Orijinalini görmek için tıklayınız : Ta03 Sahipleri.... Beklenİyorsunuz
MAD FOR TAMIYA
15-10-2004, 09:01
Ta03 sahibi arkadaşlar,
Hepinize merhabalar.
Evet nerede kalmışdık, Şu pulleylerin her ikisinide 15T veya 16T kullanmak sizce neyi değiştirir?
ön taraftaki ne kadar dönerse arka taraftakide o kadar döneceği için ikisininde aynı olması bence bişey değiştirmez.. kayış gerginliğine bi etkisi olur o kadar..
Ben arkaya 15t one 16t taktım bu aksam deneyecegim bakalım ne degişmiş.
Yanlız arabayı evde bosta denerken orkaların onlerden daha cokd ondugunu gordum , bu nedenle arkadan itiş de olacagı için araba daa rahat gidecektir sanırım . ???!!
MAD FOR TAMIYA
25-10-2004, 00:52
Mustimx, arabanda torque splitter veya one -way yoksa, öne ve arkaya farklı farklı pulleyler kullanmayı denemeni önermem. Sonuçda 4 tekerlekde aynı mesafeyi kat etmek için aynı sayıda devir yapacaklar. Bu durumda frklı değerde pulley kullanımı kayışı zorlayacak ve belkide arabayı yavaşlatacaktır.
Mustimx, arabanda torque splitter veya one -way yoksa, öne ve arkaya farklı farklı pulleyler kullanmayı denemeni önermem. Sonuçda 4 tekerlekde aynı mesafeyi kat etmek için aynı sayıda devir yapacaklar. Bu durumda frklı değerde pulley kullanımı kayışı zorlayacak ve belkide arabayı yavaşlatacaktır.Haklısın dedigin gibi oldu araba da bir anormallik soz konusu bugn eskisi gibi 16 one 16 arkaya takıp eskisi gibi surmeye devam edecegim.
Bu arada dun mustimx benim bilg. log out yapmadıgı için onun nick ile mesaj atmsım kusura bakmayın arkadaslar
Saygılar :)
Bende arkada 14 önde 16 var. yani önden çekiş arkaya göre daha fazla. Ama kayış gergisi en fazlada olmasına rağmen kayışta biraz boşlık var. Gaza ilk asılışta kayış 1-2 çat çat çaseye vuruyo gibi oluyo , sonra uzuyo. Virajlarda daha iyi oluyo.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.