PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : hangi t-rex

mvltozpinar
23-06-2007, 15:31
t-rex 450 nin S - SE - X ve XL gibi versiyonları var boyları neredeyse aynı olmasına rağmen fiyat farkı çok fazla bunun nedenini bilen biri anlatabilir mi?.
X yada XL modelini almamı önerir misiniz?

KripteX
23-06-2007, 16:29
trex in SE versiyonunu alamıyorsan S versiyonunu almanı öneririm mevlüt.

emoxy
24-06-2007, 01:15
:D kardeş bu heli modellerinin ayrıntılı bilgileri olması lasım.ordan araştır biraz.

dyonizos
25-06-2007, 13:41
Trex450 X
Trex in ilk modellerinden biridir. Rotordaki parçalar arasında rulman bulunmaz bu nedenle rotoru çok dikkatli monte etmek gerekir hem vidaları fazla sıkıp rotor hareketlerını engellememelisiniz hemde gevşek bırakıp cıkmasına sebep olmamalısınız. Bu helikopter XL nın önceki versiyonudur. Ve mekanik swashplate denilen mekanizmayı kullanır. Yani her yönü (ileri-geri, sag-sol, ve pitch ) kontrollerini ayrı birer servo yapar. Ayarı rahat ve kolaydır.

Trex450XL (HDE)
450x in bir üstüdür. Yine mekanik swashplate kullanır. Ayarı kolaydır. Ancak bu modelde rotordaki ve gövdedeki hareketli hemen hemen tüm parçalar rulmanlıdır. ve montajı daha rahat rotor daha yumusaktır. Daha hassas ayarlara izin verebilir. Boy olarak 450den çok az bir miktar daha uzundur.

Trex450XL (CDE)
450XL (HDE) ile aynı boydadır. Rulmanlıdır. ancak swashplate yapısı CCPM dir yani. 3 Servo aynı anda Hareket eder her hareketı yaparken. Bu modeller (CCPM) ayarları kumanda da CCPM modu gerektirmesi ve zor ayar ve deneyım gerektırmesı dısında. Ucuslarda 3 servonun aynı anda calısmasından dolayı cok daha rahat ucus yapar ( cok ıyı ayarlanması gerekır, CCPM de kullanılan servoların 3 ununda aynı marka ve mummunse kalıtelı bır marka olması gerekır. cunku servolar aynı anda hareket ettıgı ıcın en ufak bır hareket farkı olusmamalıdır. Dunya uzerınde en profesyonel modeller bu yapıdadır.

Trex450 SE
Trex ın son versıyonlarından biridir. Rulman sayısı artırılmıs. Gövde karbon yapılmıs ve yine 450XL (CDE) modelındekı gıbı CCPM yapısı kullanılmıstır. Ayarları her CCPM de oldugu gıbı zor olsada ucusu cok rahat ve akrobasıye cok musaıt bır modeldır.

Trex450 SE V2
450SE ninm daha haliteli malzemeler kullanılarak yapılmıs kendi sınıfında suanda belkıde dunyadakı en kalıtelı helıkopterdır.

daha detaylı bılgı ıcın bır sorunuz olursa ozelden yazabilirsiniz.

Bol Kırımsız Uçuşlar.
Tezcan Delibay

KripteX
26-06-2007, 16:47
450S versiyonunu atlamışsınız :)

dyonizos
26-06-2007, 18:35
Pardon;
Trex 450S
bu versiyonda trex 450XL (CDE) versiyonunun plastik yerine aluminyum veya carbonfiber olanıdır. Kalite olarak Trex 450XL(CDE) ve trex450 SE versiyonu arasında bir modeldir. Boyut olarak fark yoktur. Bu versiyonda CCPM swashplate kullandığı için ayarları zorlayıcı olmakla beraber iyi ayarlarla çok iyi uçabilen bir model.

Hazır mesaj yazmışken tekrar belirtmek isterim eğerki basit bir 6 Kanal kumanda ile helikopter uçurmak istiyorsanız bu CCPM modelleri uçuramazsınız. En azından Futaba 6EXH veya Hitec Optic6 tarzında dijital bir kumandaya ihtiyacınız var.

aiolos
08-08-2007, 23:49
Peki bu sev2 normal SE versiyonundan cok mu farklı, cok büyük bir fark yaratır mı ? sadece kalite mi aradaki fark?

SwTaArRs
09-08-2007, 00:35
450 cde ile 450 se, ccpm olmasına rağmen servo bağlantıları biraz farklı. cde se servo hareketleri bellcrankler sayesinde iletilirken se de servolara doğrudan swaspate bağlı.

se ile sev2 arasındaki farklar atıladığım kadarıyla, rotorda thrust bearingle ilgili bir değişiklik var, spindle şaft yanılmıyorsam değişmiş. şasede ön taraftaki bir kısım daha kalınlaştırılmı kırılma riskini azaltmak için, gyro mount ters çevrilmiş, artık gyroyu rahatlıkla ters takabilirsiniz ki bu sayede kaza anında paller beya glybar gyronuzu biçmesin. motor da 430l yerine 430xl oldu. kitle beraber gelen escde ise soğutucu artık doğru şekilde takılı ve 6v becli. bir de tüm alum parçalar eskisine oranla daha koyu bir mavi ile kaplı.

aiolos
09-08-2007, 21:13
çok teşekkür ederim cok yardımcı oldu :D

RoCCo
10-08-2007, 00:46
SE V2'nin ana rotor kafasında üretimden kaynaklanan bazı hatalar mevcut . Büyük boşluklar içeriyor . Bu da helikopterin uçuş performansını ciddi şekilde etkiliyor (özellikle rüzgarda) . T-rex firması soruna hala yanıt vermiş değil . İşin ilginç tarafı ise bazı modellerde bu boşluğun olmaması .

Boşluk olmayan modellerden de kullanıcılar ana rotor kafasından memnun değil . Bir çok kişi SE V2 alıp , SE kafası takıyor .

Ben de SE V2 kullanıyorum ve helikopterimin ana rotor sisteminde boşluklar var . Rüzgarlı havalarda hover performansı için rezalet diyebilirim . Çoğu zaman indirmekte bile zorlandığım oluyor .

GuNeSh
11-08-2007, 20:40
bnde se v2 kullanıyorum ancak baya memnunum ve de tavsiye ederim kullanımı bana göre rahat. rüzgarda da iniş problemi yaşamadım ayrıca rüzgarda da uçuşu bence rahat. indirirkende rüzgarda pitch curve ayarında normal modda 1-2 derece negatif pitch verirseniz bence rüzgarda iniş problemi yaşamazsınız (ben öle kullanıyorum) se ile karşılaştırıldığında da malzeme kalitesi olarak bece farklar var özellikle feathering shaftı baya güzel yapmışlar kalın ve dayanıklı v2 yi tavsiye edebilirim.

SwTaArRs
11-08-2007, 22:28
align firmasının böyle birşey yapacağına inanmak güç.
rotor ayarlarını düzgün şekilde yaptınız mı acaba?
bir de pith açısı değerleriniz nedir. 3d mod için -9, +9 önerilir normal modda ise en azından -2 +9 gibi bir değer olmalı ki dediğiniz inrime soruunu yşamayın.

RoCCo
12-08-2007, 00:48
Neyse , ayar ve açı konularına hiç girmeyelim . Ben sadece bilinen bir problem hakkında , satın almak isteyenleri uyarmak istedim .

İyi uçuşlar...

SwTaArRs
12-08-2007, 01:21
doğru hatırlıyormuyum diye zamanında finlessin yaptığı incelemeyi tekrar izledim.
http://helifreak.com/showthread.php?t=29182 (ilk videoda rotor var)
orada thrust bearingden bahseddiyor iç çapları farklı iki ucun da. dolyısıyla iç çapı küçük olan içeride kalırsa dediğiniz sorunun olma ihtimali yüksek. bir kontrol edin belki de çözülebilecek birşeydir. dediğim gibi şu ana kadar v2 ile iligli böyle bir soruna denk gelmedim ben.

GuNeSh
12-08-2007, 15:30
İşin ilginç tarafı ise bazı modellerde bu boşluğun olmaması .

Boşluk olmayan modellerden de kullanıcılar ana rotor kafasından memnun değil .

bahsettiğiniz boşlukları birkaç foto ile gösterebilirmisiniz.
birde bence boşluk gibi bir problemin olacağını bende düşünmüyorum çünkü ana kafa (shaft dahil) monte edilmiş bir şekilde geliyor birtek flybar paller ve swashplate ile servo bağlantılarının yaplıdığı kollar takılı gelmiyor yani ana kafa nerdeyse %90 yapılı. bir de se v2 deki tüm yenilikler alignin sitesinde mevcut linki ise:http://www.align.com.tw/shop/product_info.php?cPath=22_25&products_id=1576 kutudan çıkanların fotoğrafı (dikkat edilirse ana kafa yapılı olarak gözüküyor):

SwTaArRs
12-08-2007, 16:57
helikopterler %90 monte edilmiş halde geliyorsa bile söküp tekrar takmanız önerilir. hem ayarlarından emin olursunuz, üretici tarafında çok özen gösterilmemiş olabilir, hem de tüm vidaların threadloc ile sabitlenmiş olduğuna emin olursunuz ki uçuş sırasında bi parça fırlamasın yerinden.

GuNeSh
12-08-2007, 18:22
ben heli. nin %90 yapılı olduğunu sölemedim sadece gelen ana shaft ile birlikte diğer ekipmanların çoğunun monte edilmiş olduğunu söledim yani sadece ana kafa için geçerli bu.

SwTaArRs
12-08-2007, 20:31
benim de demek sitediğim o zaten genelde, 4-5 ana parça şeklidne gelir ki trex se de aynı şekilde 2 parça üst ve alt şasi, rotor, kuyruk rotoru şeklinde, verdiğim linkteki videoyu izlerseniz ne demek istediğimi anlayabilrisiniz.

GuNeSh
12-08-2007, 23:51
tamamdır çok sağolun sn SwTaArRs