PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : walkera 60'ı olan herkez bunu mutlaka okusun!!!!

teacher26
16-05-2007, 22:47
sevgili arkadaşlar, uzun ve zahmetli araştırmalarımdan sonra Walkera 60 modeliyle ilgili çok kıymetli bilgiler (enazından benim için kıymetli)edindim. forumda arama rağmen birazdan bahsedeceğim şeylerle ilgili tam bir bilgi yok. hatta birazdan vereceğim bilgilerle ilgili bir video hazırlayıp youtube da yayınlamaya çalışacağım. ancak şimdilik yazılanlarla ve resimlerle idare edin.
Bu yazım walkera 60 ın metal modifikasyonuyla ilgili, belki bi çoğunuz biliyor bunları ama eminim bu çoğunluktan daha fazla kişi bahsedeceğim şeylerden ne yazıkki habersiz. çünkü Tr'de hm 60 için metal rotor satan kişiler bunlardan tüketicilere bahsetmiyor ve bu yüzden hemen hemen herkezin karşılşatığı yaygın br problem ortaya çıkıyor. belki uzun bir yazı olacak ama hm 60 ı olan ve metal modifikasyon düşünen bir çok kişiyi bu hataya düşmekten kurtacak bu yazdıklarım.
evet arkadaşlar; konumuz walkera hm 60 ın metal ana rotor upgrade ile ilgili,
hemen herkezin başına gelmiş birşey bu, eğer bilmeden yapıyorsanız, heliniz metal upgrade ten sonra havayı aşağıya iteceğine havaya basar ve havalanması gerek heli yere sıkıca basar. bunun sebebi nedir? sebebi çok nettir aslında pallerin yere hava basmasıdır.peki neden yere basar? cevabı çok basit, çünkü servoların ayarı plastik rotora göre ayarlanmıştır.şimdi şu soru gelicek aklınıza plastik rotorla metal rotorun çalışma prensibi farklı mı?
evet farklı,plastik rotor kalkış için gerekli pal açıları servoların yukarı kalkmasıyla oluşurken, metal rotorda tam tersidir yani metal rotor kalkış için gerekli olan itme gücünün oluşması için servoların aşağıya doğru hareket etmesi gerekmektedir.
benimde en başta düştüğüm hatalardan biriydi bu metal modifikasyonu yaptıktan sonra gaz verdiğimde heli yere bastı, değişik fikirler üretere pallerin yukarı hava basmasını sağladım ancak uyguladıgım yöntem yapılması gereken doğru olan değildi.palleri tutan pal holderlerın yerini değiştirdim.ama bu seferde palleri sıkıştıran vidaların başları aşağıya somunlar yukarı geldi. resimde gördüğünüz gibi. ama bu kabul edilebilir bişey olsaydı, fabrika çıkışı bu şekilde yapılmazdı diye düşündüm ve aratırmalarım sonunda metal ve plastik rotorun çalışma prensiblerinin farklı olduğunu gördüm.metal modifikasyonu yaptıktan sonra yapmanız gereken çok basit bir kaç adım var eğer bunları yaparsanız heliniz kesinlikle yere basmayacak aksine yere hava basarak havalanmaya çalışacak yada havalanacak. birinci adım arka iki servonun yerlerini değiştirceksiniz.heliyi kuyruğu size gelecek şekilde önünüze aldığınızda sağ tarftaki alıcıdaki Ailev yerine takılı olanla sol taraftaki Aux1 kanalına takılan servoların yerlerini değiştirceksiniz. sağ servo Aux1 / Sol servo Ailev e takılcak.
ondan sonra yapmanız gereken değişiklik son aşama.helinizi kumandasını elinize alacaksınız ve arkasında baktığınızda 12 tane düğme oldugunu görceksiniz bu düğmelerin on - off şeklinde açık yada kapalı oldugunu göreceksiniz. şimdi bu düğmlerin yerlerini değiştirelim :).bana güvenin bu söylediklerim walkera nın metal rotor için verdiği kesin bilgilerdir. resimde de gösterecem.
1. on
2. on
3. off
4. on
5. off
6. off
7. on
8. on
9. off
10. off
11. off
12. off

evet arkadaşlar metal rotoru taktıktan sonra bu dediğim ayarları yaparsanız heliniz sorunsuz çalışacak ayrıca walkera nın metal rotoruyla ilgili verilen bilgilerde ayarların kesinlikle bu şekilde yapılması gerektiğinden bahsedilmektedir.benden söylemesi.

emoxy
22-05-2007, 20:43
saolsın dostum

trex
22-05-2007, 20:54
emeğine sağlık bi helim bile olmasa benim genede güzel olmuş . inş 22e ile bu yıl havalardayım

teacher26
22-05-2007, 21:32
Tşk ederim arkadaşlar, ilginiz ve takdiriniz için.

gurdalt
01-10-2007, 13:40
merhaba arkadasim oncelikle yazin icin tesekkur ederim bende kendi adima, ama sana birkac sorum olacak..
ilk olarak bende aluminium olarak almak degistirmek istiyorum bu seti ama nereden bulacagimi bilmiyorum, yurtdisindan bir site buldum gerci ama turkiyede varsa daha kolay olur sonucta...
bir diger sorum ise ben yeni baslayacagim ve once simulator olarak PC ile ucayim istiyorum ancak, kablo ve programini nereden bulabilecegim hakkinda bilgin varmi?

GuNeSh
01-10-2007, 18:49
hocama çok teşekkür ederim bu değerli bilgileri bizler ile paylaştıkları için her nekadar wkr 60 kullanmasamda bu şekilde faydalı bilgileri bizler ile paylaşan tüm arkadaşlara buradan bende teşekkür ederim.

emeğine sağlık bi helim bile olmasa benim genede güzel olmuş . inş 22e ile bu yıl havalardayım
trex seni yeniden forumda görmek çok güzel :)

JusteriniB.
02-10-2007, 22:46
evet zamanında çok haşır neşir olmuştum bunlarla
main rotor (http://www.walkera-heli.com/download/ehirobo_manual/DF59-60%20Full%20head%20assembly%20instruction%20V2.pdf ) ve tail rotor (http://www.walkera-heli.com/download/ehirobo_manual/DF%2060%20complete%20CNC%20Tail%20assembly%20instr uction%20V2.pdf) montajlarına burada yer verilmiş

tekmen
31-10-2007, 17:59
Arkadaşım eline sağlık,

Bu forma girip yazını okuyana kadar başımda saç kalmadı hepsi döküldü, Niye diye soracaksın ben G9 diye bir model aldım daha sonraları bunun bir Walkera HM 60 Full metall
bir şey olduğunu öğrendim buraya güzel ne varkı bu alet uçmuyor sürünüyor onunla beraber bende sürünüyorum o uçmadıkça ben saçlarımı yoldum, Senin anlattıklarının yani aleti parça pinçik ettim lime lime dağıttım fayda yok uçmuyor son bir kaç tel saç vardı onlarıda koparttım artık berber parası vermiyorum, Şimdi güzel kardeşim bu mereti nasıl havalandıracağım kısaca tam gazda bile ancak yerden bir karış kalkıyor tabi önce başarıyla kaldırmak lazım çünkü aşırı bir sağa yatma var diyelimki kalktık çok fazla geziyor sonra zaten pilin güçü yetmiyor ve sürünmeye devam ( Ben hep sürünmeye mahkümmuyum) yoksa bu meret uçuyorda benmi beceremiyorum Bu konuda bana yardımcı olursan sevinirim.

facems
06-07-2008, 17:51
Merhaba arkadaşım.
Benim de öğrenmek istediğim konu Walkera 60'ın pili hakkında. Orijinal 1200 mAh pil ile maksimum 10-13 dk. uçabilmesi. Ben 2200 mAh pil almayı istiyorum. Acaba bu pil ile uçuç süresi ne kadar artar.

Teşekkürler

Sümer Yamaner
06-07-2008, 18:17
2200 mAh pil belirgin olarak daha ağır olacağı için toplam uçuş süresi herhalde 16-17 dakikayı geçmeyecektir.

facems
15-07-2008, 18:20
Selamlar,

Yeni bir sorunum daha var. Ne yaparsam yapayım, helikopterimi çalıştırdığımda sola dönme sorunu halledemedim. Kuyruk servosunun bağlantılarını söküp trim yapmaya çalıştım yine olmadı. Diğer bir sorunum ise balans problemi. Çalıştırıp, gaz vermeye başladığımda helikopter sola doğru yatmaya başlıyor. Bunun ile ilgili olarak servonun üzerindeki denge kollarından ayar yapmaya çalıştım, ancak sonuç alamdım. Bu konuda bana tecrübelerinizi anlatabilirseniz çok sevinirim.

Sevgiler, iyi uçuşlar

facems
15-07-2008, 18:27
2200 mAh pil belirgin olarak daha ağır olacağı için toplam uçuş süresi herhalde 16-17 dakikayı geçmeyecektir.

Cevabınıza çok teşekkür ederim.

başka bir konuda da bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Sorunum ilk çalıştığında helikopter'in sürekli sola önemsi sorunu. Aleti ilk aldığımda kuyruk servosu yanmıştı. Walkera'nın orijinalini hemen temin edemediğim için üniversal bir servo aldım. Aldığım servo Trex'de kullanılan kaliteli bir servo. Bu servoyu'da taktıktan sonra yaptığım tüm trim ayarlarına rağmen sola veya sağa dönme sorunu devam etti. Bu durum ile alakalı olarak, servonun bom bağlantılarını gevşetip o şekilde ayarlamalar yaptım yine olmadı. Diğer bir sorun ise kalkıştan hemen sonra sola yatma problemi. Bunu da servolar üzerinden ve kumanda üzerinden ayarlamalar yaparak düzeltmeye çalıştım ancak muaffak olamadım. Bu konularda tavsiyeniz olursa çok sevinirim.

Sevgiler ve iyi uçuşlar

Sümer Yamaner
15-07-2008, 18:59
Sola dönüyor derken sanırım üstten bakınca ana rotorun tersi istikamette dönüyor yani saat yönünün aksi istikametinde değil mi?
Bunun birçok sebebi olabilir.
Kuyruk rotorunu tahrik eden kayış gevşemiş olabilir.
Ana dişli ile kuyruk kayışı dişlisi arasında bir sorun, sıyırma vs. olabilir.
Gyronuz sorunlu olabilir.
Ayrıca herşey yolundayken bataryanızın zayıflaması da dönme sorununa yol açabilir.
Diğer konuya gelince, pal ayarlarının elden geçirilmesi şart. Blade tracking denilen ayar ve gaz kolunun farklı konumlarındaki pitch açıları kontrol edilerek asimetriler ortadan kaldırılmalı.

facems
15-07-2008, 20:56
Hayır, kuyruk sol istikamete doğru dönüyor demek istedim. Aslında bu durumda saat yönüne doğru dönüyormuş gibi bir durum ortaya çıkıyor. Bahsettiğiniz balans aletine (Blade Tracking ) nasıl sahip olabilirim. Emin olun tam üç haftadır sadece trim yapmak ve tam başarılı olamadığım bir kaç uçuş yapmakla zaman geçirdim. Eşimin ve kızımın maskarası oldum. İlk defa geçtiğimiz cuma günü yerden 3 metre yukarıya çıkarıp, 4-5 dakika uçabildim. Ama korkuyla...Her an birisine veya bir ağaca çakılma korkusuyla..

İlginize ve nezaketinize çok teşekkürler..

Cem Özenli

Sümer Yamaner
15-07-2008, 22:47
Helikopterinizi çok iyi tanımıyorum ama eğer gyroda bir reverse ayarı varsa onu değiştirip denemenizi öneririm. 3 m irtifada 5 dakika uçabildiyseniz oldukça iyi durumdasınız demektir. Hele o 5 dakika sonunda helikopteriniz hala uçabilir halde kaldıysa mükemmel olduğunuzu söylemek mümkün :)

facems
16-07-2008, 20:45
Yardımlarınız ve iltifatınız için teşekkürler..

clourpoint
09-08-2008, 16:23
selam hocam.bende walkera 22 e var.aynen sendeki gibi metal kafa taktım.havalanacagına yere yapıştı.şimdi pitch gauge ayarlarını yaptım fakat motor ters yani saat yönünün tersine dönmesi gerekiyor.arka kuyruk motorunu 180 derece döndürdüm.sen servoları n yerini değiştir diyorsun ya gavro nasıl olacak.vallihi acayip bir cıkmazdayım.cecaplarsan sevinirim.saygılar

sevgili arkadaşlar, uzun ve zahmetli araştırmalarımdan sonra Walkera 60 modeliyle ilgili çok kıymetli bilgiler (enazından benim için kıymetli)edindim. forumda arama rağmen birazdan bahsedeceğim şeylerle ilgili tam bir bilgi yok. hatta birazdan vereceğim bilgilerle ilgili bir video hazırlayıp youtube da yayınlamaya çalışacağım. ancak şimdilik yazılanlarla ve resimlerle idare edin.
Bu yazım walkera 60 ın metal modifikasyonuyla ilgili, belki bi çoğunuz biliyor bunları ama eminim bu çoğunluktan daha fazla kişi bahsedeceğim şeylerden ne yazıkki habersiz. çünkü Tr'de hm 60 için metal rotor satan kişiler bunlardan tüketicilere bahsetmiyor ve bu yüzden hemen hemen herkezin karşılşatığı yaygın br problem ortaya çıkıyor. belki uzun bir yazı olacak ama hm 60 ı olan ve metal modifikasyon düşünen bir çok kişiyi bu hataya düşmekten kurtacak bu yazdıklarım.
evet arkadaşlar; konumuz walkera hm 60 ın metal ana rotor upgrade ile ilgili,
hemen herkezin başına gelmiş birşey bu, eğer bilmeden yapıyorsanız, heliniz metal upgrade ten sonra havayı aşağıya iteceğine havaya basar ve havalanması gerek heli yere sıkıca basar. bunun sebebi nedir? sebebi çok nettir aslında pallerin yere hava basmasıdır.peki neden yere basar? cevabı çok basit, çünkü servoların ayarı plastik rotora göre ayarlanmıştır.şimdi şu soru gelicek aklınıza plastik rotorla metal rotorun çalışma prensibi farklı mı?
evet farklı,plastik rotor kalkış için gerekli pal açıları servoların yukarı kalkmasıyla oluşurken, metal rotorda tam tersidir yani metal rotor kalkış için gerekli olan itme gücünün oluşması için servoların aşağıya doğru hareket etmesi gerekmektedir.
benimde en başta düştüğüm hatalardan biriydi bu metal modifikasyonu yaptıktan sonra gaz verdiğimde heli yere bastı, değişik fikirler üretere pallerin yukarı hava basmasını sağladım ancak uyguladıgım yöntem yapılması gereken doğru olan değildi.palleri tutan pal holderlerın yerini değiştirdim.ama bu seferde palleri sıkıştıran vidaların başları aşağıya somunlar yukarı geldi. resimde gördüğünüz gibi. ama bu kabul edilebilir bişey olsaydı, fabrika çıkışı bu şekilde yapılmazdı diye düşündüm ve aratırmalarım sonunda metal ve plastik rotorun çalışma prensiblerinin farklı olduğunu gördüm.metal modifikasyonu yaptıktan sonra yapmanız gereken çok basit bir kaç adım var eğer bunları yaparsanız heliniz kesinlikle yere basmayacak aksine yere hava basarak havalanmaya çalışacak yada havalanacak. birinci adım arka iki servonun yerlerini değiştirceksiniz.heliyi kuyruğu size gelecek şekilde önünüze aldığınızda sağ tarftaki alıcıdaki Ailev yerine takılı olanla sol taraftaki Aux1 kanalına takılan servoların yerlerini değiştirceksiniz. sağ servo Aux1 / Sol servo Ailev e takılcak.
ondan sonra yapmanız gereken değişiklik son aşama.helinizi kumandasını elinize alacaksınız ve arkasında baktığınızda 12 tane düğme oldugunu görceksiniz bu düğmelerin on - off şeklinde açık yada kapalı oldugunu göreceksiniz. şimdi bu düğmlerin yerlerini değiştirelim :).bana güvenin bu söylediklerim walkera nın metal rotor için verdiği kesin bilgilerdir. resimde de gösterecem.
1. on
2. on
3. off
4. on
5. off
6. off
7. on
8. on
9. off
10. off
11. off
12. off

evet arkadaşlar metal rotoru taktıktan sonra bu dediğim ayarları yaparsanız heliniz sorunsuz çalışacak ayrıca walkera nın metal rotoruyla ilgili verilen bilgilerde ayarların kesinlikle bu şekilde yapılması gerektiğinden bahsedilmektedir.benden söylemesi.

findux
17-08-2008, 20:03
Merhabalar foruma bu benim ilk msj ım . haliyle dün den itibaren yeğenime hediye için aldığım walkera 52 kullanmaya calışıyorum . aslında ilk kez bir rc heli kullanıyorum hiç bişey bilmeden kendi kendime ucurmaya calışıyorum ki fazla bir yol kat edemedim.ben biraz yardım taleb edecektim.
konuya biraz uzak ama konu yardım konusu acıp forumu kirletmek istemedim.
kontroller konusunda kumandaya yavaş yavaş alışmaya başladım . ama sorun heli fazla havalanmıyor. max. 20cm havalandı son gaz da . tabiki trim ayarları fazla iyi değil aslında hiç bişey tam kafama oturmuş değil.benim bu haldeki halime yardım edebilecek arkadaş varsa msn den cok iyi olacak.
heliyi aldık birkere ama kararlıyım ucuracam inş..
biraz yeğenden otlanacam ama en kısa zamanda bende temin edecem acayip sardı bu heli işi benim doğamda varmışda benim haberim yokmuş. :eek: :D

lipsearch
01-10-2008, 16:37
arkadaşlar walkera 60 ım var bir ane ... arızalı şekilde satın aldım bir abimden... yapabileceğimi düşünüyordum ama yapamadım...

tüm ayarları karışık ve tüm parçaları sökülmüş neredeyse...

telefonum 5449134447

fatih@inbox.com mail adresim...

lütfen konuyla ilgili bilgisi olan varsa... paslaşalım...

teşekkür ederim..

powermaxxx
24-10-2009, 20:48

trex arkadaşım benim walkera 22e satılık sadece bir kere kullandım ama çalışır halde değil bir tek bataryası bozuldu o kadar msn mi ekle görüşelim istersen
erk_er96@hotmail.com
:D:D

SATILIK WALKERA 22E SADECE BİR EKSİĞİ VAR !!!!!!!

aku_fita
17-02-2010, 02:00
aktardıklareın için gercekten tesekkür ederim yazdıgın herseyi yaptım!ama ayarlarla ilgili baska sıkıntılar var sanırım.bildin istanbulda adam akıllı servis ucusa hazır halde alabılecegım bıyer varmı.