Orijinalini görmek için tıklayınız : wingdragonum uçmuyor
safran21
01-07-2007, 10:29
thk den aldığım wingdragonum malesef uçmuyor arkadaşlar. Eldende attım ama sürekli yere çakılıyor (öncedende yerden kaldırmaya çalışmıştım) dümen ayarı ve yükseliş dümeni ayarı hepsi düzgün ancak uçak uçmuyor neden uçmadığını bir türlü anlayamadım lütfen yardımcı olun.Yoksa kafayı oynatacam!!
Hayırlı olsun.
Bu mesajı, uçak bölümünde wingdragon ile ilgili mevcut konulardan birinin altına yazsan daha iyi olurdu: http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=19451
Ayrıca aşağıdaki konular da direk windragon ile ilgili:
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=19864
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=11881
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=13119
safran21
01-07-2007, 12:17
ilk defa bir formda yazdığımdan dolayı hata yaptım kusura bakmayın verdiğiniz linkler içinde ayrıca teşekkür ederim inşallah bir daha olmaz.Bu linkleri inceleyip tekrar deneyecem umarım uçar herkese kolay gelsin..
Bende de wingdragon var çok acemi olsam da wingdragonu çok rahat havalandırıyorum. Havalanmaması için en basitinden birkaç neden geliyor aklıma;
Bulunduğunuz alan uçağın yerden kalkışı için yeterli mi? (Uzunluk vs.)
Uçağı elden atarken yere paralel atıyorsunuz değil mi? Eğim ne yukarıya ne de aşağıya olmalı, dümdüz bırakmalısınız. İlkbaşlarda ben yukarı doğru atınca daha rahat havalanacağını sanıyordum :) o yüzden yazdım.
Bir de iyi havalarda uçurursanız iyi edersiniz. Uçağı rüzgara karşı havalandırmalı veya elden bırakmalısınız.
Saygılarımla
safran21
01-07-2007, 13:28
aynen formda yazılan gibi uçağı elden atarken ne yukarı nede aşağı eyimle attım ama genede çakılıyor internet sitesinde adamlar yerden çok rahat havalandırıyorlar nasıl yapıyorlar anlamadım alırkende uçuşu rahat kolay diye aldım.Neyse zamanla öğrenecez çünkü ;Buna değer!!
safran21
01-07-2007, 13:29
ilginize çok teşekkür ederim...
safran21
01-07-2007, 20:11
malesef bu günde havalanamadı:))) uçak 25-30 metre gidiyor tam havalanacakken bir yere takılıyo yada dengesini kaybediyor elden atmayı denedim gene ancak sonuç başarısız uçak yana yatıp yere çakılıyor yarın daha uzun ve geniş bir alanda denicem umarım uçurduğumun haberini veririm sizlere şimdilik hoşcakalın...
fullturkey
01-07-2007, 23:49
Selamlar,
Ucagi elden attiktan sonra seri bir sekilde yukselis dumenini yukariya tirmanacak yonde asagi cekiyorsunuz degil mi? Benim kullandigim WD 4 bu sekilde cok rahat yukari yonleniyordu. Sorun burada degilse sarj sonrasi pillerin tam dolu olup olmadigi yonunde emin olmalisiniz. Elden atarken ilk tirmanista tam gaza yakin bir guc degeri ancak kaldiriyor ucagi. Benim sarj sonrasi toplam pil cikis degerim 11,4V civarlarinda. Bence pilde tam doldurulmus olmayabilir. Icinden cikan sarj aleti otomatik dolum yapabilen bir sarj degil.
Kolay Gele...
safran21
02-07-2007, 08:43
yükseliş dümenini aşşağı gelecek şekilde çekiyorum genede olmuyor pil ölçüm aletim var pili ölçdüğümde 10 volt gösteriyor ancak motorun çekişi çok iyi dediğiniz gibi 11 voltlarda olması gerekiyorsa birazdaha şarj edeyim tekrar deniyecem ilginize teşekkür ederim kolay gelsin...
Yükseliş dümenini (sağdaki çubuk) kumandadan aşağı çektiğinizde, uçağın üzerindeki dümenin yukarı kalkması gerekir.
Wing Dragon yerden kolay kalkan bir uçak değil. Elden atmanızı tavsiye ederim.
Elden havalandırırken muhakkak rüzgara karşı atın. Rüzgarı kesinlikle arkanıza almayın. Gazı sonuna kadar açın hafif yukarı doğru kağıt uçak atar gibi ileri doğru itin.
Bu işi yapabilecek bir arkadaşınız varsa sizin için daha iyi olur. Arkadaşınız uçağı başının üzerinde tutarak ileriye doğru iki üç adım hızlanıp uçağı atabilir.
Uçak elden çıktıktan sonra yaklaşık 40-50 metre yükselene kadar manevra yapmaya kalkışmayın. Bırakın tam gazda havalansın.
Kolay gelsin.
koray3062
02-07-2007, 11:19
bu model selim beyde'de var. c.tesi elden atarak uçuşu gerçekleştirdi.full gaz da uçmak gerekiyor.tüm uğraşlara rağmen 15 ila 20 m. den fazla havalanmıyor.uçuş keyfi gayet güzel ve stabil uçuyor.ama bu modele ufak bir modifiye yaparak çok daha güzel akrobasi yapılabilir.
15-20 metreden fazla havalanamaması mümkün değil. Bu uçağı bir yıla yakın kullandım, gayette güzel havalanıyor.
Bakınız:
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=13099&highlight=wing+dragon
safran21
02-07-2007, 14:06
ve nihayet 1 dakika civarı uçurabildim bu bile yetti bana ancak dün yaptığım ayarları daha ince yapmalıyım çünkü uçak 30 -40 metre havalanıyor sonra sola yatıyor kanadı daha dengeli oturttuktan sonra sorun hallolur gibi geliyor.Bundan sonrası benim yeteneime kalmış,tabi birde pistlede alakalı olduğunu gördüm bugün düz ve engebesiz bir pist uçağı daha rahat havalandırıyor herkese kolay gelsin teşekkür ederim..
bravo. acemiliği attıkça üzerinizden daha kolay uçuracaksınız. zaten o uçağın amacı performans değil. kırmadan bozmadan başlangıç yaptırmak. birazdaha uçurun daha düzügn ve güçlü bir modele geçersiniz/yaparsınız.
safran21
03-07-2007, 09:16
Dün akşam Kenan Karaman hocamla tanışıp uçağı tekrar elden geçirdik ve dün sabah 1 dakika uçurabildiğim piste gittik ve sonunda uçağı pili bitene kadar uçurduk harika bir duygu ve uçak okadar stabil uçtuki hayran kaldım ve şunu tekrar anladım modelciliğe işin ehli birisinin gözetiminde başlamak kadar güzel bişey yok çok büyük avantaj işin püf noktalarını öğrendikten sonra gerisi kendiliğinden geliyor herkese kolay gelsin...
Tebrikler. Peki ilk denemelerinizde nerede hata yapıyormuşsunuz?
Selim Ozkan
03-07-2007, 10:06
Merhaba,
Evet bu model ben de de var. Ama 15-20 m. meselesine katılmıyorum Koray hocam :) O gün bir acemilikti öyle uçtuk ama artık kartal misali :)
Neyse, WngDragon'u çok yüksek umutlarıma rağmen yerden kaldıramayınca ilk başlarda çok moralim bozulmuştu. Ancak sonradan ince ayarlarını sağolsun Koray ile çözüp bir kere uçurduktan sonra bu uçakta bir şeyler var dedim.
Artık sitenin bahçesinden bile elden atarak çok rahat uçurabiliyorum. İnanılmaz stabil ve rahat uçurulabilen bir uçak. 1/4 motor devri ile bile rahatlıkla havada uçabiliyorsunuz yükseldikten sonra. İnerken de motoru tam kapamama rağmen (15-20 m yükseklikte) son dönüşümü yapıp süzülerek çok rahat indirebiliyorum. Havada tam devirde iken basit bir iki hareketi bile dendim, loop roll gibi. Tabii ki başarılı değil :) ama bir şeyler yapıyor. Bana göre tam bir başlangıç modeli. Yanımda kalan arkadaşlardan birisine 3 gün simülatörde eğitim verdikten sonra bir cesaretle kumandayı kendisine verdim. Elden fırlatma ile kaldırma, havada stabil uçuş ve yere indirme dahil hepsini çok kolay yaptı. Tabii bu bana pahalıya patladı, nasıl olsa iyi uçuyor diye 2nci sefer Cessnanın kumandasını verdim ve cessnam şu anda gövdesi paramparça :)
Neyse, şimdi THK nın tavsiyesi üzerine wingdragonun üzerinde standart gelen elektroniğe 7.4 V Li-Po takacağım o zaman uçuş sürem biraz daha uzayacak. Standart gelen pille ancak 3-5 dk. uçuyor. Bizim site deniz kenarında olduğu için daha fazlasına cesaret edemedim motor devri düşüyor çünkü.
Çok uzattım galiba kusura bakmayın. Ama gerçekten uçak hoşuma gitti. Son derece rahat uçuruluyor. Yeni başlayacak arakadaşlara tavsiye ederim.
Uçuş videolarını engellemesiz bir internete ulaşır ulaşmaz hatay buluşmaları başlığı altına koyacağım.
Sevgi ve saygılarımla
Selim Özkan
eğer lipo pili doğrudan fırçalı motor esc sine takarsanız lipo pilinizden olursunuz. size lipo pil destekli fırçalı motor esc si gerekiyor o halde. eğer
motoru da değiştirirseniz fırçasız motor esc si ile bu iş daha iyi olurudu.
safran21
03-07-2007, 14:23
uçağı kaldırmaya çalışırken yükseliş dümeni ayarını iyi yapamıyormuşum ve elronları kullanmıyomuşum uçağa asıl manevra kabiliyetini elronlar veriyormuş ben ise dönüş dümeniyle yön veriyormuşum oysa uçak havalanırken yerdeki yön hareketini düzeltmekmiş asıl işi.Birde havada elronlara yön verirken yükseliş dümeninide harekete destek vermem gerekiyormuş bu uçakların temel uçuş ve manevra kurallarıymış...
safran21
08-07-2007, 10:53
http://youtube.com/watch?v=7mQkiMN53jI wing dragonun 1500 fite ulaşdığı görüntü...
sevgili arkadaşım bende aynısından aldım aynı sorunla karşılaştım ama basit bir çözüm buldum üst kanadın altına çubuk dondurma kullanılan çubukla kanadın ön tarafını yükselttim sorun kalmadı ve uçtuk yalnız havaların sıcak olması ile motorun ısınması ile ayrı bir sorun çıktı motor yatağı sıcaktan neredeyse eriyormuş yumuşak hale gelmişti bende son verdim sevgiler
Acemi Hacker
20-11-2008, 00:25
Valla aynısı bende de oldu çok üzülmüştüm. Voltmetreyle ölçtüğümde pilin zayıf olduğunu gördüm. Evde pili şarj ettikten sonra tekrar denedim. Uçak gibi uçuyordu modelim :D Pilini takınca tam gaz ver bakalım perdeleri uçuruyorsa şarjın tam demektir.
shell32.dll
20-11-2008, 20:43
Merhabalar;
Ben de geçen hafta WD-4 aldım konu bununla alakalı olunca kirlilik yaratmak istemedim sorumu buraya yazdım.
Sorun Şu;
Elimde Futaba 6EXAP kumanda ve R156F mikro alıcı var. Tüm bağlantıları ve servoların Reverse ayarlarını yapıp pili taktım.
Gaz verdiğimde çubuk nerdeyse orta noktaya geliyor motor yeni dönmeye başlıyordu, Trim ayarını en alt noktaya getirdim biraz düzelme oldu ama yine de çeyrek gazda motor dönmeye başladı.
Kumanayı biraz kurcaladım ve her ihtimale karsı dataları reset edip, tekrar trim ve reverse ayarlarını yaptım.
Yine çeyrek gazı geçince motor dönmeye başladı. Gazı sona dayadığımda devir iyiydi fakat daha öncede tecrübem olmadığı için tam randımanda çalışıp çalışmadığına karar veremedim. Rahat durmayıp Epa ayarıyla oynadım, biraz iyileşme sağladı ama tatmin edici değildi.
Nette seyrettiğim videolarda gaz kolunu hafif itince bile motor dönmeye başlıyor, bende çeyrek gazda... Böyle kullanmaya çalışsam motor tam güce ulaşamayıp uçak kalkmayacak diye düşünüyorum.
Bu durumu aşmak için neler yapmamı tavsiye edersiniz ?
Teşekkürler.
(Not: Wingdragon radyosuz standart model, pil tam sarjlı, verici 6EXAP, mikro alıcı R156F)
Hüseyin bey denemişsiniz gerçi ama ben yine de vurgulayayım. 6EXAP menüsünde 3.kanal için EPA ayarını ve Subtrim ayarını en sona getirin. Yine yeterli değilse kumanda üzerindeki trim ayarını da sona getirin. Bu şekilde belirgin bir iyileşme olması lazım.
shell32.dll
20-11-2008, 23:05
Gürman Bey;
EPAyı ve DTRM i sona getirmistim fakat kumanda menüsünden EPA gibi ayar yapılan TRIM i görmemişim onunla oynayınca düzeldi sanırım. Motordan hemen dııt dıt seler gelmeye başladı önceden gelmiyordu. Gece olduğu için çok ses dolayısıyla fazla uğraşamadım ama % 90 sorunu çözmüş olduk.
Yardımınız için teşekkürler.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.