PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : nereden geliyor?

encrypted
25-10-2004, 23:55
arkadaslar belki abest bir soru olabilir ama merak ettim kusura bakmayın soracam..simdi cok pahalı cok pahalı deniyo vede oyle ama sız nereden buluyosunuz o kadar parayı yani direk gordugunuz biseyi hemen olmasada kısa bır sure ıcınde alabılıyomusunuz yanı alım gucunuz nereden gelıyor yoksa ıcınızde bırkac ay para bırıktırenler ek iş falan yapanlar varmı yoksa yemeyıp ıcmeyıp gıyımden ,ulasımdan(((bir keresinde kumandalı araba alacam diye 2 ay okula yurudum servis parasınıda hoop cebe ındırıp gıdıp aldım))degısık harcamalardan kısıpmı alıyosunuz yanı bu ıs nasıl oluyo,,calısanlar ıcın pek sorun olmaya bılır belkıde

platy
26-10-2004, 01:19
enteresan bi soru olmuş. İşinden ailesinden falan geliyodur herhalde alanların...

M_tech
26-10-2004, 03:08
farkındaysan genelde maddi durumu iyi olan insanlr bu işle uğraşıyor.
1-çalışanlar biraz daha az uğraşıyor çünkü onlar geçim derdinin farkında.
2-çalışmayanlar misal veriyorum 22 yaş grubuna kadar olanlar,aileye bağımlı yaşayanlar ise aile gücünü kullanıyordur.
senin çocuğun baba bana şunu al dese ve ayda min 3-4 milyar kazansan senede birkaç milyarlık oyuncağı almam demessin yada bana öle geliyordur belki.

kimiside işte sen ben gibi para biriktirir 4-5 ayda alır..
bir elin hiçbir parmağının aynı olmadığı gibi

mrserhan
26-10-2004, 10:11
acıkcası ben para biriktiriyorum.

aldıgım maaşın her ay 4 te 1 ini bu hobby e ayırmaya calısıyorum. maaşımda cok yuksek değil yanii.

engine02
26-10-2004, 15:25
walla bn aldıgım haftalıgın cogunu biriktirmek ve taksit odemekle bitiriorum yane bolece aldım arabamıda simdi taksitlerini oduorum

cepcity
26-10-2004, 18:51
ben bu hobiye başlamaya ocak ayında karar verdim ve bi türlü para biriktiremedim böle bi aracıda aileme alırmısınızda diyemesdim. ve yaz ın kısmetim ii gitti ve WEBMASTER lıgımı kullanıp 2 tane prof.web sitesi yaptım. yaptıklarımın biri ASYA TUR aydı buradan ii para kazandım ve aracımı 1 ayda şak die kapıma çektim dediğim gibi. ben apara biriktirdim. ama çeşitli yollarla araba alanlarda var mesela araba hırsızları bu forumda bi arkadalın arabasını alıp sonra parayı yatırmayan bi eleman oldugunu duyfuk :)

engine02
26-10-2004, 18:57
o kim dogukan pm den yolla bakam kimmis o ??

cepcity
26-10-2004, 20:07
sanırım linki bu emre

http://php.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=1814

encrypted
26-10-2004, 22:20
ilginc hikayeler cıkmaya basladı: sayfa yapmak gibi

cguckan
26-10-2004, 23:29
Abi ben ben müzisyenim konservatuarda okuyorum. Ben şahsen bizzat kendim t-maxxi almak için 4 ay falan para biriktirdim. Haftada 15 milyon kenara atarak e tabi müzisyeniz ya bi iki yerde falan hafif latin, klasik müzik çaldım biraz da oradan para kazandım. Öyle aldımT-maxxi . Ama şimdi ne oldu diyecek olursan no cash durumdayım. T-maxxin clutch dişlisi gitti! Daha almam gereken parçalar var. Yaklaşık bir aydır kullanamıyorum. Okulun yoğunluğu falan filan. Bende vakit buldukça dış modifikasyon ile uğraşıyorum(Şunun fotolarını bi çekebilsem). Neyse böle durum vaziyet :rolleyes:

cem
27-10-2004, 15:42
Ben calisiyorum ve planli bir sekilde diil,begenip istedigim zaman aliyorum

le-bron_mc
27-10-2004, 19:50
galıba canlı ornek benım bı aydır para bırıktırıyorum eskıden olsa coktan yemıstım ama bu sefer kararlıyım basarıcam 100 ü astım umarım bıkac ay ıcerısınde benmde bı rc kıtım olucak

platy
27-10-2004, 19:55
ben her daim para biriktiriyorum. Her zaman kenarda birikmiş param oluyo ve gördüğümde yada aklıma estiğinde kolayca alabiliyorum. Zaten normal hayatta benzin parası dışında çok bi harcaması da olan biri olmadığımdan zor olmuyor :)

RoCCo
28-10-2004, 01:02
ben ogrencilik gorevimi yerine getiriyorum gerisi sorun olmuyor..

skyline
28-10-2004, 01:34
Encrypted: Abicim; öncelikle çok parası olanlar bu işle bu kadar uğraşmaz. Bu hobi ile uğraşanların sadece bir kısmı her istediğini yapabilen her gördüğünü isteyen ve bir süre sonrada ondan bıkıp terk edenlerdir.Büyük kısmı ise elektrik, motor, tesfiye, mühendislik(harbi söylüyorum), dizayn vs vs gibi konularda eli yatkın becerikli bir şeyler yaratmayı seven insanlardır.
Sonuç olarak her iki gurupta sosyal insanlardır. sosyal olmayanlar bizim aramıza girmezler, dediğim gibi süper zenginler bizim uğraşlarımızla uğraşmaz, yok rölanti ayarımı, yok esc'em yandı. ne işi olur.
Şimdi; bu hobide dostluk, arkadaşlık, maharet, beceri, sosyallik var. ne kaldı maddi durum, işte maalesef ölümüne türkçüyüz ama kazanç konusunda dışa özenti duyuyoruz. çünkü en azından insanlar sosyal hayatlarını yaşacakları maddi gelirleri oluyor.
Biz Ne yapacağız: sıfır araba almak yerine kullanılmış temizine bakacağız. tuning'in ucuz olanına ve kendimizin yapabileceklerine bakacağız. her zaman pistte gitmeyip kendimiz bir şeyler yaratacağız. Yani maddi olanaklarımız dahilinde bir şeyler yapmak zorundayız. herkes isterki en iyi aracı alıp yarışlara katılmak, o zaman rakabet nerede.
Ben evli ve bir çocuklu bir babayım aileme ve kendime karşı sorumluluklarım var. bu yüzdende dilediğimi yapamasamda en azında çocukluğumuzda yaşayamadıklarımızı yaşayarak ve çocuğumuza yaşatarak, bu özlemimizi gideriyoruz. Her şeyi sıfır almıyorum. alacaklarımı zaman yayamaya çalışıyorum
Bu yazdıklarımı kimse düşünüp kendi üzerinde yorum yapmasın: Çünkü bu sitede hiç kimse süper zengin şımarık çocuk değil, bu hobiyle uğraşan herkes Küçükler ilerki hayatlarında, büyüklerse şu anki dönemlerinde mutlaka başarılıdır ve başarılı olacaklardır, çünkü güzel bir işle uğraşıyoruz.
UNUTMAKİ ZOR SAHİP OLUNANLAR HER ZAMAN DAHA KIYMETLİDİR.,
SELAMLAR.. :ımmm: :ımmm:

YoL_GezeR
28-10-2004, 10:32
Bence çok para olanlar ile alakası yok adamın çok parası varsa gider 1/1 lerle uğraşır tabi buda çok güzel bir hobi ama adam alır arabasını alır kızları gezer tozar ama parayı biriktirenler için bu hobi çok önemli ve değerli. Çünkü zar zor para biriktiriyorsun ve hayallerindeki rc yi alıyorsun. Ona birşey olmaması için gözün gibi bakıyorsun. Çünkü onu zar zor para biriktirip alınmıştı.Şunu unutmayalım; herkes 1/1 ci olabilir ama rc ci olamaz! Rc bir hayat tarzıdır :)

cem
28-10-2004, 11:43
Beyler RC ucakta Turkiyedeki en onemli isimlerden birisi kim biliyormusunuz?MUSTAFA KOÇ,bu isin super zengin olunca adamin karburator ayariyla ugrasmasi,yada pil sarj etmemesiyle alakasi yok.Bu is hobbydir,maddi durumu cok cok iyi olanlarda bu isin camuruna,toz toprak,pisligine,cefasina katlanirlar.Bilmediginiz,tanimadiginiz,maddi durumu cok cok iyi olan ve ciddi rc modelcilige gonul vermis insanlar var

jrcem
28-10-2004, 13:12
skyline bende senin gibi düşünüyorum ben de evliyim belli sorumluluklarım 24 yaşındayım lise 1. sınıftan beri rclere meraklıyım hep almak istemişimdir ama hiç ona sıra gelmemişti, bir fırsat buldum ve sonunda aldım daha gümrükten almaya gidemedim ama hakkatten alimde olmamasına rağmen benim için çok değerli tabii herkes aynı değil geçengün bir rc ci ile karçılaştım yarışlara da katıldığın söyleyen bir arkadaş, başlangıç olarak rs4 3 ss aldım ve biraz bilgi alayım dedim ve o kadar garip konuştuki benimle (toysun zaten bu arabadan da bişey olmaz boşuna uğraşma gibilerinden) ve çok gücüme gitti sesimi çıkarmadım. Allahtan itü buluşmasını yapmışızda oradaki arkadaşlarla tanışmışım (ne kadar güzel bir gündü herkez birbirine yardım ediyor vs.) yoksa direk soğurdum kesin...

YoL_GezeR
28-10-2004, 13:27
Yok abi vardır tabi zengin kesiminden ben işin farklı bir boyutuna bakmak istedim...

engine02
28-10-2004, 14:01
bnce bu hobide zenginler deil herkes war bnm izlenimlerime gore yane zengini de almıssa arabasını urasacak ayarını yapacak onu yapacak bunu yapacak sonucta aldıysa her turlu cefasını cekecek yoksa bu hobiden hicbi zevk alamaz bosu bosuna almıs olr bnce bole :)

cem
28-10-2004, 14:01
Birincisi insanlari siniflandirmamaliyiz kesinlikle.Bu hobby parasi cok olan icinde az olan icinde onemli ve degerli.Cunki emek,sabir,ugrasi istiyor ve bunlarinda parayla pulla alakasi yok.Her zaman soyleriz bu is gonul isidir diye.

le-bron_mc
28-10-2004, 14:44
sonuçta bu bı :yuppiyuv: hobby :yuppiyuv: dir beyler zengınıde orta gelırlısıde butcesıne gore yapar bu ısı :fısfıs: nıe bunu zengın fakır dıe ayırıyoruz kı

YoL_GezeR
28-10-2004, 19:50
Beyler konunun açılma sorusundan yazılanlar çok farklı yerlere gitmeye başladı. :aaaoovv:

skyline
30-10-2004, 01:11
Birincisi insanlari siniflandirmamaliyiz kesinlikle.Bu hobby parasi cok olan icinde az olan icinde onemli ve degerli.Cunki emek,sabir,ugrasi istiyor ve bunlarinda parayla pulla alakasi yok.Her zaman soyleriz bu is gonul isidir diye.
Cem:Sınıflandırma yapılmasına tabiki karşıyım hele bahsettiğin kişiler bu siteye üye olsa onları uçak uçururken seyretsek daha mutlu oluruz. Ben kendi içimizden örnek verdim. sn: koç uçak uçurur ama bizim aramıza girip muhabbetlerimize katılmaz diye düşünüyorum. bunu anlatmak istiyorum. içinizde iki adet sıfır 710 alıp birini kışın birinide yazın kulanabileceklerde vardır. bundan bahsetmiyorum. her kez kendi bütçesine göre birşeyler yapıyor ve yapmalıdır. Fazla özenti iyi bir şey değildir. (Azı bulamayan çoğu hiç bulamaz). konuyu açan arkadaşıma, biz hepimiz iyi durumdayız valla, sen servise binmeden ancak araba alabilirsinmi dememi bekliyorsunuz. Her zaman yapıcı olmaya çalışalım umutsuz kişilere umut verelim (tabiki yalan umut vermeyelim) ben tekrar söylüyorum. bu yaz aldığım araçla beraber yaptığım masrafları bir dahaki yaza kadar yayabilmek için aracımı komple dağıttım bakım içinki daha fazla masraf yapmayayım piste gide gele fazla harcamadan kurtulayım diye.
selamlar.

platy
30-10-2004, 06:42
Ya abiler çok afedersiniz ama ben gene olayı anlamadım. Model işi zevk işidir tabiiki. Eğer modelcilikten zevk alıyorsan ve bütçen buna el veriyorsa girersin bu işe. Hoşuna giderse de devam edersin. İster servis paranla al , ister her ay biriktire biriktire al , ister hali hazırda mevcut olan bütçen ile aklına estiği an al.
Doğal olarak bu model işini devam ettirebilmek için şu yada bu şekilde bir bütçe lazım. Bütçen eğer sana fazla gelmiyosa biriktire biriktire alırsın eğer fazladan varsa aklına estiğinde alırsın , yazlık kışlık ayrı alırsın. İşin model kısmı bu. Paranın nasıl kazanıldığı veya nerden geldiği kişinin kendisinden başkasını ilgilendirmez bence.

nereden geliyor ?
-çalışıyorum , kendi paramı kazanıyorum...
-ailemden aldığım harçlığı biriktiriyorum...
-bazı harcamalarımdan kısıyorum , model işine ayırıyorum ...
-miras yediyim , paçamı açıyorum ordan akıyo...
Kendin çalışmışsında kazanmışsın , ailenden harçlık almışta bütçeyi oluşturmuşsun yada miras yedisin... Kime ne.
Parası olan aklına estiği an , canının istediği an , gerekli olduğu an alır , belli bir biriktirme ve kenara koyma olayı ile alanda yeterli miktarı biriktirdiğinde alır...
Bu konunun ilk açıldığında demiştim ben kendi kendime bu konu böle abes bi yere gelicek zaten diye.

skyline
30-10-2004, 08:12
Böyle bir konu başlığının garip bir soru olduğu konusunda zaten sizlere katılıyorum: herkes neyin nereden geldiğini yazmış, arkadaşımızın merakınada cevaplar verilmiş oldu. bence burada kalsın bu konu............................

encrypted
02-11-2004, 23:14
aslında bu soruyu ,alım gucu cok cok ıyı olmayan insanlarda bu işi bir sekilde yapıyodur ve de bende bu hobiye ilgi duyuyorum ama o kadar param yok diye karamsarlıga kapılan insanlara örnek olsun diye sormustum,yoksa tabiki bana ne, Ankara DGM Başsavcılığı yada nereden buldun yasası ile de bir alakam yok,konunun böyle bir hal almasınıda ben ıstemedım ama bazı guzel cevaplarda vardı tesekkurler