PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mini Heli

w3master
22-06-2007, 11:39
Merhaba arkadaşlar,

yiğenim ve ben mini heli satın almak istiyoruz, mahallemizde yaz akşamlarında eğlenmek için. bütçemiz 300ytl. Youtube' de izlediğim videolarda çok güzel heli' ler gördüm. bizimle Rc heli konusunda; üstadlar ilgilenirse seviniriz. :igra:

1- mini heli' yi nereden almalıyız ( ankarada oturuyoruz )
2- hangi model
3- parça sıkıntısı yaşamak istemiyoruz yani düşüp kalkmalar çok olacaktır yedek parça bulabilirmiyiz.
4- Mini heli' lerin çekim mesafeleri nekadar ( bizim için 25-30mt yeterlidir )

Teşekkür ederim.

Enewwss
22-06-2007, 12:01
mini heli derken ne istediğini çok iyi bilmen lazım bence:

önce ev içindemi yoksa dışarıdamı uçuracağına kararvermelisin... ev içi (indoor) modeller genelde 2 kanallı olur picco z gibi araçlar var fakat bunlar biraz oyuncak gibi kalıyo... dışarıdaki modeller (outdoor) ise daha karmaşık bunlardan 4 kanallılar başlamak için ideal e-sky lama gibi modelleri tercih edebilirsin çift palli modeller daha stabil olduğu için başlangıç için iyi bir seçimdir eama honey bee king gibi biraz daha advance modellere geçmek istersen öncelikle biraz simulatörde çalışmalısın unutma ki helikopter uçurmak okadar kolay değildir... çok güzel giden bir uçuş 2sn içinde berbat olabilir... evine 80 100 ytl lik hasarla dönebilirsin

bu sebepten profesyönellige giden yolda basamakları adım adım çıkmalısın bence...;)

fatal1ty
22-06-2007, 12:02
Mini Heli derken neyi kastettiğinizi tam anlamadım.
2çeşit var birisi Pico Z, diğeri TwisterBell tarzı helikopterler.

Pico z;
http://www.paper-airplanes.net/images/piccoinhand.jpg

Twister Bell;

http://www.ultrahobbies.com.au/store/thumbnails/t_16965_01.jpg

Twister; pico'nun boy olarak yaklaşık 3 katı diyebilirim.

PicoZ ler, 50-75YTL arası değişiyor. 2kanallı ve kızıl ötesi ışıkla kontrol ediliyor.
25metre çekeceğini sanmıyorum.

Twister Bell ise 1.el fiyatı 340-360Ytl civarıdır. 4kanallıdır. Gerçek radyo kontrollü bir helidir. Daha profesyonel helilere geçmek için kumandayı ve basitçe heliyi tanımanızı sağlar.

Kolay Gelsin...

w3master
22-06-2007, 12:11
Enewwss, ilgin ve bilgilendirmen için teşekkür ederim arkadaşım,

fatal1ty, mini heli dediğim twister Bell ebatlarında olanlar. picco z çok küçükmüş. Twister Bell' i internet üzerinden veya elden alabileceğimiz mağaza adresi verebilirmisiniz. :igra:

Enewwss
22-06-2007, 12:20
gittigidiyora bakabilirsin orada birsürü seçenek var... twister bell medevac iyi bir model hadi bakalım rc hayatında başarılar... ama şunu hatırlatıyım alıcağın ürünün satıcısı hakkındaki yorumu iyice oku ürün eline geçmeden ve adamgibi uçurmadan da onay verme tamam.

w3master
19-09-2007, 05:30
kısa bir ara verdim ve tekrar buradayım, inş. kısa zamanda heliyi alıyorum :), heliyi almaya karar verdim fakat daha sonra kullandığım dizüstü yetersiz geldiği için birtane daha aldım :D

GuNeSh
19-09-2007, 12:29
yaz günlerinden bahsediliyordu bende diyorum yazmı kaldı :)
neyse picoZ yi unutun bence çünkü bu model helicopter falan değil bence ve ilerde daha iyi modeller kullandığınızda raptor serisi t-rex ler gibi. picoZ yeterli olmayacaktır. kontrolleri öğrenemezsiniz bu modelde. benim tavsiyem ise lama4yada bell 47 yada bu sınıf bir model. teknik özellileri aynı canoppy de farklılıklar var bazıları ise tamamen aynı. bazıları ise malzeme kalitesi olarak fark ediyor. bu sınıf modelleri iyi araştırın bir çok model var ama dediğim gibi teknik aynı ama malzeme kalitesi falan gibi farklar olabiliyor.
yedek parça olarak çoğunun parçası birbirine uyar ve boldur bunların parçaları.
gittigidiyordan yada yurtdışı internet sitelerinden alabilirsiniz. ankarada bildiğim model dükkanı yok açıkçası. birde yurt dışı internet sitelerinde baya ucuz olabiliyor 100usd + kargo gibi bir fiyata alabilirsiniz. gümrük sorunuda olmayacaktır.
menzil konusuna gelince zaten 25-30m gittiğinizde model gözden kaybolur:) ve kontrol etmek çok daha zorlaşır. ama içiniz rahat olsun rc lafını duyduğunuzda menzil baya uzun. tabi kumandanın pilleri az olmayacak.

w3master
19-09-2007, 14:31
ilginiz için teşekkür ederim, ben hepsiburada.com adresinde bir model gördüm ve almayı düşünüyorum, fiyatı ve modeli uygunmu sizce?

http://images.hepsiburada.com/assets/Hobby/200/oyunhlbell47g.jpg
BELL 47G 4 KANAL AKROBASI HELIKOPTERI (http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1201002&productid=oyunhlbell47g)

GuNeSh
19-09-2007, 15:00
öncelikle bir hata gözüme çarptı onu düzeltmek istiyorum. bu model akrobasi modeli değildir. 4ch modellerde akrobasi yapamazsınız.
zaten adı geçen ve önerdiğim bir model bu bence uygundur. fiyatıda tr deki fiyatlara göre ucuz ancak yurt dışı fiyatlara göre pahalı.
birde bu model indoor amaçlı üretilmiştir dışarda uçuracaksanız havada hiç rüzgar olmaması gerekir zira klima rüzgarından bir etkileniyor bizzat şahit oldum. ancak kontrolleri çok güzel öğreniyorsunuz.

alicakmak34
22-09-2007, 23:01
@w3master bell47 yi kullanıyorum ev içinde ucurmak için guzel ama arkadaşımdaki robins22 daha stabil ve yedek parcası bol benim bell47 parcaları yapıştırmak tan bihal oldu uyan robins parcalarını kullanıyorum ev içinde kullanmak için robins ideal firma linki aşşada..

***yerli firma linki yasak***

w3master
23-09-2007, 05:00
dışarıda rüzgarsız hava olmalı diyorsunuz fakat aklıma bir soru takıldı :confused:
ben evde kullanayım hoş güzel ama şöyle balkonda heliyi havalandırıp karşı çatıya uçuramazmıyım, yani birazda dışarıda uçuş yapma taraftarıyım, buna göre bir model belirleyebilirmiyiz?

GuNeSh
23-09-2007, 20:41
bu özellikte bir model daha büyük yani 70 cm boyunda gibi 450 boyutu yada 50 boyutu modeller gibidir. ama bu modeller demonte geliyor siz monte edeceksiniz ve ayar yapacaksınız. yani bu boyutta ufak bir modelin karşı balkondaki hareketi biraz zor olur çünkü model sizden uzlaklaştıkça kontroller daha da zorlaşır. ayrıca tabi yine hava rüzgarsız olacak. klimanın rüzgarından bile etkileniyor bu tip modeller.

anlay
03-10-2007, 16:21
bu konu üzerinden biraz zaman geçmiş ama bir modelde ben önereyim.
4 kanallı olup küçük boyutları ile walkera 'nın 5G6 modeli var.Diğer 4 kanallı çift pervanelillerin içinde sanırım boyutları ile en küçüğü.Ve indoor rüzgarsız hava şart:)