bunların kurallarını ROAR KENDİSİ KOYUYOR!!! IFMAR'dan bagımsız yarışlar bu National Races.
Sanırım buraya kadar anlayabilmişsinizdir.

Ee ben yukarda farklı birşey mi dedim ? Sanırım alıcınızın pili bitmişti size tekrar yolliyim.

Kısaca Ko propo yapar kendi kupasını serpent yapar kendi tourunu zart firması yapar zurt firması yapar

Gelelim EFRA'ya.EFRA da IFMAR'a bağlı olarak Avrupa'da World Championship yarışlarını organize ediyor.Ancak kendi başına IFMAR'dan bağımsız düzenlediği yarışlarda ROAR kadar Offroad konusunda başarılı ve kapsamlı değil... Amerika'yı yeniden keşfetmeyelim.

Popülerlikle yetkili kuruluş çok farklı umarım anlamışsınızdır.

Konumuz MT ve Truggy karşılaştırması.Şimdi söylenmesi gereken şey,sizin de anlamadığınız ve iddia ettiğiniz gibi,HİÇ MT ve TRUGGY YARIŞLARI DÜZENLEMEDİĞİ HALDE IFMAR'ımı kendimize yetkili kuruluş veya referans yapı olarak alalım????? Yoksa IFMAR'dan bağımsız MT ve Truggy yarışlarını bol miktarda ve sık sık yapan ve bu konuda dünyada bir hayli ses getiren ROAR'ımı???

Benim konum bu değil.Sanırım siz nickleri karşılaştırıyorsunuz.Benim iddaa ettiğim ilk postumdaki mesajımdır.Alıcınızın pili dolmuşsa bir daha bakın lütfen.Yada bırakın biraz daha dolsun.

Roar amerika lokasyonlu bir kuruluştur.Bunların bağlı oldugu İFMAR dünyadaki en saygın ve yetkili federasyondur.

Hala daha IFMAR diyorsunuz hayret yani.Bana IFMAR'ın düzenlediği bir adet MT veya TRUGGY yarışı gösterin,ben bu hobby'i bırakacağım.Yok,Yok,YOK!!! Çünkü MT veya TRUGGY klasmanında kurallar kitabında herhangi bir bölüm bile yok,düzenleme yok,yokoğlu yok!!!

OFFROADın kategorilerini bilipte 2 kategori yapılmıyor söz sahibi değil deyip dönmekte inanılmaz bir manevra.Tebrik etmek lazım.

Yani lafın özü,MT ve TRUGGY yarışlarını takip eden kişiler için,bu klasmanların bulunmadığı(ne kural kitabında,nede yaptığı bir yarış olmayan) IFMAR yerine,kendi bağımsız kurallar kitabı olan ve bu klasmandaki araçların yarışlarını,kurallarını düzenleyen ROAR REFERANS KURULUŞTUR.AYNEN RC PRO SERIES gibi.

Bakın saygı değer abicim.Yabancı ülkeye bakmaya gerek yok.Kendi ülkemizde kuralları kendimiz koyuyoruz ve kendimiz uyguluyoruz ama efraya bağlıyız değil mi ? Fakat efranın yarışlarında kendi kurallarımızı mı kullanıyoruz tabiki HAYIR ! Abd offroad serilerinde kendi kurallarını koyar esnetir.Bu cümleleri diğer postlarımda bulabilirsin.Sonra uygular.Fakat İFMAR dünya şamp kendi kurallarını uygular ne efra nede bişi.Çünkü Tüm alt federasyonların sözüdür ifmar.Daha basiti olamaz heralde.

Son olarka tekrar ediyorum.OFFROAD dünyası sandıgın gibi MT yada TRUGGY lerle sınırlı değil.Ben bu konuya genel olarak girdim söylediğiniz söze karşı.Çünkü söyleminiz geneldi.Fakat son postlarda iyice çevirdiniz.Bunu okuyan herkez rahatça görebilir.Söylediğim şeylerin aynısını söylüyorsunuz fakat hala kendinizi karşı tarafta görüyorsunuz.Verdiğim sadece bir örnekti istediğiniz noktaları görmeniz de süper.Herzaman pozitif olmuşsunuzdur hayatta.Umarım kırıcı olmamışımdır bu konuda anlayabildiğiniz ölçüde bitmiştir.

Bakın şimdi konunuza dahil olayım.Araçlarınız gayet güzel.Güle güle kullanın hava filtrenizi de yağlamayı unutmayın.

freesky
18-05-2007, 12:34

DİNÇER'İN BU MESAJININ ÜZERİNE(KONU MT VE TRUGGY KARŞILAŞTIRMASI,DİKKATİNİ ÇEKERİM);

Sonra gülmemize gerek yok.ben şu an zaten katıldım gülmekten :) :) :)

O gibi yazıları ben sana 100 degil 1000 tane cıkartırım.Senin gibi RC gecmisi uzun olan birisine yakıstıramıyorum inan.
Neyse ben biraz ders vereyim o zaman sana :)
Hellfire ve klasmanındaki tüm Truggy'lerin yarıstıgı sınıf ismi UNLIMITED MONSTER TRUCK.Yani bu sınıfta yarısıyor tum Truggy dedigimiz araclar.Yani bu sınıftaki yarısları inceleyecek olursan eger Hellfire'da burda,ornegini verdigin Jammin'de burda,STR da burda.SUT da burda.
SUT demişken,GS in sitesine girip baktıgında orada da SUT a Monster Truck dendigini goreceksin.
Yani yeni uye olmuş,bu hobiye yeni başlamış,herşeyi hazırlokma isteyen arkadaşlarımız yazsa bunu ok diyecegim de.Dedigim gibi sana yakıstıramadım ben :)
Bir aracın Truggy olması için belli teknik kıstaslar var.Karsıdan bakılarak veya bir yerde Monster yazıyo diye,o aracı arastırmadan,teknik ozelliklerini yorumlamadan bir sınıfa sokmak ne derece dogru bilmem.Ancak şu bir gerçek ki, tüm dünyanın Truggy sınıfına aldıgı bir araca Monster demek abesle iştigal.

Yol göstersin diye Truggyracers veya RC411 sitelerine goz atmanı tavsiye ederim :)

Veya cok ugrasamam dersen eger ROAR dunyadaki en saygın ve yetkili Off-Road yarışları düzenleyen kuruluş.Oradan incele en kolayı hangi araclar Truggy,hangileri MT diye.Cunku bundan onceki yarıs konusunda da LST ve Revo'lar MT sınıfında yarısmasın,haksızlık olur falan yazmıstın.Üstelik bu araclar ROAR ın duzenledigi MT yarıslarında son yıllarda hep sampiyon olurken :)

BEN BU MESAJI YAZMIŞIM; KONUNUN GENEL GİDİŞİNE BAKMADAN ADETA UĞUR DÜNDAR'IN YAPTIĞI GİBİ CIMBIZLA İÇİNDEN KIRMIZI CÜMLEYİ ÇEKİP ALIP;

Bu bilgi doğru değil.Roar amerika lokasyonlu bir kuruluştur.Bunların bağlı oldugu İFMAR dünyadaki en saygın ve yetkili federasyondur.

BUNU YAZIYORSUN;SONRA DA YOK EP YOK 1/8 BUGGY VS. İCİNE KARIŞTIRIP,''OFFROAD'U SADECE BU ARAÇLARDAN İBARET Mİ SANIYORSUNUZ?'' GİBİ SÖYLEME GEÇİYORSUN.

SON KEZ SORUYORUM;
BU DURUMDA ACABA GELİŞMELER ÜZERİNE BEN Mİ SÖYLEMİMİ DEĞİŞTİRDİM? YOKSA SİZİN ALICILARIN ŞARJI AZALDIĞI İÇİN,SİZ Mİ KONUYU BAŞKA YERLERE ÇEKİP HAKL ÇIKMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ????

:) :D GÜLÜYORUM SADECE VE GERÇEKTEN YORULDUM :) BUYRUN SİZ KAFANIZA GÖRE TAKILMAYA DEVAM EDİP,AĞIR ABİ MUHABBETİNE DEVAM EDİN :)

Seth
18-05-2007, 12:51
Ya ben anlamıyorum neyin tartışması yapılıyor. Bir kere Forumda offroad bakımından anlamadığım bir HPI düşmanlığı var. Benim bu güne kadar 3 tane HPI aracım oldu, MT2, MT2 18 SS, RS4 3 EVO+ hepsinden çok memnun kaldım, hiçbir problem yaşamadım. Bundan sonra da alacağım tek araç yine HPI olacak. Bu benim tercihim.

Sonçta bu araçlar bir himoto yada smartech gibi çalıntı, kopya araçlar değil. Belli kriterler çerçevesinde üretilen, belli bir kalite standartını karşılaması gerken araçlar. Bu gün Savage çok tercih edilen bir MT.

Dediğim gibi marka tercihi tamamen kişisel bir olgu. Kişisel beklentilerin yönlendirdiği bir kavram. Ben softcore uğraşıyorum bu işle. Yani bazılarının deyimi ile "bu işten çok anlamayan" "noob" "çaylak" ım. Ama HPI ın sunduğu ürünler benim açımdan gayet tatmin edici.

Bunları tartışmak için söylemiyorum. Bu işle hardcore uğraşan, gerçek yarışçı arkadaşlar elbetteki HPI dan daha kaliteli markaları tercih edeceklerdir. Ancak bu HPI ı yerin dibine sokmayı gerektirmez bence.

Seth
18-05-2007, 12:54
Ayrıca araçlar çok güzel, Özgür Abi.

freesky
18-05-2007, 13:02
Oğuz,o söylemiş olduğun konu belli kişiler tarafından uzunca zamandır HRC forumlarında zaten yapılıyor ve birçok kişi de senin gibi bundan zaten rahatsız. Ancak burada su an tartıstıgımız konu MT TRUGGY klasmanı.Konu zaten başından beri bunun üzerine.Ancak bizler bu araçları kullandıgımız icin,diger araclardan ve onların yarıslarından anlamıyor,kuralları bilmiyor,Offroad yarıslarını sadece bu araclar yapıyor diyormuşuz gibi ısrarla konunun ne oldugu ortaya cıktıgı halde,hala daha sanki bastan farklı birsey konusmusuz da,sonradan kıvırıyor,sozumuzu degistiriyormusuz gibi muamele goruyoruz.gercekten ilginç :)

Sanırım işin özü,Kyosho,Mugen veya Ofna markaları kullanmayan pilotlar,yani bizler, ne yarıştan,ne federasyondan, ne de kurallardan anlamıyoruz :) Yani bu kadar acıklamadan sonra,insan ister istemez,bu işin içinde ard niyet var gibi hissediyor. :) Bunun muhatabı su an ben oldugum icin,sadece ben hissediyorum zannedilmesin,forumdaki bir cok kisinin de hissttiginden eminim,yaptıgımız sohbetlerle :)

Neyse konum yeterince dagıldı,aracları begenen arkadaslarıma cok tesekkur ederim...

!Amorfy.BaRoS+
18-05-2007, 14:02
Genelden özele geçmeyi biliyorsunuz da uğur dündarı neden sevmiyorsunuz anlamadım.Bir diğer çelişkiniz.Teşhis koymada çok iyisiniz.Mesleğiniz sağlık alanında olabilir.Evet öyleymiş.Sanırım benim de kilo almam gerek.

Dediğiniz gibi alıcımın pili bitmek üzere.Fakat bunu telemetry modülüm söylüyor.Umarım anlamışsınızdır !

Birden yaşınıza baktım da.Sanırım biraz size haksızlık yapmışım.Modelcilik hayatınıza başarılar.Umarım bir gün biryerlerde karşılaşırız.Yanlış anlamayın yarışmak fikir paylaşmak için.

freesky
18-05-2007, 14:18
Yarışımız 10 gün sonra.Konu ile ilgili topic'lerden takip edebilirsiniz. Bekleriz,sizde buyrun.Hem tanışmış oluruz.Hem de yarışma fırsatımız olur.

!Amorfy.BaRoS+
18-05-2007, 14:40
Malesef gelemiyorum çünkü bütün tarihler TR şamp ile çakışıyor.

BURSA 28-29 Nisan
ANKARA 26-27 Mayıs
ANKARA 14-15 Temmuz
BURSA 11-12 Ağustos
BURSA 15-16 Eylül

freesky
18-05-2007, 17:08
Haklısınız,o gözden kacmış sanırım.İlk yarışımız sabit,fakat diger tarihleri sanırım degistirecegiz.Hem On-Road TR sampiyonasını,hem de Off-Road sampiyonamızı takip etmek isteyen arkadaslarımız icin sanırım daha iyi olacak.

Hetzer
18-05-2007, 17:45
[QUOTE=landjump;159047]QUOTE]

:ahhahyt: :ahhahyt: :ahhahyt: :ahhahyt: :ahhahyt: :ahhahyt: :ahhahyt:

sariertan
18-05-2007, 18:14
Haklısınız,o gözden kacmış sanırım.İlk yarışımız sabit,fakat diger tarihleri sanırım degistirecegiz.Hem On-Road TR sampiyonasını,hem de Off-Road sampiyonamızı takip etmek isteyen arkadaslarımız icin sanırım daha iyi olacak.

Bu tarihlerde en kısa zamanda oynama yapıcaz.

rsardaslar
18-05-2007, 20:16

Saygılarımla.

sariertan Bey,
özelden gorusulecek bir sorunum yok!
Yazdıgım mesajdaki alıntıyı neden edit lediniz bilemiyorum.
Ben bu forumu ınsanların hobi deneyimlerini paylasabileceği bir ortam zannedip uye olmusdum. Sanırım yanılmısım. Kahvelerde yapılan geyikten farkı yokmus. Bazı ınsanlar kafalarına gore bazı ınsanların yazdıgı yorumları saygısızca sılıp ıstedıklerı gıbı gorunmesını saglayabılıyorlar ve onların da adı moderator oluyor sanırım. (sizin yaptıgınız gibi). Ha buraya kadarmıs bundan sonra forumda uyelıgımı devam ettırmenın bır anlamı kalmadı. Bugune kadar forumda yardımı olan herkese tesekkurler.
Saygılarımla
Rustem

Alain
08-08-2008, 11:58
Merhabalar
Bende yeni bir Hellfire SS kullanıcısıyım arabayı henuz toparladım ,m

Ancak aklıma takılan bir kac soru var siz deneyimli bir Hellfire cı olarak ne dersiniz

Amortisor pistonların da önlere 1.4 arkayada 1.6 delikli pistonları veriyor ancak toplandıktan sonra cok arkanın cok yumusak kaldıgını gordum sonra da arka sayfadaki setup sheet te de tam tesini yaptıklaırnı gordum siz ne yapmıstınız yada son durum nedir ,kac numara yag kullanıyorsunuz ?

Birde diffransiyel yaglarını hic degistirdiniz mi yoksa standartları yeterlimidir
Hatta bu yaglar ın aynı numaralarında satısını yapmıyorlar bakım yapmak istersek ne yapacagız ?
Kurudan cıkan 13 luk pinion yeterlimi ,cabuk asınıyormu ?

Onun haricinde arabada gordugunuz yetersiz yada iyilestirme namında eklentileriniz oldugu nelerdir

Tesekkurler

nuhs
08-08-2008, 13:16
Merhabalar
Bende yeni bir Hellfire SS kullanıcısıyım arabayı henuz toparladım ,m

Ancak aklıma takılan bir kac soru var siz deneyimli bir Hellfire cı olarak ne dersiniz

Amortisor pistonların da önlere 1.4 arkayada 1.6 delikli pistonları veriyor ancak toplandıktan sonra cok arkanın cok yumusak kaldıgını gordum sonra da arka sayfadaki setup sheet te de tam tesini yaptıklaırnı gordum siz ne yapmıstınız yada son durum nedir ,kac numara yag kullanıyorsunuz ?

Birde diffransiyel yaglarını hic degistirdiniz mi yoksa standartları yeterlimidir
Hatta bu yaglar ın aynı numaralarında satısını yapmıyorlar bakım yapmak istersek ne yapacagız ?
Kurudan cıkan 13 luk pinion yeterlimi ,cabuk asınıyormu ?

Onun haricinde arabada gordugunuz yetersiz yada iyilestirme namında eklentileriniz oldugu nelerdir

Tesekkurler

Selam Alain;Aracın hayırlı olsun ...eyer yardımcı olucaksa mugenin bazı setuplarını vereyim truggyler de hemen hemen aynı sayılır tabi bir Hellfire kullanan arkadaşlar kendi araçlarını daha iyi bilirler onlarda ayar ve setuplarını seninle paylaşacaklardır.

mesala bu sezon amatüsor yagı 450 lik kullandık...diflerde ise ön:7000.. orta 15000...arka ise 5000..olarak ayarladım setuplarınıda uss penmara göre yaptım fakat son ayarlarını birkez daha gözden geçiriyorum faydasını görürsem sizlerle paylaşırım:)saygılar

Alain
09-08-2008, 09:50
Selam Alain;Aracın hayırlı olsun ...eyer yardımcı olucaksa mugenin bazı setuplarını vereyim truggyler de hemen hemen aynı sayılır tabi bir Hellfire kullanan arkadaşlar kendi araçlarını daha iyi bilirler onlarda ayar ve setuplarını seninle paylaşacaklardır.

mesala bu sezon amatüsor yagı 450 lik kullandık...diflerde ise ön:7000.. orta 15000...arka ise 5000..olarak ayarladım setuplarınıda uss penmara göre yaptım fakat son ayarlarını birkez daha gözden geçiriyorum faydasını görürsem sizlerle paylaşırım:)saygılar

Selam Nuh tesekkurler bilgiler icin
Amortisor ve diff yaglarını nerenen buluyorsunuz ben aradım istedigim sertlikte bulamadım mesela 7000 ve 15000 i
Bu aradaa amortisore 450 lik koydum demissin bu 45 anlamına mı geliyor ?

Gorusuruz

ispanyol
13-08-2008, 09:34
ilk başta resimleri olan siyahın arka spoyleri yamukmu:hımm:

Alain
13-08-2008, 22:54
Hani ne oldu bana Hellfire ile ilgili bilgiler verecektiniz hani ?

nuhs
13-08-2008, 23:17
Alain;Mehmet RahatsizIandi Gecen yarisada Gelemedi ins iyilesmistir Sana en kisa zamanda Yardimci olacaktir.

nuhs
13-08-2008, 23:26
Selam Nuh tesekkurler bilgiler icin
Amortisor ve diff yaglarını nerenen buluyorsunuz ben aradım istedigim sertlikte bulamadım mesela 7000 ve 15000 i
Bu aradaa amortisore 450 lik koydum demissin bu 45 anlamına mı geliyor ?

Gorusuruz

Alain;Siparislerimizi Yaris sponsorumuz Techno model den veriyoruz eyer orada yoksa yurtdisi dan veriyoruz.benim elimde kullandiklarim var Pistte Gelebilirsen zannedersem sana bir arabalik dif ve amatusor yagi vere biliriim.Birde 450 lik 45w Diye Gecmcsi Iazim.Saygilar

mehmet kul
14-08-2008, 01:13
Hani ne oldu bana Hellfire ile ilgili bilgiler verecektiniz hani ?

Bak bu pazar karataylar falan piste gidiyorlar..Eğer bir aksilik çıkmazsa bende pistde olucam.Ama dediğim gibi bir aksilik çıkmazsa.Çünkü benim sondakikaya kadar programım belli olmuyor.(işlerimden dolayı).
Böylelikle pistde gazlamış olursun bende gelirsem sana araç neler gerekli neler olmalı hakkında detaylı bir bilgi veririm. Beraberce bilgi paylaşımı yaparız. Benim en büyük eksiğim her nekadar aracı çözsemde plotajımın zayıf olması...Tabi böyle olunca yaptığım hatalar kırım olarak geri dönüyor..
Birçok kişini söylenmesine rağmen helle devam ediyorum memnunum etmeyede devam edeceğim..
Çok güzel bir araç..Tabi bir kyoşo yada mugen gibi sağlam olup olmadığı tartışılır ama hertürlü modifiyeye açık bir araç..Zaten yarışlar için belli beşlı bazı parçaları revize etmen lazım...
sana kısaca bilgi vereyim;;;;;;

1. İlk etapta lastikler ..Orj gelen lastiklerin içi yumuşak sünger olduğundan çok çabuk uzayıp yoltutuş çok zayıflıyor...

2.Sway Barlar 2.5mm lik modifiye olanlardan kullan.(orj leri ince olduğundan hemen yamuluyor)

3. 6mm Rear Lower Suspension Mount.Rtr de gelen daha ince .Rampa atlamalarda ve çarpmalarda en çok darbe alan parçalardan biri ve RTR si çabuk yamuluyor..

4. Heavy-Duty Center Stiffener.Towerdaki ismi bu.Aslen SS lerde standart olan parça.Ön ve arka Kulelerle şaseleri birbirine sabitleyen parça.RTR sinde plastik geliyor ve çarpmalarda esneyip başka yerlerin eğilmesine sebep oluyor.Bence en canalıcı parçalardan biri...

5. Bevel Gear Set .Kesinlikle Olmazsa olmaz yedeklerden biri.

6. Wing Set .Kanat takımı .RTR de yok olsa iyi olur..

7. Top Shock Cap Purple.Amartisör üst kafaları.RTR de plastik geliyor metal yaparsan kolay kolay kırılmaz.(ben hiç kırmadım)

9. Flange Pipe 4x8x6mm.Kesin elinde yedeği olması lazım....

10. Eccentric Bushing Set.Olmazsa olmaz yedeklerden biri.

11. Suspension Arm Set.Kesin iki takım olması lazım..

Bunlar kabataslak söyliyeceklerim.Aslen araç ufakbir setap ayarıyla çok daha dengeli oluyor...Dediğim gibi daha birçok şeyi yüzyüze olduğumuzda daha detaylı konuşuruz.....
Bu yazdıklarımı yarışlarla ilgili olan USS panmar bölümünede yazıcam orası devamlı güncel....

Alain
14-08-2008, 10:29
Alain;Siparislerimizi Yaris sponsorumuz Techno model den veriyoruz eyer orada yoksa yurtdisi dan veriyoruz.benim elimde kullandiklarim var Pistte Gelebilirsen zannedersem sana bir arabalik dif ve amatusor yagi vere biliriim.Birde 450 lik 45w Diye Gecmcsi Iazim.Saygilar

Tesekkur ederimm Nuhs , durum anlasıldı , umarım gelebilirim sizlerle tanısabilirim ygalar için şimdiden tesekkurler
gorusuruz

Alain
14-08-2008, 10:45
Bak bu pazar karataylar falan piste gidiyorlar..Eğer bir aksilik çıkmazsa bende pistde olucam.Ama dediğim gibi bir aksilik çıkmazsa.Çünkü benim sondakikaya kadar programım belli olmuyor.(işlerimden dolayı).
Böylelikle pistde gazlamış olursun bende gelirsem sana araç neler gerekli neler olmalı hakkında detaylı bir bilgi veririm. Beraberce bilgi paylaşımı yaparız. Benim en büyük eksiğim her nekadar aracı çözsemde plotajımın zayıf olması...Tabi böyle olunca yaptığım hatalar kırım olarak geri dönüyor..
Birçok kişini söylenmesine rağmen helle devam ediyorum memnunum etmeyede devam edeceğim..
Çok güzel bir araç..Tabi bir kyoşo yada mugen gibi sağlam olup olmadığı tartışılır ama hertürlü modifiyeye açık bir araç..Zaten yarışlar için belli beşlı bazı parçaları revize etmen lazım...
sana kısaca bilgi vereyim;;;;;;

1. İlk etapta lastikler ..Orj gelen lastiklerin içi yumuşak sünger olduğundan çok çabuk uzayıp yoltutuş çok zayıflıyor...
BU BAHSETTİĞİN LASTİKLER SS DEN CIKANLARMI NOKTA NOKTA OLAN ?

2.Sway Barlar 2.5mm lik modifiye olanlardan kullan.(orj leri ince olduğundan hemen yamuluyor)

3. 6mm Rear Lower Suspension Mount.Rtr de gelen daha ince .Rampa atlamalarda ve çarpmalarda en çok darbe alan parçalardan biri ve RTR si çabuk yamuluyor..

4. Heavy-Duty Center Stiffener.Towerdaki ismi bu.Aslen SS lerde standart olan parça.Ön ve arka Kulelerle şaseleri birbirine sabitleyen parça.RTR sinde plastik geliyor ve çarpmalarda esneyip başka yerlerin eğilmesine sebep oluyor.Bence en canalıcı parçalardan biri...

5. Bevel Gear Set .Kesinlikle Olmazsa olmaz yedeklerden biri.

6. Wing Set .Kanat takımı .RTR de yok olsa iyi olur..

7. Top Shock Cap Purple.Amartisör üst kafaları.RTR de plastik geliyor metal yaparsan kolay kolay kırılmaz.(ben hiç kırmadım)

9. Flange Pipe 4x8x6mm.Kesin elinde yedeği olması lazım....

10. Eccentric Bushing Set.Olmazsa olmaz yedeklerden biri.

11. Suspension Arm Set.Kesin iki takım olması lazım..

Bunlar kabataslak söyliyeceklerim.Aslen araç ufakbir setap ayarıyla çok daha dengeli oluyor...Dediğim gibi daha birçok şeyi yüzyüze olduğumuzda daha detaylı konuşuruz.....
Bu yazdıklarımı yarışlarla ilgili olan USS panmar bölümünede yazıcam orası devamlı güncel....

Selam Mehmet öncelikle sana geçmis olsun sanırım rahatsızmışsın
Hellfire a gelince merake etme senin yanındayım , arabayı inceledigimde aslında kötü değiL mukemmelde degil biraz üstüne gidilirse derece yapmaması soz konusu bile değil sizlerle yarışabilseydim bunu başarırdık
Onun haricinde bir tavsiye özellikle yarışcılar için herhangi bir arabayı normal kondisyonuna getirdiğinde yani gevşeyen vidalar - bosalan yaglar gibi seyleri atlattıktan sonra setup piste göre yapılır ancak bu setup dan daha önemlisi araba ile senin ona uyumun arabayı anlıyor olman.Ben yarıstıgım tum zamanlarda genelde arabaya uymusumdur ve başarı hep arkamdan gelmiştir
orası soyle bu tam dönmuyor gibi seyler varsa ozaman o arabayı ona gore kullanacaksın ,diger arabaları da inceledim aralarında atla deve bir fark yok ,motorlarda bahsetmiyorum o en kolayı sen arabanın tum setupını ve kendini iyi bir hale getirdikten sonra varsın motor yetmiyor olsun bakarsın cevrendekilere hangisinin motor performansı iyi ise alırsın bir tane takarsın o en son iş , tabii bu arada kendi motorunda sorunsuz vaziyette olmalı iyi bir yarışcı tum bunları kontrol eder ve piste oyle cıkar aklındada sadece pistte daha iyi nasıl kullanırıma konsantre olur
Demişsinki ;
BU BAHSETTİĞİN LASTİKLER SS DEN CIKANLARMI NOKTA NOKTA OLAN YOKSA RTR DEN CIKAN RADİAL GİBİ OLANMI ? ,SEN NE KULLANIYORSUN

Durum simdilik böyle bilgi paylasımın icin tesekkur ederim , bahsettigin malzemelerin çogu SS de var bir kac bahsettigin yedegide bulundururum
gorusuruz

ALI
14-08-2008, 12:13
bizim mugenlerin sway barları onlerde 2.7 arkadarda 3.0 sertliğinde. orjinal olarak.

mehmet kul
14-08-2008, 21:02
Evet SS den çıkanlar Nubs lastikler. Ama Karatayın geçen yarışdada kullandığı değişik tipde olan lastiklerde fena değil.Onun dişleri birazdaha iri.Tabi kullanıcıdan kullanıcıya değişiyor... Kimiside bu lastikleri değilde nubsları beyeniyor......
eğer gelebilirsem pazara görüşürüz....

reddev7723
06-12-2008, 00:53
mehabalar araçlar çok güzel duruyo merak ettiğim bişey var carbon şase nin orjinalimi yoksa senmi kapladın teşekkürler...