Orijinalini görmek için tıklayınız : fiyat performans yönünden
nevzateker
23-07-2007, 00:45
Merhabalar,
Hobiye yeni başlıyorum. Ancak helikopter ve uçak arsında hala kararsızım. Forumdan takip ettiğim kadarıyla önce uçak öneriliyor. Stabil uçan, yedek parça problemi çekmeyeceğim, özetle fiyat performans yönünden hangi uçağı önerirsiniz. Forumları takip ettiğim kadarı ile thk da satılan wing dragon 4 önerilmiş, ancak bazı kullanıcılar bu uçağın stabil olmadığı yönüne yorumda bulunmuşlar. Kafam iyice karıştı. Uçak şekil olarak da pek sevimli değil.
Önerilerinizi bekliyorum.
Teşekkürler
SwTaArRs
23-07-2007, 01:05
redfin pato gibi üstatlar windragon dedikten sonra tipi önemli olmasa gerek ;)
iki kere oldu birini siliyorum..
ucaklarin stabil olup olmamasi buyuklugu ile de orantilidir.. buyuk olanlarin kullanimi verecegin komutlara tepkileri de daha yavas ve kolay olur.. /egitim modellerinden bahsediyorum/ rc modele yeni baslayanlar kolay yapilan ve bir iki dususte kolay kirilmayan nispeten buyuk ve yavas ucan ucaklarla baslamalarinda fayda vardir.
ilk olarak rc model ucak edinmek isteyenlerin ucagin tipinden cok bunlara dikkat etmesi gerekir... tipini beyendiginiz ucaklar genellikle 3. veya 4. ucak olabilecek turden olurlar....
forumu dikkatle incelediginde sorunun cevabi var...:)
/redfin pato gibi üstatlar windragon dedikten sonra tipi önemli olmasa gerek/
cumlesine aynen katiliyorum...
Uçak uçurmak helikoptere göre biraz daha kolaydır, genelde uçaktan başlamak tavsiye edilir, ama asıl uçurmak istediğiniz ne ise ondan başlarsanız motivasyon açısından daha iyi olabilir. Mesela ben direk helikopterden başladım.
Bunun şöyle bir faydası da oldu bence, insanın eli uçağa alışmadan direk helikopter tarzına alışıyor, malum boş deftere daha iyi yazı yazılır.:D
Ama uçak olsun, helikopter olsun, asıl başlanacak yer simülatördür, yoksa kırımlardan insanda şevk kalmaz başlangıçta. Simülatörde düşürmeden iyice uçurun, ondan sonra gerçeğini uçurmaya çalışın.
crazyceyo34
25-07-2007, 14:20
bence de wingdragon 4 ile başla bende siparişi verdim 1-2 güne kadar geliyor uçak bence uçağın tipi bana göre o kadar önemli değil sonuçta uçuyor ya :))
safran21
25-07-2007, 15:24
fakat wd4 ;3 düşüşün 1 inde servo harcıyo baya masraflı bir uçak almayı düşünen arkadaşlara duyurulur...
YurdaCooL
26-07-2007, 11:42
bizde iki arkadas wingdragonun tipini begenmeyerek thk dan cessna 182 modelini aldık, gectiğimiz günlerde ben ilk uçuşumu yaptım ve çok memnun kaldım. zaten aynı sınıftalar galiba, onu önerebilirim. 3-4 gün simülasyonda uçurup sonra sahaya çıktım.
darkhorse
01-08-2007, 16:27
bizde iki arkadas wingdragonun tipini begenmeyerek thk dan cessna 182 modelini aldık, gectiğimiz günlerde ben ilk uçuşumu yaptım ve çok memnun kaldım. zaten aynı sınıftalar galiba, onu önerebilirim. 3-4 gün simülasyonda uçurup sonra sahaya çıktım.
eğer cessna 3 kanallıysa yani aileronları yoksa çok keyifsiz olur uçurması gibi geliyor bana. Su ana kadar tek ucaklık deneyimi (wingdragon4) olan biri olarak soyluyorum tabi bunu. Simulatorde aileronsuz yani sirf rudderla ucak ucurmak hem daha zor hem de yavan oluyordu, muhtemelen gercek hayatta da oyledir.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.