PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Saplantı haline gelen bu hobi ve aklımdaki sorular

Pulsar
22-07-2007, 00:24
Evet aklımda bir sürü soru vardı sonra bu siteyi kullanarak o soruların çoğunu halletim ve iyikide bulmuşum diyorum bu siteyi şimdi gelelim aklımda kalan diğer sorulara (biraz sonra soracağım sorular ciddi bir şekilde forumda aratılmıştır yeterli bulamadığım için burda yeni konu açtım lütfen biraz aratırsanız bulursunuz gibi cevaplar vermeyin çünkü baya bi arattım ve araştırdım)
belirttiğim gibi üye olalı fazla uzun süre olmadı ve yeni sayılırım ilk olarak bu rc denen saplantıya picoo denen o mini oyuncakla başladım ve bir cismin uçmasını sağlamanın ve yönlendirmenin aşırı derecede hoşuma gittiğini anladım yavaş yavaş da picoo dan sıkıldım 3-4 hafta öncede geniş çaplı bir rc heli araştırması yapmaya koyuldum ve bu site denk geldi baya da birşey öğrendim ama hala acemiyim çünkü helikopter deneyimim sadece picoodan ibaret ki o da helikopter sayılırsa şimdiki amacım ve araştırmalarımın nedeni de gittikçe saplantı haline gelen ve daha fazla arzuladığım en azından heli uçuruyorum dedirtecek bir model arayışım (saplantı diyorum çünkü sırf bu araştırma yüzünden bilgisayar başında extra zaman harcar oldum ve bu yüzden ailemden bi ton azar işitmeye başladım :confused: )
önüme o kadar çok seçenek çıktı ki biraz kafam karıştı:rolleyes: açıkcası ne yapsam ne etsem diye düşündüm
ilk önce picoodan başka deneyimim olmadığı için 4 kanallıyla başlasam en iyisi olur diye düşündüm ki bu forumda da yeni başlayanlara hep 4 kanallı heliler önerilmiş ama 4 kanallılarda da seçenek o kadar az değil ama yinede ben kendime uygun olmayanları eledim ve şu sonuca vardım
twister medavac army,twister medavac bell,twister bell 47 gibi 3 tane heli var size sorum bunlar arasındaki fark nedir
başka olarak esky lama v3, v4 ve robins var bunlardan hangisi daha kaliteli ve motor vs. açısından iyidir
birde walkeraların 4 kanallıları var ama onlarda bu forumda pek tavsiye edilmediğinden (galiba çok sorunlu olduğundan) bende araştırmadım ama tabi her türlü firmanın 4 kanallı heli önerisine açığım nede olsa daha araştırma aşamasındayım ve almışken sağlam kaliteli birşey almak sorunlarla boğuşmak değil uçururken zevk almak istiyorum
sizden son istediğim bu helileri fiyat performans açısından değerlendirip sizin fikrinize göre en mükemmel olanı yazarsanız sevinirim (illa yukarıda yazan modellerde olmayabilir benim gözden kaçırdığım başka modellerde olabilir)
bu arada ben bir öğrenciyim merak edip de bütçemi soracak olan varsa bu yazı onlara fikir verebilir diye yazdım (hem bu yüzden hemde acemi olduğum için bir trex yada benzeri 6 kanallı helileri en azından bir süre boyunca alamam)

yazı biraz uzun oldu ama okuyup da cevap yazma nezakatinde bulunan herkese sonsuz teşekkürler
yaşasın rc helikopter saplantısı :D

SwTaArRs
22-07-2007, 17:45
öncelikle aramıza hoşgeldiniz.
bunların hepsini birden kullanmış olanı varmıdır bilmiyorum. sonuçta herkes kendi kullandığını eğer memnunsa önerir.
zaten görmüşünüzür indoor heli tavsiyesi başlığında da aynı çift rotorlu bu helikopterlerin adları geçiyordu. boyutları özellikleri aynıdır neredeyse, ben herhangi birini almanızın fark yaratacağına inanmıyorum. zaten amaç helikopter olayına alışmak 3d filan yapmak değil. ben ne kullanıyorum derseniz esky lama4.

CodeUnit
30-07-2007, 19:43
Öncelikle aramıza hoş geldin pulsar

Bende Twister Medevac Bell var. Özellikleri Şöyle

Çift Palli (Dolayısıyle Çift Motorlu)

4 Kanallı

2 Cell Lipo Pil

Üzerindeki malzeme yeterince kaliteli, Çünkü bana uçmayı öğretti ve hala ayakta. Tek bir çizik görmedi.

Türkiyeden 345 YTL'ye aldım ve taksitlendirme imkanı buldum. Bilmiyorum ama yurtdışından daha uygun fiyata alınabilir.

Helikoptere o kadar ısındımki aramızda bir bağ oldu ve ona Zencefil ismini verdim ( Ginger :D )

Dayanıklı,Yedek Parça Sorunu Yok (Yani kolayca temin edilebilir )

Uçmayı öğrenmek ve içindeki o şevki doyurmak için ideal bir model

Videoları Uçuş Videolarım Başlığında Mevcut Bakabilirsin.

Sana Twister Medevac Bell tavsiye ediyorum.

Hürmetler
Volkan