PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Duman Pompası

fadonatr
23-07-2007, 22:41
;oleeea: selam arkadaslar
ucagım ıcın duman pompası yapmak ıstıyorum bu konuda bılgısı olan varsa yardım lutfen. pompanın yapımıyla ılgılı bır sıte veya plan varsa lutfen buraya yazın tesekkurler...
ayrıca duman pompası icin nasıl yakıtlar kullanılır.

hkn
23-07-2007, 23:01
Duman pompası hakkında bilgim yok fakat yakıta karıştırılan çeşitli solüsyonlarla yakıtlı uçağınızın duman çıkartmasını sağlayabilirsiniz. Ülkemizde de Turkuaz adlı firmanın bu iş için ürettiği solüsyonlar mevcut.

demirci
23-07-2007, 23:07
ayrıca illa duman pompası istiyoyasanda bunlar linkler
duman yakıtları:
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/WTI0095P?FVSEARCH=smoke&search=Go
pompalar:
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0095p?FVPROFIL=+&FVSEARCH=SMOKE+pump&search=Go

mcd__mcd
29-10-2009, 21:28
Çok eski bir konu ancak hortlatıcam :D Duman pompası sistemlerine bakıyordumda bu konuda bir arkadaş yakıta karıştırılan solisyonlardan bahsetmiş.Bahsi geçen sıvılar motora zarar verir mi ? Ya da performansını bilen kullanan gören var mı ?

Sümer Yamaner
29-10-2009, 22:03
Biraz şakayla karışık olacak ama SK marka motorlar kendinen duman pompalı! :) Süper egzost çıkarıyorlar... Eğer bir yakıt katkısı varsa SK50 ile harika olur! :)

mcd__mcd
29-10-2009, 22:20
:DSümer abi duman için motor alıcağıma , karışımdan alırım yahu :P Demi ama. Hakkaten ya yokmu kullanan
Ha bu arada karışım baya bir ucuz.O yüzden bu kadar sorgulamam ;)

sarvenn
29-10-2009, 23:28
Arkadaşlar forumun arama menusunu kullanın.
Duman , sis , smoke isimleri altında bu konular konuşuldu.
Çeşitli link ve fotolar da o konularda mevcut.
Konuları okursanız en azından biraz bilginiz olur ve daha spesifik sorular sorar daha iyi yardım alabilirsiniz.
Bu arada uçağınız nedir? kaçlık motor var? uçuş ağırlığı nedir?

Smoke sistemi ekstra bir sürü ek ağırlık demektir, bu sebeple 40lık 60lık bir modele bu sistemi kurmak mantıklı değil.

ermis
29-10-2009, 23:40
duman pompasının çeşitli versiyonlarını denemiş biri olarak motorunuz 90 lık ve üzeri olacak direk yakıtın içine katılan bir kimyasal yok yakıttan duman istiyorsanız bol hint yaglı ve zengin bir yakıt karışımı ile ucun. duman kimyasallarının en uygunu şu anda kandillere konulan sıvı parafin. smok sisteminde yaptıgımız çalışmaların bir denemesi Muratın ucagından. sistemde pille çalışan akvaryum pompası ve eksozun içine döşenmiş boru var.
http://www.vimeo.com/3791747

mcd__mcd
30-10-2009, 00:01
Sarven ;

Acaba konuya yazilanlari hic okudunmu tarihe bir baktinmi dostum :D

mcd__mcd
30-10-2009, 00:06
Koray bey turkuazyakit sitesinde sis yap adi altinda bir solisyon mevcut.Ben bunu soruyorum.Adamlar boyle birsey satiyor alip kullanan varmi onu merak ettigim
icin cevap yazdim 2007 tarihli bir konuya.Duman pompasi sistemlerini arastirdim
buyuk modeller icin uygun benimki icin uygun degil.Su solisyondan alsam acaba hoş olurmu diye merak ettim

emo23
30-10-2009, 00:34
arda o sis yap sıvısı ayrı bir smoke pompası ile çalışan smoke tankına doluyor. yakıtın içine değil.
smoke sistemi olan 60 lık motorlarda bile yeteri kadar egsoz ısısı alınmadığı için verim sağlanmıyor.

Koray bey turkuazyakit sitesinde sis yap adi altinda bir solisyon mevcut.Ben bunu soruyorum.Adamlar boyle birsey satiyor alip kullanan varmi onu merak ettigim
icin cevap yazdim 2007 tarihli bir konuya.Duman pompasi sistemlerini arastirdim
buyuk modeller icin uygun benimki icin uygun degil.Su solisyondan alsam acaba hoş olurmu diye merak ettim

fenercister
30-10-2009, 00:43
arda o sis yap sıvısı ayrı bir smoke pompası ile çalışan smoke tankına doluyor. yakıtın içine değil.
smoke sistemi olan 60 lık motorlarda bile yeteri kadar egsoz ısısı alınmadığı için verim sağlanmıyor.

ben denedım 60 lık motor ve sullvıan pompa ıle ısı dusuk oldugu ıcın bır ıse yaramadı

smoke sıstem benzınlı motorlarda daha ıyı sonuc verıyor

eksoz sıcaklıgı daha yuksek oldugu ıcın

Sümer Yamaner
30-10-2009, 00:46
Bu sis yap adlı solüsyon yakıta karıştırılıp kullanılmıyor. O kadar basit değil yani işler. Öncelikle kumandadan devreye alınıp çıkarılan bir pompa ile bu solüsyonun egzosta verilmesi gerekiyor. Zaten bu karmaşık mekanizma işi zorlaştırıyor...

mcd__mcd
30-10-2009, 00:46
Hadi ya :( Emrah abi bende sevindiydim yakita katariz biraz duman yapar diye :P ben yanlis anlamisim o zaman kusura bakmayin konu hortlattigim icin

emo23
30-10-2009, 00:50
mustafa
bir video da dikkatimi çekmişti. sullvıan pompalı sistemde egsozt girişinden önce bir rezistans sistemi ve onu ısıtan yüksek mah lı bir lipo vardı. iyide duman atıyordu :)
fakat pil resiztansı ısıtmaktan olsa gerek davul gibi olmuştu.

ben denedım 60 lık motor ve sullvıan pompa ıle ısı dusuk oldugu ıcın bır ıse yaramadı

smoke sıstem benzınlı motorlarda daha ıyı sonuc verıyor

eksoz sıcaklıgı daha yuksek oldugu ıcın

fenercister
30-10-2009, 00:56
mustafa
bir video da dikkatimi çekmişti. sullvıan pompalı sistemde egsozt girişinden önce bir rezistans sistemi ve onu ısıtan yüksek mah lı bir lipo vardı. iyide duman atıyordu :)
fakat pil resiztansı ısıtmaktan olsa gerek davul gibi olmuştu.

onca amperaja dayanamamıs garıbım pıl demekkı :):):)

benım extrada yapıcam smoke pomp bakalım nasıl olucak

sadece parafın kullanıcam ılk basta

Scorpion42
30-10-2009, 00:57
Beyler kimi arkadaşlar konuya tarih gözetmeksizin cevap yazmışlar kimiside ikidebir tarihe bakanınız varmı gibisinden mesaj cevaplamış. Şunu söyliyim sonuçta bu konu eski bir tarihte olsa açılmış ve birden fazla kişi burda fikir alışverişi yapmış bu demekki tarihin bir önemi yok gereksiz mesajlar atıp konuyu şişirmeyin. İllaki eski diyenler varsa açsın yenisini oraya davet etsin milleti. Gelelim duman pompasına benim bilgimde daha doğrusu düşüncelerim bu sistem bazı arkadaşlarımızın söylediği gibi eksoz içine ayarlanan yüksek ısıyla verimli olan bir sisyem ısınan eksozda karışım buharlaştırılarak elde edilip eksozla atılıyor fakat ayrı olarak karışık bir sistem olan rezistanslı sistemlerde mevcut. Motordan anlıyan arkdaşlar için dizel motorların mazot ısıtma bujisini düşünün aynı mantık bri yakıtı alevlerken diğeri duman atmada kullanılıyor. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir arkadaşlar.

mcd__mcd
30-10-2009, 03:01
Beyler kimi arkadaşlar konuya tarih gözetmeksizin cevap yazmışlar kimiside ikidebir tarihe bakanınız varmı gibisinden mesaj cevaplamış. Şunu söyliyim sonuçta bu konu eski bir tarihte olsa açılmış ve birden fazla kişi burda fikir alışverişi yapmış bu demekki tarihin bir önemi yok gereksiz mesajlar atıp konuyu şişirmeyin. İllaki eski diyenler varsa açsın yenisini oraya davet etsin milleti. Gelelim duman pompasına benim bilgimde daha doğrusu düşüncelerim bu sistem bazı arkadaşlarımızın söylediği gibi eksoz içine ayarlanan yüksek ısıyla verimli olan bir sisyem ısınan eksozda karışım buharlaştırılarak elde edilip eksozla atılıyor fakat ayrı olarak karışık bir sistem olan rezistanslı sistemlerde mevcut. Motordan anlıyan arkdaşlar için dizel motorların mazot ısıtma bujisini düşünün aynı mantık bri yakıtı alevlerken diğeri duman atmada kullanılıyor. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir arkadaşlar.

Güzel kardeşim..!! Bir bak bakalım kim konuya tarihine bakmadan msj atmış sonra da tarihine bakanınız varmı diye sormuş ? İkiside benim..! Konuyu hortlattım çünkü birşey sormam gerekiyordu.Sarven de arama motorunu kullanın , o alet büyük motorun kaçlık falan deyince konu yeni açılmadı 2007nin konusu ben birşey merak ettim de sordum dedim.Okumadan veyahut okuduğunu anlamadan gereksiz msj atmayın falan diye konuşmazsan sevinirim.Ya da amaaaaaaaan neyse ya gecenin bu saati uğraştığıma bak:)Tamam gereksiz msj atmayız bundan sonra :fisdua:

aozgen
30-10-2009, 08:02
Beyler zaten mesaj aynı konu üzerinde olunca tarih önemini kaybediyor.Ayrı bir başlık açmak daha mı akılcı?

atambay
30-10-2009, 10:52
Aynı konuda ikinci bir başlık açıldığında forumu araştır mesajları geliyor.
Aynı konuda yeni başlık açıldığında eski başlığı hiç okumayanlar eski başlıkta yazılmış olanları tekrar sorabiliyor. Bu tür konularda eski başlıklara devam edilmesi çok daha iyi olacaktır.
Birisi servolarım çalışmıyor diye başlık açmış, birkaç kişi yardımcı olmaya çalışmış bir kaç kişi saçmalamış, başlığı açan da bir daha uğramamış aradan iki yıl geçmiş. Gelip de pilini iyi şarj et gibi bir mesaj yazmak ( bunu yapan genellikle birkaç başlığı birden hortlatıyor) forumu takip edenlerin zamanını alıyor ve kayfini kaçırıyor.
Buradaki konunun güncel kalması çok doğal. Bilgi içeren ve herkese lazım olabilecek bir başlık.

mcd__mcd
30-10-2009, 12:01
Heh işte bende tam onu düşündüğüm için yeni başlık açmayıp bu konu üzerinden sordum.Yeni konu açsam daha önceden konuşuldu denilecekti çünkü :) Bende hem bu lafı duymaktan hoşlanmadığım hem de boşuna yer kaplamaması açısından burdan sordum desteğiniz için saolun ;)

bestman
30-10-2009, 12:43
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=35899&highlight=smoke+pump
burayı oku bakalım işini görecekmi.

mcd__mcd
30-10-2009, 13:35
Evet burayı okumuştum.Sonra bu konuyu görünce acaba dedim şu karışımlada duman elde edebilirmiyim diye düşündüm.Ama yanlış anlamışım mevzuyu.Pompa olmadan yakıta karıştırılan birşey fln yokmuş :) Ama diğer konu hakikaten çok eğitici bir konu.Yanlız son msjlarda bir arkadaş demiş ya 100 tane güvercinim var habire gübre yapıyorlar diye.Onu görünce hakikaten sandalyeden düşmüştüm gülmekten :D

Scorpion42
31-10-2009, 00:52
Arkadaşlar amacım kimseyi üzmek yada açılan konuları hortlatmak filan değil varsa bi yanlış tavrımız uygun bir dille yanlış olduğunu düşünen arkadaşlar uyarsın yada dozunda yorumunu yapsın kimseyi sen şöyle dedin diye tersliyecek değilim. Ben genel olrak konuşuyorum bu hatayı yapan arkdaşlarımız illaki var yok değil onun için yapanlar dikkat ederse memnun olurum. Hayırlı günler saygılar...

emo23
31-10-2009, 10:25
arkadaşlar
bir konu hortlatılımış, bir arkadaşımız tepki göstermiş, konu güzel gidiş hat almış, tepki gösteren arkadaş uyarılımış yada kendi ifadesinin yanlış anlaşıldığını dile getirmiş.

neden herkes birşeyler daha yazıp konuyu budaklandırıyor. ortada idamlık, yanlış bir durumda yok.
birisi forum kuralları dışında birşey yapar, bir üye yada mod yanlışını uyarır ama neden herkes birşey yazma ihtiyacı duyuyor.

bizler paylaşımımızı yapalım, yeni şeyler öğrenelim, keyfimize bakalım ;)
iyi forumlar herkese....