Orijinalini görmek için tıklayınız : 12.000 Üyeli Hobbyrc'nin Gücünü Kullanalım Artık!
ferdinand
27-05-2007, 13:40
Uzun bir ayrılık döneminden sonra herkese tekrar Merhaba!Sevgili Hobbyrc üyeleri hepinizi çok özlemişim,en yakın zamanda tekrar tüm organizasyon ve buluşmalara katılmaya başlıyorum.
Şu an forumdaki çeşitli konuları okurken,bu hobbye gerek yeni başlayacak olan,gerekse başlamış olan arkadaşların genelde maddi sebeplerden dolayı, en ucuz maliyetli olduğu için yurtdışı sitelerden alışveriş yapma planları olduğunu gördüm.Çünkü aramızda 45 yaşında iş sahibi,maddi imkanı iyi olan arkadaşlar olduğu gibi,aynı zamanda 14 yaşında sadece haftabir harçlık alan öğrenci arkadaşlar da var.
Ben 12000 üyesi olan Hobbyrc ailemizin ,Türkiye'de Hobby dükkanları veya satıcıları üzerinde istersek daha etkili olacağını düşünüyorum.Mesela yeni 1/5 Mcd veya Savage veya Kyosho İnferno veya Ntc3 almak istiyorsunuz.Sitede duyuru yapalım,kaç kişi aynı araçtan almak istiyorsa sayı çıkaralım ve örnek 8 Mcd alacak kişi sayısı var ise,ilgili firmaya bize 8 araçlık iyi bir fiyat vermesini isteyelim.Veya aynı şekilde örnek Savage almak isteyen 12 kişi isek, bize 12 adet Savage için en iyi fiyatı verecek olan satıcıdan alalım tüm araçları.
Aynı zamanda bize en iyi fiyat verebilecek satıcıları da sitemizde duyuralım ki,satıcılar da bunu görerek kendi aralarında daha fazla rekabet edecek duruma gelsinler.
Bunlar şu an için ilk aklıma gelen fikirler,uygulanabilinir veya uygulanamaz bilmiyorum.Ancak belki sizlerin daha farklı düşünceleri ve projeleri ile belki çok daha farklı ve yararımıza olabilecek fikirler geliştiririz.
Boru değil, Hobbyrc 12.000 üyeli çok büyük bir bilgi paylaşım Platformu.
Herkese Selamlar...
Hoşgeldiniz :)
Kesinlikle katılıyorum böyle bir şey yapılabilirse çok iyi olur
Mutlutürk
27-05-2007, 14:07
Evet bencede çok iyi olur,Bende yeni araç almak istiyorum,eger boyle bir uygulama olursa bu şekilde almak isterim...
Ben onroad dusunuyorum...
ferdinand
27-05-2007, 14:13
Bu arada güzel bir off-road alacağım,çoğunluğa uyarım.
Hürricane_06
27-05-2007, 15:02
Aramıza tekrar hosgeldin dusuncelerin gayet hos ama forumda turkiyeden model arac satan sitelerin link ini vermek bile yasak bunu nasıl yapıcaz yanlızca ozel mesajdan konusabiliyoruz moderatorlerin bu sorunu cozmesi lazım ilk once. ( tabi sorun olarak goruyorlarsa ) Ama bu sorunları cozup birlikte hareket edersek gercekten cok guzel olur
landjump
27-05-2007, 15:10
Teori de işe yarar gibi gözükse de pratikte sonuç vermeyecek bir fikir malesef. Buluşmalarda bile gelecem diyenlerin yarısını buluşma alanında gördüğümüz zaman seviniyoruz. Daha ciddi bir işe girmek daha büyük sorunlar doğuracaktır. Bizim forumda malesef çok isterim hiç yapmam havası hakim.
DeLLyCeM
27-05-2007, 15:30
Fikir güzel ama 12.000 üye sadece rakamda bu sayının çok çok az bir miktarı aktif üye. Aktif kısımında çoğunun birçok modeli var veya yurtdışından alıyor. Bu şekilde bir mağazaya gidip çoklu alım yapılsa bile indirim oranı normal nakit alımın çok altına olmayacaktır. Burada %10-15 indirim olsa bile modelcilik yapanların çoğu yurtdışından alıyor neden; çünkü burdaki fiyatın çok çok altına temin edebiliyorlar.
marcoscimbom
27-05-2007, 19:13
süper bi fikir...ve bence uygulanabilir.ben de bi öğrenciyim.çok iyi olur.ayrıca site linki vermek şart diil.öncelikle böle bi liste oluşturalım ve türkiyedeki belli başlı sitelerden e-posta yolu ile belli arkadaşlar ulaşabilir.çok iyi olur tam da bu yaz bi revo alacaktım ve çok zorlanıyorum...
ferdinand
27-05-2007, 19:18
Tr.de Revo satan varsa beni de o listeye ekleyin o zaman.Bize verilecek fiyat açısından 1 tane almakla, 6-7 tane birden almak arasında sanırım bi fark olur.
Teori de işe yarar gibi gözükse de pratikte sonuç vermeyecek bir fikir malesef. Buluşmalarda bile gelecem diyenlerin yarısını buluşma alanında gördüğümüz zaman seviniyoruz. Daha ciddi bir işe girmek daha büyük sorunlar doğuracaktır. Bizim forumda malesef çok isterim hiç yapmam havası hakim.
Kesinlikle katılıyorum.. Herkes bedavaya araba istiyor en azından ilk
aracını alacak olan kişiler ,buda benim görüşüm..
Tabii konuyu açan abiye bişey demiyorum sonuçta iyi niyetle açılmış
bir konu :) Yanlış anlaşılmasın :)
ferdinand
27-05-2007, 19:30
Evet tabi ki haklısınız herkes bedavaya araba istiyor.
Peki kaç kişi Yurtdışından araç getirtebiliyor.O da artık o kadar kolay değil ki.Gümrükler son zamanlarda artık daha da zorlaştı Hobby araç getirtmek açısından.Yada ben yanlış mı biliyorum??? Yoksa çok mu kolaylaştı??
ferdinand
27-05-2007, 21:20
Arkadaşlar,kısaca Hobbyrc olarak ortak kareket ederek, Rc satıcıları üzerinde daha fazla yaptırımımız ve kredimiz olabilir.Sonuçta farkında iseniz, düne kadar bu ülkede bu hobby sadece 1-2 firmanın tekelinde idi.Onların da biz hobbycilere davranışlarını belki hatırlayanlarınız vardır.Hiçbiri burnundan kıl aldırmaz,hatta dükkanlarına gidip birkaç soru sorduğumuzda yüzümüze bile bakmazlardı.
Artık farkında iseniz hergün yeni Hobby dükkanları ve yeni markaların Distribitörleri açılmakta.Ve yine farkında iseniz yeni açılan Hobby dükkanları biz Hobby severlere daha iyi ve samimi davranmaya başladı.Sonuçta bu arkadaşlar da para kazanmak ve hayatlarını idame ettirmek için bişeyler satmak zorundalar.Bir de şunu unutmayın ki, aynı zamanda iş sadece satışla bitmiyor, aynı zamanda bizlere parça konusunda en iyi servisi verebilecek satıcıları bulup burda lanse etmeliyiz.Böylelikle hem o arkadaş kazanacak,hem de biz 1milyar para bağlayıp aldığımız araca, sırf bir parça kırık diye yurtdışından aylarca parça beklemeyeceğiz.
Sonuç olarak her durumda Tr fiyatları yurtdışına göre çok astronomik kaçıyor. Uygulanacak indirim yurtdışı fiyatının yanına bile yaklaşamayacaktır.
Benim aklıma başka bir alternatif geliyor; Yurtdışından toplu sipariş verip, toplu ödeme yapmak. Tabi organizasyon çok kuvvetli olmalı. Bu fikirde amaçlanan gümrük müşavirine ödenecek beyanname ve çeşitli gümrük/kargo masraflarını paylaşmak. Haliyle bir heli gelse bile 100 € limitini aşıyorsa atıyorum 300 € luk tutar için sadece 100€ beyanname ücreti isteniyor. Bu ve bunun gibi masraflar paylaşılırsa istediklerimize daha uygun koşullarda sahip olabileceğimizi düşünüyorum.
BaTuHaN 06
27-05-2007, 22:15
ferdinand türkiyede revo satan bi yer biliyorum p.m. attım
marcoscimbom
27-05-2007, 23:09
Tr.de Revo satan varsa beni de o listeye ekleyin o zaman.Bize verilecek fiyat açısından 1 tane almakla, 6-7 tane birden almak arasında sanırım bi fark olur.
ewt var... hatta pm attım
Daha önce de söyledim, Türkiye'de bana göre bu işi hakkıyla yapan 1 yer var, onlarında distributoru olduğu firma çok yok, şimdi yeni bir marka getirdiler. Eşekli yer ise(anladın sen onu) zaten ayrı bir dünya, 70-80 ytl lik alışverişlerde bile trip atıyorlar.
Bence de birlik olunmalı, sadece firma için değil, İstanbul a da bir pist lazım, en azından kulesi olan bir pist.
On-road pistleri Ankara'da birer birer azalıyor,İstanbul'da da kimse pist falan yapmaz bence.Halihazırdaki piste kule yapmaya çekincesi olan milletiz biz sonuçta.Bu hobby TR'de şu an ancak bireysel uğraşlarla ilerlerse ilerler.Eldekine bile sahip cıkılmıyor maalesef.Ankara orneginde oldugu gibi. Yada baska bir ornek.Herkes off-road pist yarışı olsun diye bas bas bagırdı tabiri caiz ise.Ama hadi dedikmi ortaya max. 30 kişi çıkıyor.Daha çok yol katetmemiz lazım bence.Bunda da kullanıcılar kadar,degisik markaların distributor veya bayilerine de cok iş düşüyor bence...
Konu harici oldu biraz,kusura bakmayın.
marcoscimbom
28-05-2007, 13:07
bi satıcıyla konuştum en kısa zamanda bana iletecekler revo için konuştum 15 tane alacaz dedim:D:d en kısa zamanda cevap bekliyorum cevap yazcak
Bencede 15 tane bile alinsa cok buyuk bir kar saglanmayacaktir,Towera yakin fiyatlara almak gibi seyler ise hayal.Hkn arkadasimizin fikri uzerinde calisilmali,etud yapilmali,daha iyi fiyatlara gelebilir.
Kıbrısta bir firma var hem normalde fiyatı ucuz hemde toplumda alımda daha da düşer gibi,kargoyuda kendileri veriyor üstelik. GG den bakabilirsiniz.
arkadaşlar revoyu 50 tanede alsanız çok ucuza beklemeyin çünkü fiyat sorduğunuz firmanın gümrük işiyle benim kuzen ilgileniyo ve geliş fiyatı 490$ civarında olduğunu söylüyodu ve bunun gümrük masrafınıda düşünürsek 1000 ytl nin altında vereceklerini sanmıyorum çünkü onlarda kar etmek için satıyolar.
marcoscimbom
28-05-2007, 16:38
cem abi haklısın da amerikadan getirtme zor oluyo towerdan 100 150 ytl fark etse bişiy olmaz da o bile zor.ama ben yine de soruşturuyorum
selaattin
28-05-2007, 19:13
Bence öncelikle iyimser bakmak gerek bu işe.. olmaz yapamayız demek yerine denemeliyiz...
araç alıcakların da normalden daha uygun fiyata bulduklarında yan çiziceklerini düşünmüorum...
başarısız olucağımızı bilsek bile denemeye değer...
fikir babasına teşekkürler...;)
ferdinand
28-05-2007, 21:51
Arkadaşlar ben de aynı düşüncedeyim.Açıkçası kısaca Revo 3.3 'ün normalde Towerdan direkt bize hiçbir yere takılmadan gelebileceğini düşünürsek bakın kaça mal oluyor.
Revo 3.3 rtr 515$ + 157$ Kargo Ups(4 gün) = 672$ = 900Ytl. yapıyor Bu da olduya direkt siparişle hiçbiryere,gümrüğe takılmadan bize gelirse bu fiyat.
Burdaki arkadaşlardan demek ki,1000Ytl. civarına alırsak gayet mantıklı olmuş olur.Çünkü hiçbir riske girmeden direkt aracımızı almış olacağız.İllaki ben de zaten 150-200Ytl. daha fazla verip ,boş yere riske girmeme taraftarıyım.Ya siz?
marcoscimbom
28-05-2007, 22:34
ilk başlarda hevesliydim ama bence de bu iş yatar adam sonuçta para kazanmaya getiriyor malı buraya...15 tane bile alsak ki alamayız bi tane sini indirim yapmaz.zaten 15 kişi toplamak bile zor olur ama ben yine de sordum bakalım cevap olarak ne diyecekler
ferdinand
29-05-2007, 22:53
Arkadaşlar Lst2 de ilgimi çekti.Diğerlerine göre daha dolu ve sağlam geliyor.Tek başına kumandası yeter sanırım.
Peki Lst2 ile ilgili Tr.de satış yapan birisi var mı?
Ayrıca Lst2 isteyen varsa ve çoğunlukta olursa belki böyle bir girişimde de bulunabiliriz.
orhantekkan
29-05-2007, 23:23
istanbulda satan bir yer var abi toplu alımlardada bir şey yaparlar heralde özelden mesaj attım
ferdinand
29-05-2007, 23:39
sağol Orhan,
cagatayhh
30-05-2007, 02:05
savage düşünen yok mu yaw hiç ???
marcoscimbom
30-05-2007, 12:49
bence revo alalım yaw hem daha uygun bence lst nin sadece heybetli bir görüntüsü var hem revo kullananlar forumda çoğunlukta
metallce
30-05-2007, 16:11
Bu işin olacağına ben pek ihtimal vermiyorum.Sonuçta ne kadar indirim yapılsada yurtdışı fiyatlara denk gelemez.Bence "hkn" arkdaşımız dediği daha iyi bir fikir gibi geldi bana (yurt dışından yapılacak toplu siparişlerde masrafların bebaber ödenmesi).
Zaten şu anda Türkiyedeki hobby shop'ların indirim yapacaklarınada inanmıyorum.Önceden burunlarından kıl aldırmıyolardı demişsiniz abi hala daha aldırmıyorlar :)
Açıkcası bana yapılanlardan dolayı Türkiyedeki hobby shopları artık kesinlikle tercih etmiyorum.O yüzden her zaman parçalarımı yurt dışından sipariş ediyorum.Elimden gelse yakıtıda yurt dışından sipariş edicem.
Fikir güzel ama gerçekleşeceğine ihtimal vermiyorum hem gümrük mevzuatları hemde hobby shopların kendini beğenmiş havaları buna engel olur maalesef.
Bu işin olacağına ben pek ihtimal vermiyorum.Sonuçta ne kadar indirim yapılsada yurtdışı fiyatlara denk gelemez.Bence "hkn" arkdaşımız dediği daha iyi bir fikir gibi geldi bana (yurt dışından yapılacak toplu siparişlerde masrafların bebaber ödenmesi).
Zaten şu anda Türkiyedeki hobby shop'ların indirim yapacaklarınada inanmıyorum.Önceden burunlarından kıl aldırmıyolardı demişsiniz abi hala daha aldırmıyorlar :)
Açıkcası bana yapılanlardan dolayı Türkiyedeki hobby shopları artık kesinlikle tercih etmiyorum.O yüzden her zaman parçalarımı yurt dışından sipariş ediyorum.Elimden gelse yakıtıda yurt dışından sipariş edicem.
Fikir güzel ama gerçekleşeceğine ihtimal vermiyorum hem gümrük mevzuatları hemde hobby shopların kendini beğenmiş havaları buna engel olur maalesef.
Şahsen ben bir havuz oluşturulursa bu işte yardımcı alacak arkadaşa "gönüllü :) " ödemeyi önceden yapmaya hazırım. Bu sayede herkes aynı modelden almak zorunda dakalmayabilir. İsteyen istediği modeli getirtebilir. Bu arada yurtdışındaki mağazaların Türkiyedekilere kıyasla indirim konusunda daha makul olacaklarına eminim. Yazışarak indirim promosyon kodu vs. bile alınabilir.
ferdinand
30-05-2007, 23:05
Arkadaşlar bu durumda Redfin hocaya danışıp bilgi almak gerekiyor.Pek o kadar kolay olacağını tahmin etmiyorum.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.