Orijinalini görmek için tıklayınız : Mcd Proline
MSenturk
20-07-2007, 15:02
Arkadaslar biliyorsunuz ne zamandir proline sevdasi ile yasiyorum.... Sonunda ruyam gercek oldu... 1/5 dunyasina 535mm onroad sase ve evo VII kepi ile giris yaptim.... saseyi getirdim bavulla, kep sigmadi tabi... ptt sagolsun orijinal kutusu ile 72 lira gibi bi paraya gonderdim trden yedekleri ile.... kepim gelir bi hafta on gune.... Elimde bulunan 10 olcek araclarin bazilarini satmayi ve sizlerin yardimi ile bu araci yapmayi dusunuyorum.... Araniza hos geldim....
:ahhahyt: :ahhahyt: :ahhahyt: :ahhahyt:
Yeni aracınız çok güzel hayırlı olsun, kırımsız sürüşler dilerim.
Motor olarak ne düşünüyorsunuz?
Ben 26cc Zenoah kullanıyorum ve performansından çok memnunum.Falcon'u duymadım ,çin malı motorlar var onlardan değildir umarım . Bende Samba egzost almayı düşünüyorum performansı ciddi yönde arttırıyormuş;Türkiye satış fiyatıda yaklaşık 350YTL.e-bay den araştırdın mı hiç?
Karar vermene yardımcı olabailecek bir kaç link:
http://www.modelcargo.com/main.php?mod=page&num=32&dep=samba
http://www.rctek.com/dyno/index.html
Kolay gelsin :)
MSenturk
20-07-2007, 17:58
samba 3 pipe var 535mm icin ikinci el 85£ cromda var 75£ fg den cikma diyor .....
Hocam onun içine biniliyormu? :D
Hayırlı olsun kırımsız sürüşler ;)
MSenturk
20-07-2007, 18:54
saol anil.... inceliyeyim ben biraz...
MSenturk
20-07-2007, 19:03
Sofor ariyordum Enewwss gel basla... :D
samba 3 pipe var 535mm icin ikinci el 85£ cromda var 75£ fg den cikma diyor .....
Onları bende Gördüm samba 3'ü ben MCD de gördüm Semih Bey diğerlerileri ile arasında fark olmadığını söyledi ama bana polished olanlar daha cazip geliyor.
Crom olana hiç bakma uymaz egsozt çıkışı öne bakıyor çünkü FG lerde motor MCD ye gör terste yani o egsozt FG de arkada kadığı için çıkışıda aracın arkasında kalıyor.Samba 3 de Buy it now seçeneğinin altında offer kısmı var bir teklif yap istersen 50GBP mesela :D
E-bay'de FG yazarak arama yap işine çok yarayacak şeyler bulacaksın.Sana yardım amaçlı arştırma yaparken, şahesen benim işime çok yarayacak şeyler buldum :D servoları hatta motoru(dikkat etmen gerekir) burdan uygun temin edebilirsin bence. Ben lastik almayı düşünüyorum burda çok pahalı ve sarf malzeme gibi çabuk tükeniyor :(
MSenturk
21-07-2007, 11:14
saol anil...
Sende sağolasın.Hadi artık toparla şu aracı ben sabırsılıktan dayanamıyorum :hannhan: sen nasıl dayanıyorsun o canavarı yatırmayı :D
MSenturk
22-07-2007, 03:36
Arkadaslar servo olarak onerdiginiz nedir...?
Samba 2 mi samba 3mu daha iyi performans verir yada ustu varmi..?
Z26 motor aldim diyelim carburator olarak zenoah 26cc yaris carburatorunumu onerirmisiniz yoksa baska var mi? http://www.rossendalemodels.co.uk/index.php?mod=product&id_prd=5495&PHPSESSID=520d73c17c2b1ee75c9cecc3bc078d99
simdiden tesekkurler
Arkadaslar Zenoah 26 mi yoksa linkteki crom ,stuffed crank, 28.5cc, 4HP cy mi...?
http://cgi.ebay.co.uk/FG-28-5cc-4-HP-ENGINE-MARDER-BEETLE-MONSTER-HPI-baja_W0QQitemZ300130139378QQihZ020QQcategoryZ19168 QQrdZ1QQcmdZViewItem#ebayphotohosting
Bildiğim kadarıyla CY Çin malı bir motor .MCD yetkililerinmden Semih Bey ile görüşmemde alınabileceğini fakat kendisi her zaman Zenoah'dan vaz geçilmemsini öneriyor.Sorunsuz bir motor isteniyorsa kesinlikle Zenoah diyor.
CY'nin görüntüsüne aldanmamak lazım.Performansını veya kullananı görmedim fakat benim 26CC Zenoah'tan çok memnunum.
Servo olarak Hitec Metal dişlili modeller olabilir.
Örnek:
http://www.hitecrcd.com/servos/show?name=HS-5745MG
MSenturk
31-07-2007, 01:06
Arkadaslar.... Hafta sonuna mcdnin bazi eksiklerini almayi dusunuyorum.....
nelerdir...
pil; 3000 mah
Servo: 1/4 Rhina digital metal gear jumbo servo
(motor; Z26...
(0`neil Brother, tuned, ported, stuffed cranked,warlb wt 813 race carburater. . )
jetpro pipe...
(Motorda normal eksoz kullanildiginda 5+ jetpro ekzostla kullanildiginda 6+ hp elde ediliyor)
gorus ve yorumlarinizi bekliyorum
tesekkurler
:hannhan:=
25 3.65 250 170
=£:rolleyes:
not: not yok sildim.
Merhaba,
Uzun zamandan beri bakamıyorum. Sen en güzel seçimleri yapmışsın zaten. Modifiye parçalar bakmak istersen [Bhttp://www.davesmotors.com/[/B] buraya da bakabilirsin. Harika ürünler var. Motor konusunda Zenoah tan şaşma 23 olur 26 olur sana kalmış. Egzost konusu ise TR de olsaydın zaten standar samba kullanacaktın yada MCD. Senin orada yarışlarda nelere izin veriliyorsa onu ögren ve ona göre al. Burada belli standartlar getirilmeye ugraşılıyor, gerek çevreye duyarlılık açısından gerekse performans. Servolar ise mükemmel diyecek birşey yok. Pil ise nekadar yüksek aperli bulursan okadar iyi, amper demek uzun süre kullanım demek. Digital servo alınca kumandanı da güzel birşey alırsın herhalde.
Kolay gelsin
MSenturk
31-07-2007, 21:53
1) MOTOR
O`neil brothers
ZENOAH GR260RC TUNED
PORTED ENGINE
*STUFFED CRANK
*THE WALBRO WT 813 RACE CARB..(BUILT IN ACCELERATOR JET (BETTER ACCELERATION AND MID RANGE POWER)).
260£+p&p
motor stock exzost ile 5+, JETPRO ekzost ile 6.2Hp guc veriyo.
Bu motoru almami onerirmisiniz...?
(Hiza onem veriyorum hizli olmasi gerekli...)
Fiyat olarak yakin ama ustun olabilecek motor varmi....?
Eksozun Agzi ve Ekzost; jetpro pipe olsa pipe yandan mi arkadanmi cikacak..? (hani kirlenmesi dusuncesiyle nereye atacak yagi)
Hangi marka olarak aramaliyim dedigim eksozu istedigimi dusunursek...?
motorun 6.2 olmasi aracin yuruyen aktarma organlarina zarar verebilirmi..?normal z26lar kac hp..?
Dusuncelerinizi paylasmanizdan memnun olurum....
Karisik oldu ama idare edersin artik...
kolay gelsin...
simdiden tesekkurler
MSenturk
06-08-2007, 03:47
ustteki mesaja bakin....!;oleeea: ;oleeea: ;oleeea:
Seçim mükemmel. Daha iyi motor gerçekten yok.
Egzost olayı sanırım sadece Samba var. Pek bir seçenek yok yani.
MSenturk
06-08-2007, 14:25
abi saol cevabin icin motorda olan stage 3 olarak biliniyor sanirim... benim buradaki model shopa email attim motor ve ozellikleri icin verilen cevap kisaca "Bu motor bu paraya bu ozelliklerle nerde satiliyor adres verebilirmisin" oldu... :)
Son olarakta sizlere sormak istedim nede olsa deneyiminiz var..
kesin aliyorum o zaman...
MSenturk
07-08-2007, 02:54
kumanda olarak..?
1) M11
2) 3 pk super
aralarinda fazla bi fiyat farki yok hatta yok denecek kadar az....
Metin,
Motoru kesin al, kumanda konusu biraz muallak. Aslında eline alıp hangisi ile daha rahat edeceksen onu tercih et. Ben Futaba 3PK kullanıyorum, ama DSM modül ile ve çok memnunum. Bahsettigin her iki kumanda da sorunsuz kumandalar, DSM modülü mutlaka düşün derim.
MSenturk
07-08-2007, 20:32
kumandami aldim modulu ile 300£ :eek: hayirli olsun bana..
kitabida buyuk baya :)
http://img49.imageshack.us/img49/1888/3pkgp3.jpg (http://imageshack.us)
bildiğin ansiklopedi o abi :D :D kaç cilt :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
MSenturk
08-08-2007, 10:33
bildiğin ansiklopedi o abi :D :D kaç cilt :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol:
MSenturk
30-08-2007, 22:07
Arkadaslar subaru imprezada istiyorum.... Aracim 535mm ben bu araci nasil 510mm ye ceviririm...? gereken parcalar neler...? neler yapmam lazim...
saygilar
Toplamda 2.5 cm,iki taraftan 1,25cm ederki o boyutta cok siritacagini dusunmuyorum.
kertenkebelek
31-08-2007, 00:57
arkadaşlar bu kepler nasıl boyanıyor?:D bende var böyle ama hala nasıl boyanacığını anlamadım
MSenturk
05-09-2007, 21:37
arkadaşlar bu kepler nasıl boyanıyor?:D bende var böyle ama hala nasıl boyanacığını anlamadım
kertenkebelek 3 tane hakkin var.... 1)Air brush yaptirabilirsin...
2)boyasiyla kendin boyayabilirsin... 3) Boyamassin ole devam edersin...
MSenturk
05-09-2007, 21:43
3 tane 1/4 Rhina digital metal gear servo.... Arkadaslar aracimin servolarini bugun geldi... Gittim aldim bizim shoptan... Ne kadar pahali.... heryerde fiyat ortalama ayni sanirim.... 180£:eek: (hanim bilmiyor:D) himmm sirada ekzost ve motor var....
Scorpion_King
05-09-2007, 21:50
birtanesi gaz diğeri dirskyion üçüncüsü nerde kullanılıyor?
MSenturk
05-09-2007, 21:59
birtanesi gaz diğeri dirskyion üçüncüsü nerde kullanılıyor?
Berkay buyuk olcekli modellerde yon servosu genelde iki tane kullaniliyor... teker basina bir tane diyebiliriz.... diyeride fren ve gaz icin...
Berkay buyuk olcekli modellerde yon servosu genelde iki tane kullaniliyor... teker basina bir tane diyebiliriz.... diyeride fren ve gaz icin...
msenturk arkadaşım 1/5 lerde yön servosu olarak jumbo (giant) servo kullanılır aslında...:confused: Sonuç olarak 2 tane bağlasan bile standart boyuttaki servoların en güçlüleri 9-10 kg kuvvetinde tork veriyor. 2 tane desek 20 kg... Bi jumbo servo zaten 25-35 kg kuvvetinde tork verir.. Senin dediğin şekilde de olur muhakkak ama, biraz garip geldi açıkcası:)
Biz fg lerde 1 yön (jumbo), 1 gaz-arka fren (standart) 1 de ön disk fren için kullanıyoruz (standart)
Abi sen bolgedeki hobbyshoplari desteklemeyi seviyorsun ama bazi parcalari cok daha makul fiyatlara halledebilirsin.Towerda Futabanin metal disli,high tork 1/5 21kg kaldiran servolari 79dolar.3 tane aldin 240 dolar oda eder 120GBP.Her durumda kardasin.
Metal disli olmayan 25 kg kaldiran servolar 30 dolara bile var....
İyi etmişsin süper servolar, hayırlı olsun.
Servo digital ve metal olunca fiyatları ciddi yükseliyor. Hitec yada futaba biraz daha ucuz rhina ya göre.
Çok para gidiyor ama 4-4 lük bir makina oluyor kolay gelsin.
MSenturk
06-09-2007, 10:46
msenturk arkadaşım 1/5 lerde yön servosu olarak jumbo (giant) servo kullanılır aslında...:confused: Sonuç olarak 2 tane bağlasan bile standart boyuttaki servoların en güçlüleri 9-10 kg kuvvetinde tork veriyor. 2 tane desek 20 kg... Bi jumbo servo zaten 25-35 kg kuvvetinde tork verir.. Senin dediğin şekilde de olur muhakkak ama, biraz garip geldi açıkcası:)
Biz fg lerde 1 yön (jumbo), 1 gaz-arka fren (standart) 1 de ön disk fren için kullanıyoruz (standart)
Aimless saol,
soyle dusunelim,
2 tane standart servo baglayalim hizi 0.20 saniye olsun.. 10 kg tork versin herbiri, 20 kg toplam yapar..!
2 tane jumbo servo baglayalim (Rhino) hizi 0.10 saniye 22.5 kg tork veriyor herbiri, 45kg tork yapar...!
normal servolarda yaptigim arastirmalarda torklu servo istiyorsan iletim hizi dusuk, hiz istiyorsanda tork dusuk... (hatam varsa duzeltirsiniz arkadaslar)
Bana hem tork olarak hemde sinyal ileti hizi zamani olarak, rhino daha mantikli geldi...
Tartisilir tabi...
MSenturk
06-09-2007, 10:55
Abi sen bolgedeki hobbyshoplari desteklemeyi seviyorsun ama bazi parcalari cok daha makul fiyatlara halledebilirsin.Towerda Futabanin metal disli,high tork 1/5 21kg kaldiran servolari 79dolar.3 tane aldin 240 dolar oda eder 120GBP.Her durumda kardasin.
Metal disli olmayan 25 kg kaldiran servolar 30 dolara bile var....
Yakinda maas bagliyacaklar cem :) Araca servo arastirmasi yaptigimda aldigim yanit trden ve ukden metal disli digital servoydu marka sordugumda ise rhino dendi.. Dogru ve mantikli soyluyorsun ama olmusken tam olsun dedim... Nede olsa ilk 1/5im...
MSenturk
06-09-2007, 11:07
İyi etmişsin süper servolar, hayırlı olsun.
Servo digital ve metal olunca fiyatları ciddi yükseliyor. Hitec yada futaba biraz daha ucuz rhina ya göre.
Çok para gidiyor ama 4-4 lük bir makina oluyor kolay gelsin.
Abi saol arac bitsin benim 18ssden daha facali olcak... 1/5i ve araci yeni yeni ogreniyorum ...
Abi bulmusken seni sirada ekzost var secenek(ler) nedir...? samba, model kargo ve mcd var sanirim... Ne takmami onerirsin onceki mesajlardaki motorla.. bir kac isim zahmet olmassa...
cok sagol...
selam kardeşim muhabbetinize yeni katılıyorum ama aracın hayırlı olsun güzel alet;) kırımsız sürüşler dilerim...
bende fgnin monsteri var 26lık zenoah lı üzerine 2 gün önce jet pronun pipenı taktım acayip bir performans verdi resmen delirdi + olarak sikkin de big bore kiti var yani şu an 6 beygirin üzeri bir gücü var aracın diyeceğim şu: jet pro bak kesinlikle hata yapmazsın.. :cool:
MSenturk
06-09-2007, 21:09
selam kardeşim muhabbetinize yeni katılıyorum ama aracın hayırlı olsun güzel alet;) kırımsız sürüşler dilerim...
bende fgnin monsteri var 26lık zenoah lı üzerine 2 gün önce jet pronun pipenı taktım acayip bir performans verdi resmen delirdi + olarak sikkin de big bore kiti var yani şu an 6 beygirin üzeri bir gücü var aracın diyeceğim şu: jet pro bak kesinlikle hata yapmazsın.. :cool:
Selam togy... hos geldin... kesin bilmiyorum ama sanirim jetpro pipe fg ye uyuyor... buldugum motor 0`neil Brother tarafindan modifiyeli zanoah 26 , tuned, ported, stuffed cranked,warlb wt 813 race carburatorlu (onceki mesajlarda var) jet pro pipe ile 6.2hp verdigi belirtiliyor... Oncedende sormustum jetpro nun takilip takilmiyacagini...!
MSenturk
07-09-2007, 23:16
Arkadaslar Motor konusunda motoru almadan deyistirmeye karar verdim... Yeni bir motor buldum yapan firma yasadigim yerde.... firma adi Alro... Z26dan 90 pound daha pahali ancak yaptigim arastirmalar motorun daha iyi oldugu... ismi Alro Concept Heli engine ozellikleri
*Part billet alloy crankcase!
*4 bolt fixing Heli type cylinder and crankcase!!
*Fully ported to our latest specification!
*Adjustable timing! (EFRA Legal!!)
*Improved crankcase cooling!!
*Very smooth power delivery over a wider power band makes the extra power of the engine much more usable by the driver resulting in improved lap times!!
link
www.alroracing.com
fikirleriniz....
motor dik durduğu zaman pull start altta kalıyor cekmesi zor olucaktır motor ozellikle yatay olarak tasarlanmış gibi duruyor dik olunca pull start çok ters bence ve yatay olarak ta koymak istenirse mcd ye uyarmı onu bilemiyorum tabi almaya karar verdiğinize gore kesin olarak inceleyip olup olmıyacagını denemişsinizdir
MSenturk
07-09-2007, 23:34
motor dik durduğu zaman pull start altta kalıyor cekmesi zor olucaktır motor ozellikle yatay olarak tasarlanmış gibi duruyor dik olunca pull start çok ters bence ve yatay olarak ta koymak istenirse mcd ye uyarmı onu bilemiyorum tabi almaya karar verdiğinize gore kesin olarak inceleyip olup olmıyacagını denemişsinizdir
ilhuns arastirma evresindeyim daha alip incelemedim ancak buradaki yaptigim arastirmalarda motorun mcdye modsuz bir sekilde uyacagi ve normal z26dan daha iyi oldugu... Eyer soyledigin gibi olursa ancak standart bir z23 yada 26dan daha iyi olursa alabilirim... pull startin konumu konusunda bir bilgim yok... arac konusunda bilgi bulmak colde su aramak gibi birsey...! fabrikasina gitmeyi dusunuyorum yakinda araci gotururum eger dedigin gibi zorlarsa eski modlu z26ya donerim... Daha iyisinide bulursam onuda dusunebilirim... sonucta istedigim ozellikler hiz ve stabil duzgun bir arac her yonuyle....
gorusun icin tesekkurler....ben biraz aratirayim soyledigini....
saol
ilhuns arastirma evresindeyim daha alip incelemedim ancak buradaki yaptigim arastirmalarda motorun mcdye modsuz bir sekilde uyacagi ve normal z26dan daha iyi oldugu... Eyer soyledigin gibi olursa ancak standart bir z23 yada 26dan daha iyi olursa alabilirim... pull startin konumu konusunda bir bilgim yok... arac konusunda bilgi bulmak colde su aramak gibi birsey...! fabrikasina gitmeyi dusunuyorum yakinda araci gotururum eger dedigin gibi zorlarsa eski modlu z26ya donerim... Daha iyisinide bulursam onuda dusunebilirim... sonucta istedigim ozellikler hiz ve stabil duzgun bir arac her yonuyle....
gorusun icin tesekkurler....ben biraz aratirayim soyledigini....
saol
birde şunuda dusunmek lasım yine egzoz portu arka kısımda kalıyorsa bu sefer egzoz ile ilgilide bir problem olabilir gibi geldi bana sanıyorumki samba dusunuyordun bu sefer sambanın seklide uymaya bilir
http://www.alroracing.com/heli_1.html Bu dik konumdaki resmi mcd 1 kez gordum fazla incele fırsatım olmadı ancak resimlere gore yorum yapıyorum ama bu motoru dik vaziyette monte enmek istersen yinede pull startın yeri zor gibi duruyor
ama şuda var pullstartın yone çevriliyordur %90 ihtimal ile o dik pozisyonada getirile bilir
viaconme
18-09-2007, 03:13
1/5 hala çalışmadımı ?
MSenturk
18-09-2007, 15:25
1/5 hala çalışmadımı ?
Abi yatiyor daha.... Bilmemek kotu... 2 haftasi var (sanirim)tamamlanmaya...
Once kumanda olayini halletim... 3pk dsm modulle aldim sonra servolar 3 tane rhino aldim... Su an aracin eksoz, motor ve kepini halletmeye calisiyorum...
Eksoz olayi; samba buldum takmaya ama nedense bir onceki resimdeki eksoz hosuma gitti susuturucu bolumu carbon look olan diyorum bulabilirsem onu takarim.
Kep olayi; (Aracin nasil olmasini istedigimin resimleri Evo VII Sanal Boyama basligi altinda var....) Airbrush yapan kisiyi buldum.... Anlattim nasil olmasini istedigimi resimlerini gonderdim, cevapda geldi. 50£ gibi bir paraya yaparim diyor... kepten bir kac supriz gelebilir...
Motor olayi; arastirdim ama bir sey elde ettim dersem yalan olur.... once modifiyeli z26 takmayi dusundum....
linkteki http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=300148030507&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=020
(Yarislara girmek icin 23cc olma sartimi var...!) Ayrica motor arastirmasi yaparken Alro racing in concept heli motorunu buldum... http://www.alroracing.com/ z26dan daha iyi ve omrunun daha uzun olacagi soylendi... bir kisim z26 iyi diyor bir kisim alro daha iyi diyor...! Bu sorunun cevabini arastirirkende Oneil brothersin, Oneill Brothersin Racing Reed Kittine ulastim....tam bir muamma... :mad: yardimci olursaniz en azindan fikir olarak memnun olurum..
dip not; batteryi hallettim ve kill switch olarak (CBE) siparisimi verdim... Sanirim motoru bununla stop edebiliyorsun... bilginiz varmi..?
Abi yatiyor daha.... Bilmemek kotu... 2 haftasi var (sanirim)tamamlanmaya...
Once kumanda olayini halletim... 3pk dsm modulle aldim sonra servolar 3 tane rhino aldim... Su an aracin eksoz, motor ve kepini halletmeye calisiyorum...
Eksoz olayi; samba buldum takmaya ama nedense bir onceki resimdeki eksoz hosuma gitti susuturucu bolumu carbon look olan diyorum bulabilirsem onu takarim.
Kep olayi; (Aracin nasil olmasini istedigimin resimleri Evo VII Sanal Boyama basligi altinda var....) Airbrush yapan kisiyi buldum.... Anlattim nasil olmasini istedigimi resimlerini gonderdim, cevapda geldi. 50£ gibi bir paraya yaparim diyor... kepten bir kac supriz gelebilir...
Motor olayi; arastirdim ama bir sey elde ettim dersem yalan olur.... once modifiyeli z26 takmayi dusundum....
linkteki http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=300148030507&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=020
(Yarislara girmek icin 23cc olma sartimi var...!) Ayrica motor arastirmasi yaparken Alro racing in concept heli motorunu buldum... http://www.alroracing.com/ z26dan daha iyi ve omrunun daha uzun olacagi soylendi... bir kisim z26 iyi diyor bir kisim alro daha iyi diyor...! Bu sorunun cevabini arastirirkende Oneil brothersin, Oneill Brothersin Racing Reed Kittine ulastim....tam bir muamma... :mad: yardimci olursaniz en azindan fikir olarak memnun olurum..
dip not; batteryi hallettim ve kill switch olarak (CBE) siparisimi verdim... Sanirim motoru bununla stop edebiliyorsun... bilginiz varmi..?
Ufak bi fikir ve belki biliyorda olabilirsin ama belki seçiminde yardımcı baktıgın butun motorların crankcase leri sabit yani 23 te olsa 26 da olsa aynı crankcase i kullanmakta yani 23 standart bir motor alıp istersen oneiil brothers ın komple bigbore kitlerini kullanarak yine 26 30.5 bigbore gibi bir motora sahip olabilirsin
Abi bilmemek kotu demissinde sen modelcilik yapan adamsin,kac tane nitrolu aracin var.Tamam 1/5te farkliliklar var tabiiki ama bilmeyecek kadar degil,kac ay oldu arabayi aldin hevesle:D
ersunsoz
18-09-2007, 21:20
Abi bilmemek kotu demissinde sen modelcilik yapan adamsin,kac tane nitrolu aracin var.Tamam 1/5te farkliliklar var tabiiki ama bilmeyecek kadar degil,kac ay oldu arabayi aldin hevesle:D
Bu başlığı genelde okuyorum da şöyle bir soru takıldı aklıma 1/5 kepi airbrushta boyamak için 50 sterlin biraz fazla değilmi?Çok detaylı bir boya işçiliği istemiyorsunuz siz boyasını da mı kendi veriyor?neyse...
Asıl inanamadığım(cem abi yanlış anlama:D) Cem abi mesajının sonuna sırıtan yüz koymuş herhalde ilkdefa suratlı bir mesajını okudum:)
viaconme
18-09-2007, 21:41
1/5 MCD hakkında çok bilgim yok. Ancak araca gereksinimleri dışı modifiye yapmak bana çok cazip gelmiyor. Sonuçta bu araçlarla bağdat caddesinde turlamayacağız :) Bana göre yarışmak da dahil 23 lük motor, egzos, hava filtersi ve güçlü servolar sonrasında aracın bakımı ve kullanacağın yakıt karışımı. Elbet bu zevk meselesidir ama 1/5 alıpta haftalarca beklemek biraz sıkıntılı :) Güzel bir kep zaten her zaman vitrinlikten öteye gitmez harcanan para karşılığında..
MSenturk
18-09-2007, 21:56
Bu başlığı genelde okuyorum da şöyle bir soru takıldı aklıma 1/5 kepi airbrushta boyamak için 50 sterlin biraz fazla değilmi?Çok detaylı bir boya işçiliği istemiyorsunuz siz boyasını da mı kendi veriyor?neyse...
Asıl inanamadığım(cem abi yanlış anlama:D) Cem abi mesajının sonuna sırıtan yüz koymuş herhalde ilkdefa suratlı bir mesajını okudum:)
Sen sadece kepi yolluyorsun ersun hersey dahil fiyata... arti sanmiyorum pahali oldugunu kepin olculerini ve yapilacak isligi dusunursen...
MSenturk
18-09-2007, 21:58
1/5 MCD hakkında çok bilgim yok. Ancak araca gereksinimleri dışı modifiye yapmak bana çok cazip gelmiyor. Sonuçta bu araçlarla bağdat caddesinde turlamayacağız :) Bana göre yarışmak da dahil 23 lük motor, egzos, hava filtersi ve güçlü servolar sonrasında aracın bakımı ve kullanacağın yakıt karışımı. Elbet bu zevk meselesidir ama 1/5 alıpta haftalarca beklemek biraz sıkıntılı :) Güzel bir kep zaten her zaman vitrinlikten öteye gitmez harcanan para karşılığında..
Ali abi sende haklisin....
MSenturk
18-09-2007, 23:01
Ufak bi fikir ve belki biliyorda olabilirsin ama belki seçiminde yardımcı baktıgın butun motorların crankcase leri sabit yani 23 te olsa 26 da olsa aynı crankcase i kullanmakta yani 23 standart bir motor alıp istersen oneiil brothers ın komple bigbore kitlerini kullanarak yine 26 30.5 bigbore gibi bir motora sahip olabilirsin
saol ilhuns
Msentürk arkadaşım, bayağı ince eleyip sık dokuyorsun, herşeyin en iyisi olsun istiyorsun anlıyorum, ama bu kadar da detayla uğraşma istersen, sonra bi anda soğuyabilirsin, o zaman çok kötü olur...:agla: Bende biara Fg'm için herşeyi 4-4 lük olsun diye 2. el aracla 1,5 ay uğraştım, aracı tamamen dağıttım ,itina ile topladık, parça değiştirdik, modifiye ettik ws ws ama açıkcası sonrasında biraz soğudum...
Geçen zaman konusunu az-çok anlayabiliyorum ondan:) 1/5 lerin uğraşısı daha farklı 1/10 lardan... en basitinden 1/10 aracı 2 saatte söküp-toplayalabiliyorsun, ama bi 1/5 i söküp toplamak 6-7 saat sürüyor:D Her konuda bence benzer bir ilişki var;)
Ufak bi tavsiye olarak şunu eklemek istiyorum, çok extrem bi motor kullanırsan, parçalarının aşınma süreleri de düşecektir, motor alırken bunların hesabını da yap.. Çünkü ciddi bir güç biner, motor dişlilerine, difransiyellerine ws ws.. bu da bu parçaların ömürlerini kısaltır... Aklında bulunsun...;)
ersunsoz
20-09-2007, 22:29
TAbi düşününce yüzey alanı 4-5 kat daha fazla e tabi harcanan boya da öyle tabi tabi biraz daha dikkatli düşününce aslında o büyüklükteki bir kep için iyi bir fiyat...
bir de crancaselerinin aynı olması gerçekten ilginç bir durum:)
MSenturk
05-11-2007, 20:28
:D:D:D:D
http://img126.imageshack.us/img126/8858/av1uw0p07b94a834defe95bya8.jpg (http://imageshack.us)
MSenturk
05-11-2007, 21:20
Arkadaslar selamlar.... gorusemiyoruz kac zamandir... :D (mcd ile ilgili bilgi topluyorum.. dis forumlardan... :D)
sindire sindire yaptigim mcd tam gaz ilerliyo (pratikte :D) son olarak jant lastik yaptim alloy... (sadece show amacli... :D (driftmi takilsam acaba :D)) kepimi gonderdim ama hala gelmedi... :( motor siparis verdim alro racing concept heli motoru (z26)... haftaya gidiyorum almaya....
Mcd ile ilgili sorum car yardiminiz gerekli...
samba pipe almaktan vaz gectim.... (nedeni ise araca birakacagi kir ve yag..) king kobradan almayi dusundum MCD Series Race Pipe
linki
http://www.rossendalemodels.co.uk/index.php?mod=product&id_prd=5255&PHPSESSID=520d73c17c2b1ee75c9cecc3bc078d99
fiyat olarak x-can in iki kati... onun yerine x-can pipe takmaya karar verdim.... baja 5b olanlar icin... cift arka cikis monifoldu var.... (marder icin olanda eksoz pencereden cikiyo :hımm:)
linki;
http://www.fgandbajaspares.co.uk/index.php?main_page=product_info&products_id=111 bunun cikisini slikon tublerle aracin arkasindan cikarmayi planliyorum eksozlari....:D
linki;
http://www.fgandbajaspares.co.uk/index.php?main_page=product_info&products_id=170
soruma gelelim....
resime bakin....
http://img143.imageshack.us/img143/8823/rear600x480plakaliji5.jpg (http://imageshack.us)
ben bu tubleri kullanarak eksozu aracin arkasindan cikarsam (resimdeki eksozt yerlerinden...) ama takildigim soru su.... bu tubleri dirsek kullanarak yoneltsem istedigim yonlere... dirseklerin kac derece olmasini tavsiye edersiniz.... 90 derecelik dirsek buldum bu tubelere gecen fakat performansa eksi etkisi olacagini dusunuyorum.... sonucta 4 yada 6 dirsek kullanilacak gibi... ozel yapim desem burda ole imkanim yok ah gozunu seveyim turkish sanayi....
nedir dusunceleriniz...?
Metin artik 2008 yaza kosturursun diye bekliyoruz,ihtimal varmi?:)
prinsdrift
05-11-2007, 22:15
abi bence x-can'i al ve çıkışlarını da dediğin gibi silikon tube'larla dağıt. dediğin gibi 90 derecelik dirsekler performansı etkiler gibi geliyor bana da. şu king cobrada bir dirsek varya, o açıda bir dirsek kullanabilirsin. mcd'nin egsoz çıkışı ile aracın arkasında kalan mesafeyi bilmiyorum. eğer bir fotoğrafını koyarsan ben de sana resimli bir anlatım yapabilirim.
MSenturk
05-11-2007, 22:59
jant cok manyakmis ya :D
Sagol mustafa... dort adet plastik jant lastik fiyatina aldim... bence yakiyolar.... :D
Metin artik 2008 yaza kosturursun diye bekliyoruz,ihtimal varmi?:)
:D:D:D 2008 yazini bilmemde kisa kesin hazir olcaz insallah,cem...
Cok Yakinda....:D Coming Soon..:D
abi bence x-can'i al ve çıkışlarını da dediğin gibi silikon tube'larla dağıt. dediğin gibi 90 derecelik dirsekler performansı etkiler gibi geliyor bana da. şu king cobrada bir dirsek varya, o açıda bir dirsek kullanabilirsin. mcd'nin egsoz çıkışı ile aracın arkasında kalan mesafeyi bilmiyorum. eğer bir fotoğrafını koyarsan ben de sana resimli bir anlatım yapabilirim.
mergup msn den konusuruz onu...
prinsdrift
05-11-2007, 23:41
hadi abi o zaman:D özelden yazayım dedim ama mesaj kutun dolmus yine:D
murat abi jantlari nerden aldin valla aldigin yerde varsa banada 4 adet alabilirimisin bayildim ya
Murat jantlara bittim desem inanırmısın :D sırf bu jantları takmak için bile bi 1/5 on road alabilirim :D umarım aldığın yeri bizlerle paylaşırsın.(özeldende olabilir) Eksoza gelince biliyosun biz off road çuyuz o yüzden Bora ve ben tuned pipe konusunda baya bi araştırma yapmıştık. belki seninde dikkatini çekmiştir. jet pro tuned pipeda da en iyi kombinasyon 29 cc motor WT 813 yarış karbüratörüyle oluyor. Ama on roadlar hep samba kullanıyor. Yani off roadda jet pro, on roadda samba diye görüyoruz. Nedeni ise benim gördüğüm (bu arada Boranın arabaya jet pro taktık) jet pronun yapısı gereği off roadda daha ziyade düşüşk devirlerdeki ürettiği tork önemli olduğu için (ağırlığından dolayı 13 kg) jet pro daha erken rezonansa girip motorun yakamadığı yakıtı daha erken devirlerde geri kazandırıyo ve güç artışı sağlıyor. Sambada ise bunu daha yüksek devirlerde yapabildiği sandığım için geri kazandırdığı yakıt daha fazla ve dolayısıyla walbro wt 813 gibi uygun bir karbüratörle daha yüksek devirler elde edilebiliyor. Tabi yinede uzmanlara danışmakta fayda var. Almayı düşündüğün X-Can tarzı eksoz sistemleri jet prodan bile sonra geliyor. Bence samba ideal seçim olacaktır. Eksozun ucunuda arka tekerleğin yanına kadar gelen kısmına bi slikon veya metal boru yapıp arabanın dışına çıkartırsın. Yani nitro araçlardaki uzun değilde tam kepin bittiği yerde bitecekmiş veya bir kaç mm dışa çıkacakmış gibi yada arka tekerleğe doğru dönen kısmı kesip yer varsa salıncakların arasından veya üstünden bir yay çizecekmiş gibi bir parça yaptırıp gerçekte aracın orjinalindaki gibi eksozun ucunu arka tamponun altından çıkartabilirsin. Sonradan ekliyeceğin parçanın aracın performansına hiç bir zararı olmıycaktır. Çünkü zaten susturucu kısmına eklemiş olacaksın parçayı, tuned pipe görevini yapan kısımla bi işin olmıycak. Bence sambadan vaz geçme :D
selam ...jant we lastikler güzel ama kep'de birbaşka güzel ya pilaka ....
MSenturk
06-11-2007, 11:22
murat abi jantlari nerden aldin valla aldigin yerde varsa banada 4 adet alabilirimisin bayildim ya
mustafa slm jantlari burda (uk`de) takildigim bi forumdan buldum shoptan almadim... yine denk gelirsem aklimdasin pm atarim sana...
selam ...jant we lastikler güzel ama kep'de birbaşka güzel ya pilaka ....
saol nuh... sindire sindire devam mcd proline... :) kepin bitirilmesi uzun zaman alcak gibi...mail attim dun aksam son rutuslari konustuk bi iki gune baslicam diyo... yapilis resimlerini falan yollucam buraya... plaka olayi 34 HRC 001 ceyhun abiye onerdim bence onun hakkiydi... o 34 HRC 002yi takti haciya banada 34 HRC 001 kaldi...:D
ceyhun34
06-11-2007, 11:47
Selam muratcım..
aldığın cant ve lastikler yakıyo vallahi:D yanlız onlar fg içinmi?fg için ise mcd lastikleri ile bir miktar çap farkı olabilir...fg lerin çapı biraz ufak mcd ye göre..artık bir formül uydurursun sen..:)....eksozu arkadan çıkartma konusuna gelince...ben aynı işlemi hacı muratta yaptım..görmüşsündür belki.....bunu yaparkende 90 derece ve 120 derece olacak şekilde hazır bükülmüş 16mm çapında aluminyum boru parçalar kullandım...bunlarıda silikon hortumla birbirlerine monte ettim..sende benzeri bir çözüm yapabilirsin aslında...
MSenturk
06-11-2007, 11:59
Murat jantlara bittim desem inanırmısın :D sırf bu jantları takmak için bile bi 1/5 on road alabilirim :D umarım aldığın yeri bizlerle paylaşırsın.(özeldende olabilir) Eksoza gelince biliyosun biz off road çuyuz o yüzden Bora ve ben tuned pipe konusunda baya bi araştırma yapmıştık. belki seninde dikkatini çekmiştir. jet pro tuned pipeda da en iyi kombinasyon 29 cc motor WT 813 yarış karbüratörüyle oluyor. Ama on roadlar hep samba kullanıyor. Yani off roadda jet pro, on roadda samba diye görüyoruz. Nedeni ise benim gördüğüm (bu arada Boranın arabaya jet pro taktık) jet pronun yapısı gereği off roadda daha ziyade düşüşk devirlerdeki ürettiği tork önemli olduğu için (ağırlığından dolayı 13 kg) jet pro daha erken rezonansa girip motorun yakamadığı yakıtı daha erken devirlerde geri kazandırıyo ve güç artışı sağlıyor. Sambada ise bunu daha yüksek devirlerde yapabildiği sandığım için geri kazandırdığı yakıt daha fazla ve dolayısıyla walbro wt 813 gibi uygun bir karbüratörle daha yüksek devirler elde edilebiliyor. Tabi yinede uzmanlara danışmakta fayda var. Almayı düşündüğün X-Can tarzı eksoz sistemleri jet prodan bile sonra geliyor. Bence samba ideal seçim olacaktır. Eksozun ucunuda arka tekerleğin yanına kadar gelen kısmına bi slikon veya metal boru yapıp arabanın dışına çıkartırsın. Yani nitro araçlardaki uzun değilde tam kepin bittiği yerde bitecekmiş veya bir kaç mm dışa çıkacakmış gibi yada arka tekerleğe doğru dönen kısmı kesip yer varsa salıncakların arasından veya üstünden bir yay çizecekmiş gibi bir parça yaptırıp gerçekte aracın orjinalindaki gibi eksozun ucunu arka tamponun altından çıkartabilirsin. Sonradan ekliyeceğin parçanın aracın performansına hiç bir zararı olmıycaktır. Çünkü zaten susturucu kısmına eklemiş olacaksın parçayı, tuned pipe görevini yapan kısımla bi işin olmıycak. Bence sambadan vaz geçme :D
Serkan topragim slm
Benim yaptigim arastirmalarda seninde soyledigin gibi samba... Herkesin tavsiye ettigi pipe... revlenme konusunda onraodlar icin bir numara... tork icinse ddm ve jetpro genelde offradlar icin tavsiye ediliyor...
Eksozt olayinda x can tarzi eksozt istememin tek sebebi aracin kepini ve saseyi kirden yagdan korumak amacli... Esasinda iki hafta once ben bunlarin siparisini verdim kingcobradan fakat herhangi bir sey gelmedi... (kingcobra dan siparis veriyorsun, oduyorsun... ellerinde yoksa yapiyolar sonra email atiyolar odeme ile ilgili falan filan burda kingcobradan alisverisin sikintisi bu..)
Dusuncem araca dis gorunus olarak 1/1lerdeki gibi bir hava katmakti... yapmayi planladigim eksozt sistemini kalici olarak kullanmak gibi dusuncem yok... (Show amacli) ileriki zamanda buyuk ihtimal samba takacagim... tabi yeni kep lazim samba icin yine Evo VII olabilir (Koyu sari renk carbon kaput:)) yada focus.... kis projeleri :D
Olmadi ben bu sistemi bakir boru yada neden yapilmasi gerekiyorsa onu bulup kendim keser bicerim... kaynak olayi kaliyor onuda forumlardan arastiririm kim kaynak yaparsa ona olmadi seneye trde geldigimde sanayide iki dakka yaptiririm... :D
prinsdrift
06-11-2007, 12:16
abi ozelden resim attim sana.kaynaklik bi isi yok o egsozun bence. sana yolladigim o kabataslak cizimdeki "xcan & silikon tube"'nin birlestigi yer ile "silikon tube & sondaki dirsek"in birlestigi yerleri normal Rs4'lerde header ile pipe'nin birlestirildigi gibi bi cirt ile birlestirivercen
MSenturk
06-11-2007, 12:30
Selam muratcım..
aldığın cant ve lastikler yakıyo vallahi:D yanlız onlar fg içinmi?fg için ise mcd lastikleri ile bir miktar çap farkı olabilir...fg lerin çapı biraz ufak mcd ye göre..artık bir formül uydurursun sen..:)....eksozu arkadan çıkartma konusuna gelince...ben aynı işlemi hacı muratta yaptım..görmüşsündür belki.....bunu yaparkende 90 derece ve 120 derece olacak şekilde hazır bükülmüş 16mm çapında aluminyum boru parçalar kullandım...bunlarıda silikon hortumla birbirlerine monte ettim..sende benzeri bir çözüm yapabilirsin aslında...
Ceyhun abi cap konusunda dedigin gibi bi formul bulunur artik....:D
Abi hacida yaptiklarini gormemek buyuk kayip olurdu :D eksozt olayinda anlatmak istedigim olay senin hacida yaptigin tarz fakat cift cikis... x can in arka cift monifoltlusunu alip (baja 5b) Bu cikislari dirsek kullanarak kepin eksozt bolumlerinden cikartmak gibi bir dusunceye girdim... 1/1lerdeki gibi....:D
silikon tubelerle 90 derecelik dirsek buldum fakat performansa 90 derecelik dirseklerin etkisinin nasil olacagini bilmiyorum... Aradigim cevap..! olmazsa 120derece oldukca mantikli geldi bana... pm atarim sana
sagolasin..
MSenturk
12-11-2007, 16:01
Yeni Alloy jantlarim... :hımm: Resimden dikkat ederseniz wheel nutlarin olmadigini gorursunuz... Akslarin kisa gelmesi nedeniyle daha uzun olan mcd monster akslariyla takmayi dusunuyorum...
Bugunden icin bekledigim aks lar dahil 6 ayri paketten hic biri gelmedi... :mad: Kepten de hala haber yok :mad:
Yeni Alloy jantlarim... :hımm: Resimden dikkat ederseniz wheel nutlarin olmadigini gorursunuz... Akslarin kisa gelmesi nedeniyle daha uzun olan mcd monster akslariyla takmayi dusunuyorum...
Bugunden icin bekledigim aks lar dahil 6 ayri paketten hic biri gelmedi... :mad: Kepten de hala haber yok :mad:
abi kotan dolmuş. :) istersen sana istediğin boyutta yapar veririm.
jantlar süper beadlocklu sanırım :)
MSenturk
13-11-2007, 17:40
abi kotan dolmuş. :) istersen sana istediğin boyutta yapar veririm.
doldu heralde kemal :) sagolasin bugun geldi parcalar.. Monster akslari siparis vermistim taktim bugun sorunsuz oldular....
jantlar süper beadlocklu sanırım :)
boray jantlar iki parca ...
http://img141.imageshack.us/img141/9819/mcdnewwheels007nm1.jpg (http://imageshack.us)
ceyhun34
13-11-2007, 17:48
Hadi...tak şu motoru artık murat!:)
MSenturk
13-11-2007, 18:09
Hadi...tak şu motoru artık murat!:)
Sorma ceyhun abi motor ekzost bekliyorum.... bi kac gune motoru almaya gitcem... Kep icin mail attim en azindan birkac hafta daha istiyor eleman... yilbasi gibi dedi... yilbasina daha 4 bes hafta var :mad:
Kis sezonuna hazir olcaz sanirim boyle giderse :)
Murat bişey merak ettim monster truck aksları deyince aklıma geldi. Benim bildiğim kadarıyla standart aksların uç kısmıyla, monster veya buggylerde kullanılan akslarını uç kısmı arasında 5 mm fark var e resimlerde gördüğüm kadarıyla da jantlarında hemen hemen bi 5 - 6 mm gibi ofsetli duruyo. Standart jantlarının iz genişliğiyle bu jantları taktıktan sonraki iz genişliğini ölçtünmü hiç. Eğer teorim doğruysa her iki tarafta da normalinden 10 mm daha dışta durucak lastiklerin kepinde o kadar mesafe varmı bilmiyorum ama 10 mm bana biraz çok gibi geldi sonra sorun çıkmasın. Merak ettim bi sorayım istedim :D
MSenturk
14-11-2007, 10:55
Murat bişey merak ettim monster truck aksları deyince aklıma geldi. Benim bildiğim kadarıyla standart aksların uç kısmıyla, monster veya buggylerde kullanılan akslarını uç kısmı arasında 5 mm fark var e resimlerde gördüğüm kadarıyla da jantlarında hemen hemen bi 5 - 6 mm gibi ofsetli duruyo. Standart jantlarının iz genişliğiyle bu jantları taktıktan sonraki iz genişliğini ölçtünmü hiç. Eğer teorim doğruysa her iki tarafta da normalinden 10 mm daha dışta durucak lastiklerin kepinde o kadar mesafe varmı bilmiyorum ama 10 mm bana biraz çok gibi geldi sonra sorun çıkmasın. Merak ettim bi sorayım istedim :D
Serkan slm... Yarim saat metre arattirdin bana.. :) Normal jantlar varken 39 alloylari takinca 41cm ye cikiyor... sagdan soldan 1cm kadar fazlasi var... kep olsa denerdim ama kepte yok kep ile lastik arasinda mesafe vardi ama ne kadar oldugu konusunda birsey diyemem... :D Cikarsa yapacak birsey yok ya sus olarak durur yada kor ebaye satarim... Benim dusuncemi sorarsan araca daha dolgun bir goruntu katacaktir cikmasinin bence pek bir onemi yok zaten ben bunlar varken araci kullanmayi dusunmuyorum... Kep gelsin o zaman dusunuruz...
Belki ileride offsetsis jant alir takarim... jantlar jmex`in...3 parca olanlar bence baya yakisikli... :D
http://img155.imageshack.us/img155/1677/13649477alloyyb8.jpg (http://imageshack.us)http://img150.imageshack.us/img150/8281/34462014alloyrw0.jpg (http://imageshack.us)http://img155.imageshack.us/img155/8831/46574248alloyhi0.jpg (http://imageshack.us)http://img150.imageshack.us/img150/4804/95239288alloyuq0.jpg (http://imageshack.us)http://img155.imageshack.us/img155/4862/99798260alloytl3.jpg (http://imageshack.us)
Junior®©
19-11-2007, 15:48
kolay gelsin... :)
araç gerçekten yakışıklı olmuş yeni jantlarla. bu işçilik ve detay 1/10 larda da olsa süper olurdu kanımca :D
bu arada lastik profilleri ters bakıyor sankim! su kanalları itibariyle sağ sol değişim yapmanız gerekebilir.. :D
güzel günlerde kullanmanız ve kebinize biran önce kavuşmanız dileğiyle... :)
MSenturk
19-11-2007, 18:44
kolay gelsin... :)
araç gerçekten yakışıklı olmuş yeni jantlarla. bu işçilik ve detay 1/10 larda da olsa süper olurdu kanımca :D
bu arada lastik profilleri ters bakıyor sankim! su kanalları itibariyle sağ sol değişim yapmanız gerekebilir.. :D
güzel günlerde kullanmanız ve kebinize biran önce kavuşmanız dileğiyle... :)
junior senin 1/10lara yaptigin iscilik 5 olceklere bedel :D bi top secret ta ben mi yapsam...:D
Saolasin uyardigin icin gozundende bir sey kacmiyor... :D ben onlari oylesine takmistim arac tamamlaninca duzeltirim.... kep olayi bekliyorum bakalim ne kadar daha surecekse... Gelince paylasirim... :D
Junior®©
19-11-2007, 20:51
saol abi teşekkürler :) severek yapınca güzel şeyler çıkabiliyor ortaya...
bu arada arabaya kusur bulamadım bende lastiklere laf atayım dedim napayım :D
en kısa sürede bekliyoruz abi MCD Top Secret ı... ;oleeea:
MSenturk
19-11-2007, 21:34
saol abi teşekkürler :) severek yapınca güzel şeyler çıkabiliyor ortaya...
bu arada arabaya kusur bulamadım bende lastiklere laf atayım dedim napayım :D
en kısa sürede bekliyoruz abi MCD Top Secret ı... ;oleeea:
:D
cuneyt uyrasmadan olmuyor bu is... bana kalirsa hobbynin zevkli kismi... Bende daha ne Top Secretlar var..!
Mcd bitsin nazar boncugu takcam mcd ye...:cool:
MSenturk
25-11-2007, 04:41
hyundai...?
MSenturk
26-11-2007, 15:39
Konu tarihine baktimda sadece 4 ay olmus konuyu baslatali... Bana daha uzun gibi geldi ama neyse ;) Bitiyor gibi sonunda motor kaldi sadece onuda Z26 Alro concept heli takiyorum (coming soon:))belki Reed kit ile takabilirim... Geldigim son nokta Proline sase, 3 rhino servo, Samba pipe, 3PKs Futuba 2.4ghz, venom speedmeter, mcd pil, Amc kill switch, alloy jantlarim (:)) kep daha gelmedi kesimi yeni bitiyor diyor eleman... bu arada kullanim icin hyundai kep ve evo kep icin full carbon spoilerda var :) bunlarin resimlerini sonra eklerim...
http://img126.imageshack.us/img126/1218/mcdpq0.jpg (http://imageshack.us)
buggy tutkunu
26-11-2007, 19:03
arkadaşlar bu 3. servo ne işe yarıyo:)
MSenturk
26-11-2007, 19:38
arkadaşlar bu 3. servo ne işe yarıyo:)
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=20387&page=4
prinsdrift
26-11-2007, 20:06
kesimden sonra kep bitmiş mi oluyor yani abi? sabırsızlıkla bekliyorum kepi
Murat bitsin şu araba artık delirecem yoksa :D şaka bi yana bu kadar ince eleyip sık dokuyorsun inşallah istediğin gibi olur bizimkiler eskidi bile :) şimdi aynı araçlarla farklı zevkler almak için naparız diye düşünüyoruz :D ben bu arada kısa salıncak kiti ve kısa şaftlardan aldım geriye kaldı amortisörler (Amortisör kulelerini kendim yapıcam) kep ve jant/lastik kalıyor ondan sonra benimde bi tane mcd on roadum olucek :D geçenlerde bide koruma kepi amaçlı race runner kepi almıştım onu taktım baktım güzeloldu bide boyadım falan derken gaza geldim hafta sonu oturdum aluminyumdan kanat yaptım arasıra buggy arasıra baja takılıyorum. Bide dediim gibi on road yarsam bi koyundan 3 tane post çıkarmış olucam :D ama tabi her seferinde söküp takacağım parçalar kaç zamanda yalama olurda yenilemem gerekir onu bilemem :D Dostum arabanı merakla bekliyorum. Benim gördüğüm en sıkı on road mcd olucak :)
Helal olsun büyük sabırla yapıyorsun .....arabanı özenerek zevkine göre hazırlıyorsun yaptıkların hoşuma gidiyor ....tebrik ederim şu an kep 'ini çok merak ettim umarım resimdeki ewoya benzer....buarada 1/5 bana'da sarmaya başladı KISMET....sana başarılar diliyorum....
MSenturk
30-11-2007, 12:03
kesimden sonra kep bitmiş mi oluyor yani abi? sabırsızlıkla bekliyorum kepi
evet mergup sadece dis gorunus malzemelerini bulmak kaliyor... (ayna, silecekler,anten,hood)
Murat bitsin şu araba artık delirecem yoksa :D şaka bi yana bu kadar ince eleyip sık dokuyorsun inşallah istediğin gibi olur bizimkiler eskidi bile :) şimdi aynı araçlarla farklı zevkler almak için naparız diye düşünüyoruz :D ben bu arada kısa salıncak kiti ve kısa şaftlardan aldım geriye kaldı amortisörler (Amortisör kulelerini kendim yapıcam) kep ve jant/lastik kalıyor ondan sonra benimde bi tane mcd on roadum olucek :D geçenlerde bide koruma kepi amaçlı race runner kepi almıştım onu taktım baktım güzeloldu bide boyadım falan derken gaza geldim hafta sonu oturdum aluminyumdan kanat yaptım arasıra buggy arasıra baja takılıyorum. Bide dediim gibi on road yarsam bi koyundan 3 tane post çıkarmış olucam :D ama tabi her seferinde söküp takacağım parçalar kaç zamanda yalama olurda yenilemem gerekir onu bilemem :D Dostum arabanı merakla bekliyorum. Benim gördüğüm en sıkı on road mcd olucak :)
tutmayin bizi gumbur gumbur geliyoruzzzzz.....:D az kaldi serkan :D
plastik amartisor ariyorsan linke bir bak istersen oldukca ucuz... yapta su onroadu beraber takiliriz kordanda...:D
http://cgi.ebay.co.uk/MCD-PROLINE-ALLOY-SHOCK-FOR-RALLY-CARS_W0QQitemZ160186035048QQihZ006QQcategoryZ19168 QQtcZphotoQQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
Helal olsun büyük sabırla yapıyorsun .....arabanı özenerek zevkine göre hazırlıyorsun yaptıkların hoşuma gidiyor ....tebrik ederim şu an kep 'ini çok merak ettim umarım resimdeki ewoya benzer....buarada 1/5 bana'da sarmaya başladı KISMET....sana başarılar diliyorum....
tesekkur ederim nuh esasinda cok sabirsiz biriyimdir ama nedense mcd olayina geldimmi sabir limitim artiyor...:D kep, hepberaber tartisiriz bitip geldikten sonra eleman grafiklerin kesimleri az kaldi demisti sonrasida tek renk boya zaten... bitsinde takalim artik ustune...
hrc de 5 olcek sayisi son bir kac ayda bayagi fazlalasti senide aramizda gormekten memnun oluruz...
MSenturk
30-11-2007, 12:06
Bu arada.. :D (sase yok altinda deneme amacli cekmistim):D
http://img20.imageshack.us/img20/9918/mcd131vx5.jpg (http://imageshack.us)
http://img254.imageshack.us/img254/3136/mcd133zl1.jpg (http://imageshack.us)
prinsdrift
30-11-2007, 12:31
bu kepi ne ara aldın abi yahu? maşallah:D
ceyhun34
30-11-2007, 13:12
vay beee:D.....mükemmel olmuş....bunu sürerken takmaya kıyabilecekmisin?:hımm:ben kıyamam valla:D
MSenturk
30-11-2007, 13:52
vay beee:D.....mükemmel olmuş....bunu sürerken takmaya kıyabilecekmisin?:hımm:ben kıyamam valla:D
ceyhun abi arac yurusun bi her turlu takcam ondan aldim zaten....:D Ne zamandir bakiyorum benim 10 olcekler icin hyundai kep ebayde denk geldim... Sifir, airbrush yapilmis, tum aksesuarlari var uzerinde ve cok ucuza aldim... (10 olcek boyasiz kep fiyatina) spoileri cok kaliteli carbon cayir cayir yaniyo sadece biraz tuzluyo geldi... spoileri evonun bu arada...
ultrags_mert
30-11-2007, 17:16
helal olsun ya herşey harika gidiyor
keyifle sürmek kalıyor bi
prinsdrift
07-12-2007, 14:21
murat abi, inanır mısın senin evo kepi rüyamda gördüm abi bu gece:D hatta aynen şu şekilde gördüm: boyama işini bitirmiş adam, kep yerde duruyor, siyah yerlerin maskeleme bantları yok, altın sarısı yerlerin maskeleme bantlarını da ben söküyordum.hey kurban olduğum Allah'ım, yaptığım tasarım ne güzel olmuş aracın üstünde diyordum içimden bir de:D ama minik bi hatasını buluyorum boyamanın; küçük bi yeri boyamamış beyaz kalmış. Resimde göstereyim abi o yeri, adamdan kepi alırken kontrol edersin:D belli mi olur allah korusun rüyam gerçek çıkar.
http://img488.imageshack.us/img488/2630/hataoc8.jpg (http://imageshack.us)
MSenturk
10-12-2007, 17:21
:)
Mergup nazar degdircen kepe...
10 gune yakindir mesaj bekliyorum Claire`den... yeni mesaj geldi az once...! Kesim bitmisti biliyorsun, kepin siyahini atmis, gold ile birlesecek yerlerin keskinlesirilmesini yapacakmis... o bittikten sonra gold`u atip sonrada camlari tintleyecek...
(Farlar konusunda kararsizim hani seffaf biraktirmistik ya... light bucket olayi dusunduruyor beni...bi ton kaplo falan olcak, diyorum mesaj atsam claire`e desem boyasinmi 3d falan...)
Kep güzel olmus arac simdiden wrc moduna girmis.. Hayirlì olsun ama ben diyer kepi büyük sabirsizlikla bekliyorum..
prinsdrift
10-12-2007, 21:28
:)
Mergup nazar degdircen kepe...
10 gune yakindir mesaj bekliyorum Claire`den... yeni mesaj geldi az once...! Kesim bitmisti biliyorsun, kepin siyahini atmis, gold ile birlesecek yerlerin keskinlesirilmesini yapacakmis... o bittikten sonra gold`u atip sonrada camlari tintleyecek...
(Farlar konusunda kararsizim hani seffaf biraktirmistik ya... light bucket olayi dusunduruyor beni...bi ton kaplo falan olcak, diyorum mesaj atsam claire`e desem boyasinmi 3d falan...)
abi boyamasın. ilerde ışıklandırma yapmak istersin belki, onun için şeffaf kalsın. ışıklandırma yapmam dersen far stickerlarını yapıştırıverirsin. Light bucket olayına ben çözüm buldum. Biliyorsun benim kep için de light bucket yok, ama ben gayet orijinal bir şey yaptım. Aslında kep hazır olduğunda gösterecektim ama hadi neyse. bi fotoğraftan bişey olmaz.
bu yonttuktan zımparalayıp deldikten sonraki ilk hali
http://img108.imageshack.us/img108/5788/10741112eg2.jpg (http://imageshack.us)
bu da parlattıktan sonraki hali.
http://img504.imageshack.us/img504/3053/92821616uv0.jpg (http://imageshack.us)
http://img504.imageshack.us/img504/3053/92821616uv0.f5a2cdf6d5.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=504&i=92821616uv0.jpg)
MSenturk
10-12-2007, 21:31
Kep güzel olmus arac simdiden wrc moduna girmis.. Hayirlì olsun ama ben diyer kepi büyük sabirsizlikla bekliyorum..
Nuh, Hyundai `e karsi zafaim var... 1/1ini istiyordum cok pahali.. Gordum ve aldim, ileride Rally takilirsam kullanirim... :)
WRC Hyundai...
Drive your way....:D
Kep, sen birde bana sor Nuh ben ne kadardir bekliyorum :) + HRC :D. Rahat biraktim kafasina gore guzelce yapsin diye... Az kaldi bitiyor... (ilaveten kaportaya hava girisi, camlara tint yapilacak...)
MSenturk
11-12-2007, 00:16
Arkadaslar Mcd ile son planlarim, neler yapmayi dusunuyorum paylasayim istedim... dusuncelerinizi paylasirsaniz sevinirim... planladiklarimi sirasi ile...
Nelerdir;
1) Motor, Alro concept heli tuned z26 (hala para biriktiriyorum)
2)Alloy radio plate's & diff/brake support..... (7075 aircraft alloy)
http://img231.imageshack.us/img231/2743/mcdservotraybe3.jpg (http://imageshack.us)
2)On ve arka (7075 aircraft alloy) diffransiyel kutulari ... (bir kac haftaya piyasada..!)
3)Alloy engine mount.
4)Difransiyel konusunda Karar veremedim... on ve center kilitli arka acik yada
http://www.kingcobra.co.uk/news/newsimage.php?newsid=605&id=1
5) Rear hub support kit...
6) Alloy suspansiyon ayaklari, suspansiyon catali...(kirildiklari zaman modlamayi dusunuyorum o yuzden sonuncu simdilik... :D)
dusunceler, fikirler, oneriler.
saygilar
Yeni gelismeler var mı acaba?
MSenturk
08-01-2008, 17:26
Spam pek bir gelisme yok hersey ayni.... Cemin soyledigi, Hrc nin dusundugu gibi 2008 sezonunda Bomba gibi bekliyoruz...:D
Kep; Son olarak camlara film cekilip kanat boyanacakti diye email atmisti ama araya noelin ve yeniyilin girmesi uzatti sanirim... Email attim ne oldu varmi bir gelisme diye... bakalim yazmadi daha....
Motor; Kararsiz kalmam motorsuz kalmama neden oluyor...:D Bekledim bu kadar beklerim biraz daha sorun degil... (2008`de :D) Zaten baska bir (buyuk olcek onraod:DSS) arac istemiyorum istedigim hizli bir mcd, hizli bir motor, guzel bir sase...
!
Samba aldim ama suan kararsizim nedeni ise ekzost cikisinin sasenin altindandan disariya verilmis olmasi..! Soru: Neden...? :hııııııı: :D
Samba= mid range performans! http://www.youtube.com/watch?v=1GEiR1w5EK8
boylemi yapsamki;
jetpro (Race runner)+ Xport (large)= daha iyi performans (alt,mid ust)+top speed +daha guzel ses+ Temiz sase ve kep:)
http://image2-6.rcuniverse.com/e1/forum/upfiles/305474/Ki18616.jpg
http://image2-1.rcuniverse.com/e1/forum/upfiles/305474/To43671.jpg
benim sase simdilik :D
http://img168.imageshack.us/img168/3209/mcd135gj9.jpg (http://imageshack.us)
Gelismeleri paylasirim...
Mcd= Ozen Isterim... :D
dicek laf bulamıyorum murat abi:D:D o gördüğüm parça fiber carbon mu:D ama hala motor gelmemiş heralde neyse murat abi big ün mcd ler olarak buluşalım
MSenturk
09-01-2008, 22:25
dicek laf bulamıyorum murat abi:D:D o gördüğüm parça fiber carbon mu:D ama hala motor gelmemiş heralde neyse murat abi big ün mcd ler olarak buluşalım
Mustafa hyundai nin kanadi o ama takarim evo ya sorun degil.. :D motor supriz..! bulusma konusu gecekten guzel olurdu... neden olmasin...
Murat abi senin RC ler artık normalden çıktı;
HPI RS4 3 SENTURK EDITION ve MCD PROLINE SENTURK EDITION oldu :D
:D:D:D
Meric, drift spec (pipe geldi) :D
bi kac saat verin bana, kepin ilk resimlerini atiyim..:D
MSenturk
09-01-2008, 23:18
Kep gelmedi ama resimlerinden bir kacini atmis emailde attachment olarak kanada cila kaldi demis... Makina biraz sorunlu benim :) resimleri kiprit kutusu kadar aciyor... hala yapamadim halledince yolluyacagim...
MSenturk
11-01-2008, 22:33
Sonunda bir kac resim geldi.... :eeeeyoo: kep gelince resimlerini ben ceker eklerim... :D
http://smg.photobucket.com/albums/v326/Rob78/Claire%20bears%20shells/?action=view¤t=DSCF1688.jpg
http://smg.photobucket.com/albums/v326/Rob78/Claire%20bears%20shells/?action=view¤t=DSCF1689.jpg
http://smg.photobucket.com/albums/v326/Rob78/Claire%20bears%20shells/?action=view¤t=DSCF1690.jpg
http://smg.photobucket.com/albums/v326/Rob78/Claire%20bears%20shells/?action=view¤t=DSCF1691.jpg
http://smg.photobucket.com/albums/v326/Rob78/Claire%20bears%20shells/?action=view¤t=DSCF1692.jpg
prinsdrift
11-01-2008, 23:33
süper olmuş tasarımım maşallah:D güle güle kullan murat abi.
Murat harika olmuş kardeşim yazılar ,desenler bana ''Osmanlı'' motiflerini anımsattı ..cok beyendim güle güle kullan..........
Kep gerçekten çok güzeL. Çok ince işçilik, çok fazla emek var valla ya.. bi eleştiri lazımsa illa:D keşke camlar o kadar koyu olmasaymış:) yapan arkadaşı tebrik etmek lazım... güLE güLe kuLLanın...:)
ceyhun34
12-01-2008, 09:20
kep gerçekten süper olmuş murat:)...ama camlar hakikaten biraz koyu yaw...
MSenturk
12-01-2008, 22:59
Arkadaslar tesekkurler, bunlar ilk resimler ciplak kep haftaya ben onu dahada guzellestiririm... :D (Mergup eline saglik..:))
Kepte tavandaki desen ve tribal bayrak biraz farkli..! ama diger yerler oldukca guzel... Kepi oldukca ucuza boyattim biliyorsunuz.. Bence vermis oldugum paraya aldigim iscilik oldukca iyi... Kendim boyamaya kalksaydim daha pahaliya mal olur ve bu kadar guzel yapamazdim... :cool:
Camlar bencede biraz koyu gibi... :D smoke demisti ama bir kac kat atinca bole oldu sanirim...Kep gelince bakariz... farlar ve stoplar clear kaldi... (ileride isik koyabilirim olmazsa canli bir renge boyarim...:cool:
Bu arada motor konusu...! Ben dusundum tasindim normal bir Z26 almaya karar verdim Alro bir ton para...:D
murat abi sen bu kepi direk vitrine koy:D insan kullanmaya kıyamaz
prinsdrift
13-01-2008, 00:23
murat abi farlar clear kalmış ama benim tesarladığım sekilde clear yapmamış. farkettin mi?
MSenturk
13-01-2008, 00:40
murat abi sen bu kepi direk vitrine koy:D insan kullanmaya kıyamaz
valla kiyarim inspire :D
MSenturk
13-01-2008, 00:45
murat abi farlar clear kalmış ama benim tesarladığım sekilde clear yapmamış. farkettin mi?
Aynen mergup, bende farkina vardim. Ben hatta stikerlari kestim yollamistim buna gore boyiyabilirmisin diye... :) daha kanat resimleride yok... cumaya kep gelir gerci bakariz nasil yapmis... :D
prinsdrift
13-01-2008, 01:47
ayrıca abi şu odysey'deki spoiler neyin nesi??
MSenturk
13-01-2008, 09:35
spoiler evo nun olcak mergup... konustum Claire ile gozden kacirmisim istersen eklerim dedi bence sorun degil oglede kalsa olur dedim... :)
işçiliğe lafım yok çok güzel olmuş ama renk konusunda hayal kırıklığı yaşadım abi, :rolleyes:
siyah-turuncu olacak sanıyordum resimlerde renk farklı duruyo, :(
MSenturk
13-01-2008, 21:02
işçiliğe lafım yok çok güzel olmuş ama renk konusunda hayal kırıklığı yaşadım abi, :rolleyes:
siyah-turuncu olacak sanıyordum resimlerde renk farklı duruyo, :(
Onlar sanaldi maddox...:D Begenmiyecegini bilsem orange`ta israr ederdim... orange`a yakin bir renk yinede o kadarda uzak degil :D
estf. abi araç senin sonuçta, sanal da olsa gözalıcı duruyordu.
sorması ayıp ne kadara mâl oldu boyama işlemi ?
MSenturk
13-01-2008, 21:42
estf. abi araç senin sonuçta, sanal da olsa gözalıcı duruyordu.
sorması ayıp ne kadara mâl oldu boyama işlemi ?
Maddox £50 verdim... :D
kep + arabanın fiyatını düşünürsek çok uygun olmuş bence...:hımm:
ayrıca hyundai kep te rally için çok güzel, ;)
motorda geldimi canavar gibi bi mcd ortaya çıkacak inş... :cool:
MSenturk
13-01-2008, 22:45
kep + arabanın fiyatını düşünürsek çok uygun olmuş bence...:hımm:
ayrıca hyundai kep te rally için çok güzel, ;)
motorda geldimi canavar gibi bi mcd ortaya çıkacak inş... :cool:
Maddox, Baska biryerden fiyat almistim £200 istedi ama isciligi cok cok iyiydi... kendim boyamaya kalksaydim kuvet gibi kepe 5 alti kutu giderdi susu busuda var nerdeyse £50 yapiyor... benim bekledigimden iyi olmus isin acigi...
Hyundai kepin tum stickerlarini cikardim daha guzel duruyor simdi...:D
Mcd zamanla canavar olacak... Neler takilacagim konusunda arastirmasini yaptim bana bir mcd parasina mal olacak ama olsun, on keremi gelcez dunyaya...:D
Murat kepin nihayet bitmiş çok güzel olmuş güle güle kullan bu kadar beklemeye değmiş bence sonuçta bi tek sende var bu motifler, sana özel olmuş oldu, işin güzel tarafıda bu bence, aynı gerçek araçlardaki gibi rc araçlarıda kişiselleştirmek :)
MSenturk
14-01-2008, 02:40
Serkan saol sonunda haber geldi kepten :) guzelde olmus bence + yapmayi planladiklarimda var... motorda yokken kepe yonelirim biraz.. :) haftasonuna kep gelir sanirim... Soyledigin gibi ozel oldu ama senin hotrod kadar degil.. napalim mcdyle idare ediyoruz...
MSenturk
24-01-2008, 08:22
Neyse arkadaslar guncel... :) Kep gelmedi daha yapan kisinin kanadi disarida boyamak ve cilalamak istemesi ayricada surekli yagmur yagmasi yuzunden hala kepsizim motorda yok zaten kep gelse bi ise yaramiyacak... :D
bu arada motor gelmeden once son kalan parcalarida siparis verdim... bi ton tuttu.. :eek:
listem
*klotz yag ; (pure sentetik + % 20 BeNOL Racing Castor Oil.) mcd icin tavsiye ediliyor... koku ve harareti onluyor...
*FG tarzi clunk benzin filtresi; carburatorden yakit tankina giren hortumun ucuna takiliyor... filtre tankin icinde kaliyor...
*Baja hava filtresi ustune baja 'Redneck' Dual Stage Pre-Filter onunda ustune outerwares.
*Pullstart Outerwears.
(motora o kadar bayilcam korumak sart)
*4300 hump pack yedek pil. 2100mahlikla ve benim servolarla ortalama iki saat kadar kullanma zamani oldugunu ogrendim...
*rhino alloy servo arm x 3. rhinonun kendi servo armlarini sevemedim bence cok sekilsizler
bunlar aracin sadece yuruyebilmesi icindi.. Ayrica kendimi teprik ediyorum bitmek bilmeyen sabrimdan dolayi...:D esasinda cok sabirsizimdir ama nedense mcd soz konusu oldumu beklemek sorun olmuyor...:hımm: bence buyuklugunden kaynaklaniyor...:D
MSenturk
24-01-2008, 09:12
bunu unutmusum....
alloy vented fuel cap :)
http://us.st11.yimg.com/us.st.yimg.com/I/yhst-81254347497864_1985_30999154
viaconme
24-01-2008, 11:23
Bence artık konu başlığını MCDSENTURK olarak değiştirelim :)
MSenturk
24-01-2008, 22:47
Bence artık konu başlığını MCDSENTURK olarak değiştirelim :)
:hımm:
Ali Abi sen cok yasa, keyfim yerine geldi mesajini gorunce....:D o yolda ilerliyorum gibi...
bu arada hayirli teskereler...
artık bitir şu mcd murat abi bak ben bile bitirdim hayırlısıyla cumartesi alcam arabyı servise bıraktım servo yu takıp fail safe ayarlarını yapcaklarmış. artık bi türkiyeye gelirsen senin arabyı görmek farz oldu:D
MSenturk
25-01-2008, 10:40
artık bitir şu mcd murat abi bak ben bile bitirdim hayırlısıyla cumartesi alcam arabyı servise bıraktım servo yu takıp fail safe ayarlarını yapcaklarmış. artık bi türkiyeye gelirsen senin arabyı görmek farz oldu:D
mustafa hadi hayirlisi aracin yurumeye baslicak desene haftasonuna sevindim senin adina... kirimsiz surusler... benim mcd bitti bittiyo az kaldi...:D motor haricinde gereken eksiklerimide aldim sadece motor ve benzin almak kaldi...motoru subatin ikinci haftasi almaya gidiyorum... kepte gelir sanirim o zamana... sonra yurucek insallah...:D
trye gelirken getireyim dicemde cok buyuk, benim rsi getireyim dicem buseferde ezersin onu :D
mustafa hadi hayirlisi aracin yurumeye baslicak desene haftasonuna sevindim senin adina... kirimsiz surusler... benim mcd bitti bittiyo az kaldi...:D motor haricinde gereken eksiklerimide aldim sadece motor ve benzin almak kaldi...motoru subatin ikinci haftasi almaya gidiyorum... kepte gelir sanirim o zamana... sonra yurucek insallah...:D
trye gelirken getireyim dicemde cok buyuk, benim rsi getireyim dicem buseferde ezersin onu :D
murat abi senin guzel rsi na nasıl kıyarım:D
MSenturk
03-02-2008, 20:50
arkadaslar haftasonuna proline yurumeye baslicak.... ayin 24unde yazdigim listeyi gecen hafta cuma siparis verdim gele gele son siparisim alloy vented fuel cap geldi... bu hafta ici kep, parcalar geliyor sanirim haftasonuna motoru taktirmaya gitcem Alronun fabrikasina... bugun, pili sarz ettim electrigi birlestirdim araca monteye basladim...
ama kararsiz kaldim hangisini araca uygulasam diye..!? dedim hrcde arkadaslara sorayim......:D
3 kanal RX.....
1nci resimde yon servolari birleserek direk RX`in birinci kanalina, gaz ikiye, killswicth 3uncu kanalina gidiyor....
2ci resimde ise yon servolari ve RX arasinda venom speedmeter var voltaji ve hizi gostereceginden takmaya istiyorum.....
Dogrumu yaptim dersiniz...?
http://img137.imageshack.us/img137/4672/mcdelectric001wk3.jpg (http://imageshack.us)
http://img249.imageshack.us/img249/9946/mcdelectric013di4.jpg (http://imageshack.us)
MSenturk
07-02-2008, 21:42
son 5 :D
Murat,
Venom u 3. kanal a yani killswicth ile birlikte kullan. Yön servoları zaten birleşiyor, gaz fren de bırak tek başına kalsın, önemli servolar çünki. Örnegin venomda bir arıza çıksa ve elektrigi kesse ne olacak neye taktıysan o servo (lar) iptal ve sonuç kaza kaçınılmaz. Killswicth in elektrigi kesilse bile sorun yok, senin kumandanın da failsafe si olduğu için kaza ihtimalin sıfır.
MSenturk
16-02-2008, 02:39
Murat,
Venom u 3. kanal a yani killswicth ile birlikte kullan. Yön servoları zaten birleşiyor, gaz fren de bırak tek başına kalsın, önemli servolar çünki. Örnegin venomda bir arıza çıksa ve elektrigi kesse ne olacak neye taktıysan o servo (lar) iptal ve sonuç kaza kaçınılmaz. Killswicth in elektrigi kesilse bile sorun yok, senin kumandanın da failsafe si olduğu için kaza ihtimalin sıfır.
Hizir Abi kac gundur guncelliyemedim konuyu is, guc, kep, sase, motor..... dert cok :) radio kutusu uzerinde calismayi dusunuyorum, basladim sayilir... son durum, tekliflerede acigim... :D
son olarak y koblosu uzerinde oynamalar yaptim.. Arac icin aldigim mcd nin on off anahtarini kullanmiyacagim okuduklarimdan insanlarin problem yasadigindan bahsediliyor.... (o kadar para yatir uzerine birde problem :kütküt: )
Abi bayagi arastirdim biliyorsun....aklima yatan su yolu izledim....elimde yedek olan y koplusunun 1er erkek ve disi uclarini kesip aracta kullanacagim y kaplosuna acarak lehim yaptim... Ayrica mcd nin kendi pilinin soketini kesip pile bir disi kucuk soket lehim yaptim... servolari, pili ve aliyici lehimledigim y kaplosunu takarak receiver 1nci kanalina attim..... 2 gaz icin fren oldu. 3 de kill switch ve sanirim venom icin olacak...( 3u arastiriyorum nasil olur) radio kutusunda oldukca yer acildi... aractaki acma anahtari soket seklinde olacak...kutunun disinda kalacak ayrica bildigin alici kaplosunu pilin uzeri yerine alicinin uzerinden elektrik koplalarindan tutabildigimce uzak tutarak cikarmaya calisacagim....
kill switch konusu biraz dusunduruyor beni
motor uzerinde kill swicth var ama kep uzerindeyken bir ise yaramiyacak. kill switchten kaplo cekip aracin arka shock kulelerinin uzerine yeni bir kill swicth yapmayi dusunuyorum... (kep uzerindeykende ise yarabilir eklenti)
ayricada degindigin kumandamda var.... Guvenlik 5 yildiz yuro....
bugun motor ve kepi hallettim..... Saseyi yanima alarak Alro Racing`e Rob`un yanina gittim.... Anlattim nasil olmasini istedigimi.. Benim Aklimda Alro Concept Heli vardi isin acigi (z26 da heli crankcase`i ve piston`u kullaniliyor uzerinde Adjustable Timing! standart olarak geliyor) fakat Rob ile konusmamizda Concep`tin mcd icin uygun olmuyacagini soyledi.... sebebi saft icin inceltilen yerin daha sonra motoru parcalama ihtimali olmasi....
E-POWER takmami (z26RC+ WT 813 karb+ crankcase ve piston modifiyesi) fazlasiyla yetecegini soyledi... :D
http://www.youtube.com/watch?v=1GEiR1w5EK8
prinsdrift
16-02-2008, 02:50
hani murat abi kep-motor resimleri???
MSenturk
17-02-2008, 00:12
prinsdrift
17-02-2008, 00:14
çatlatacaksın bizi kanımca :D :D :D
MSenturk
18-02-2008, 03:20
Son 10 diyelim kesin olsun..... ;)
Bugun araci toplamaya devam ederken, dikkat ettimde servolar biraz guclu gibi geldi...:D sagdaki servolari oynatinca servo tray`in sag tarafi ruzgardaki A4 kagidi gibi oynuyor...:D
Carbonmu yapsam alloy mu..? :D
E-POWER
Merhaba Murat,
Motor ve karbüratör seçimin mükemmel. Sana daha işin başındayken de bunu önermiştim. Bu motor ve karbüratöre mutlaka iridyum buji kullan. Hem performansın artacak hemde 1 depo ile yaklaşık 5 dakika diğer araçlara göre daha fazla kullanacaksın. Yarışanlar ne demek istedigimi çok iyi anlarlar.
Servo tray ın plastik olmasının bir zararı yok. Servoların evet güçlü ama araçta bir okadar büyük, biraz esneme olması bence iyi birşey, metal olanını düşün, esneme olmayacak, başına ilk gelecek şey, en ufak önden, özellikle tekerlerden yapacağın kazada servo saver belli bir noktaya kadar hasarı abzorbe edecek ama daha fazlasında mutlaka süspansiyon kırımı olacaktır.
Metal hoş ve şık duruyor, senin makina zaten uçtu, muhtemelen sen onları metal yaparsın. Yarışmayı düşündügün zamanlarda bence plastiklerle degiştir.
MSenturk
23-02-2008, 11:04
sonnnnnnnnnn 5.
:D:D:D:D:D:D
Murat abi hadi çatlattın bizi ya... :D
MSenturk
25-02-2008, 14:42
Arkadaslar EVO VII kepim geldi sonunda..... paylasayim dedim.... :D
http://img165.imageshack.us/img165/932/mcd172rt8.jpg
http://img246.imageshack.us/img246/3621/mcd173ok1.jpg
Oofffffff sanat eseri gibi Murat abi :D
Kırımsız hatta çiziksiz sürüşler :D
prinsdrift
25-02-2008, 14:55
Güle güle kullan Murat abi. Gözün aydın. Pek güzel olmuş maşallah. Çiziksiz sürüşler:D
Murat, gözün aydın. Ama bu keple dışarı çıkma, kıyma bu çalışmaya.
viaconme
25-02-2008, 15:15
Murat, gözün aydın. Ama bu keple dışarı çıkma, kıyma bu çalışmaya.
Bu giden türden bir araç değil zaten :D
MSenturk
25-02-2008, 15:20
MSenturk
25-02-2008, 15:28
tesekkurler Meric,Hizir ve Ali Abi.. Mergup`a ayriyaten tesekkur edecegim o biliyor... Bu arada Carbon kanat istedigim gibi durmadi kucuk kaldi... :( olsun hyundai`ye takarim...
prinsdrift
25-02-2008, 15:30
tesekkurler Meric,Hizir ve Ali Abi.. Mergup`a ayriyaten tesekkur edecegim o biliyor... Bu arada Carbon kanat istedigim gibi durmadi kucuk kaldi... :( olsun hyundai`ye takarim...
Ben teşekkür ederim Murat abi ;)
kitmanrappy
25-02-2008, 15:59
Farklı ve güzel olmuş gerçekten. Elinize sağlık.
ceyhun34
25-02-2008, 16:02
Çok şahane duruyor muratçım:Dkırımsız iyi günlerde kullanmanı dilerim......resimler öncekinden çok daha iyi:D
hevesinizi kırmak istemem ama kepin boyası bana gore guzel olmamış. arabaya lafım yok o şahane:)
sarılar mat kalmış daha altın rengine yakın olsaymış camlarda griye yakın içi gozukur olsaymış. işte o zaman super olacakmış :)
far ve stoplarada aracın kendi stickerlarını yapıştırırsanız daha iyi olabilir.
MSenturk
25-02-2008, 19:49
Bahadir ve Ceyhun Abi tesekkur ederim....
Ceyhun abi demistim ben cekerim diye.. :D insallah haftayada surerim artik.....:D
Ali keple ilgili yasadiklarimi bilsen hic bahane bulmazdin...:D Umidi kesmistim ben ondan ne cabalarla dondu eve...! Altin sarisi konusunda haklisin evet biraz acik ama camlar zaten smoke, resimler golgede cekildigi icin koyu duruyor... isiklandirma yapcaktim ama kanima girdin stickerlari yapistirdim..
Hrc nin stickerlari gelinceye kadar bole takilalim artik... :D
Bu arada camlarida kestim....:D
http://img403.imageshack.us/img403/2146/mcd184hn0.jpg (http://imageshack.us)
http://img165.imageshack.us/img165/4746/mcd185tg9.jpg (http://imageshack.us)
heh şoyle şimdik daha guzel olmuş :) tabiri caizse eli yuzu yerine gelmiş :)
MSenturk
25-02-2008, 20:29
heh şoyle şimdik daha guzel olmuş :) tabiri caizse eli yuzu yerine gelmiş :)
:cool:
prinsdrift
25-02-2008, 20:53
maşallah maşallah, tü tü tü :D
Yaw ben atlamışım bu konuyu Toprağım kusuruma bakma :D Demek geldi sonunda kepin hadi gözün aydın şahane olmuş resimlerde çok güzel duruyor eminim gerçeği hele daha kepte çizik yok ve gıcır gıcırken daha da güzeldir. İyi günlerde, kırımsız ve çiziksiz kullanman dileğiyle. Unutma bunun videosunu da isteriz :D şu alaşım jantlarıda bi densene bakalım uycakmı yoksa büyükmü gelecek ben asıl onları merak ediyorum :D birde mümkünse öyle foto alabilirmiyiz. Murat bey :D
MSenturk
26-02-2008, 01:20
Yaw ben atlamışım bu konuyu Toprağım kusuruma bakma :D Demek geldi sonunda kepin hadi gözün aydın şahane olmuş resimlerde çok güzel duruyor eminim gerçeği hele daha kepte çizik yok ve gıcır gıcırken daha da güzeldir. İyi günlerde, kırımsız ve çiziksiz kullanman dileğiyle. Unutma bunun videosunu da isteriz :D şu alaşım jantlarıda bi densene bakalım uycakmı yoksa büyükmü gelecek ben asıl onları merak ediyorum :D birde mümkünse öyle foto alabilirmiyiz. Murat bey :D
Saol topragim sonunda geldi EVO VII...
Motoru taktiktan sonra kep bahane herturlu takar yururum... Video`da kisa zamanda gelcek insallah....:D
Bin hefesle aldigim Carbon kanat kucucuk kaldi kepte o yuzden hyundainide birakcam yada ebaye atarim... jantlarda dedigin gibi biraz genis kaldi... takmak icin asklari degirtirmem gerekiyodu valla isim olmaz zor geldi...:D onlarda ebay`e....
Gerçekten Çok güzeL olmuş, beklediğine deymiş bence murat abi :) Bu kepi nası yola koyup oynıcan abi:D offsetli janlar uymuyor malesef evoVII ye bende denemiştim :( genelde fg keplerine falan uyuyorlar, mesela benim mcLaren e de mcd janları kısa kalıyor, jantlar içeri gömülüyor :D
MSenturk
26-02-2008, 17:18
Gerçekten Çok güzeL olmuş, beklediğine deymiş bence murat abi :) Bu kepi nası yola koyup oynıcan abi:D offsetli janlar uymuyor malesef evoVII ye bende denemiştim :( genelde fg keplerine falan uyuyorlar, mesela benim mcLaren e de mcd janları kısa kalıyor, jantlar içeri gömülüyor :D
Emre tesekkurler gittikce guzellesiyor EVO VII motoru almaya gidene kadar Shell Quenn takilcaz...ALRO Racing`den Motor konusunda bu hafta ici haber bekliyorum taktimmi oncede soyledigim gibi kep bahane basarim tetige oynarim...:D
Offset li jantlar yarim santim genis kaldi.. :( E iyice arastirmadan alirsam olacagi buydu.. (Napayim kendimi tutamiyorum hosuma gitsin yeter bilmiyorum belki bi tane 510mm fg onroad alir ona takarim seneye...:D)
MSenturk
26-02-2008, 20:02
bugun aksam ustu hobbycraft`ta gittim... :D
not; resimler biraz kotu hava karardigin dolayi daha sonra guzel bir gunde guzelce cekerim... :)
SONUNA KADAR HRC....:)
prinsdrift
26-02-2008, 21:14
hava bu haldeyken de gayet güzsel çıkmış abi. farklı bir havası olmuş
MSenturk
27-02-2008, 20:37
catallar geldi...
gelişmeleri izliyorum hersey super gorunuyor.
MSenturk
29-02-2008, 22:11
Sagolun mergup ve burak...
ebayden 99p`ye aldigim yedek jant lastiklerim (2) geldi :).... motordan insallah yarin haber gelirde gazlarim haftasonuna....
Scorpion_King
29-02-2008, 22:13
:) sonudna bekleyiş sona eriyor demek. inşallah kazasız belasız olur herşeyde, emklerinizin karşılığını alırsınız. Tabi bukadar bekledik mutlaka video isteriz.
prinsdrift
29-02-2008, 22:14
:) sonudna bekleyiş sona eriyor demek. inşallah kazasız belasız olur herşeyde, emklerinizin karşılığını alırsınız. Tabi bukadar bekledik mutlaka video isteriz.
+1 ;)
MSenturk
29-02-2008, 22:20
berkay dusuncem Topsa yarislarina katilmakti ama arac yetismiyecek ilk yaris 16 mart`ta Womwell`de south yorkshire`da start aliyor... sadece bakmaya gidiyorum seneye umarim gider yarisirim...
MSenturk
29-02-2008, 22:20
+1 ;)
+1:D
MSenturk
01-03-2008, 11:04
Arkadaslar mcd`nin uzerinde gelen lastikler yanilmiyor isem kirmizi noktali olmalari lazim, ebayden aldigim eklentideki lastikler benimmcd nin uzerindekilerden daha yumusak onlere takar bir denerim artik...
MSenturk
09-03-2008, 20:40
Electrik bitti.... Mcdnin kendi ledli on off anahtarini kullanmiyorum duyduklarimdan okuduklarimdan sorunlar yasandigi soyleniyor daha once yazmistim.... bunun yerine soket seklinde deans kullandim fg seklinde olanlar daha kullanisli ama bulamadim... Ayrica receiverda biraz daha yer acmak icin tamiya pil adoptorleri deanslerle degisti.... yarin motor icin telefon edecegim son 5 diyelim artik....:D
murat ağbi merak ediorum,sabahtan beri yazışmanı okuorum.bu aracı kullanmaya başladınmı 2008 bitcek ağbi nerdeyse:)bir videosunu islemek isterdim doğrusu..bende almaya karar vermiştim,blue line monster 750 ytl ye biri verio fakat gereken parcaları çok pahalıymış ,motor ,servo,kumanda,vs 3000 ytl falan gerektirio galiba.aracı alıp kenara koyip önümüzdeki 2 yıl içindemi toplasam acaba:)
MSenturk
18-03-2008, 18:19
murat ağbi merak ediorum,sabahtan beri yazışmanı okuorum.bu aracı kullanmaya başladınmı 2008 bitcek ağbi nerdeyse:)bir videosunu islemek isterdim doğrusu..bende almaya karar vermiştim,blue line monster 750 ytl ye biri verio fakat gereken parcaları çok pahalıymış ,motor ,servo,kumanda,vs 3000 ytl falan gerektirio galiba.aracı alıp kenara koyip önümüzdeki 2 yıl içindemi toplasam acaba:)
Selli daha baslamadim ama 2008 de tamamlanacak sanirim
eksigim motor;
Aractaki tek eksik olan parca.... Sezon baslangici olmasi nedeniyle motor kismi biraz uzadi aracin kendi gibi...:D (Ingilterede yaris sezonu acildi pazar gunu topsanin ilk ayagi wombell`de kosuldu...) bu haftadan icin ALRO RACING`den haber bekliyorum aradigimda sezon baslangici olmasindan dolayi islerinin yogun oldugunu soylemisti.... Ayrica bu motordan haric bir tanede IPS tuned 23cc Zenoah european championship`e katilmis 5 yaris gormus bir motor daha aldim (gibi)...:D
Aracim bittigindeki ozellikleri;
tuned motor (26cc Alro E-power & 23cc IPS)
samba pipe (race legal)
3pks (dsm)
rhino digi4 (3x 2yon, 1 gas fren)metal gear ve omur boyu garantili))
Alloy servotray, Alloy brake support, Alloy front towersupport, Alloy vented fuel cap, Alloy suspansiyon catallari, filtreler, outerwearlar, ve gerisi...
bunlarin bana maliyeti ortalama olarak 1200 & 1300£ sase haric...
sase 930yuro
motorlar 400£
kumanda 300£
pipe 145£
servolar 180£
alloy parcalar 80£
filtre,pil,yag 150£
Pahali olmasi konusunda ortaya cikan araca gore degisir bence.. Arac uzerine koydugun motor,ekzost, servolar,kumanda,ve digerleri icin ucuz ve pahali iyi ve kotu secenekler bolca mevcut...
benim yaptiklarimin disinda uzuca kacip
normal bir motor, heli eksozu, ucuz servolar ve AM bir kumanda ve plastik parcalarlada bu arac yurur...
kisisel zevktir Benim dusuncem bir defaya mahsus yap tam yap....
tr sartlarinda bence ikinci el olarak uygun fiyata cok guzel araclar var arastirirsan ve takip edersen ucuza bulabilirsin... yada paraya kiyip sase alir ve istedigin gibi ozelliklerini yavas yavas benim gibi eklersin...:D
aslında bazı arkadaşlarda yazmış,arac sorun yapmıomuş,bin git gibi bişi,nitroluluar acayip arıza yapıor,benzin sorun değil kullanıosan alcaksında,bende hız için inferno gt vardı arabayı 20 dk kullanıodum 3 saat tamir ediodum:)üflesen bozuluo sanki.bu arabada sizin ki yani,çok tatlı mükemmel ötesi bi kere al bidaha almaya gerek yok gibisinden bi arac.fakat dediğiniz gbi çok çok pahalı yaws..2, elede gönlüm razı değil..siz bile 1 senedir elinizde daha kullanmamışınız:)
MSenturk
19-03-2008, 21:42
selli bu aractan sonra baska bir buyuk olcek almayi dusunmuyorum (sanirim) 5 olcekte gelinecek son nokta bu bence... saseyi gecen sene aldim ve yazdigin gibi hala yurumedi..:D olsun acelem yok yavas olsun guzel olsun.... aklimda takmayi planladigim bircok parca var ama once motor...:D
5 olcekler digerlerine gore genelde problemsizler kirimi var elbet fakat digerlerine gore daha nadir...
Cek shell`e fulle yuru :D
vala murat ağbi,ben kendi arabama moralim bozuldukça gidip bir kere bi bakıodum keyfim geliodu,senin ağraba manyak bişi gerçekten,sen onu nasıl yola koycan toz olursa için gider:)cillop gibi araba,gerçekten insan baktkça içi açılır dehşet bi arac,bide büyük...ahh şu motor falan pahalı olmasa gidip alıcam.veya biraz daha gelirim olsa,iddaa oynasam tutsa gidip alıcam..sesi nasıl çıkıor acaba onuda merak ediorum..sen hiç çalıştırmadın dimi ağbi,o güzel sesini hiç duymadın dimi:)nitrodan farklı galiba.
Testere ve çim biçme motorunun sesine yakın bir ses çıkıyor...
MSenturk
22-03-2008, 09:19
23cc IPS R3:D
bune murat ağbi motormu:)güldüğüne göre yenii motor aldın galiba.
ilgiltere de nerde kalıosun murat ağbi:)chelsea,arsenal,mancester,:Dbu hafta derbiler haftası:d çalıştırsınmı arabanı bi sesini duysaydık yaws..
MSenturk
22-03-2008, 22:06
yok, vaz gectim....:cool:
MSenturk
22-03-2008, 22:26
Neyse arkadaslar fikrimi degistirdim 23cc lik IPS yerine 26cc oddi takiyorum mcd`ye....(ecu icin koplosuda hazir)bir kac gune biter sanirim parcalarda gelsin artik kim tutar beni...:D
prinsdrift
23-03-2008, 01:54
aha:eek::eek: abi motor mu o? aldın mı? Hayırlı uğurlu olsun abi. Güle güle gazla. Sabırsızlıkla bekliyoruz
MSenturk
23-03-2008, 14:11
bir kac eksigi kaldi yurumesi icin (clucth, clucth housing, alloy parcalar... :D)
prinsdrift
23-03-2008, 16:11
Hey gidi maşşallahhhh
MSenturk
25-03-2008, 18:30
Alloy parcalar geldi...:D clucth ve clucth housing hafta sonuna kaldi sanki...:(
MSenturk
25-03-2008, 20:36
Sanirim benim mcd full alloy olacak sonunda....:D
ceyhun34
25-03-2008, 21:13
valla aluminyum sevdasından bu araba üzerinde motoru göremiyecez:D.....bizde kahrımızdan ölecez:D:D:D:D
MSenturk
25-03-2008, 21:44
valla aluminyum sevdasından bu araba üzerinde motoru göremiyecez:D.....bizde kahrımızdan ölecez:D:D:D:D
:D:D:D:D
ceyhun34
25-03-2008, 21:48
bende böyle motorsuz şaseye baka baka gaza geliyom:D..senin yüzünden hacıya drift kit uygulaması yapacam:D:D:D:D
MSenturk
25-03-2008, 22:28
bende böyle motorsuz şaseye baka baka gaza geliyom:D..senin yüzünden hacıya drift kit uygulaması yapacam:D:D:D:D
Az kaldi Ceyhun Abi, planlarima gore yurumesi yerine ucurmayi dusunuyorum...:D:D:D
Haci Drift spec...:D:D :cool:
ceyhun34
25-03-2008, 22:36
haa bak o olur işte:D...takacağı motor nedir bilmiyorum ama 29 cc cıvarı bişeyse uçuş düzeni alabilirsin:Dtecrübe edilmiştir:D:D:D:D:
MSenturk
25-03-2008, 22:51
Ceyhun Abi yapma girme kanima.... :D:D:D
ceyhun34
25-03-2008, 23:00
valla ben gerçekleri söylüyom:Dgözümle gördüğümü....alıpta kullandığımı:D:D:D:D.....4 hp +:D:D:D:D
Nihayet aldın motoru demek Murat hayırlısı olsun dostum :D yürüsün artık şu mcd yaw D:
MSenturk
26-03-2008, 11:00
Ceyhun abi su an icin hiz istiyorum.... oddi 4 bolt heli + ecu + adjustable timing + samba
hedefim 20.000 ila 22.500 rpm arasi... 22500rpmi goren var 23cc oddi ile...
Serkan, senin gibi hizli degiliz napalim... ben bir tanesini topluyana kadar sen birini aldin sattin..:D Alro siparisi verdim bir aydan fazla oldu ses cikmadi... Onu beklersem bu senede bitcek arac yurumeden dedim, bunu aldim forumdan motoru eski mcd surucusu bi elemandan aldim... Gecen sene avrupada 5 kere yarisa girmis... fazla birsey vermedim sifir fiyatini gozonune alirsak...:D:D:D
Araci bu hafta sonuna yola koyuyorum (insallah:D)... hop uplarina kullana kulana devam ederim artik......:D
MSenturk
28-03-2008, 10:43
SON 3:D:D:D:D
ceyhun34
28-03-2008, 10:48
o nasıl bir motormuş yahu:Dresmi varmı?..muratcım
MSenturk
28-03-2008, 11:05
o nasıl bir motormuş yahu:Dresmi varmı?..muratcım
:D:D:D:D:D:D
http://img245.imageshack.us/img245/5202/mcd1876mu4.jpg (http://imageshack.us)
ceyhun34
28-03-2008, 11:52
OOOOOO..hayırlı olsun:D...motor takılmış:D......video ne zaman:D
MSenturk
28-03-2008, 22:17
OOOOOO..hayırlı olsun:D...motor takılmış:D......video ne zaman:D
Ceyhun Abi clucth takimi geldi bugun filtrelerini eksozu taktimmi kim tutar beni...:cool:
ceyhun34
28-03-2008, 22:36
ohoooo iş bitmiş yahu:D...hadi gidip gazlasana daha ne duruyorsun:D:D:D....videoyuda unutmayalaım yalnız:D
MSenturk
29-03-2008, 10:31
SON 2 :hannhan: :cool:
aytugcaglar
29-03-2008, 15:04
SON 2 :hannhan: :cool:
Senin arabyı gördükçe benide sardı bende aldım 1/5 proline... :))) Yakında bende modifiye başlıcam..
aytugcaglar
29-03-2008, 15:10
http://cgi.ebay.co.uk/RED-ALLOY-FUEL-PETROL-CAP-VENT-FITS-ALL-PIT-BIKE-CRF_W0QQitemZ190193755738QQihZ009QQcategoryZ122304 QQrdZ1QQssPageNameZWD1VQQ_trksidZp1638.m118.l1247Q QcmdZViewItem
LİNKTEKİ depo kapağı 1/5 e olurmu
MSenturk
29-03-2008, 19:15
Altug kesin bir sey diyemem email atarsan saticiya belki yanit alabilirsin... ayrica hangi 1/5e..? bildigim bir kacini yazdim umarim yardimi olur....
Lauterbacher/Carson/Firehammer/FG
http://www.rc-car-online-shop.de/cgi-bin/cosmoshop/lshop.cgi?action=showdetail&wkid=8127&ls=e&nc=1206380698-8379&rubnum=&artnum=meinbau_0006&file=&gesamt_zeilen=0Tsuche--quick%20release%20
baja
http://64.22.81.218/~trasa/index.php?main_page=product_info&cPath=22_12&products_id=75&zenid=a452fd575f4d7dd877e586b0f6a87413
mcd
http://www.rossendalemodels.co.uk/index.php?mod=product&id_prd=5236&PHPSESSID=52c549e84aa024e1ad890609a8350464
MSenturk
29-03-2008, 19:43
Altug hayirli olsun ustteki mesajini gormemisim....:D valla alan alana mcdyi :D takildigim forumda 20 kisi kadar olduk...:D:D:D
5th scale racingde fiyatlar oldukca uygun....
http://www.largescalerc.com/MCDHop-upParts.html
web sayfasinin ismi guncellendi
http://www.innovativehobby.com
aytugcaglar
30-03-2008, 22:26
tamam eywallah bıraz ıncelıyım lınklerı bakıyım.. ama ben belkı sanayıdede yaptırırım bazı aluminyum parcaları :))
MSenturk
31-03-2008, 05:53
Aytug sanayiden bence her parcayi yaptirabilirsin... Benim trde yasiyan sizler gibi imkanim olsa araclarima neler yaparim neler.... Unutmadan yazayim duyduklarima gore aliminyum on ve arka Hub carierlar kirilma gibi sorunlar cikariyormus... plastik tutulmalari daha mantikliymis...
aytugcaglar
31-03-2008, 08:37
ewet haklısın onroad dan tecrubem var o konuda :)
MSenturk
01-04-2008, 17:37
Bit artik :D SON 1...
_ConquerorjR_
01-04-2008, 18:01
vallahi hocam benim mcd almama 8 10 yıl var daha., ama senin araci harbiden merak ettm artık . :)
aytugcaglar
01-04-2008, 18:23
samba egzost susturucu kısmın içi boşmu yoksa başka bişey varmı ben daha önce t-maxxın egzostunu sokmustum ıcı bostu bundada aynı sıstemmı?
MSenturk
02-04-2008, 10:39
Arkadaslar, 8 aylik bekleyisim (iz) dun sona erdi... MCD tikir tikir saat gibi calisiyor... Dun araci yurur hale getirdik, yazacak kelime bulamiyorum, olay budur... sesini revlenmesini duymayan varsa kesinlikle duymali...
video; kameram yok ama bicare en kisa zamanda begeninize sunacagim...... :D:D:D
aytugcaglar
02-04-2008, 11:08
hadi hayırlı olsun :))) kırımsız günler darısı bize
ceyhun34
02-04-2008, 12:20
Şükür ALLAHIM sonunda çalıştı....:Dkutluyorum muratcım:Dkırmsız sürüşler:d
merhaba arkadaslar ben mcd proline almayi dusunuyorum ama ikinci el nerden bulabilirim yardimci olabilirseniz sevinirim bu arada bu araci tavsiye edermisiniz
rocco216
04-04-2008, 22:04
Vatana millete hayırlı olsun kırımsız sorunsuz sürüşler dilerim... abi mcd ye bu kadar zaman harcadın tabi emekte son bişi var onuda yap derim oda şu denge mili var yeni mcdlerde kullanmalını hararetle tavsiye ederim. Zaten basit bir şekilde takılıyo üst dif kutusu ve alt salıncaklara birer delik... hem king cobrada mutlaka vardır..
Muratcım, tebrikler sonunda istediklerini tamamlayıp aracını yürür hale getirdin artık :D kırımsız sürüşler dilerim en kısa zamanda videosunuda izlemek dileğiyle .
MSenturk
05-04-2008, 12:17
samba egzost susturucu kısmın içi boşmu yoksa başka bişey varmı ben daha önce t-maxxın egzostunu sokmustum ıcı bostu bundada aynı sıstemmı?
hadi hayırlı olsun :))) kırımsız günler darısı bize
Cikan sese bakilirsa bos sanirim Aytug... :D
tesekkurler seninkinide sabirsizlikla bekliyoruz...
Şükür ALLAHIM sonunda çalıştı....:Dkutluyorum muratcım:Dkırmsız sürüşler:d
Vatana millete hayırlı olsun kırımsız sorunsuz sürüşler dilerim... abi mcd ye bu kadar zaman harcadın tabi emekte son bişi var onuda yap derim oda şu denge mili var yeni mcdlerde kullanmalını hararetle tavsiye ederim. Zaten basit bir şekilde takılıyo üst dif kutusu ve alt salıncaklara birer delik... hem king cobrada mutlaka vardır..
Rocco tesekkurler bitecek gibi sonunda bir kac haftasi daha var tam anlamiyla bitmesi icin.... :cool:
Denge mili dedigin anti roll bar (sway bar ) setimi..?
tam bilmiyorum ama sway bar icin diff kutusunun degismesi gerekmiyor mu..?
yoksa home made is gorur mu..?
simdiden sagol....
Muratcım, tebrikler sonunda istediklerini tamamlayıp aracını yürür hale getirdin artık :D kırımsız sürüşler dilerim en kısa zamanda videosunuda izlemek dileğiyle .
Topragim, Serkan bitti sayilir... Tam istedigim gibi olmasi icin arac uzerinde bir kac degisiklik daha olacak ama ogle asiri degil, motor mount ve orta diff tutucularini alloy yapmayi dusunuyorum gerisi plastik kalacak...
Bu kadar zamandan sonra ogrendimki gereksiz modifiye yapmak gereksizmis...! :D:D
rocco216
05-04-2008, 12:33
Murat abi sadece dif in üst kapağı değişiyo çünki üst kapakta 2 adet çıkıntı ve 2 adet vida yeri var o noktaya denge mili geçip üstten pulla videleniyo ardından denge mili dediğimiz milin iki tarafa uazanan kısımları ise alt salıncağa bağlanıyo ve denge inanılmaz süper Baja 1000 evoIII de kullandıklarında makinaya en sert virajda dahi takla attıramıyosun.
haydi bakalım geçmiş olsun murat ellerin dert görmesin ...senden HRC tişortlü mcd ile fotogaraf istiyorum kardeşim=)
prinsdrift
05-04-2008, 12:48
video isteriz:D:D
murat abi sana özendim gittim 1/5 proline aldım 2 el.ama bu çok kirli ben bundan rahatsızım nasıl detaylı temizleyebilrim..motoru söküp egzosu söküp sonra kalan yerlerini o yağlı çamurlu yerleri nasıl pırıl pırıl yapabilirm..direk su ile köpük falan veya başka bi fikir varmı ağbi..
MSenturk
05-04-2008, 13:51
Murat abi sadece dif in üst kapağı değişiyo çünki üst kapakta 2 adet çıkıntı ve 2 adet vida yeri var o noktaya denge mili geçip üstten pulla videleniyo ardından denge mili dediğimiz milin iki tarafa uazanan kısımları ise alt salıncağa bağlanıyo ve denge inanılmaz süper Baja 1000 evoIII de kullandıklarında makinaya en sert virajda dahi takla attıramıyosun.
Cuneyt ptesiye takmis olurum...:D:D:D
haydi bakalım geçmiş olsun murat ellerin dert görmesin ...senden HRC tişortlü mcd ile fotograf istiyorum kardeşim=)
Nuh tv kar yagacak diyor ama yagmur ve kar olmazsa ve havada guzel olursa yarin hallederim... :cool:
video isteriz:D:D
geliyo mergup :eek:
murat abi sana özendim gittim 1/5 proline aldım 2 el.ama bu çok kirli ben bundan rahatsızım nasıl detaylı temizleyebilrim..motoru söküp egzosu söküp sonra kalan yerlerini o yağlı çamurlu yerleri nasıl pırıl pırıl yapabilirm..direk su ile köpük falan veya başka bi fikir varmı ağbi..
Selli hayirli olsun aracin onmu offroad mu aldin....? Kuracagim 1/5 Severler Dernegi`ne uye olursun artik...:D temizligi ile ilgili forumda traxxas in oldukca faydali bir yazisi vardi ordan fikir alabilirsin...
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=21753&highlight=temizleme
MSenturk
05-04-2008, 14:00
Aracin uzerinde motor ilk takildiginda ceple cekmistim...
Goruntusu konusunda ne soylerseniz haklisiniz ama bahsettigim sesi omre bedel.... :cool:
Cek calistir... :D
http://www.youtube.com/watch?v=ot_3j-4DoSU
aytugcaglar
05-04-2008, 14:15
Aracin uzerinde motor ilk takildiginda ceple cekmistim...
Goruntusu konusunda ne soylerseniz haklisiniz ama bahsettigim sesi omre bedel.... :cool:
Cek calistir... :D
http://www.youtube.com/watch?v=ot_3j-4DoSU
ses süper yaw :)))
ek kısa zamanda mesela yarın olabılır bende calısıtıyımda bakıyım sese :)) fıltrenın ustundekı sungermı ufak tefek tozlar ıcın?
teşekkür ederim..onroad aldım,cy 26 motor sambası,3 pk sı hs-815 yön,hs755 gaz servosu var vs işte.ama temizlik yapmaya çalışıorum..
prinsdrift
05-04-2008, 23:16
hobbaaaaaaa:eek::eek: ver gazııı;oleeea:;oleeea:
MSenturk
06-04-2008, 04:41
http://img404.imageshack.us/img404/6354/resimno0108rtrvx1.jpg (http://imageshack.us)
Bu kadar olur kar yagiyor... :(
Kac aydir tozlanmasin diye tozunu alirken, simdi yarin karda camurdami kullancam, arkadaslar...
http://img86.imageshack.us/img86/8253/resimno0112pp6.jpg (http://imageshack.us)
MSenturk
06-04-2008, 14:47
Bu kadar olur... Gecen hafta Rossendale modele gitmeye niyetlendigimde Bank Holiday`di ve kapaliydi... Genelde model shoplarin pazar gunu acik oldugunu dusunerek bi kac saat once bastim Rossendale`le gittim... (40km) 20 dakikaya yakin park aradiktan sonra aracimi park ettim bagajdan mcd`imi omuzlayip iki dakika yuruyup shopun onune geldim... O ne....! :eek: Tahmin edeceginiz gibi kapaliydi...:D
Ne icin gitmistim...
Rear hub sport kit
on/arka sway bar seti
3pk icin canta
Belki, Ralli gravel kit, inner body
Neyse yarin giderim artik...:D
aytugcaglar
06-04-2008, 21:51
Bu kadar olur... Gecen hafta Rossendale modele gitmeye niyetlendigimde Bank Holiday`di ve kapaliydi... Genelde model shoplarin pazar gunu acik oldugunu dusunerek bi kac saat once bastim Rossendale`le gittim... (40km) 20 dakikaya yakin park aradiktan sonra aracimi park ettim bagajdan mcd`imi omuzlayip iki dakika yuruyup shopun onune geldim... O ne....! :eek: Tahmin edeceginiz gibi kapaliydi...:D
Ne icin gitmistim...
Rear hub sport kit
on/arka sway bar seti
3pk icin canta
Belki, Ralli gravel kit, inner body
Neyse yarin giderim artik...:D
ebayda sway bar görmüşyüm yol tutuşu arttırmı epeyce??
MSenturk
07-04-2008, 15:59
aytugcaglar
07-04-2008, 16:16
gelmiş yeni ürünler :)
rocco216
08-04-2008, 00:33
Helal be almışsın hem resim detaylı hem uzun metraşlı film isteriz
ben bu malzemeleri mcd nin son modellerinde çok kullanılırken görüyorum (fabrikasındada çok kullanılıyo) ondan sende bu kadar şey eklemişken bunlarda olsun istedim gerçi çok şaşırdım ilk gördüğümde şok oldum neden dersen sitede birine bişi söylüyosun bin tane cevap alıyosun sende ise direk action bravo gerçekten bravooo...:)
Bu arada king cobra dan bişi almışsın mcd nin dünyadaki en iyi distrübutoru (Bence) o parçaların ne olduğunu merak ettim bide küçük bi tavisiye verebilirmiyim şimdi den 1 takım alt bir takım üst salıncak ve rot almanı tavisye ederim (onlarında 2 tipivar) birde bir kaçtane lastik somunu fiberlide olur ben fiber + teflon sararak kullanıyorum....en azında kullanırken bir sıkıntı olursa hemen çözersin Aklında olacağına takım çantanda olsun benim sloganım...:D
birde lastiklerin mavi nokta mı beyaz mı...
MSenturk
08-04-2008, 04:40
gelmiş yeni ürünler :)
aytug iki kere Rossendale yaptim bugun.. :D
Helal be almışsın hem resim detaylı hem uzun metraşlı film isteriz
ben bu malzemeleri mcd nin son modellerinde çok kullanılırken görüyorum (fabrikasındada çok kullanılıyo) ondan sende bu kadar şey eklemişken bunlarda olsun istedim gerçi çok şaşırdım ilk gördüğümde şok oldum neden dersen sitede birine bişi söylüyosun bin tane cevap alıyosun sende ise direk action bravo gerçekten bravooo...:)
Bu arada king cobra dan bişi almışsın mcd nin dünyadaki en iyi distrübutoru (Bence) o parçaların ne olduğunu merak ettim bide küçük bi tavisiye verebilirmiyim şimdi den 1 takım alt bir takım üst salıncak ve rot almanı tavisye ederim (onlarında 2 tipivar) birde bir kaçtane lastik somunu fiberlide olur ben fiber + teflon sararak kullanıyorum....en azında kullanırken bir sıkıntı olursa hemen çözersin Aklında olacağına takım çantanda olsun benim sloganım...:D
birde lastiklerin mavi nokta mı beyaz mı...
rocco, rossendale/kingkobra cikamicam sandim.. :D Heli alipta cikiyordum nerdeyse ama karar veremedim hangisi olsun...:D
sway bar konusu eminim faydali olacaktir ileride.. :D takim cantasinin listesini olusturmak lazim....
takma konusuna gelirsek... ikisini beraber takmak biras ugrasiriyor...* sway bar takilinca hub supportla cakisiyor...! * tekerin kucuk olmasi rose jointun icten jantta vurmasina sebeb oluyor..!
ugrastirdi baya...
ama caresini buldum...:D
bilin bakalim ne..?:D
http://kingcobra.co.uk/news/newsimage.php?newsid=487&id=2
http://img413.imageshack.us/img413/8323/mcd2025av8.jpg (http://imageshack.us)
(yarin yine rossendale gozuktu)
lastikler hic bir fikrim yok... ama mavi yada beyaz
MSenturk
08-04-2008, 04:45
kullanmayi dusundugum lastikler... benim aractakileri nerden biliyorum bilmiyorum ama kirmizi diye hatirliyorum....:D drifede benziyolar...:D
MSenturk
08-04-2008, 04:49
ow brace ball joinlarin arasina yada ustune gelcek yeri ora degil, unutmusum...
bu proline larda,motorun gaz şekli kelebek yukarı doğru baktığında kapalı,aşağı doğru bastığımızda gaz vermiş mi oluor..servolara bastığımızda nitrolular gibi kumandadan bastığımızda kendimize doğru kelebek aşağımı inmesi lazım..bana bi açıkla murat abi yaws:d
MSenturk
08-04-2008, 14:20
Selli, hub olayini halledeyim sasenin ayrintili resimlerini cekip yuklucem...
resimlerden ipucunu alirsin... :D
aytugcaglar
08-04-2008, 14:28
hadı abı hadı yaa catlıcaz burda bekleye bekleye :))) daha bana atıcan resımlerı :)))
MSenturk
08-04-2008, 14:32
hadı abı hadı yaa catlıcaz burda bekleye bekleye :))) daha bana atıcan resımlerı :)))
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.