Orijinalini görmek için tıklayınız : heli chair --yorumu size bırakıyorum
batekkaan
14-06-2007, 18:25
http://www.heli-chair.com/
bu konuyu dün açmıştım ama bulamadım neyse,,,,
yukarıdaki linkte cok güzel bir proje var acaba bununla kullanmak nasıldır, kolaymı zormu ama yapması ve kullanması zevklidir kesin....
kentacdis
15-06-2007, 02:31
bu benimde çok hoşuma gitti.. pek alakam olmasada konuyla
bana pek pratik gibi gelmedi :D
ama değişik bir deneyim olabilir... birde koltugun kesinlikle 360derece doner bir mekanizması olması lazım gibi geldi...
Scorpion_King
15-06-2007, 08:18
kullanması kesinlikle normal kumandaa göre zordur, çünkü hem kumanda kadar hassasa benzemiyor hemde bilmiyorum çok hareket etmek gerekir gibi. belki kullanması zevklidir ama kocaman birşey, istediğimiz yere göütremeyiz.
Yalnız tasarımda atlanılan birşey var, heli olurda rüzgar eser veya yanlış bir komutumuzla arkamıza geçerse?:) Bu heli chair denilen alet dönmüyorki???
bence mükemmel olurdu birtanede bende olsa gerçek heli kullanmakla aynı bence bu.birde önüne koftiden bikaçtane digital alet koyarsın saat pusula filan :) valla tadından yenmez
batekkaan
15-06-2007, 09:28
evet benimde dönmemesi dikkatimi cekti, ingilizcem cok iyi değil ama sanırım bu aleti normal heli eğitimi için kullanıyorlar ve hower calışmalarını model heli ile bu sandalyede yapıyorlar birkaç tanede video var sayfayı incelerseniz bulabilirsiniz. Ama sonuç olarak adamlar zevkli bişi bulmuşlar ve bu cihazın planlarınıda satıyorlar acaba uğraşılsa yapılırmı yapılsada bence amatörler için değil prof lar için yapılmalı dır:)
batekkaan
15-06-2007, 09:30
bence mükemmel olurdu birtanede bende olsa gerçek heli kullanmakla aynı bence bu.birde önüne koftiden bikaçtane digital alet koyarsın saat pusula filan :) valla tadından yenmez
öne kokpit yapıp kafanada kulaklık falan takıcan hatda abartıp paraşütde takıcan :):):):)
paraşütle helikopter düşerken nasıl atlıyacan yaws:D
LJflyhawk:LJ
16-06-2007, 09:53
way be resmen gercek helikopter gibi kullnım fln harika olmuşşş
batekkaan
16-06-2007, 11:24
paraşütle helikopter düşerken nasıl atlıyacan yaws:D
:)modelin adını hatırlamıyorum ama gerçek bir helide atlamak için kolu cektiğinde paller pal tutucudan küçük bir patlama ile ayrılıp savruluyorr ve aynı ucak kabinindeki gibi pilotu fırlatıyor, teknoloji var artık :hannhan:
Scorpion_King
16-06-2007, 12:39
o bir aralar prototip olarak yapıldı, biraz eski bir tarihte. ondan sonra mekanizmanın dandikliği, işe yaramazlığı ve saçmasapanlığı anlaşılınca vazgeçilmiş:) Discovery de vardı bir aralar...
batekkaan
16-06-2007, 12:56
hiçde saçma sapan olduğunu düşünmüyorum acıkcası bence cok mantıklı mekanizmanın dandikliği dert değil uğraşsalar gelşitirler her heli illa motoru suscakta otorotasyonla incek diye bi sözleşme yok ortada, genelde kuyruk rotorundaki problemlerin havada nasıl tepki verdiğini az cok biliyoruz bu durumda göz göre göre pilot can veriyorsa mekanizmanın saçma sapanlığı nerde ?
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.