PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : depron hakkında

murat3632
16-05-2007, 17:59
mrb arkadaşlar depronun parke altı şiltesi olarak satıldığını duymuştum bunun için parkeciye gidip bi tabaka aldım fakat adamın bana verdiği depron bayaaa esnek bişiydi ve yeşil renkteydi
1 benim aldığım şey depron mu
2 eğer depron değilse nedir
3 depron sa bu esneklik sorununu nasıl halledebilirim
4 depron yerine reklamcılarda bulunan tabelalar için kullanılan plastik malzemeden kullasam olumu

ensarbaylar
16-05-2007, 18:25
aslında bu konu biraz mini3d konusunda konuşuldu gibi.Depron zaten parke altı şiltesidir.Ben parkeciden değil nalburdan aldım(Karaköyden).Depron hafif ve esnek birşeydir.Aldığın şeyin ne olduğunu bilemeyeceğim yalnız ne için kullanacağını söylersen daha iyi olur.

murat3632
16-05-2007, 18:34
bende mini 3d için kullanacaktım ama bana çok esnek gibi geldi ayrıca mini 3d nin gövdesini yapmıştım bile fakat thk na gidip bir göstereyim dedim ama bunun çok esnek olduğunu ve birşeye yaramayacağını söylediler acaba koyacağımız karbon çubuklar bu esnekliğe çözüm olabilirmi

PATO
16-05-2007, 18:36
Önce aldığın şeyin depron olup olmadığını anlamamız için, değişik uzaklıklardan birkaç fotoğraf çekebilirsen iyi olur. Buna göre esneklik konusunda alınması gereken tedbirleri bildiririz. Reklamcıların kullandığı plastik malzeme dediğin materyal büyük ihtimalle oluklu leksan. Bu da çok güzel bir malzemedir ama elektrikli uçuş için biraz ağır olur.

ensarbaylar
16-05-2007, 18:41
destek amacıyla karbon çubuklar koyabilirsiniz.Bende mini 3d yapıyorum ama bendeki depron 3mm ve beyaz o da esnek ama sizinki kadar mıdır bilemem bence bir nalburdan bakın.Daha sağlamı varsa onu alın.

murat3632
16-05-2007, 18:51
şu anda dışardayım eve gidince ilk işim fotoları koymak olacak yardımlarınız için çok teşekkür ederim

murat3632
16-05-2007, 23:13
ewt arkadaşlar resimleri koydum aldığım malzeme bu resimler tel de çekildiği için çok net deil kusura bakmayın

PATO
16-05-2007, 23:39
Aslında depron bir marka, bunların üzerinde yazmadığına göre depron değil. Ama çoğumuz depron derken sizinkiler gibi parke altı şiltesinden bahsediyoruz. Bu parke altı şiltesi birçok yerde bulunuyor, depron ise daha az bulunan ve daha pahalı bir malzeme.

Almış olduğun bu malzeme ile çok kolay bir şekilde güzel modeller yapabilirsin. Örneğin mini3D tamamen bu malzemeden yapılmıştır. Eğer uçak büyük olmayacaksa gövde ekseni ve kanat ekseni boyunca birer destek (karbonfiber çubuk, çam çıta, kavak çıta, ayous çıta, balsa çıta vb.) atmak yeterli olur.

damnedd
16-05-2007, 23:51
bunu biliyorum aynısı koçtaşta var 5mm kalınlığında.. ama bu gerçekten çok esnek.. ben de depron bulamadım fakat bir an ürünü olan kapron buldum. depron beyaz renkte olur. ve gerçekten biraz serttir.. kapron biraz daha esnek ve parmağınızla biraz bastırdığınızda eziilip deforme olur. depron biraz daha iyi dayanır.. bu malzemeyle olabilirmi bilmiyorum ama Gürman abi olur diyorsa dicek bişiyim yok.. Nede olsa en iyi o bilir.

PATO
17-05-2007, 01:05
Estağfurullah. Sadece benim mini3D ve Extra330'da kullandığım malzemenin aynısı olduğu için (alttaki fotoğrafta) güzel model yapılır dedim. Gerçek depronla henüz ben de tanışmadım.

http://img388.imageshack.us/img388/7865/depronrw0.th.jpg (http://img388.imageshack.us/my.php?image=depronrw0.jpg)

batekkaan
17-05-2007, 10:27
selamlar uzaktan foam ucakları bende takip ediyorum, bir kaçtane yaptım ve tamamen kendi fikirlerimle tasarladığım ucaklarda bir cok malzeme kullandım ama kesin sonucun depron marka 3 ve 6 mm lik parke altı şiltleri olduğunu düşünüyorum, bu markayı inşaat işiyle uğrşan amcamın oğlu önerdi. diğer markalar ucuza kaçmak için biraz dandik yapılmış zaten içlerinde en pahalısı depron marka olanı ve kalitesinden dolayı bu şiltlerin adı depron olarak kalmış ve modelcilikte ve mimarı okul projelerinde neredeyse tamamen bu malzemelr kullanılıyor, benim tavsiyem keyfinizin kaçmaması için bu malzemeyi araştırın ve bulmaya calışın içiniz rahat zevkli calışırsınız. Esneklik konusundada karbon çubuklar kullanıldığı gibi küçük bir ip ucu olarak düşünürseniz uzun cöp şiş cubuklarıda kullanılabiliyor, yani ben kullandım ve bir zararı yok hemde ucuz 1,5 ytl 40 tane cubuk alınabiliyor:)
herkeze başarılar

PATO
17-05-2007, 11:24
Aydınlatıcı bilgiler için teşekkürler batekkaan.
Gerçi uygulamış ve başarılı olmuşsun ama yine de çöp şiş konusunda endişeliyim. Hem uzunluğu hem de çapı yetersiz kalır ve mukavemeti gerektiği kadar sağlayamaz diye düşünüyorum. Bu uygulaman ile ilgili fotoğraf varsa daha aydınlatıcı olabilir.

murat3632
17-05-2007, 11:32
yani ben şimdi bu malzemeden mini 3d yi yapsam kapladıktan sonra balsa çıta ile destek versem sorunum kalmaz herhalde
mini 3d nin gövdesini zaten yapmıştım ama thk da birine danışmak için olurmu die sormuştum fakat bu malzemeden olmaz deyince kırıp atmıştım:kütküt: :mad:

yani emeklerim boşuna gitti ama olsun bu benim için bi tecrübe oldu hepinize teşekkür ederim

batekkaan
18-05-2007, 10:01
Aydınlatıcı bilgiler için teşekkürler batekkaan.
Gerçi uygulamış ve başarılı olmuşsun ama yine de çöp şiş konusunda endişeliyim. Hem uzunluğu hem de çapı yetersiz kalır ve mukavemeti gerektiği kadar sağlayamaz diye düşünüyorum. Bu uygulaman ile ilgili fotoğraf varsa daha aydınlatıcı olabilir.

selamlar gürman bey; cubukları tabiki her yere ve her esnek noktaya kullanmak biraz sorun yaratabilir bunları takviye ve yeya acaba karbon kullansammı gibi düşünürken hiç düşünmeden kullandığım cubuklar, ancak kanat desteği yapmak için uygun değiller, bu cubukları bauhause dan aldım. resimleri koymaya calıştım ama telefonun cok net cekmediği için görüntüler biraz soluk cıkmış.
ayrıca birde kendi türettiğim depron ucaklarda kullanılabilecek bir iniş takımı örneği var, firkete yani cengelli iğneden yaptım ve bundan sonra hep bu yöntemi kullanıcam galiba:) cünkü bir arabanın amortisörleri gibi sert inişleri kuyruk tarafında toparlıyor ve absorbe ediyor. umarım yarırı olur bilgi ve deneyimler paylaşıldıkça değerini bulur, herkeze saygılar.

batekkaan
18-05-2007, 10:03
bunlarda diğer örnekler,,

PATO
18-05-2007, 10:29
Çöp şiş uygulamanız gayet güzel olmuş, elinize sağlık. Çengelli iğne fikrine de bayıldım, ilk fırsatta deneyeceğim.
NOT: Bu modellerin uçuşlarını görebilecek miyiz? :)

batekkaan
18-05-2007, 10:39
beğenmenize sevindim, iğnenin tutturulduğu tahtalarda cay kahve karıştırma cubukları:) üretmekte ucurmakta ucuramadan cakmakda cok zevkli, ucarken göreceğiz inşallah tabi ben bundan önce yaptığım iki taneyide caktım cünkü yeni başlamıştım ağırlık merkezinden falan haberim yoktu:) vs.... ama bu resimlerini gördüğünüz ucağa cok uğraştım ve hesapladım inşallah bunu cakmayacağım pil ve esc eksiğim var helikoptelrimle cok uğraştım buna param kalmadı:) bu eksikleri tamamlayıp videosunu cekicem umarım kırım değil ucuş izleriz:)

ocoskuner
04-11-2007, 09:19
batekkaan iniş takımın çok güzel olmuş baya bi yaratıcısın. Umarım en kısa zamanda uçuş videonu bizlerle paylaşırsın.