PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ducted Fan RTF Megatech A7 Tornado 2

bilen
13-05-2007, 16:38
merhaba (:
Uçaklara merak saldım ve baktım bu ducted fanlar baya hoş.
amma velakin bir kaç sitede baktığımda ducted fanların RTF leri çok pahalı idi yani gümrükten geçmeyecek kadar pahalı 100 euro üstü
şöyel bişey buldum ve youtube da vidyosunu izledim
http://www.rcdiscounts.com/acbhpusa/showdetl.cfm?&DID=1&st_id=68&CATID=3&Product_ID=1617&aff_id=37

şimdi bu uçak nasıl 2 kanal olur ?
doğrumudur değilmidir nedir
başka ducted fan bir uçağı nereden alabilirim
yok olmadı illede gümrüğe paramı vericez?

ensarbaylar
13-05-2007, 20:04
yükselme olayı iki kanallı uçaklarda gaz ayarıyla oluyor.Dönüşlerde ise iki motorlularda birine gaz verip diğerini kısarak oluyor.Bunda tek motor olduğuna göre muhtemelen bir tane servo koyarak bu işi halletmiş olabilirler.

bilen
14-05-2007, 01:43
yani alınır ultra zor mu olur uçurmak :D

ensarbaylar
14-05-2007, 08:40
yani benim bir tane var hala kullanıyorum paramparça oldu.
videosu da var bir tane.tıklayın (http://www.youtube.com/watch?v=pmNBa1zEAUU)(bu da en uzun uçuşlarımdan biri)

red_fin
14-05-2007, 17:27
Sen uçağın peşinden niye koşuyorsun ki? Radyo kontrol cihazı uzaktan da kumanda edebilir. Olayın mantığı bu zaten.

PATO
14-05-2007, 18:05
:) Koşarak kumanda etmek bir hayli zordur. Bunu yapmanın bir nedeni olmalı, hakikaten merak ettim.

ensarbaylar
14-05-2007, 19:29
:) Koşarak kumanda etmek bir hayli zordur. Bunu yapmanın bir nedeni olmalı, hakikaten merak ettim.

:lol: :lol: :lol:
ayyy utandım biraz.:P ama nedeni şu çok fazla çekmiyor.Bir de uçağın gittiği yolun sonunda e5 var eğer uçak oraya düşerse hakikaten görülmesi gereken bir manzara oluşacaktır.:)

rmnkrm
14-05-2007, 20:16
bence ya uzakta iken göremiyosunuz ya da uçağın arkasına geçip kontrol etmek daha kolay olduğu için :D

ensarbaylar
14-05-2007, 20:27
bence ya uzakta iken göremiyosunuz ya da uçağın arkasına geçip kontrol etmek daha kolay olduğu için :D
evet sanırım bir sürü nedeni var bunlar da dahil.

batekkaan
15-05-2007, 11:40
selamlar, aslında ensar arkadaşın dediği gibi sanırım elindeki ucağın rakamı cok düşük meblağlarda böyle oluncada kumanda takımı ne kadar kaliteli olabilirki, bende bunun gibi iki kanallı 2 tane ucak almıştım zamanında su malum acık arttırmalarda satılanlardan ve bitanesi gerçekten hiç cekmiyodu, 10 metrelik bir çapta ucuyodum biraz geçtimi cıkıyodu kontrolden,gerçi bu ucaklarda cok yumaşak ve güzel bir esinti olmazsa ucmuyolar. ama ensar arkadaşım böle giderse epey kilo vereceğe benziyor:) birde olayın su yönü var ilk başladığım zamanlarda bende sticklere yön vereceğime kumandayı ceviriyordum böle oluncada anten kimbilir kaç kişinin gözene kafasına vurdu hatırlamıyorum, ve model arka tarafıma yöneldiğinde ayaklarım sabit ama kumanda ve ben 180 dönebiliyorduk :):):) eminim herkezin ilk zamanlarında komik tavırları vardı....

herkeze saygılar.

bilen
15-05-2007, 11:45
hadi ya
bu arada thk nin sitesinde uçaklar çok ucuz
rtf lerde (: onlar alalım o zaman güzel hem de parçaları da var ne diyorsunuz ?

lazarowtr
17-06-2008, 02:05
bısey ogrenmek ıstıyorum bu konuyla cokta alakalı degıl ama yenı konu acmak ıstemedım sorum cıft ductedfan patlar motorlu f 18 yada f 14 1/10 scala boyutunda bır ucak azamı kac kg toplam agırlıkla havalanabılır motorları en guclusunden varsayalım turbın motor olmayacak ama konu uzmanlarından yardım beklıyorum saygılar

red_fin
17-06-2008, 09:55
Yani öyle bir soru sormuşsun ki, cevaplaması mümkün değil. :)

Bir kere bir uçağın maksimum uçuş ağırlığı kafadan bilinemez de hesaplanamaz da. Uçağın toplam kanat alanının hesaplandıktan sonra, uçuş karakterini belirlemek için kanadın her bir desimetreküpüne binecek ağırlığın belirlenmesi lazım ki buna "KANAT YÜKLEMESİ" denir.

Kanat yüklemesini örneğin 100gr/dm3 olacaksa, uçağın kanat alanına göre ağırlığını ayarlarsın.

Daha sonra toplam kaç kilo çıktıysa buna göre kaç watt güce ihtiyacın olduğunu hesaplar ve sana ihtiyaç duyduğun watt kadar güç üretebilecek bir motor seçersin.

Bahsettiğin tipte bir uçağı uçurabilmek için yaklaşık her kilo başına 200 watt güç gerekir.

Yani uçağın 100gr/dm3 kanat yüklemesi ile uçacaksa ve bu oranı tutturabilmek için 5 kilo olması gerekiyorsa, yaklaşık 1000 wattlık bir motor alırsın.

Tabii yukarıda anlattığım süreç çok ama çok özet ve kabataslak.

Senin bahsettiğin türde performans uçaklarını imal ederken yapılan hesaplamaların gerçek uçakların aerodinamik hesaplamalarından hiç farkı yoktur.

Bu nedenle de burada sana maksimum "şu kadar kilo ile havalanabilir" gibi bir cevabı kimse veremez.

LordNespace
17-06-2008, 10:03
koşan arkadaşa çok üzüldüm ya:D

KLL
17-06-2008, 11:43
redfin in de dediği üzere 1/10 ölçekli üstten kanatlı bir uçak 200 watt civarı bir motorla yarım gazda uçar. ancak jet uçağı şeklinde küçük kanatlı bir uçak. herhalde tek bir motorda en az 300 watt a ihtiyaç duyardı.

lazarowtr
18-06-2008, 19:18
Yani öyle bir soru sormuşsun ki, cevaplaması mümkün değil. :)

Bir kere bir uçağın maksimum uçuş ağırlığı kafadan bilinemez de hesaplanamaz da. Uçağın toplam kanat alanının hesaplandıktan sonra, uçuş karakterini belirlemek için kanadın her bir desimetreküpüne binecek ağırlığın belirlenmesi lazım ki buna "KANAT YÜKLEMESİ" denir.

Kanat yüklemesini örneğin 100gr/dm3 olacaksa, uçağın kanat alanına göre ağırlığını ayarlarsın.

Daha sonra toplam kaç kilo çıktıysa buna göre kaç watt güce ihtiyacın olduğunu hesaplar ve sana ihtiyaç duyduğun watt kadar güç üretebilecek bir motor seçersin.

Bahsettiğin tipte bir uçağı uçurabilmek için yaklaşık her kilo başına 200 watt güç gerekir.

Yani uçağın 100gr/dm3 kanat yüklemesi ile uçacaksa ve bu oranı tutturabilmek için 5 kilo olması gerekiyorsa, yaklaşık 1000 wattlık bir motor alırsın.

Tabii yukarıda anlattığım süreç çok ama çok özet ve kabataslak.

Senin bahsettiğin türde performans uçaklarını imal ederken yapılan hesaplamaların gerçek uçakların aerodinamik hesaplamalarından hiç farkı yoktur.

Bu nedenle de burada sana maksimum "şu kadar kilo ile havalanabilir" gibi bir cevabı kimse veremez.

soyle bı cevap beklıyordum or:yanıtlayan kısının f14 un veya f18 ın ozellıklerını kanat olculerını vs ıyı bıldıgını varsayarak balsa kıtten yapılmıs 1/10 olceklı ucagın cıft patlar fan motoruyla su agırlıkta olur or. 4kg 2 kgde extra yuk tasır ha su motoru kullanarsan or.ucak 5kg olur 3kg de yuk tasır gıbı :hımm: cok seymı ıstedım acaba tabı agırlık degerlerını gr gramına ıstemıyorum daha once elınden boyle bı ıs cıkmıs bı usta hıcdegılse yakın bı tahmınde bulunabılır dıye dusundum sızede bılgılendırmenızden dolayı tsk edıyorum

KLL
18-06-2008, 22:09
bu tarz nokta atışı yapmak çok zor . en azıdan bilinen bir model olursa teknik verilerinden yola çıkılarak öneride bulunulabilir bence.

lazarowtr
19-06-2008, 01:41
bu tarz nokta atışı yapmak çok zor . en azıdan bilinen bir model olursa teknik verilerinden yola çıkılarak öneride bulunulabilir bence.

ozaman tekrar soyle duzeltıyım 1/10 olcekte patlarlı cıft fan motor takılabılen bı ucak dıyelım balsa kıtten ımal edılmıs tahmını agırlıgı ne olur ve extra ne tasıyabılır bunu sormamın sebebı on arastırma kapsamında eger ıstedıgımı verebılecek ozellıkler bı ucaga uygulan bılırse bu ıse baslamak agır olmasını ıstememın sebebıde stabıl ucabılecegı ıcındır 3d akrobası hareketler hıc onemlı degıl duzgun ve yavas bı ucus ıstıyorum yanı ucagımı spor araba gıbı degılde 56 shawrolet gıbı kullanmak bana keyıf verecek extra yuk kapasıtesı ıstememde sonradan eklenebılecek ozellıkler ıcın camera vs heralde cok sey ıstıyorum ustalar bı el atsa kafamdakı problemler cozulur heralde :rolleyes:

KLL
19-06-2008, 09:22
patlarlı çift fan motorlu 1/10 ölçekte satabil uçan bir uçak ben bilmiyorum . bu biraz bence ütopik birşey oluyor.

red_fin
19-06-2008, 09:45
soyle bı cevap beklıyordum or:yanıtlayan kısının f14 un veya f18 ın ozellıklerını kanat olculerını vs ıyı bıldıgını varsayarak balsa kıtten yapılmıs 1/10 olceklı ucagın cıft patlar fan motoruyla su agırlıkta olur or. 4kg 2 kgde extra yuk tasır ha su motoru kullanarsan or.ucak 5kg olur 3kg de yuk tasır gıbı :hımm: cok seymı ıstedım acaba tabı agırlık degerlerını gr gramına ıstemıyorum daha once elınden boyle bı ıs cıkmıs bı usta hıcdegılse yakın bı tahmınde bulunabılır dıye dusundum sızede bılgılendırmenızden dolayı tsk edıyorum

Evet biraz çok şey istemişsin. Daha doğrusu yanlış bir mantıkla yola çıkmışsın. İstediğin gibi bir cevabı alabilmen için gereken değişkenlerin tamamına yakınını gözardı edip sadece kilo ve motorun çekişine odaklanmışsın.

İstediğin gibi bir cevap bulabileceğini zannetmiyorum açıkcası. Sadece birebir bu kitleri yapmış birisi var ise sana bekklediğin cevabı verebilir.

lazarowtr
19-06-2008, 17:07
Evet biraz çok şey istemişsin. Daha doğrusu yanlış bir mantıkla yola çıkmışsın. İstediğin gibi bir cevabı alabilmen için gereken değişkenlerin tamamına yakınını gözardı edip sadece kilo ve motorun çekişine odaklanmışsın.

İstediğin gibi bir cevap bulabileceğini zannetmiyorum açıkcası. Sadece birebir bu kitleri yapmış birisi var ise sana bekklediğin cevabı verebilir.

acemı oldugumu sımdı daha ıyı kavradım herkese bılgılendırmeden dolayı tsk hıc degılse olamıycagını ogrendım buda bısey :kütküt: