PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : tuhaf düşünceler

edelweiss
28-06-2007, 08:56
https://www.adoreoyuncak.com/urun_detay.asp?urunID=2323

Arkadaşlar yukarıda linkte belirtilen ürünü aldım. henüz uçurma fırsatım olmadı kapalı alandayım. içeride zaten uçması mümkün değil. açıkçası pek memnun kalmadım ama aklımda bir proje var.
bu konu üzerinde neredeyse hiç bilgim yok ama bir akıl yürütmenin mantıklı olup olmadığını test etme açısından soruyorum.
bu ürünle gelen uçakta 2 tane küçük motor var. kalem pilden daha ince büyüklükte. motor bilgim oldukça zayıf fırçasız fırçalı yahut başka bir detay hiç bilmiyorum nasıl olduğunu. yalnız hatırı sayılır bir rüzgar yaratıyor. biri saat yönünün tersine diğeri saat yönünde çalışan 2 motor.
ben diyorum ki köpükten chinook helikopter yapsam basitçe ve oldukça da hafif olsa bu chinook helikopterin iki ucuna iki motoru yerleştirsem acaba çalışırmı ? çalışır mı dan kastım şu ?
motorları pervaneleri üstte mi yoks altta olacak şekilde mi yerleştirmeliyim. ve asıl önemlisi bu bana gelen ürünle bir kumandası var. sol-sağ ve yukarı -aşağı (sanırım 2 kanal diyorsunuz siz buna) ve trim diye bir düğmesi var. acaba böylesi bir chinook helikopteri yaparsam ve bu aksamı yerleştirirsem bu helikopter bu kumanda ile olur mu ? sol-sağ ve ileri -geri mekanizmaları yapar mı yoksa sadece yukarı mı kaldırabilirim helikopteri ? bu arada bu benim ürün 2 servolu oluyor sanırım.

Bir de nikko nun en profesyonel modellerinden bir rc car var bende. bu yukarıdaki malzeme tamamen anlamsız ise o nikko yu parçalayıp onun malzemelerini kullanıp yapabilir miyim ?

bir de ingilizce de dahil yüzlerce siteye gezdim hala bu rc sistemlerinde motor+servo+kumanda+pervane bağlantısının fotoğrafını bulamadım. hani bulabilsem belki bu mekanizmaların bağlantılarına dahil biraz daha bilgi sahibi olacağım ?

son olarak bu X-twin uçağın motorunu bahsettim. fikir olması açısından video linkini gönderiyorum.
uzun bir mesaj oldu. konu kirliliği içinde özür diliyorum. saygılar.

http://www.youtube.com/results?search_query=classic+trainer&search=Search

edelweiss
28-06-2007, 13:05
çok mu uçuk oldu acaba ifade ettiğim durum ? :(

myssba
28-06-2007, 14:30
Uçuk fikirler olmasa bilim zor gelişme gösterirdi.
kendi adıma ben anlayamadım ne yapmak istediğinizi.
Motorlarınız cok zayıf, bir heliyi kaldıramazlar gibi.
İki picozz alıp, bozup cift rotor bi heli yapmak daha mantıklı. Eğer anladığım doğruysa. :)

28-06-2007, 17:08
tuhaf düşüncler başlıgını görünce bende yazıyım dedim, kafamdaki düşünce için tekrar konu açmaya gerek yok.

arbalara takılan km. ölçen bir kablo var bir ucunu arabanın motorunda bir yere takıyorlar diger ucunuda gösterge panelinde km sayacının arkasına, bu kablo ince bir hortumun içinden geçen bir çelik tel (tabi bu sistem elektronik araçlarda varmı bilmiyorum ama eski modeller de boyleydı) aracın tekerlekleri döndükce gösterge panelindeki km sayacı çalışıyor.

bu sistemi uçaklarımızda kullanamazmıyız?, motoru bıraz daha gerıye emniyetli bir yere monte edip (bu şekilde uçakta agırlık merkezini ayarlamak daha kolay olacak) bu tür bir aparatla hareketi pervaneye veremezmıyız? bir kaç gündür kafamda düşünüyorum, gerçi daha şekillendiremedim ama bu konuda benden daha bilgili bir arkadaşımız olabilir diye yazıyorum.

myssba
28-06-2007, 17:21
tuhaf düşüncler başlıgını görünce bende yazıyım dedim, kafamdaki düşünce için tekrar konu açmaya gerek yok.

arbalara takılan km. ölçen bir kablo var bir ucunu arabanın motorunda bir yere takıyorlar diger ucunuda gösterge panelinde km sayacının arkasına, bu kablo ince bir hortumun içinden geçen bir çelik tel (tabi bu sistem elektronik araçlarda varmı bilmiyorum ama eski modeller de boyleydı) aracın tekerlekleri döndükce gösterge panelindeki km sayacı çalışıyor.

bu sistemi uçaklarımızda kullanamazmıyız?, motoru bıraz daha gerıye emniyetli bir yere monte edip (bu şekilde uçakta agırlık merkezini ayarlamak daha kolay olacak) bu tür bir aparatla hareketi pervaneye veremezmıyız? bir kaç gündür kafamda düşünüyorum, gerçi daha şekillendiremedim ama bu konuda benden daha bilgili bir arkadaşımız olabilir diye yazıyorum.

Hazır bir şey bulabileceğinizi sanmıyorum.İstediğiniz boyda yaptırmak gerek. Dış spiral ve icinde dönen celik örgü tel(motosiklet fren,debriyaj teli ) ve iç telin bir ucuna pervane baglama, diğer ucuna motor bağlama aparatı gerekir ve sistem gereksiz ağırlığa neden olur.
Motor ve pervaneyi kanat üstüne almak daha makul.

Enewwss
28-06-2007, 18:04
bence o motor pil ve pervaneler le yapılabilecek en iyi çalışmayı yapmış mühendisler siz boşuna mundar etmeyin aracı... bende sizin gibi bir girişimde bulunmuştum... SKYWARRIOR-1 uçağımı bu yüzden kullanılamaz hale getirdim... yazık oldu güzelim uçağa... o aletin içinde çok ince kablolar ve hassas devreler var motorlar güçlü değil böyle bişey deneyip başarılı olmanızı çok isterim ama biraz gerçekten uzak gibi duruyor... kusuruma bakmayın...

edelweiss
29-06-2007, 12:37
acaba bu depron malzemesi normal köpükten daha mı ağır bir malzeme çeşidi ? yoksa strafor mu kullanmak gerek hafiflik açısından

Boeing
29-06-2007, 13:53
Degeli Arkadaslar,

Oncelikle Edelweiss kardesimizin sorusuna cevap vermek istiyorum.
Boyle bir uygulama yapamazsin cunku helikopter'e ileri ve geri hareketini yaptiran pallerin oynar halde olmasidir.Bu hareketi rotor dedigimiz duzenek saglar.Pal acisini artrirsan arac ileri,azaltirsan geri gider "0" pitch pozisyonu ise havalanmayi saglar.Bu acilari ayarlayabilecek bir duzenek gelistirirseniz projenizi hayata gecirebilirsiniz.Ancak bu kez de elinizdeki motorlar bu sisteme yetmeyecektir.Bir Helikopterin calisma prensiplerini incilemenizi tavsiye ederim.

Sn.Profil,Myssba ile dusucelerim ayni yonde eger halat veya celik tel vari bir aktarma organi yaapcaksaniz bu esnemelerden dolayi guc kaybi yasamaniza neden olacaktir.Kaldi ki connector olarak rotor'a ve Pal'in miline baglayacaginiz aparatlarda agirligi fevkalade artiracaktir.Uzun mil seklinde dusunelim dersek bu sefer milin burulma ihtimali yuksek olacagindan bir pervane vurmasinda egilecektir.

Ben derim ki mevcut ve ekonomik sistemlerden yararlanilmali.Body veya kanat , govde yapilabilir ama diger sistemler cok zordur.

Sevgi ve saygilarimla.