Orijinalini görmek için tıklayınız : Lastik seçimi
gördüğüm kadarıyla herkes ön ve arka takımları farklı sertlikte alıyor dün buluşmada emre ye de danıştım oda öyle kullanıyor. dük akşam siparişim gelmedi ama dedim bi takım alayım ama bana orada senin farklı sertlikte almana gerek yok dediler ve tabii içime sinmedi ve almadım, size bir danışmak istedim.
acaba benim acemi olmam dan kaynaklandığı için mi böyle dediler:confused: :confused: :confused:
engine02
24-10-2004, 13:37
walla bn ole bisi demedim yoksa dedim mi eger dediysem yanlıslıkla solemisdir bnm ki gibi al derim o saman bnm ki ii cunku onler 42 arkalar 40 ok :)
walla bn ole bisi demedim yoksa dedim mi eger dediysem yanlıslıkla solemisdir bnm ki gibi al derim o saman bnm ki ii cunku onler 42 arkalar 40 ok :)
dostum seni eleştirmedim yanliş anlama sakın, sanada sordum ön arka farklı sertlikte kullanıyorsun ve sorduğum kişilerde farklı kullanıyor ayrıca lastik almaya gittiğim yerdeki bana sen ikisinide aynı sertlikte al diyende farklı kullanıyor.
yeni başladığım için aynı sertlikte al dedi ben bunu anlayamadım
sizce aynı sertlikte mi almalıyım?
sımdık sertlık derecelerı lastıgın sert veya yumusak olması fark buu
derece ne kadar kucuk olursa o kadar yumusak olur daha ıyı yol tutar ama cabuk bıterr
ne kadar yuksek olursa o kadar sert olur cabuk eerımez ama yolda cok ıyı tutmaz
emre nın dedıgı gıbı 40 cıvarı bır seyler almalısıın ne uzerıne cık nede altına ın derımm
:eyweyw: , o konuda hem fikiriz zaten ama kullananlar ön ve arkaya neden farklı takıyor da bana niye ikisinide aynı sertlikte vermek istediler onu anlamadım:confused:
engine02
24-10-2004, 19:47
bnm dusuncem farklı takılmasının nedeni sanırım bi denge ayarlamak icin olabilir yane arka fln koparsa on taraf yere yapıssın die olabilir mi acaba emnin deilim aslında ??
dynakaos
10-11-2004, 17:06
Arabanın dengesi iyiyse aynı lastik kullanabilirsin. Veya ideal dengeyi bulmak için sadece lastik sertliğini değil lastik tipini de önde arkada farklı seçebilirsin. Mesela diyelimki araban virajlarda arkadan kayma yapıyor veya arabanın gücü daha çok arkaya gidiyormuş izlenimi veriyorsa arka lastikleri daha kalın ve yumuşak tutabilirsin. Veya arabanın düzlükteki hızı daha önemli ben drag yapacam dersen önlerde super narrow (ince slick lastikler kullanabilirsin). Veya arkadan kayma oluyor ve sen bunu çabuk toparlayabiliyorsan önde radyal arkada slick kullanabilirsin ( bunun eğimli yerlerde , yokuş çıkarken felam çekişi arttırdığını söylemişlerdi , denemedim ama...)
Yani arabanı bir test et 4 aynı lastikle , yol tutuşundaki beğenmediğin özellikleri değiştirmek istersen , lastik konfigürasyonları denersin...
yigit1905
10-11-2004, 17:16
benim arka 30 ön 35 :D çok mu yumuşak
daha yumusagıı yok zatıı :))
araban nedır acep bır yaazarmsıın
Normalde arabanın dengeli yol tutması için, süspansiyonda hassas ayarlar yapılır. Genelde ön süspansiyonlar arkalardan biraz daha sert ayarlanarak, özellikle frenlerde arkadan kaymaya bağlı spinlere engel olmaya çalışılır. Her pistin kendine göre viraj ve kaplama karakteristikleri olduğu için, her piste göre ayrı ayar yapmak gerekir. Bu da amortisör yağlarından tut, kamber-kaster-toe-yükseklik vs ayarlarına, farklı sertliklerde ön ve arka stabilizatörlere ("sway bars" veya "anti-roll bars" da denir), hatta ağırlık dengesine kadar gider. Tabii ki bunun için de bir dolu malzeme ve ayar ekipmanıyla birlikte detaylı bilgi sahibi olmak da gerekir. Tüm bunlara bulaşmadan, önlere 26mm, arkalara da 30 mm lastikler takıp, arka yayları da önlerden biraz daha yumuşak seçerek kabaca virajlarda ve frenlerde spin atmayan bir araba sahibi olunur. Eğer arabanız hala kıçtan kayıyorsa, arka tarafının yol tutuşunu arttırmak için, önlere taktığınızdan biraz daha yumuşak lastikler takabilirsiniz...
Nitro araçların EP'lere göre ağırlık ve güç farkları gözönüne alınırsa, genelde biraz daha sert malzemeli lastikler kullanılmalıdır. Burada bahsedilenler "Foam" lastikler içindir, ancak genel olarak kauçuk lastikler için de geçerli olabilir.
Örnek olarak ben, XRAY T1'im için önde 26mm-35 shore, arkada 26mm-30 shore Jaco foam lastiklerle Hezarfen pistinde gayet iyi sonuç aldım diyebilirim. HPI Nitro RS4'ümde de önde 26mm-42 shore, arkada 30mm-40 shore Jaco foam lastiklerden memnun kaldım.
Sonuç olarak, araca-piste-ayarlara-pilotaja ve daha birçok parametreye göre (hava sıcaklığı gibi) lastik seçimi farklı olabilir. Burada bir önemli nokta da, yumuşak malzemeli lastiklerin daha iyi yol tutmalarına karşın, daha kısa ömürlü olduğudur. Bu yüzden yarış dışı amaçlar için kullanılan lastiklerin biraz daha dayanıklı ve ömürlü olmasını istiyorsanız, biraz daha sert "hamurlu" olanlarını tercih edeceksiniz...
engine02
10-11-2004, 18:53
bn rs4 umde lastikleri sole kullanıorum soliim
on lastikler 26mm - 42 shore , arkalar 26mm(arakaya 30 olmuo) - 40 shore kullanıorum we bundan cok memnunum ayrıyetten bi de camber ayarı da war bnde ;)
E zaten bir çok araba da (%90) camber ayarı vardır Emre cim.:):)...............
sizlerin fikirlerinide okuduktan sonra yarı gidip önlere 26mm - 42 shore , arkalara 30mm - 40 shore almaya karar verdim
tabii emre nindediği gibi arkaya 30mm - 40 shore olumuyorsa 26mm alıCEM:)
engine02
10-11-2004, 21:53
eet maalesefki arkalara 30mm olmuor o pillerin kondugu bolum fln warya receiver in oldugu yerden dolayı olmuor arakaya 30 mm ama olsun gerekli ayarları yaparız yol tutus ii olr merak etme :D
sağol dostum...
o zaman önler 26mm 42 ve arkaya 26mm 40 aldım gitti:D
engine02
10-11-2004, 22:18
eet dorudur bole alman yeterlidir hade hayırlısı :D
yigit1905
12-11-2004, 11:52
daha yumusagıı yok zatıı :))
araban nedır acep bır yaazarmsıın
tb-02 ye takıorum ben
elektıklılerde cok fazla yumusak olmasına gerek yok benzınlı modellerde daha yumusak olması gerekır neyse problem degıll en kotu ıhtımal lastıklerın erken bıterr
Lastiklerin yumuşaklığını veya sertliğini ; zemine göre seçersin.....
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.