Orijinalini görmek için tıklayınız : Hazerfan'de model kullnanın saatlerinin düzenlenmesi
Leventgergin
04-06-2007, 12:09
Arkadaşlar Hazerfen pistinde 1/5 araçlar çoğunlukta olamaya başladı.Bu durumdan bizim gibi 1/10 kullanıcılarının madur olamaya başladığını düşünüyorum.Bu yüzden 1/8-1/5 model araçların piste çıkma saatlerinin ve 1/10 araçların piste çıkma saatlerini bir tablo ile sabit olarak belirlenmesini faydalı olacağını düşünüyorum.Mesele 30 ar dakikalık aralıklarla bu düzenlenebilir. Bu şekilde hangi saat aralıklarında piste çıkabileceğinizi bilip programımızı yapabiliriz.Ayrıca sundurmanın altında 1/5 araçların motor testlerinin yüksek devirde yapılması da yankı sebebiyle ciddi gürültü olduğunu düşünüorum.Yüksek devir testlerinin sundurmanın dışında yapılması gerektiğini düşünüyorum.Bu hobinin uygulanmasında diğer model meraklılarının da hak ve duyarlılıklarının gözetilerek yapılmasının esas olduğu bence herkes tarafından kabul edilir bir gerçektir.Son olarak pazarları daha fazla 1/10 görmek isterim.
Saygılarımla
khaledome
04-06-2007, 12:18
hazerfandaki kontrol kulesinin durumu nedir? en son yikildigini duymustuk duzeltildi mi?
Levent yazdigin cok guzel olmus.....ben bu hafta gidemedim ama bir arkadasimdan ordaki birinin bu kurali kafasina gore koydugunu ogrendim...1/5 ler 40 dakka,1/10 lar 15 dakka kullanicaklar dedigini duydum...bu resmen insanlari hobbyden sogutmaktir....tamam kirim yasanmasin diye ayni anda piste cikmamamiz gayet mantikli ve guzel bir dusunce ama benim anlamadigim neden gunlugune 20 ytl verip onca yolu arabayla gidip sonunda bize 15 dakka onlara 40 dakka gibi bi esitsizligin uygulanmasi...bana adil gelmedi...zaten 20 ytl yi verip ordaki kompresoru neden bizim kullanamadigimizi zaten anlayabilmis degilim.neden sadece o komresorun 1/5 ler tarafindan kullanilip 1/10 lara bozuk denmesini zaten anlamayi coktan gectim(gecen gittigimde sag olsun kendi kompresoru olan bi beyfendiden rica edip kullandim,allah razi olsun kendisinden)....sitemim butun 1/5lere degil yanlis anlasilmasin,orda herseyimize yardim eden 1/5li abilerimizde yok degil cunku, onlarada cok tesekkur ediyorum...
-1/10 ve 1/8 lerin pisti yarim saat ve 1/5lerinde pisti yarim saat kullanmasini talep ediyorum
-kisi basi alinan 20 ytllerle yada yillik 140 ytl(sanirim) uye masraflariyla o kompresorun onarilmasini(eger bozuksa tabi) herkes tarafindan kullanilmasini butun hobici arkadaslarim adina istiyorum.....
Neticede hepimiz ayni camiyanin uyeleriyiz ve bu hobi bizim ortak noktamiz,birbirimize bu konuda engel degil destek olmaliyiz...gerekli uygulamalarin yapilacagina inaniyor ve tesekkur ediyorum.
HolyGhost
11-06-2007, 13:34
Arkadaşlar Cumartesi günü bende hazerfen'deydim, off road pistte kimse yoktu benden başka, on road da ise birkaç arkadaş vardı. Off road pisti kesinlikle hiçkimseye tavsiye etmiyorum. Gitmeyi düşünen varsa da en azından bir süreliğine kimse gitmesin. çünkü pist henüz daha tamamlanmamış, yanlar beton vaziyette ve dolayısıyla çok kırıcı bir pist. Zaten bende servo dişlilerini dağıttım orda, :censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor: e gittim ordakiler söyledi henüz pistin hazır olmadığını ma biraz geç oldu tabi... Off road pist için benden herhangi bir ücret almadılar. zaten bende servo kırılınca fazla kalmadım 3 depo harcadım ve döndüm. Pist tamamen hazır olduğunda zevkle sürüş yapılabileceğine eminim. Bide on road u deneyeceğim, ama dediğiniz gibi verilen ücretin karşılığı hizmet olarak yada imkanların kullanılabilmesi olarak geri dönmüyorsa hiç bi anlamı yok gitmenin galiba...
Yazdiklariniza tumuyle katilmaktayim yaklasik 1 senedir modelimi temizledim rafa kaldirdim sirf bu tarz eksiklere sinir oldugum icin .. yillik 150 ytl ucret oduyoruz karsiliginda hic bir artisi olmuyor. o miktari vermek inanin agir geliyor + yaktigimiz benzin ve masraflar cabasi .. aslinda modelciligi asilamak yerine kullanim alanlarini daha kullanisli ve cekici bir hale getirmek yerine biz hobi severleri uzaklastirmaya calisir gibi bir tavir icindeler.. iyiki gitmiyormusum hezarfene baksaniza gitsek 15 dk arac kullanicaz sonra 40 dk bekliyecegiz :( bu cok aci verici bir haber .. sakin kimse yanlis anlamasin 1 / 5 -- 1 / 8 -- 1 / 10 boyut hic onemli degil onemli olan modelcilik anlayisinin esit sartlarda dagilimi..onlarda yillik 150 ytl oduyor bizde 150 ytl oduyorsak bizde ayni sartlarda eglenmek istiyoruz.. su saatten sonra acaba off road mu alsam diye dusunmeye basladim .. dun selimpasadaki off road pistine gittim ne ucret var ne de park ucreti kompresor de var eglencede var .. yeterki insanlar etkinlige katilsin eglensin diye yapilmis bir pist benim hosuma gitti.. ben bir on road cu olarak hezarfen pistindeki bu tutumu siddetle KINIYORUM ....her ne kadar surcil ihsan ettimse af ola..
brandon34
12-06-2007, 17:08
pazar günü bizde bi kaç arkadasla beraberdik ama durum pek hosumuza gitmedi zira 1/5 model arabalar 1/10 arabalardan pistte bizden daha uzun bir süre kaliyor arti bizden ücret aliniyor ancak bunun karsiligini alamiyoruz ne kompresör kullandiriyolar ayrica biz orda ayar yaparken orda onca zaman kaybedip piste çiktigimizda 10 dakika duracaksak bu olayin bi esprisi kalmiyor bende formdaki diger arkadaslara katiliyorum ama böyle giderse pek cok arkadas bu isten soguyacak hazerfene gitmek konusunda
TuninGTi
12-06-2007, 17:17
brandon a katılıorm hafta sonu beraberdik resmen rezaletti. WAlla o gün bana 100 ytl ye patladı. Birncisi kompr. yok varda kullandırmıolar. İkincisi girişte para pistte para sinirlerim çok gerildi. Ne kule var nede başka bişiy. Adamlar geldi evleri gibi herşeyi kullandı biz elimizi attığımızda yok yasak yok bizim değil. Masaların zaten sadece birini tezgah olarak kullandık. Üstelik çoğuda para vermiyor resmen içime oturdu lanet ettim.
cogu zaman bu tarz problemler olur eskıdende oluyordu sımdıde oluyor
pazar gunu bende hezarfendaydım erdem(tunıngti) gokan(gtekdemir) ve ben hepbaraber gıttık
saat 12 de pıstteydık 12 den 3 kadar yaklasık 2 depo kullanabıldık ardından bıraz sert cıkısımızla pıst saatlerı duzenlendı 15 er dk kullanmak ama gınede tam ıstedıgımız gıbı olmadı gıne 1/5 fazla bız ıse az kullanabıldık
kompressor olayı da tam bır rezalettı benım tanıdıgım bır kac kısı oldugu ıcın ben kompressoru az da olsa kullandım ama otekı arkadaslar ıcın durum aynı degıldı
pıste 20 lıra verıyoruz tamam bu sorun degılde kapı gırısınde ayrıca 5 lıra daha alınması bencede cok ters bır durum
pıst kulesı gecen hafta yoktu bu hafta yapmıslar ama merdıvenı yoktu
sanıyorum bu hafta ssnu oda hazırlanmıs olur
herkese son dıyecegım bol bol pıste gıdın arabanızı kullanın fazlada stress yapmayın
ayrıca pıst kurallarına uyun (bu gokan abı ıcın gecerlı)
TuninGTi
12-06-2007, 17:35
hehehe TC3 ile katliam çocuğu gökhan :D ters şerit uzmanıdır arkadaş :D
sariertan
12-06-2007, 18:15
Onroadu bırakın offroada gelin =))) Şehir merkezine yakın güzel bir pist olsada bizde onroad alsak pistte gazlask. Böyle tek pistte böyle bekle çık bekle çıkla hevesmi kalır. Bumod pistindede aynı şeyler geçerlimi acaba? Mesela 2-3 haftada bir toplanıp tek araba sabahdan Bursa'ya gitsenizde doya doya koca pistte gazlasanız daha iyi olmazmı ? Ortaklaşa atarsınız yakıt parasınıda =)
TuninGTi
12-06-2007, 23:53
ertan abi haklısın walla offroad diken gibi gelio bana abi sarmadı bi türlü nedense. :D
sırf bu yuzden on road'ı bırakmayı bile dusunuyorum.Ertan'ında dedigi gb bi organızasyon yapıp bursaya gıdılebiliriz hem bildigim kdrıyla deniz otobusu seferleride var?
sariertan
13-06-2007, 14:12
ertan abi haklısın walla offroad diken gibi gelio bana abi sarmadı bi türlü nedense. :D
Sen bir gün gel piste yada buluşmamızada offroad dikenmi gülmü anlarsın =)
Bu arada Bursa olayını bence bir düşünün. Bendede 1/10 gas onroad olsa Bursa'ya giderdim arada bir.
TuninGTi
14-06-2007, 05:24
hehehe ertan abi verem yokomoyu ayıpsın :D huyunu husunu senden iyi bilen yok :D
eee o zaman bu hafta sonu gıdelım bır yerlere hezarfen olabılır bursa bıle olabılır yanı ama bılmıyorum
driftmebabe
17-06-2007, 23:41
merhaba bence hazerfenin cıkı çıktı. Beşiktaş Khyoso elemanları kafalarına gore at koşturuyo. Yaa paramızla rezil oluyoruz. Olay yolla pistle kompresorle kuleyle cartla curtla alakalı değil bence. Olay İNSANLIK la alakalı. Sanki bulunmaz hint kumaşı pistleri. Yaa bulalım bi arazi boş alan sahipsiz vs. Yeşil alan yada belediyeye sunalım bole bişi yapıcaz diye mesela b.çekmecede gerçekten çok arazi var belediyeye sunalım teklif olarak. her girdiğimizde hazerfene verdiğimiz 20 lirayı hazerfene vermek yerine toplayalım aramızda. basit bi beton döktürmek bi kule kurmak oyle uçuk rakamlar değilki. yapalım pistimizi. hatta boyle bir teklifte bulunan kişi sayısı çok olursa masrafarı belediye bile üstlenir. benim esenyurt belediyesinden tanıdıklar var. yeşil alan birkerede park değilde bu iş için yapılsın. buna evet diğecek mutlaka birileri vardır.
Bana katılanlar birlik olalım ardanb@hotmail.com dan bana ulaşabilirsiniz.
Pist yapma senin dusundugun kadar kolay bir is degil,butun adimlar,prosedurler hem oldukca maliyetli hemde zorlu.3-5 kisi arasinda toplanicak 20liralarla bu is olmayacagi gibi bos arazi bulup,bu is kullanmakta dusundugun kadar kolay olmaz.Yeni pistler yerine mevcut olanlarda nasil belli bir uzlasma saglanir ve herkes faydalanabilir konusu uzerinde ugrasmak lazim.MEvcut ve yakin zamanda var olmus pistlerin gordugu ilgide hesaba katilicak olursa yapilicak pist zaten kisa bir surede atil duruma gececektir.
arkadaşlar o asfalt olayı 40-50 milyar falanmış...go kart pisti kuran birilerine sormuştum geçen sene..belediyesiz olmaz yani bu iş...birinin peşinden koşturması lazım bide tanıdık olması lazım tabi
arkadaşlar o asfalt olayı 40-50 milyar falanmış...go kart pisti kuran birilerine sormuştum geçen sene..belediyesiz olmaz yani bu iş...birinin peşinden koşturması lazım bide tanıdık olması lazım tabi
Is sadece asfalti dokmekle bitmiyor,oranin surekli bakiminin yapilmasi,temizlenmesi,elektrik cekilmesi,kule yapilmasi vs bir suru is var.Bunlarin yapilmasi icinde oranin surekli bir geliri olmasi lazim,daha onceki pistler bile bu gelirleri saglayamadi,kapandi veya baska amaca yonelik kullanilmaya baslandi,nerde kaldi yeni acilicak pist yeteri kadar adam toplayacak.Belediye yapsin deniliyor,belediyenin bu isten ne cikari olacak?Hadi diyelimki yapti,sonucta belediyenin yeri ve halka acik,oraya kafasina gore girip top oynayan,ortalikta kosusturan,piknik yapan insanlara ne diyeceksiniz?Sonucta belediyenin ve halka acik mekan ..
Nedense herkes herseyi cok kolay zannediyor,dusunmeden,detaylari arastirmadan atip tutuyor.
Madem bu kadar pist istiyorsunuz Autodrom acikken akliniz nerdeydi,Sukru oraya model pisti yaptirtmak icin araya girdi,adamlari ikna etti,su kadar kisi gelir,buyuk camiayiz vs dedi,kendi tanidiklarini araya soktu,sonuc olarak kac kisi gitti,ne oldu,sonuclar ortada.Lafa gelince herkes pist olsun,soyle gideriz,boyle yapariz ederiz diye konusuyor,pist aciliyor,giden yok,bir suru bahane,pistler kapaninca gene ayni plak donmeye basliyor.
Akillica davranin,piste durekli giden 1/10-1/8 grubundan akli basinda,yasi olan birileri pist yonetimiyle duzgun bir sekilde konusursa bir sekilde anlasmaya varilir.
khaledome
19-06-2007, 23:06
arkadaslar okudugum bir habere gore hezarfen pisti toparlanmaya baslanmis,
kontrol kulesi geri gelmis, gece kullanimi icin isiklandirma yapilmis.
yaz sonu gibi yeni asfalt dokulecekmis. kullanim saatleri duzenlenmis yeniden.
25 dk 1/5 araclar
25 dk 1/10 araclar aralarda 10 dk mola seklinde olacakmis.
eger dusunurseniz gayet yeterli bir sure zaten surekli oynayamiyoruz, diger araclar pistteyken bakim ve ayar yapariz sira bize gelince de piste cikariz.
arkadaslar bu pisti kazanmak uzereyken, bence hepimizin oraya giderek o pisti desteklemesi gerekiyor. turkiye kupasi bursa ve ankarada yapiliyor, istanbulda adam akilli bir pist olmasi bu pisti desteklememize bagli...
pıst yaptırmak gercektende cok kolay bır sey degıl hee b.cekmece taraflarında bır yer bulup off road pıstı yapmak cok zor olmıyabılır fakat onroad pıst yapmak gercekten malıyetlı vede zor bır ıs
pıst yaptırmak yerıne olagan pıstlerden faydalansakda onlarda kapanmasa bende daha ıyı olur
bakım hezarfen pıstının sezonlugu 150 lıra ayrıca otopark ucretıde yanı oldukca ucuz bır fıyata gelmıs oluyor en azından bır pıst yaptırmaktan cok cok daha ucuz bır paraya
barkın_43
11-08-2007, 18:53
Hezarfen'deki son durum nedir, son zamanlarda giden biri varsa söyleyebilir mi? Paylaşabilirse bende duruma göre gitmeyi düşünüyorum..
kml4ever
13-08-2007, 11:55
arkadaslar autodrom daki super piste hic kimse gitmedi bombos durdu bir kac yil ve suan cocuk egitim pisti olarak kullaniliyor.hem kimse piste gitmiyor hemde herkes sikayetci nasil is anlamadim.ben autodrom a gittigimde en fazla 4 kisi vardi.o yuzden bence kimse yeni pist kurma hayaline kapilmasin.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.