Orijinalini görmek için tıklayınız : topkapı daki gumruk postasının telini bilen varmı?
Beyler telelfon acarak soramıyomuyuz adımıza gelıp gelmedıgını ? Teli bilen varsa veririise sevniirim teşekürler :eyweyw:
2 hafta önce ben telefonu bulup aradım, ama daha öncesinde açıklayamayacakları bir olaydan dolayı telefonla bilgi vermelerinin yasak olduğunu, doğrudan kendimizin gitmesi gerektiğini söylediler. Bu arada bende bir şey sorsam bu gümrükten tek paket(yanında kit veya başka bir şey olmaksızın) içinde kumanda getirten oldumu, sorun çıkıyormu
mrserhan
19-10-2004, 11:00
posta gumrugunun telefonu 0212 565 14 00
ben onlarca defa aradım. allah insanı topkapıdakilerin eline dusurmesin.
santralda ki bayan hariç hiç biri adam değil.
bekliyceksiniz elinize ihbarname gelene kadar yada topkapıya gidip sorcaksınız.
bence eviniz yakınsa gunde 3 defa ugrayın madem telle cevap vermiyolar eşşekler gibi soylicekler oraya gittiğinizde.
benim oralara işim dustugunde sabah bi gidiodum aksam donuste bi gidiodum :)
ama boşuna gitmişim okadar.
kumanda siparişi vermiştim futabanın 2pl 1 2 tane ufak ıvır zıvır. bi pazar iş yerime bırakmışlar paketi ne gumruge girmiş ne başka bişi taa da kapıya kadar hizmet
eger siparişiniz 100 yuro civarlarını gecmiosa ve cok da buyuk bi paket değilse kapıya kadar getiriyorlar.
ok teşekur ederım bende ulaştımö aynı şeyı söyledıler ancak gelırsenız bılgı alabılırısınız dendı cok kötu bır durunm:kütküt: :kütküt: :kütküt: :kütküt: :kütküt: :kütküt: :kütküt: istanbulun dört bı tarfaında oturan insanlar var gidip gelmesı arabsı olanlar için kolaydaolmaynalr için bu melekete harbı delitir insani ya.... :hııııııı: :hııııııı:
mrserhan
19-10-2004, 11:08
iş yerim sultanbeylide anadolu yakasında araba olsada hiç kolay olmuyo emin olabilirsin :(
benim işyerim z.burnunda yakın sayılır, kağıt gelmezse haftaya bahçesine çadırı kuruyorum...
kumandayi isyerine getirmelerinin nedeni, mektup olarak göderdikleri icin,, ben avusturyada yasiyorum.. mesala bir 1 kg lik bir paketi almanyaya gönderince 13 euro aliyorlar ama bu paketi mektup olarak gönderir sem 6 euro aliyorlar!! heryerde öyle kücük paketleri hep mektup olarak gönderirler!!
mrserhan
20-10-2004, 11:05
walla bariz paketti hatta kahverengi koliye koymuşlardı. pek mektuba benzemiyodu ama bilmiyom paket mektup falan geldi işte kapıya kadar.
ToLGaYuRtDaŞ
20-10-2004, 14:25
kumandayi isyerine getirmelerinin nedeni, mektup olarak göderdikleri icin,, ben avusturyada yasiyorum.. mesala bir 1 kg lik bir paketi almanyaya gönderince 13 euro aliyorlar ama bu paketi mektup olarak gönderir sem 6 euro aliyorlar!! heryerde öyle kücük paketleri hep mektup olarak gönderirler!!Yollanış tarzına, kilosu ve fatura tutarına göre eve teslim yapma olanakları değişiyor. Dediğin gibi mektup şeklinde yollanma gibi bir seçenek Türkiyede yok. Ben Amerikada da yaşıyorum ve bu dediğin orda da yok. Sadece daha hızlı yollama gibi bir secenek sunuyorlar ve buda fiyat farkı doğuruyor.
Arkadaşlar birde şöyle bir uygulama vardı eskiden; Yılbaşından 1 ay önce ve 1 ay sonra , (birde bayramlarda sanırım) hediyelik eşya statüsü diye bir uygulama vardı ve o zaman aralığında yola çıkmış ne gelirse gelsin vergiden muaf olarak alınabiliyordu. Sadece ardiye ödeniyordu onuda zaten biliyorsunuz birkaç milyon birşey, Hatta eskiden paketin içindeki ürünün, ithalat pozisyonu filan araştırılıyordu, bizde hep bu dönemlerde bir şeyler istiyorduk. Ama şimdi ürün getirten sayısında ciddi bir artış var bu nedenle uygulamalar değişmiş olabilir. Yani eskiden, bahsettiğim zaman aralığında bir şey istediğinizde gümrüktekiler zaten vergi almadıkları için paketi adrese gönderiyorlardı.
ToLGaYuRtDaŞ
20-10-2004, 23:59
Arkadaşlar birde şöyle bir uygulama vardı eskiden; Yılbaşından 1 ay önce ve 1 ay sonra , (birde bayramlarda sanırım) hediyelik eşya statüsü diye bir uygulama vardı ve o zaman aralığında yola çıkmış ne gelirse gelsin vergiden muaf olarak alınabiliyordu. Sadece ardiye ödeniyordu onuda zaten biliyorsunuz birkaç milyon birşey, Hatta eskiden paketin içindeki ürünün, ithalat pozisyonu filan araştırılıyordu, bizde hep bu dönemlerde bir şeyler istiyorduk. Ama şimdi ürün getirten sayısında ciddi bir artış var bu nedenle uygulamalar değişmiş olabilir. Yani eskiden, bahsettiğim zaman aralığında bir şey istediğinizde gümrüktekiler zaten vergi almadıkları için paketi adrese gönderiyorlardı.OkiDoki, Yılbaşı uygulaması olabilir, hatta illa özel günlerin olması şart değil, yakın akrabaların, arkadaşların sana hediye yolladıklarında da (tarih önemli değil) vergiden muafsın. Yanlız şöyle bir statü var. Bizim sipariş verdiğimiz araçlar gelirken içersinde faturası mevcut. Buda Türk parasını yurtdışına harcıyoruz şeklinde yorumlanıyor. Bize vergi uygulamalarındaki amacta bu zaten, parayı içerde tutmak. Senin anlıyacağın, yurtdışından sana paket geldiğinde yollayan kişi bir şahıs olursa ve paketin içersinden bir fatura çıkmazsa vergiden muafsın (Gümrük memurunun "kıl" çıkma olasılığını saymıyorum, o zaman istediği statuye sokarlar seni).
mrserhan
21-10-2004, 10:05
hahahahahh sansur olayı bu kez abartmış bakın :
"Buda Türk parasını yurtdışına yolluyoruz anl***** geliyor."
:D :D :D
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.