PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : acemi xmods sahibi

zaknafeindour
05-07-2007, 01:40
merhaba arkadaşlar,

İngiltere'de tatilde Xmods ile karşılaşıp ani bir kararla bir adet starter pack , command logic lights ve 4wd kit aldım.
Ancak o kadar acemiyim ki forumda xmods ile ilgili yazılanların çoğunu anlamıyorum.

Bana bilen biri biraz açıklama yaparsa çok sevineceğim.

Öncelikle aldığım paket evo mudur ? iyi midir , eski midir yeni midir ?
Beyaz bir çanta üzerinde "xmods custom rc starter kit" ve "super street" yazıları var.
Araç olarak 350Z 'i seçtim.
şimdi bu iyi bir xmods paketi midir ? Forumda sözkonusu olan xmods modifiyelerine ihtiyaç duyar mıyım ? (özellikle dönme açısını daraltan resistor modifikasyonuna)

Bu araca 900mah 'lik şarj edilebilir pil taktım.
Ancak malesef evde yeni bir 9V pil bulamadığımdan kumandaya biraz kullanılmış duracell 9V pil takmak zorunda kaldım. Kumandanın üzerindeki ışık yanmıyor. (normal mi?)

İlk izlenimlerime göre araç biraz yavaş (bunun kumandadaki pille ilgisi olabilir mi ? - gülmeyin lütfen acemi olduğumu söyledim)

Yine ilk izlenimlerime göre dönme açısı da geniş geldi.

Bu durumda ne yapmalıyım ?
Sanırım stage 2 motor gerekecek. Bunu Türkiye'den elde etmek mümkün mü ? (nereden ?)

Ayrıca, dönüş açısı için birşey yapmalı mıyım ? en doğrusu nedir ?

Sorularımla biraz başınızı ağrıttıysam kusuruma bakmayın.
Eminim bu sorular daha önce sorulup yanıtlanmıştır fakat daha aracın evo mu değil mi olduğunu bile anlayamadım.
Bu acemi kardeşinize bi yardım ederseniz Türkiye mini RC camiasına birini daha kazandırmış olursunuz. Aksi takdirde olaydan soğumaya meğilliyim :(((

teşekkürler...

zaknafeindour
07-07-2007, 10:47
yok mu bi cevap verecek arkadaş ?
hala çözemedim olayı...

hkn
07-07-2007, 11:13
Merhaba,
Madem olaydan soğumakla tehdit ediyorsunuz hemen yazayım :)
Benim de sizden pek farkım olmasa da bildiğim kadarını paylaşıyorum, yanılıyorsam affola..

Aldığınız modelin bir linkini verirseniz bu konu hakkında bilgisi olan arkadasların işine yarayacaktır, onlar cevaplayacaktır.
Kumandadaki pil ile araç hızı arasında bir bağ kurmak doğru değil. Siz yine de taze bir pil kullanın.

Araba için ise amperi daha yüksek şarjlı piller kullanabilirsiniz veya duracell vb. markaların dijital fotoğraf makinaları için ürettiği alkali pilleri denersiniz arabanın performansı hakkında fikir sahibi olursunuz. 900mah pek yeterli gelmedi bana.
Dönüş açısında sanıyorum bir seride iyileştirme vardı ama net olarak bilemiyorum, bilgisi olan arkadaşlar cevaplayacaklardır.
Forumdaki mini & micro rc bölümünde birçok başlık var, hepsini okumanız yarım saatinizi almaz bile. Vaktiniz varsa okuyun derim.

Saygılarımla

piranhanet
07-07-2007, 14:06
http://xmodsrc.com/ siteyi bir incele, ben bütün mod. malzemelerini aldım ve taktım gayet güzel ama oynamıyorum.

zaknafeindour
14-07-2007, 18:22
dönüş açısını daraltan direnç modifikasyonunu uyguladım.
sonuç mükemmel. 2 basit dirençin bu kadar büyük fark yapacağına inanmamıştım doğrusu.

bir de 4x4 upgrade'i yaptım fakat bir tuhaflık var. ön tekerlekler 4x4 upgrade i ile dönmeye başladı. ancak biri kuvvetli dönerken diğeri sanki öle kendi halinde rüzgara kapılmış gibi dönüyor. nedir sorun ? normal midir bu ? diferansiyelin işlevi bu mudur ?

zaknafeindour
20-07-2007, 19:39
4x4 ile ilgili yorum yapabilecek arkadas varsa sevinirim...

Enewwss
20-07-2007, 19:50
4x4 te kilitli olmayan dişli kutusu kullanmanızdan kaynaklana bir soun olabilir... tekerlerden birini elinizle tutun öteki hızlı dönmeyebaşlarsa problem yok demektir ;)

Bu sistem aracın dönerken içteki tekerlerin daha az devir yapması gerekliliğinden ortaya çıkmıştır... otomatik olarak gücü dağıtır tekerlere ama biz rockcrawler lar dişlileri kitleriz bir teker havada kalınca tüm güç ona gitmesin diye sen bi dene bakalım sonuç ne olucak?...

zaknafeindour
20-07-2007, 22:38
cevabınız için teşekkür ederim. ancak tam olarak anlamadım. simdi benim gördüğü kadarıyla öndeki dişliden güç direk olarak sağ ön tekerleğe aktarılıyor. bu tekerlek arka tekerlekler kadar güçlü dönüyor.
diğeri de aynı hızda fakat güçsüz dönüyor. bana tuhaf geldi...

dişlileri kilitlemek ne demek ? nasıl yapılıyor ?