Orijinalini görmek için tıklayınız : Bunu nas1l yaparim
engine02
24-10-2004, 20:14
arkadaslar belki yanlis yere baslik actim ama bu seyi nasil yapcam bilemiorum yane o fren diskindeki yuwarlak bolumu yaparim ama o brembo yazan k1rm1z1 yeri adam nas1l yam1s cozemedim ya da bole sus olsun die satan bi yer war midir yardimci ouwerin lrtfn kafami karistirio dewaml1 :)
http://www.hobbyrc.com/2003/update2/rcspecial/mix2/mixspecial002.jpg
emre naapcan sen bunu zaten senın araba bozuk :D saka bıyana kızmıyosundur ınsallah gercekten yane naapcanki bunu goruntu dısında pek bişeye benzemez ama o kırmızı seyı neyden yaparsınki acep cam elyaf olabilirmi?
engine02
24-10-2004, 22:58
abi ne kızıcam yok artık ya bnde goruntu amaclı olsun die istiorum cok ama cok hosuma gittigi icin yapmak istiyorum kesinlikle yapmam lasım yardımcı olsalar keskem :(
omer_yildir
25-10-2004, 13:15
ankarada bır fırma satıyor goruntu amaclı fren dıskı ... netten arastırıp bulabılırsın
O kırmızı şeye "fren kaliperi" derler, gerçek arabalarda fren balatalarının takıldığı parçadır. İstersen plastikten kesip ince eğeyle şekillendirdikten sonra boyayabilir ve arabana bir şekilde monte edebilirsin, yalnız nasıl yapacağını sen tasarlayacaksın...
engine02
25-10-2004, 14:45
e tabiki cnm onu biliorum omer yıldır kimin sattıgını biliosan ozelden yollayabilir msn eger bilmiosan is basa dustu kendim gusel bi sekilde yapaım murat abi saolasın onu ole yapmak aklıma gelmemisti dogrusu coksaol :)
Yalnız Ankara'da satılan o imitasyon fren diskleri sadece diskleri kapsıyor, kaliperleri yok. Diskleri düz lexan parçalardan kesip kendin de yapabilirsin. Mesela ben kendi arabama yapıp metalik gri kep boyasıyla da bir güzel boyadım çok güzel oldu. Şimdi kaliperleri de yapacam, üzerinde çalışıyorum...
engine02
25-10-2004, 15:18
walla murat abi gel beraber yapak :) olmaz mı o kaliperleri plexiglas tan yaparız
Önce ben bir yapayım bakiyim, eğer güzel olursa sana da yaparız...
engine02
25-10-2004, 17:02
of super olr bnde bu arada calısmalara basliim denyeyim bnde gusel olrsa senle birlesik gusel seler yapabiliriz :D olma mı ?
bu disk ve kaliperlerin hakikaten işleyenini yapıcaksın aslında. Çağ açarsın rc dünyasında. :) Ama imkansız gibi o ayrı tabi.
engine02
26-10-2004, 16:02
e tabiki yaprsan saten tek olrsn ama cok ugrasmak lasım sonucta lastige lastige baglı olan mil e bi baglantı yaparak o kaliperin fren diskini sıkıstırıp arabayı durdurmasını saglıcaksın ki bu da bayagı saglam isler hani ;)
emre sen ki acayip kepler yapn birisisin bunu yapamıyon mu ama ss e yakışmaz bu şöle güzel bi ^NTC3 lazım sana :D
engine02
26-10-2004, 16:20
ha ha ha diorum dogukanım :D merak etme herseyi yapcam zaman gelcek su seneyi bi atlatırsam ne kep ne fren diski kalcak dunyayı yapcam olm dur bakalım bunun planına gectim en yakın surede icraata geccem bakalım :)
yaw emre bosver yaw bos bos ısler yane ugrasmaya degmez bence ama gınede sen bılrıısın gercı gorunum konusuunda guzel olur sadedce gorunus ıcıınde ugrasılmaz o kadar bencee
Arkadaşlar selam. 1/5 arabaların birçoğunda özellikle ön tekerlerde disk fren hatta opsiyonel olarak gerçek arabalar gibi hidrolik (evet doğru) frenler var.
http://www.rc-car-online.de/htstarteng.htm
Buradan "Our Products" butonuna tıklayıp, category'den de "Brake" seçerseniz detaylı olarak görürsünüz. Özellikle FG'nin Formula-1'inin dört tekerine de uygulamışlar, ben bayıldım doğrusu...
Biraz uğraşarak 1/10'lara da telli fren sistemi uygulanabilir diye düşünüyorum ama yarışlarda falan böyle sistemler kullanmak yasak zaten...
(Ah, ah... Şöyle mini bir torna-freze-matkap tezgahım olacaktı ki...)
engine02
26-10-2004, 17:43
walla abi hasta oldum diebilirim abi adamlar mukemmel yapmıslar ya cok hos olmus ama fiyatıda peq bi gusel hani :D 1/10 lar icin de yapsak ya murat abi snle bi ara oturup dusunelim ne dersin ??
Emre'cim, bizim elimizdeki imkanlarla yapabileceğimiz birşey değil bu. Ama ben yeni Astra body'me aldığım krom kaplı jantların içine plastikten disk yapıp sabitledim acayip güzel durdu. Bu akşam fotolarını çekip yarın Şükrü'ye maillerim siteye koyar. Sizler de görünce beğeneceksiniz eminim...
engine02
26-10-2004, 18:12
walla eger begenirsem bnde istiorum habern ola murat abi kacıs yok :D ehum ehum ehum
Tamam Emre'cim, sana da yaparız :)...
dynakaos
09-11-2004, 12:52
pek dayanıklı olmas ama balsadan yapabilirsin. Hem ucuz olur hemde hemde balsaya şekil vermek çok kolay. Üstüne metalik enamel boya atarsan ahşap olduğuda anlaşılmaz
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.