Orijinalini görmek için tıklayınız : Uçuş Videolarım
CodeUnit
15-07-2007, 22:12
Herkese Merhaba Arkadaşlar
Bundan böyle bu başlık altına kayıt yaptıkça kendi uçuş videolarımı ve işe yarayacak olanları ekleyeceğim.
Videolardaki Helikopter :
Twister Medevac Bell
Çift Palli
4 Kanallı
Kore Savaşı Zamanlarında Ambulans Helikopteri Olarak Kullanılmış Bir Model, Helikopter, Dışındaki İki Adet Sedye İle Askerleri Hastanelere Taşımış. Avrupa Yakasından Burhan'ın Ginger'ı Namıdeğer Zencefilden Esinlenerek Adını Zencefil İlan Ediyorum :D
Helikopter Indoor Uçuşlar İçin Tasarlanmış Ancak Rüzgarsız Havalarda Dışarıdada Pek Başarılı Uçuşları Var. Bir Oyuncak Değil Gerçek Bir Model. Ben Başlangıç İçin Bunu Tercih Ettim ve İleride Profesyonelliğe Adım Atmak İstediğimde Tercihim Ya Trex Yada Thunder Tiger Olacak ( Sakın Bunu O Modellerle Kıyaslamayın :))
Ayrıca Üzerine İster Firmanın Üretimi Işıklar İstersenizde Kendi Tasarımınız Işıkları Takabilirsiniz.
Dilerseniz Model Helikopterlerde Kullanılan Kameraları Taşıyabiliyor.
Helikopter Hobisine Başlangıç İçin Helikopter Satın Almak İsteyen Arkadaşlara Şiddetle Tavsiye Ederim.
Hürmetler
Volkan
İşteeee Zencefil Ofiste :D
ii7_azNJ2-M
CodeUnit
15-07-2007, 22:59
Zencefil Yan Binadaki Yurtta :D
dCMUZhiKTcw
CodeUnit
15-07-2007, 23:22
Benim Zencefil'e bir masa lambasına ait ve üzerindeki lipo pile çalışma değerleri yakın olan 8 adet led ekledim ve canopy'nin altına bi mikro anahtar koydum. Böylelikle gece uçuşu yapmaya kalktığımda oda çok aydınlık oluyor ve uçmak çok kolay oluyor. Gece uçuş videomu yakında buraya güncelleyeceğim.
Ayrıca Perpa'da gezerken bir led firması gördüm. üçerli guruplar halinde binaların dış cephelerini ışıklandırmak için kullandıkları ledlerden sarı ve kırmızı renklerde aldım. şimdi bunlarla birlikte canopy üzerindeki ledleri, helikopterin kendi enerji kaynağını kullanmadan ve minimum ağırlık ekleyerek nasıl yapacağımı düşünüyorum. İnşallah tüm bunları tamamladığımda uzunca bir video daha göndereceğim.
İşte ön ledler ;oleeea:
m7-K_GqU6JM
CodeUnit
17-07-2007, 21:34
Dün yurtta akşam uçuşu " Bunda çok seri manevralar yaptım. Benim medevac ın yapabildiği kadarıyla işte video
o33ouHjcKWA ;oleeea:
CodeUnit
21-07-2007, 02:05
Edit
Merhaba Volkan.
Uçuşun gerçekten başarılı, bu heliye tam hakimsin. Ancak özellikle son videoda kamera çekim açısı yanlış olmuş, video karanlık çıkmış.
Bu ve benzeri çift rotor heli'leri uçurmak kısmen kolay olduğundan dolayı "seri şeyler" dışında farklı atraksiyonlar da beklerdim doğrusu. Mesela düz ve geri figure8, elle yakalama, dar koridorlara girme, pencereden geçme gibi. Sonuç olarak kontrollü pilotajından ve led çalışmandan dolayı kutlarım. Eline sağlık. Gece uçuşu videonu da bekliyoruz.
Nitro heliye geçme vakti gelmiş...
CodeUnit
30-07-2007, 19:17
Merhaba Volkan.
Uçuşun gerçekten başarılı, bu heliye tam hakimsin. Ancak özellikle son videoda kamera çekim açısı yanlış olmuş, video karanlık çıkmış.
Bu ve benzeri çift rotor heli'leri uçurmak kısmen kolay olduğundan dolayı "seri şeyler" dışında farklı atraksiyonlar da beklerdim doğrusu. Mesela düz ve geri figure8, elle yakalama, dar koridorlara girme, pencereden geçme gibi. Sonuç olarak kontrollü pilotajından ve led çalışmandan dolayı kutlarım. Eline sağlık. Gece uçuşu videonu da bekliyoruz.
Merhaba Pato
Öncelikle gözlemlerin ve hoş yorumun için sana içtenlikle teşekkür ederim. Aslında bahsettiğin şeyleri yaptım ( Kendi kafama landing dahil :D ) Bunları ayrıca videoya çekip yine bu başlık altına atacağım.
İlgine teşekkürler... :ıggcck:
CodeUnit
30-07-2007, 19:18
Nitro heliye geçme vakti gelmiş...
Nitro heliyi çalıştırdığım an 2. kurban bayramı ilan edilirdi heralde :D :D :D
Kedi köpek her türlü mahlukatı keser doğrarım zannedersem :D :D :D
Üstüme vazife değil henüz nitrolu modeller
Yorumun için teşekkür ederim...
Hürmetler
Volkan
caydinlik
31-07-2007, 23:15
Çok güzel videolar, ama belli bir konu olsa ona göre kurgulasan falan daha da güzel olabilir.
Pili ne kadar gidiyor bu arada?
Selam CodeUnit,
Önce uçuşların için tebrikler. Bende senin bu uçurduğun modelden pek farklı olmayan 4 kanallı APACHE AH-64 var ama böyle stabil durmuyor havada. 3-5 hower yaptım artık yükselmez oldu yerlerde sürünüyor artık. Bu konuda forumda araştırma yaptım fakat herkesin görüşü motorun birinin zayıflamış olacağı yönünde. Ben bu yönde düşünmeyerek ayarlı güç kaynağıma 2 adet ince ve uzun kablo bağlayarak ve voltajı 10V'a ayarlayarak heliye enerji verdiğimde tavana fırlıyor. Bu konuda söyleyebileceğiniz birşeyler var mı?
CodeUnit
03-08-2007, 13:21
Selam CodeUnit,
Önce uçuşların için tebrikler. Bende senin bu uçurduğun modelden pek farklı olmayan 4 kanallı APACHE AH-64 var ama böyle stabil durmuyor havada. 3-5 hower yaptım artık yükselmez oldu yerlerde sürünüyor artık. Bu konuda forumda araştırma yaptım fakat herkesin görüşü motorun birinin zayıflamış olacağı yönünde. Ben bu yönde düşünmeyerek ayarlı güç kaynağıma 2 adet ince ve uzun kablo bağlayarak ve voltajı 10V'a ayarlayarak heliye enerji verdiğimde tavana fırlıyor. Bu konuda söyleyebileceğiniz birşeyler var mı?
Selamlar
Ben bu durumun motorlardan çok helikopterin pallerinin eğimlerinin bozulmasından kaynaklanacağını düşünüyorum. ayrıca Main Shaft eğer yamuksa vibrasyona sebebiyet veriyordur ve Main gear ın dolayısıyle motor dişlerinin tahribatına yol açmış olabilir. yada tamamen gyro ile alakalı olabilir. bence alt ve üst pal takımını test ederek sonuca varabilirsin.
Örneğin ;
Alt Pal Takımına canlı bir kırmızı bant yapıştır (tam ucuna)
Üst Pal takımınada tam zıt bir renk yapıştır.
Helikoptere %10 gaz ver benim tecrübeme göre vibrasyonun en bariz görüldüğü kademe % 10 güçte oluyor. main shaft a bak zaten vibrasyon varsa görürsün. eğerki çok stabil görünüyorsa ;
Helikopterini elinle skidlerden tut ve % 50 gaz ver. bu durumda tam yandan pallerine dik olarak yani paller şöyle durmalı -----I------ şayet dönerken görüntü bu kadar düz değilde dalgalıysa pallerdeki bantlara göre titreşim olan palin plastiğini çok dikkatli olarak esnet, yani havayı daha sert yada daha yumuşak akıtsın. bu işlemi stabiliteyi maksimize edene kadar devam ettir. eğer hala hover yapmıyorsa motor dişlilerine be ona bağlanan büyük dişlilere iyice bak. şayet yandan baktığında o dişliler dönerken yalpalıyorsa oda vibrasyona sebep olur ve stabilizasyon kaçar. gyronun arızalı olup olmadığını test et. ve son olarak helikopterinde lategral yada integral dengeyi bozacak ekstra bir yük varmı diye kontrol et. şayet düzeltemediysen bana sonuçlarını yaz ve tekrar düşünelim dostum. bunlar benim sadece kendi helimle ilgili acizane tecrübelerimdir. bir ustanın kalemi değildir.
Hürmetler
Volkan
CodeUnit
03-08-2007, 13:29
Çok güzel videolar, ama belli bir konu olsa ona göre kurgulasan falan daha da güzel olabilir.
Pili ne kadar gidiyor bu arada?
Selam
Yorumun için sağol, senaryo yazıyorum onuda yapıcam :) bir yük silsilesinin bir yerden başka bir yere taşınması gibi :D
Üstadım pili bende 10 ila 15 dakika arasında gidiyor bu arada ...
Hürmetler
Volkan
Selamlar
Ben bu durumun motorlardan çok helikopterin pallerinin eğimlerinin bozulmasından kaynaklanacağını düşünüyorum. ayrıca Main Shaft eğer yamuksa vibrasyona sebebiyet veriyordur ve Main gear ın dolayısıyle motor dişlerinin tahribatına yol açmış olabilir. yada tamamen gyro ile alakalı olabilir. bence alt ve üst pal takımını test ederek sonuca varabilirsin.
Örneğin ;
Alt Pal Takımına canlı bir kırmızı bant yapıştır (tam ucuna)
Üst Pal takımınada tam zıt bir renk yapıştır.
Helikoptere %10 gaz ver benim tecrübeme göre vibrasyonun en bariz görüldüğü kademe % 10 güçte oluyor. main shaft a bak zaten vibrasyon varsa görürsün. eğerki çok stabil görünüyorsa ;
Helikopterini elinle skidlerden tut ve % 50 gaz ver. bu durumda tam yandan pallerine dik olarak yani paller şöyle durmalı -----I------ şayet dönerken görüntü bu kadar düz değilde dalgalıysa pallerdeki bantlara göre titreşim olan palin plastiğini çok dikkatli olarak esnet, yani havayı daha sert yada daha yumuşak akıtsın. bu işlemi stabiliteyi maksimize edene kadar devam ettir. eğer hala hover yapmıyorsa motor dişlilerine be ona bağlanan büyük dişlilere iyice bak. şayet yandan baktığında o dişliler dönerken yalpalıyorsa oda vibrasyona sebep olur ve stabilizasyon kaçar. gyronun arızalı olup olmadığını test et. ve son olarak helikopterinde lategral yada integral dengeyi bozacak ekstra bir yük varmı diye kontrol et. şayet düzeltemediysen bana sonuçlarını yaz ve tekrar düşünelim dostum. bunlar benim sadece kendi helimle ilgili acizane tecrübelerimdir. bir ustanın kalemi değildir.
Hürmetler
Volkan
Sayın CodeUnit,
Öncelikle uzun uzun açıklamalarınız için çok teşekkür ederim. Bu dediklerinizin çoğunu gözden geçirdiğim halde bir probleme rastlamamıştım. Problemi çözdüm. Bu konuda aynı problemi yaşayan arkadaşların olduğunu görüyorum muhtemelen sorun aynı olduğundan yazıyı sonuna kadar okurlarsa sorunu onlar da çözebilirler.
Herşeyi kontrol ettikten sonra motorları sökmeye karar verdim. Güç kaynağımı 7.5 Volta ayarlayıp her iki motora ayrı ayrı enerji vediğimde motorun birinin hızının bir hayli düşük olduğunu farkettim. Motorun arka kısmını söküp kollektör bağlantılarını (kollektör sargılarının fırçanın bastığı kontak bağlantı noktaları) kontrol ettiğimde 5 adet (ya 5 ya 4 şu an tam hatırlamıyorum) bağlantı noktasından birinin koptuğunu gördüm. Kopuk sargı ucunu lehimle tutturup motoru kapatıp heliyi topladığımda hiçbir sorun kalmadı. Bu telin kopma sebebinin heliyi yüksekten düşürmekten kaynaklandığını düşünüyorum. Zira bağlantılar çok gergin yapılmış düşmenin etkisiyle rotorun geri tepme etkisinden 100 mikronluk bile bir uzaklaşma bunu gerçekleştirebilir.
Tekrar teşekkürler.
çok güzel uçuşlar tebrikler.. birde gerçekten 3. videoda çekim kötü olmuş. ışığı karşına geğilde arkana alırsan daha güzel videolar yakalıyabilirsin.birde şu ledler güzel olmuş .eline sağlık.
başka video yokmu yaw sende mütahit gibi çıktın konuyu açıp kaçtın hemen:D:D
JusteriniB.
18-08-2007, 19:39
aynı helikopter aynı sorunu bende de yaptı tamir ettim olmadı sonu çöp oldu yani.apache ah64 kesinlikle alınacak bir helikopter değil:bad:
Selam CodeUnit,
codeunit arkadaşım üçüşların çok güzel bendede aynı helikopter var dışarıda uçururken düşürdüm ve canopy kuyruk falan kırıldı yeni parçaları alarak topladım ama şimdi bir türlü dengede durmuyor uçarken sürekli sağa sola dönüyür eskiden böyle bir problem yoktu ayarlarını ayapıyorum ama yinede olmuyor sola dönmesini bir tülü engelleyemiyorum kafamda iyi ce karıştı hata yapıp daha kötü olsun istemiyorum bu durum çok canımı sıkıyor sitede bi kaç arkadaş tavsiyeler verdi ama yinede olmuor medevac kullanan bi seni buldum inşallah sen bana yardımcı olabilirsin ben msn mide vereyim sekipgokce@hotmail.com eklersen birebir çözeriz diye düşünyorum yardımcı olursan çok sevinirim..
ata 1337
13-12-2007, 22:16
Sayın codeunit: Süpersin ya! insanın yanında olsak da canlı izlesek ya da bize de öğretse diyesi geliyor.
CodeUnit
06-01-2008, 02:06
başka video yokmu yaw sende mütahit gibi çıktın konuyu açıp kaçtın hemen:D:D
Yorumların için teşekkür ederim. Yakında yeni videolar gelecek kaçmadım :D
CodeUnit
06-01-2008, 02:07
codeunit arkadaşım üçüşların çok güzel bendede aynı helikopter var dışarıda uçururken düşürdüm ve canopy kuyruk falan kırıldı yeni parçaları alarak topladım ama şimdi bir türlü dengede durmuyor uçarken sürekli sağa sola dönüyür eskiden böyle bir problem yoktu ayarlarını ayapıyorum ama yinede olmuyor sola dönmesini bir tülü engelleyemiyorum kafamda iyi ce karıştı hata yapıp daha kötü olsun istemiyorum bu durum çok canımı sıkıyor sitede bi kaç arkadaş tavsiyeler verdi ama yinede olmuor medevac kullanan bi seni buldum inşallah sen bana yardımcı olabilirsin ben msn mide vereyim sekipgokce@hotmail.com eklersen birebir çözeriz diye düşünyorum yardımcı olursan çok sevinirim..
Dostum
Msn'e seni ekledim ancak hiç online göremedim. İşte benim msn adresim : volkan.dursun@windowslive.com Eklersen yardımcı olmaya çalışırım
CodeUnit
09-01-2008, 12:31
Bu arada Zencefil'i dinlenmeye çekeceğim.
Yakında alacağım Raptor 50 SE'm ile yeni videolarım bir süre sonra burada hizmetinizde olacak :D
xXBugraXx
09-01-2008, 19:20
CodeUnit öncelikle tebrikler diyorum. Çok iyi uçuruyorsunuz. Bence de artık T-Rex' e geçme zamanınız gelmiş. Şimdiden hayırlı olsun. Kırımsız uçuşlar diliyorum...
CodeUnit
09-01-2008, 20:32
CodeUnit öncelikle tebrikler diyorum. Çok iyi uçuruyorsunuz. Bence de artık T-Rex' e geçme zamanınız gelmiş. Şimdiden hayırlı olsun. Kırımsız uçuşlar diliyorum...
Çocukluğumdan Bu Yana Model Helikopter Hep Hayalim olmuştur :)
Eleştiriniz için çok teşekkür ederim
CodeUnit
11-01-2008, 11:28
Şimdi Bence Sizin Helikopterinizin Sorununuzun İki Düşük Bir İhtimal İle de 3 Sebebi Olabilir ;
1 - Gyro Ayarı Bozuk Olabilir
2 - Motorlardan Biri Devirsiz Çalışıyor Olabilir
3 - Üst Pallerin ve Alt Pallerin Rüzgarı İtiş Açısı Çok Farklı İse de Olabilir
1 - Medevac Gyro'su üzerinde iki ayar var. Bu ayarlardan sol kısımda kalanı senin helikopterinin nose left yada nose right ( kendi ekseninde bir yöne dönmesi ) ayarlarını yapmanı sağlar. Bu ayarı çok ince uçlu bir tornavida ile ve kesinlikle yapabileceğin en nazik şekilde yap. Ancak tüm bunlara başlamadan Kumanda(Transmitter) üzerindeki tüm trim ayarlarını ortala ( Gaz Ayarı Hariç "Throttle" En altta kalmalı) Daha sonra çok az sola yada çok az sağa çevir heliyi çalıştır hareketini gözlemle tekrar gereken ayarlamayı yap.
2 - Motorlardan birinin düşük devirli çalışmasının sebep ve sonuçlarını bu konunun ikinci sayfasında bir arkadaş ile paylaştım ordan bakabilirsin.
3 - Son olarak pal açıları konusu ise şöyle ; Medevac'ın palleri elle esnetilebilen paller ( Aşırı olmamak kaydı ile ) Ben senin bu yaşadığını palleri elimle esneterek yani en ucundan tutarak vida sıkar gibi çevirdiğinde ( Palini kırmayacak kadar nazik olmalısın ) palin rüzgarı alma açısı değişir. Bu çok sık olabilecek yada kelikopterin fırıldak gibi dönmesini sağlayacak bir sebep değil. Ama Gyro ve motor ile sonuca gidemediysen belki sebep Paller çıkabilir.
Helikopter ile İlgili Yararlı Olabileceğini Düşündüğüm Bir Kaç Cümlede Şöyle ;
Bu çift palli modelin rotorunda iki farklı ayar mevcut. Birincisi swashplate üzerindeki küresellere bağlanan diğer ucu servoya bağlı iki adet küçük çubuk. onlarda helikopterinin kumandasının sağ alt ve sağ üst trimlerindeki ayarları manuel ve daha detaylı yapmanı sağlamak için. küreselden çıkararak bir tur sıkıyor yada gevşetiyorsun ve stabiliteyi sağlamaya çalışıyorsun. Çok uzattım... :D
Yardımcı olabildiysem ne mutlu...
Hürmetler
Volkan
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.