PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hirsiz

mrserhan
28-10-2004, 16:54
arkadaşlar dun akşam biri beni aradı ve satılık impulse imi almak istediğini soyledi.

kendisinin aslında istanbulda calıştıgını ama tatil için memleketi bitlis tatvanda oldugunu arabayı oraya gondermemi istedi.

bende 300$ ı havale ettiği an arabayı kargoya verebileceğimi soyledim.

dediki "ben parayı gonderirim ama nerden biliyim senin arabyı gonderceğini"

bende az cok hak verdim.

ve bizde soyle anlaştık. ben arabayı kargoya verecektim irsaliye faturasınıda ona fax yada email ile gonderecektim. oda bana 10 - 20 dakka içinde parayı havale edicekti.

oglenleyin ben arabayı bi guzel paket yapıp kargoya verdim. fax numarası istedim fax yok dedi email at.

ii dedim ver emailini.verdiği email: semih123@hotmail.com ( dikkatli okuyun yiğit1905 i dolandıran adamın maili)

ilk anda aklıma gelmedi acıkcası. ben maili de yolladım bekliyorum.

verdiği isimde melih abados. 1 saat gecti hala para yok arıyorum diyoki
ya serhancım bugun bankalarda kapalıymış benim hiç aklıma gelmemişti. sen merak etme nolursa olsun ben sana parayı gondercem.

dedim ki abi ben bu konularda hassasım saat 5 e kadar parayı gonderdin gonderdin yoksa gidip kargoyu iptal edip geri alcam arabamı.

işte " yok serhan ben sana her halukarda gondercem paranı sen bana hesapları ver ben olmazsa arkların kartlarından internet uzerinden gondericem."

tam o sırada sukru abimle msn de konusurken dur dedim yiğitin actıgı su konuya bakıyım. allah yardım etti varya. abi bi baktım semih143 yazıoo.

abi atladıgım gibi arabaya doru kargoyaa..

aceleyle koştum kadına bagıraa bagıraa yaa dedim herif dedim sahtekar cıktı umarım gondermediniz benim paketi..

kadın aynen şşşştt telefonda su an paketi soruyo demezmi.

adam diyomuş ki işte ben şimdi parayıu gondericem ama ya gelip paketi geri cekerse bana kargoyu gondermezse. kadın sessizce bana bunları bi soyledi benim gozler karardı. aldım kadının elinden teli ana avrat azıma ne gelirse erkeksen gel dedim sultanbeyli aras kargo ya

ilk başta noluyo serhan ne yapmaya calışıosun falan dedi .

sus dedim internette ki şohretinin farkında diilsin falan o sırada kapadı.

yaaa duzanbazlıga bakın yaaa. teli 05322438560

132 yi arıyınca kayıtlarda cıkmıyo. bosuna aramayın.

işte boyle arkadaşlar zor yırttım pacayı insanlıktan nasibini almamış bu insan benden bu ramazanda sulalesinin yuzyıllardır yemediği kufuru bi gunde yemiştir.

apo.se
28-10-2004, 17:02
aman abi ucu kurtulmuşsun geçmiş olsun

Penny
28-10-2004, 17:06
serhan çok geçmiş olsun ya.

100kmh2sn
28-10-2004, 17:20
serhan gerçekten zor kurtardın arabayı, geçmiş olsun

cepcity
28-10-2004, 17:21
bölelerini taksim meydanında asacan bak 2. bitane çıkıomu ortalığa.

le-bron_mc
28-10-2004, 17:21
abı cok gecmıs olsun boyle gıderse kımse ıkıncı el almıyacak ya bu adamın tel nosu fılan var bısey yapamazmısınız?

buraki2
28-10-2004, 17:49
ikinci el araba almayı düşünüyordum ama artık düşünmüyorum

M_tech
28-10-2004, 17:57
melih abados: sen sadece ................................................. bir insan değil aynı zamanda da ............................. kişisin.

geçmiş olsun mserhan,bidaha dikkat et...

mcagis
28-10-2004, 18:07
Serhan, burayı şimdi okudum da, iyi ki bana tel açıp fikir almışın ve uyanık davranıp kargocuları bekletmişin, büyük geçmiş olsun. Bütün arkadaşlarımıza da uyarı olsun bu, kargoyla alışveriş yaparken daha dikkatli olsunlar, şüphelendikleri bir durum olursa da para ya da malı göndermeden önce birilerine danışsınlar...
Buraki2, 2. el araba almakta bir sorun yok, yeter ki bildiğin-güvenilebilir kişilerden al, herkes böyle değil, kurunun yanında yaş da yanmasın...

mrserhan
28-10-2004, 18:11
yaa valla saolun arkadaşlar o herifi bi bulsam varyaa.

varya arabayı paket yapmadan once dedim pis pis gondermiyeyim arabayı sabah iş yerinde bi guzel kompressorle temizledim.

yedek parca ve lastik koydum bi dunyaa. hatta elimde impulse manul vardı internetten indirip print etmiştim kitap gibi dedim onuda koyım bi sorun yaşarsa bakar duzeltir.

abi bu kadar iyi olmıycaksın biz neler dusunuyoruz adam neler yapıo

neyse ...

SLiPKnOTh
28-10-2004, 19:03
valla çok geçmiş olsun ucu ucuna kurtarmışın serhan abi

engine02
28-10-2004, 19:26
bu insanlar ay1pt1r solemesi agz1m1 bozmak istemiorum simdi serefsiz yaa nedir bu h1rs1zl1k duygusu yaa alah1m yarabbim ramazan ramazan ortak gecmis olsun yaa aman abi bole seler ii deil ya asl1nda werecgin kisinin hayt hikayesini ogrenmek las1m asl1na bakarsan bu adam acaba daha kac kisinin al1pta paras1n1 wermemistir tobe tobe adam bolece haram maldan seri yapm1st1r walla ve bolelerini asmak ne kelime bnce oldurmicen ac1 cektircen her hafta bi yerini kescen ki bi daha bole seler yapmak deil ag1zlar1na bile alamas1nlar once parmaklardan sonra kol bacak derken adamdan eser kallm1cak bu arada bn iice bu isten k1lland1m bn bu isi arast1rmay1 planl1orum haberiniz ola

serhan abi gecmis olsun walla ii farketmisin son dakkada aman abi bi dahaya herkes 2. el satarken cok dikkatli olsun ltfn bi dahaki olay daha bi sinir bozucu olr hos olmaz HIRRR

mrserhan
28-10-2004, 19:31
saol emrecim napcan işte adamda namus seref yokki.

hayır bide adam tatlı dilli yanii hiç oyle bişi yapabilceğini dusunmuyosun ama işte şeref haysiyet her insanda bulunmuyo..

allah obur dunyada elbet cezasını verir.

ama gonul isterdi ki dunyada ki cezasınıda ben vereyim...

engine02
28-10-2004, 19:37
beyler bn alttan alttan baslad1m arast1rma islerine bn k1lland1m yane hoslanmam bole selerden onun icin ilgilenme geregi duydum

Saki
28-10-2004, 23:30
büyük geçmiş olsun mrserhan.
yaw bole olaylar oldukce bu tür insanları anlamıyorum yaa.
bu elemanın bizim aramızda ne işi var yaa bir sey yapalım forum a ilanlara filan giremesin eleman irc deki gibi banlayalım-aforoz edelim şu herifi.
tekrar geçmiş olsun. insallah bir care bulunur bu eleman için.

MeksikAli
29-10-2004, 09:52
Serhancım geçmiş olsun ....
Aslında geçenlerde malum gene bir arkadaşımızın başına geldi bu olay ... hatta ve hatta o arkadaşımızın çalınan arabasına ben talip oldum tel numarası falan aldım gel buluşalım falan dedim ama adam uyanık hiç birşeye yanaşmıyor ...

Yapılacak çok basit ama bir o kadarda zor bir yöntem var .. bilemiyorum sizler ne düşüneceksiniz ...
Madem öyle gelin el birliği yapalım ve .......... Yok yahu burda açıklanmaz en güzeli PM de devam etmek ...

mrserhan
engine02
mcagis
100kmh2sn
barracuda

PM ile gönderiyorum bakın bakalım nasıl ....

yigit1905
29-10-2004, 10:21
serhan abi bu adam la ikimiz uğraşsak belki bişiğler yapabiliriz.adam tan bi.........
yaw bıktım böylelerinden adam türkiye çapında dolandırıcı.neymiş melih abados.bana sselçuk abados dedi allahım inanmıyorum yaa.birisinin bu işpe el koyması lazım

yigit1905
29-10-2004, 10:31
ah serhan abi bende onu yaptım ben haber verince yollayın kargoyu die yurtiçi uymadı ve yollamıştı sonra o .......... herif kimse sürekli abados soyadlı bunu bi bulalım sonra önüne gelen birer birer istediği yere vursun aman impulse gidiide rctürk,odu yaa benim sst gitti ama o da araba ...... herifi bide rctürkiyeye ilanda vermiş ti nasıl içim gitti biliomusunuz.adam pazarlık yaptı öğretmenim dedi.offfff babam mütiş bi plan hazırladı aslında.%100 tuzağa düşer aslında.serhan au adama bi adam istanbulda ben arabayı istanbul bakırköy şubesine yolladım allah bi gün onun belasını vericek.
bak serhan abi benim tel:0532 670 63 50 herkese duyrulur bu adama bi önlem almamız lazım yok birkaç kurban daha gidicek...adamjda ta03 falanda var içimden şu an ne kadar küfür varsa hepsini ettim ve allahada dua ettim o adamın belasını versindie...
cümleten İNŞALLAH

yigit1905
29-10-2004, 10:33
arkadaşlar hepimiz bir araya gelip şu ......u dolandırmaya teşebbüs ve dolandırma die şikayet edelim

engine02
29-10-2004, 10:38
ya onun sonunu getircez ama getirene kadar daha kimseye bunu yapmasa bari we bizden once daha kac kisiye yaptı bunu acaba

yigit1905
29-10-2004, 10:39
o arabayı da ben kendi paramı biriktirip almıştım sonra satıp bi tb02 alıcam die düşünüodum ama işte böyleleri olursa

!Amorfy.BaRoS+
29-10-2004, 10:47
Ah bir elime geçse söle bi tip :) En sonunda katil olucaz walla ama elbet adam yakalanacak veya ters bir kayaya çarpıcak işallh degerli büyükleriimn yardımıyla bişiler cıkıcak yakında ...

yigit1905
29-10-2004, 10:49
ama yakalanana kadara kaç kişiyi daha dolandırır benim gibi babamın bi planını aslında duysanız varya müthiş... adam %100 yakalanır ama kim uğraşıcak o kadar bi araba için dio tabi ben sst mi şiddetle geri istiyorum

adamın elimde ses kayıtları ve yolladığı mesajlar duruo.

MeksikAli
29-10-2004, 10:52
Benim fikrimi yabana atmayın ... !!!
Belkide Foruma misafir oldu yazdıklarımızı okuyor....

mrserhan
29-10-2004, 11:07
bence adam bu forumda bilindigini tahmin etmiyodu. yoksa aynı maili kullanmaz. ama ben telde biraz sıyırmıştım kufur mufur ederken herife adam hala ben parayı gondercektim diyip duruyodu bende ***** ******** internette herkez bilio senin şohretini diyee konuştum şimdi butun forumları araştırıyodur. itin soyu.

varya ah kafam varya aklıma gelmedi..

dicektim kargodaki kadınaa "5 dakka sonra donicem ben size telinizi bırakın diyee. hatta diycekti paketi almaya geldi arkadaş ama vermedim gibisinden guven vermek için... ah ahh gozum dondu napıyım aklıma gelmedi o an

mrserhan
29-10-2004, 11:14
itin soyu bide diyoki bana "bende elektrikliler le ugraşıyodum şimdi yakıtlı arabalara gecmek istiyorum" diyee

gavat deseye bundan once elektrikli araba carptım milletten şimdide benzinli çapcam diyee ....

bidee konusurken dedim ki ya dedim benim bi tanıdık var dolandırıldı bole alışveriş yaparken dedim yigit diye bi çocuk..

haa dedi tanıyorum ya ben onu dedi benim msn de var arasıra selamlaşıyoruz dedi...
yiğit itin soyunu elime geciriyim ankaraya kadar arabann arkasına baglayarak getircem.

yigit1905
29-10-2004, 11:17
lütfen ya yalancı hiç selamlaşamıoruz çünkü çıkmıo msn e bende diim itin soyu yaw bu adam istanbulda yaa.serhan abi konuşursan yiğit die konuş beni dolandırdığını ve ne kadar üzüldiümü solersen işte sen anlarsın artık

mrserhan
29-10-2004, 11:26
bence de kesin istanbulda varya bekliycektim onu orda o herif paketin ta bitlise gitmesine izin vermicekti elbet akşam ustu gelip kargodan kendi alacaktı. cagırcaktım butun hobby rc ailesini sultanbeylide pusuda yatacaktık. elbet gelecekti....

yigit1905
29-10-2004, 11:39
yaw cidden biz napcaz yaa senin bu kadar kızgın olduğuna göre baya bi uğraştırmış heralde herif

jrcem
29-10-2004, 11:43
arkadaşlar okuyorum da bakıyorum bizim forumdan iki kişi ye bilmediğimiz kaç kişi var belki ama şöyle bi durum arkadaşlarla okuyoruz bunu aklımıza ilk gelen şey yani adam rc meraklısı yani öyle kolay sata bileceği birşey değil valla benim aklıma bi tek rc ler den çok iyi anlayan hani ne biliyim kimseye çamur atmak istemem ama aklıma gelenleri paylaşıyorum olsa olsa bu kişi ya bi hobishop sahibi yada bi hobi shop un yakınında olan biri yani hobi shopla bi bağlantısı olması lazım diye düşünüyorum rahat satabileceği bi ortamı olması lazım, evde oynamak için kimse bu kadar riske girmez diye düşünüyorum...

mrserhan
29-10-2004, 11:52
yaa bide :censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor: diyoki odeme sizden olsun bari diyoo arabann fiyatı yuksek gelmiş kargo odemesini benim yapmamı istiyo bide

yigit1905
29-10-2004, 11:53
hee bende ödemeyi kendim yaptım yaa
off off babam yollama adamın isteyişi çok kötü ole bişi yapma bak sonunda üzülürsün dedi yollamadan önce akşam ben tabii dinlememiştim

yigit1905
29-10-2004, 11:55
:censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor: herif bundan geçinio heralde de bari bizim işelere dalmasaydı modellere şerrrrefsiz haysiyetsiz dalaksız ciğersiz (çakırdan alıntıdır :))

mrserhan
29-10-2004, 11:58
işte bunlar 2 mize ve butun hobby cilere ders. arkadaşlar tanımadıgınız bilmediğiniz referansı olmayan kimseye hiç bişi satmayın. hele başka şehirden istiyo olcak hayatta parayı hesabınızda gormeden paketi yollamayın.

RoCCo
29-10-2004, 12:12
Gerçekten geçmiş olsun az kalsın gidiomus 300 dolarlık alet .

M_tech
29-10-2004, 13:41
yaa bide :censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor: diyoki odeme sizden olsun bari diyoo arabann fiyatı yuksek gelmiş kargo odemesini benim yapmamı istiyo bide

way be adam demekki cebinden kuruş para çıksın istemiyor.

engine02
29-10-2004, 13:55
abi diorum bunların hepsi serefsiz adamlarda bi gram seref yok olsa bile onu da kaybeder bole insanlar kesin bulup olduresiye dovmek lasım bu arada bu adamın taktigi caktım haberiniz ola yane simdi yigit e werdigi mail semih143 serhan abiye werdigi mail semih123 arada sadece sayı farkı war ve bu adam her dolandırdıgı kiside semih(numara) iste sadece o numarayı deistirerek bi mail werio aklı sıra kimse anlamıcak sanıo ama kacıs yok biz halletces onu aklı basına gelcek

Saki
29-10-2004, 13:56
Yaa bu hobbye yeni basladım , stresten uzak mutlu bir yasam surmek için olayları gordukce acayip sinirleniyorum yaa.
Tekrar buyuk gecmiş olsun , ne diyim bilmiyorum ki .

traxxas
29-10-2004, 15:00
gecmıs olsun serhan abı benı aramıstın frekans ıcıın bende sonra neden aramaıı dıyorum senı arıcaktım bende gorunce bu topıcı dıkkatımı cektıı dogruu arkadaslar her kez temkınlı kargoyla cok bır sey gondermeyınn

mrserhan
29-10-2004, 15:01
abi diorum bunların hepsi serefsiz adamlarda bi gram seref yok olsa bile onu da kaybeder bole insanlar kesin bulup olduresiye dovmek lasım bu arada bu adamın taktigi caktım haberiniz ola yane simdi yigit e werdigi mail semih143 serhan abiye werdigi mail semih123 arada sadece sayı farkı war ve bu adam her dolandırdıgı kiside semih(numara) iste sadece o numarayı deistirerek bi mail werio aklı sıra kimse anlamıcak sanıo ama kacıs yok biz halletces onu aklı basına gelcek
ortak yanlış yazmışım bana da semih143 u verdi 123 diil :) yani herif oyle bi mantık kullanmıyo :) biraz abarttın herif salak bi herif zeki olsa aynı maili vermez beyni basmıyoo.

unalsel
29-10-2004, 15:41
Büyük geçmiş olsun serhan. Yeni gördüm, bu adama karşı bişeyler düşünmek gerek bence de ama bu forumu takip ediyor artık sanırım. Ama yalancının mumu yatsıya kadar bu işe devam ederse bu :censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor: kesin yakalanacaktır, yakalandığında fazla sinirlenmeyin adamı öldürüp başınızı yakmayın çünkü şimdi ben düşünüyorum öldüresim geliyor,değmez. Bu dünya kötülerin dünyası, sadece bu konuda değil her konuda insanlara güven kalmamış. Derler ya sadece Babama Anama güvenirim...

engine02
29-10-2004, 17:42
ee bn bosu bosuna mı urastım yane simdi 143 icin urascam oo serhan abi yanlıs yazılır mı hec :(

mrserhan
29-10-2004, 17:59
gecmıs olsun serhan abı benı aramıstın frekans ıcıın bende sonra neden aramaıı dıyorum senı arıcaktım bende gorunce bu topıcı dıkkatımı cektıı dogruu arkadaslar her kez temkınlı kargoyla cok bır sey gondermeyınn

ya işte boyle muratcım bu yuzden arayamadım seni bidaha tekrar dan saol.

artık gerek kalmadı kristale :)

yigit1905
29-10-2004, 18:25
bizde patladıda bitlis bişi bişi ilçesinde oturuo ev tel. nosunu öğrendim.başak bi abiye daha bole bişi yapmaya teşebbüs etmiş.birde kanka143 var herifin o ...... herifin.allah birgün güzel bi bilasını verir inşallah.

engine02
29-10-2004, 18:29
ya yigit biz onun belası olacaz hic merak etme sn bi daha basına bizim gibi bela istemicek hicbi bela istemicek bi daha

yigit1905
29-10-2004, 18:31
ewt de nasıl olcak bu iş.adam çarpanı çarptı

engine02
29-10-2004, 18:33
yakındır plan hazırlıoruz bizde onu carpcaz aklı basına gelcek seytan carpmısa doncek o !!!

yigit1905
29-10-2004, 18:37
inşallah iginize çok teşekkür ederim herkese özelliklede sana emre.

engine02
29-10-2004, 18:57
onemli deil yigitcim simdi sana olmus olay ilerde bana weya dierlerine olrsa herkes yapardı urasıoruz illa adamı yakalrız bakalım ne yapacas urasalım da bi su isle :)

prorc
29-10-2004, 22:40
bence adam bu forumda bilindigini tahmin etmiyodu. yoksa aynı maili kullanmaz. ama ben telde biraz sıyırmıştım kufur mufur ederken herife adam hala ben parayı gondercektim diyip duruyodu bende ***** ******** internette herkez bilio senin şohretini diyee konuştum şimdi butun forumları araştırıyodur. itin soyu.

varya ah kafam varya aklıma gelmedi..

dicektim kargodaki kadınaa "5 dakka sonra donicem ben size telinizi bırakın diyee. hatta diycekti paketi almaya geldi arkadaş ama vermedim gibisinden guven vermek için... ah ahh gozum dondu napıyım aklıma gelmedi o an

Serhan öncelikle geçmiş olsun diyorum, şansın varmış ki ucuz atlatmışsın.

Haklısın forumda bilindiğinden haberi yoktu bu kişinin, büyük ihtimalle... ve çok büyük ihtimalle şunu söyleyebilirim ki; bu kişi modelci de değil. Sadece, modellerin yüksek fiyatlı olduğunu öğrenip, bu alandan << haksız kazanç sağlamaya kalkışan >> modelciliğe yeni bulaşmış bir pislik... bu ortaya çıkacaktır...

Yukarıda yanlış yeri sansürlemişsin !!!

prorc
29-10-2004, 22:44
hee bende ödemeyi kendim yaptım yaa
off off babam yollama adamın isteyişi çok kötü ole bişi yapma bak sonunda üzülürsün dedi yollamadan önce akşam ben tabii dinlememiştim

yiğit, insaf yani.. okudum okudum mail atmadan duramadım. Parayı almadın, bir de kargoyu sen ödedin ha ? İnsaf birader, sen de kendini bu HARAMZADEye tam yem gibi göstermişsin. Hatırlarsan sen bu alış(verişi) yapmadan önce, bu tür kişilere karşı seni uyarmıştım , bari babanı dinleseydin ( hani büyük sözü dinlerdin :aaaoovv: ).... neyse bir daha kimse böyle bir tatsızlıkla karşılaşmaz dilerim... Serhan'a da, sana da (senin araba gittiği için daha büyük) geçmiş olsun.

mrserhan
29-10-2004, 22:49
prorc sansurlemeyi ben yapmadım forum kendi kendine sansurluyo :)

prorc
29-10-2004, 22:53
prorc sansurlemeyi ben yapmadım forum kendi kendine sansurluyo :)

ben de öyle düşündüm, fakat yıldızlar yanlış yerde değil mi veya yetersiz değil mi ??? baksana, saygıdeğer vatandaşa ettiğin " iltifat " tabak gibi ortada duruyor :) .

mrserhan
29-10-2004, 23:02
evet hemde baya eksik :) tabak gibi ortada euhueh

prorc
29-10-2004, 23:04
ewt de nasıl olcak bu iş.adam çarpanı çarptı

Hallolur Yiğitciğim. Çözümsüz değil. İstanbul'da oturup, fazlaca boş zamanı olan ve sabredebilecek birkaç kişinin olması sorunu kökten ve " kesinkez " halleder.

yigit1905
30-10-2004, 08:57
inşallah bakalım.adam dün biriyle konuştum bitlis tatvan ilçesinde sanırım.yine bi abiye bole yapmışta.valla ömer abi ondan önce birtek seninle bole alışveriş yaptım ama senin gibi olacağını zannederdim ama değilmiş :censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor: napalım

denizfeneri
30-10-2004, 13:52
En azından bu hayvan herif ifşa oldu forumda. Artık herkez biliyor. Hiç olmazsa içimizden birinin daha kazık yemesi artık çok zor. Gerçektende çok üzüldüm. Film gibi...

skyline
31-10-2004, 01:12
serhan: geçmiş olsun arkadaşım demekki! alışverişleri birebir görerek ve al gülüm ver gülüm şeklinde yapacağız. bu kişi bu işi yapıyorsa eminimki. yarışlarda buluşmalardada bulunuyordur. çevremize dikkat edelim. şüphelendiğimizde birbirimize haber verelim. (bu arada konusu değil ama rc cup 2004'de bir arkadaşımızın kaliteli bir şarz aleti kaybolmuştu adını hatırlamıyorum, acaba ortaya çıktımı???

platy
31-10-2004, 01:22
benimde 6 hazirandaki ankara yarışında 1 adet 6 cell 3300 pilim kaybolmuştu ki maliyet olarak bir pil için ciddi bir rakamdı. Gitti ... bende üstüne bi bardak soğuk su içtim..

prorc
31-10-2004, 08:14
inşallah bakalım.adam dün biriyle konuştum bitlis tatvan ilçesinde sanırım.yine bi abiye bole yapmışta.valla ömer abi ondan önce birtek seninle bole alışveriş yaptım ama senin gibi olacağını zannederdim ama değilmiş :censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor: napalım

Bu işin kaçarı olmaz. Yalnız, satacak kişiler birbiri ile koordinasyon halinde olmalıdır. Burada yazmak istemiyorum fakat, elde edeceği her şekilde yakalanır, yoksa paketi alamaz. Sanırım bu kişi geçen yıl yine böyle birşey yapmıştı, forumda (Ankara) bahsedilmişti.

Yiğitciğim bizim alışverişlerden ben burada söz etmek istememiş, gereksiz görmüştüm, ama sen mademki konuyu açmışsın o zaman birşeyi belirteyim... Senin bu güveni kazanmış olmandan dolayı, açıkçası ben biraz da suçluluk duydum. Hatırlarsan ;<< insanlara kötü gözle bakmamak gerekli, fakat herkes aynı olmaz, gerçekten modelci olmayan kötü niyetli kişilerle de karşılaşabilirsin, onun için bundan sonra dikkatli ol, sonra üzülürsün >> demiştim. Maalesef benden sonraki ilk alışverişinde bu olmuş. Kazandığın bu güven duygusu seni biraz gevşek davranmaya itmiş herhalde. İnsanlara güvenmek ( üstelik modelci olduğuna inanarak, onu kendisi gibi görerek... ) suç değil tabii ki, fakat tedbirli olmak da gerekiyor...madalyonun bir de öbür yüzü var...

Tatsız fakat gerçek olan buna benzer başka olaylar da var ; hem de bu forumda atıp tutan, dürüstlük taslamaya kalkışan, fakat bir parçacık bile delikanlılık gösterme cesaretini kendinde bulamayan, sözünde durmayan, telefonlara çıkmayıp, sessizce telefonları kapatan, vb. davranışları sergileyen birkaç klavye şövalyesi....Bazı konularda dürüst olmayanlar, bazılarında da tam tersi dürüstlük mü gösterecekler, bunu beklemek hayalperestlik olur. Mevzuu geçtiğinde bana kim oldukları sorulduğunda onları deşifre etmedim, değil forumda yazmak... ama iyi niyet gösterip kirli çamaşırları da ortaya dökmemek, birçok candan ve dürüst modelci kardeşlerime ve arkadaşlarıma da << yakınında kimin olabileceğini göstermemek açısından >> bir noktada haksızlık oluyor galiba . Zira, belki de üzerine gidilmediği için sessiz sessiz birilerini kandırmaya kalkışıyor olabilir(ler).

Konusu geçen dolandırma olayına herkesin tepkisi ortada. İşin kötü tarafı, neredeyse insanlar dost bildiği modelci arkadaşına da şüphe ile bakacak hale geliyorlar. Peki size bir soru : bu iş(ler)i yapan ( pilleri çalanlar vs ) hiç ummadığınız ve arkadaş olarak bildiğiniz biri çıkarsa o zaman da yazdığınız gibi " vurup kıracak " mısınız ?

Problemler örtbas edilmeye çalışılırsa, daha da büyürler ve gün gelir patlama noktasında önüne geçilemez olurlar. Farklı modelcilerin şikayetleri ( kaybolanlar, çalınanlar vs. ) benim de Fulya pistinde şahit olduklarım, dilim pek varmıyor ama, tatsız bir gerçeği ortaya koyuyor. Maalesef " o " yapıda birkaç çürük yumurta ortalıkta geziyor, üstelik bunu << biz bir aileyiz >> söyleminin ardına gizlenerek de yapıyorlar...

Şimdiye kadar hiç sözünü etmediğim bir gerçek var. Bu siteyi kuran iki kişinin nereden yola çıktıklarını ve Türkiye'de modelciliğin daha çok tanınması ve gelişmesi için amatör bir ruhla çaba sarfettiklerini ve fedakarlık ettiklerini biliyorum. Şükrü Balcı ve gizli kahraman İnanç Sencer... İnancım odur ki ; yerleştirmek istedikleri ve büyük oranda da başarılı oldukları RC camiasında << biz bir aileyiz >> söylemini lekelemeye kimsenin hakkı yoktur.

Bu konuyu okuyan herkes, modelcilik dışında da , hayata ve insanlara dair bir konuda da tecrübe edinmiş oldu.

Siz siz olun tedbiri elden bırakmayın...Ya karşınızdakini tanıdıktan sonra güvenin veya işi sağlama bağlayın.
.

mrserhan
31-10-2004, 15:44
valla bu olaylardan sonra 2. el olayında değil pistte bile cok dikkatli olmak lazım. nolur nolmaz abi...

Saki
01-11-2004, 00:53
serhan: geçmiş olsun arkadaşım demekki! alışverişleri birebir görerek ve al gülüm ver gülüm şeklinde yapacağız. bu kişi bu işi yapıyorsa eminimki. yarışlarda buluşmalardada bulunuyordur. çevremize dikkat edelim. şüphelendiğimizde birbirimize haber verelim. (bu arada konusu değil ama rc cup 2004'de bir arkadaşımızın kaliteli bir şarz aleti kaybolmuştu adını hatırlamıyorum, acaba ortaya çıktımı???
Ewet o olayı bende tam pistten ayrılırken gormustum o olayın sonucunu bende merak ettim.
en son şarjı calınan arkaadas cep telefonu ile şarj aletini aldıgı soylenen kişi ile konusuyordu ama ne oldu bilmiyorum ordan ayrılmıstık.
İnsallah hallolmusur o olay da.

mrserhan
01-11-2004, 11:37
neyse arkadaşlar sonuçta da herkeze kotu gozle bakmamak lazım yoksa nasıl zevk alcaz bu işten.

konunun ozeti.

napıyoruz ?

- paramızı hesabımızda gormeden hiç kimseye sattıgımız urunu gondermiyoruz.

- en temizi al gulum ver gulum yapıyoruz.

- pist ortamında da eşyalarımızı oyle saga sola dagıtıp kotu niyetli insanlara davatiye cıkartmıyoruz.

- eger yukarda saydıgım şeyleri inadına yapıosak uızerine soguk su içiyoruz.

100kmh2sn
01-11-2004, 13:47
Geçen senede benim başıma şöyle bir durum geldi ;

Arabam ilanlardaydı, akşam saatlerinde bir çocuk aradı almak istediğini söyledi, gerekli pazarlığı yaptık ve anlaştık, bana bakırköyde Carrusel mağazasında olduğunu söyledi, ben oraya gelemeyeceğimi kendisinin gelip almasını söyledim, sonra aklıma şirket elemanlarıyla arabayı gönderebileceğim aklıma geldi. Neyse ertesi gün sabah telefonlaştık ben arabayı göndermeden banak hesabıma parayı yatırmasını söyledim, oda tmm yatırıyorum dedi saat 11 falandı, derken ben paketi bizima damlara verdim ve onalr yola çıktılar, bu arada çocuğu sürekli arıyorum ve parayı yatırıp yatırmadığını soruyorum yatırdım derse faxını isticem hemen veya banka hs bımı kontrol edecektim,neyse konuşmalararasında çalıştığı şirketin numarasını istedim.. aradan 1 saat falan geçti çocuk bankada makinaların bozuk olduğunu söyledi, bu arada bizim elemanlar Carrusele gitmişlerdi, çocuğa deidmki parayı elden vereceksin arabayı öyle alacaksın yoksa araba falan yokd edim tmm dedi, fakat beni acayip kıllandırdı.. neyse ben bunun çalıştığı yeri aradım adam demezmi biraz önce işden attım .. ben hemen adamalrı aradım ama o esnada adamlardan arabayı almış demiş içerde bi dükkan avr oraya koyalım ebn banakdan paramı alıp geliyim demiş.. bak sen 3 kağıtçıya... neyse adamları aradım arabayı verdik diyinci bastım kalayı hemen gidin alın arabayı dedim.. Allahdan araba koydukları dükkanda duruyormuş ve almışlar, çocukda o saatten sonra yokoldu ortadan ve bir daha ulaşamadım, aradan birhafta geçtikden sonra ulaştım tam başlıyordum söylenmeye ki telefon kapandı..

Arkadaşlar buradan şu sonuç çıkıyor, parasını almadan sattığımız ürünü göndermiyeceğiz, karşımızdakini tanımaya çalışıcaz, kural edinicez ve kişinin telefon numaralarını adresini vs.. alıcaz, internet gibi bir nimete sahibiz kişi hakkında detaya ulaşmamız kolay olur.. bu konuda gerçekten dikkat edin, midemizi bulandıranlar belki birkaç kişi ama ortalığı bulandırmaya yetiyorlar,işallah o kişiyi/kişileride zamanla pasivize edicez, en azından burada konuşulmasıyla arkadaşlar daha bilinçli olacaklar

Bu konuyu forumdan belki takip etmeyen veya edemeyen arkadaşlarınız olabilir, onlarada bahsederseniz kulaklarında küpe kalsın ve dikkat etsinler

engine02
01-11-2004, 15:35
ya walla bole insanlar oldukca kimsenin kimseye guvenesi gelmio acıkcası yanlıs mıyım yane ama bana cok dokunuo bole seler en kısa surede o serefsizi bi yakalayıp . .. .. . yapmak lasım :D

uçarlar
01-11-2004, 17:43
valla ya bunları hapis idam filan yetmez işkence edeceksin neyse biraz abarttık galiba ama hakkaten insanlar arasındaki güveni zedeliyo *****ler.2.el almaktan korkar oldu insanlar ya şu hırsızların allah belasını ya :censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor:ler insanların canlarını yakmak hoşuna gidiyo adamların adam o kadar uğraşıyo çabalıyo alıyo arabayı sonra çalınıyo gidiyo işe bak ya

gorkem
04-11-2004, 22:25
bölelerini taksim meydanında asacan bak 2. bitane çıkıomu ortalığa.

Sana katılıyorum boylelerine bi eziyet cektircen herkesin ortasında bitene daha cıkıyomu bak:ıggcck:

ToLGaYuRtDaŞ
05-11-2004, 00:01
mrserhan, adamın telefonu varsa savcılığa gidip suç duyurusunda bulun. Bu durumu dilekçende anlat ve aynı kişinin başka bir arkadaşını (yigit1905)dolandırdığını ekle. Adamı bulup direk göz altına alırlar. Yigit1905, belki bir ihtimal arabasının parasını alma şansı var. Bu forumda kayıtları mevcut, eğer kargo şirketindeki kızıda kandırabilirseniz hapse kadar yolu var.BU KONUDA BENİ HAFİFE ALMAYIN, TECRÜBELİYİM...

yigit1905
06-11-2004, 08:21
tel numarasıda var ama hangisi kendinin adamın eski yeni bende 6 tane numara var

grave
06-11-2004, 18:57
aynı eleman benimde satılık motora talip olmuştu ancak bu sen yolla ben parasını yollarım olayını yiyeceğimi düşünmüş olacakki yanıldı, serhan kardeşim bak bu işler bilmem kaç milyon dolar ciro yapmakla olmuyormuş bilmem ne demek istediğimi anladınmı,

saolsun bir büyüğümüzle sonradan geçen sürede konuştuğumda bu şahsın sürekli bu tarz şeyler yaptığını öğrendim bir hafta aradan sonra foruma girdiğimde görüyorumki serhan kardeşimizede aynı olay yapılmış serhanda bunu kabul etmiş,

neyse,

geçmiş olsun, ucuz kurtulmuşsun.

grave
06-11-2004, 20:03
bana gelen mail kanka143@hotmail.com du, sanırım kendisi bakırköy çevresinde oturuyor, bakırköyde oturduğumu söylediğimde neresi falan filan diye sormuştu.

jrcem
06-11-2004, 23:11
mynet de de hesabı var galiba dün kanka143 diye bi nick le okey oynadım acaba o muydu?

valla bu muhabbet çok canımı sıktı artık satmak yerine birilerine hediye edeceğim

yigit1905
07-11-2004, 09:29
yaw bunlar tatwanda oturuo sanırım istanbulda selçuk tatvanda melih var bence.

iSot
27-02-2005, 02:27
ya ben comezim yeni baslicam rc olaylarina ama kil oldum simdi

en güzeli elden alicaksin/saticaksin, baska türlüsü yalan
tabi istanbulda oturan daha sansli olio boyle bi durumda

arkadaslar en fazla forumdan devamli mesajlastiiniz insanlara satin hic tanimadiiniz birine kalkismayin zaten

yigit1905
27-02-2005, 14:30
abi bole insan tipleri işte.allah bir gün gelir o parayı ordan ona inşallah gzl bi şekilde çıkartır.kimsenin bu kadar :censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor: olduğunu sanmıorum.çok ta korkmaya gerek yok beni bilen bilir bende çoğu kişiyi tanıyıp artık ole alışveriş yapıorum.bole sana sen kargo faturasını bana kaxla bende parayı yollıcam dien birine sakın güvenme.bilki bu :censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor:dir.

chaos
28-02-2005, 10:20
valla böle :censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor:ler yüzünden insan kimseye güvenemiyor geçmiş olsun sadece internette değil insanlar okadar iğrenç olumuşki milleti ayakta kandırıyolar
geçenlerde de benim kanki yi kandırmışlardı
elemanın teki bunu çeviriyo diyo ki kardeş memleketten geldik yolda kaldık paramı çarptılar felan diye kolundaki saati gösteriyo altın felan diyo
değeri 3 milyar felan filan diyo sana veriim istersen bi kuyumcuya gidelim fiyatını sor
bi kuyumcuya gidiyolar kapıda biri hemen soruyo öteki eleman bu saate kaç verirsin
felan oda bakıyo altınmı felan kontrol ediyo sonra diyo ki çok para hemen veremem bankadan çekiim geliyim diyo adam da dönüyo bak diyo bişi yok altın bu o gelene kadar
sana satiim al işte ver diyo bişiler ark da 500 üm var diyo nasılsa çok para 10 dak beklerim diyo alıyo saati bekliyo bekliyo ne gelen ne giden sonra kuyumcuya gidio kuyumcu başka diyo bu saat sahte beş para etmez arkadaş deliriyo demin şöle diğer arkadaş gerçek dedi felan meğerse diğer eleman da bunlardanmış komple şebeke bizim ark pert.

unalsel
28-02-2005, 11:35
Ya o da çok safmış! Yeni mi geldi istanbul'a yoksa?

chaos
28-02-2005, 18:29
:D:D:D:D valla bende baya dalga geçtim aslında fırlamanın tekidir nası yedi
anlamadım hayır inanmıcem kendi yedi parayı dicem gitti karakolda
elemanların resmini buldu polislerde doru dedi birkaç kişiye daha yaptılar

Car_Maniak
24-04-2005, 23:29
arkadaşlar elimden gelen ne varsa yapmaya çalışcam... yiğit sen de bnm yakınım sayılırsın senin arabanı geri almak içinde her şeyi yapıcam...

yigit1905
25-04-2005, 17:04
yaw burak salla artık çok geçti aradan :)

Car_Maniak
25-04-2005, 20:40
olsun yiğitim düşünüyoruz bişiler...

!Amorfy.BaRoS+
25-04-2005, 21:05
Sadece model dünyasına zarar, neden oksijen tüketir böyle tipler anlamam !!!
Yiğit elbet birgün sert bir kayaya vurur o görür e... tersten aldırma :)

mydiz
20-05-2005, 02:59
mesajların hepsini okumaya dayanamadımda, adamın numarası 532 li degilmiydi, aslında diger arkadas anladıgım kadariyla modelini kaptırmış, şikayetci olsa o telefon numarasından bulurlardı bence, 532 bildigim kadarıyla faturali hat oyle degilmi?
Benimde buna benzer birsey basıma geliyordu, oyuzden hem alırken hem satarken dikkatli olmak lazım, 2 tarafında zarar görmemesi lazım.

yigit1905
20-05-2005, 08:48
532 ama adam o numarayı kullanmıyor.İnsanların bildiği bu :censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor::censor:in kullandığı en az 5 tane vardı.Neyse benden başka bizim sayemizde zarar gören olmadıysa ne mutlu bana :)

unalsel
20-05-2005, 10:58
Yiğit sana da yazık koçum kilitlet şu konuyu, birisi yazıyor ne bilsin aklına geliyor senin de tam unutmuşken.

yigit1905
20-05-2005, 17:44
yoo artık beni hiç ilgilendirmio.O para ondan bi gün çıkar banane 1 sene oldu unuttum gitti valla :)

İnfinity_DREAM®
24-05-2005, 01:51
yaaa arkadaşlar oku oku bitmiyor öncelikle serhancım geçmiş olsun verilmiş sadakan varmış diyelim hani kurtarmışın ..

arkadaşlar böyle bir sehir dışı hiç tanımadığınız birinden bir alışverişte buluncaksak o insan bir kere istediği modeli çok iyi bilmeli yada tanımalı bence işte o model hakkında çelişkili konuşmalar yapıyorsa yada piyasa değerine öenm vermeden işte kaç para olursa olsun modeli önemli değil benzinli olsunda nasıl olursa olsun derse yada işte ben bunu birinde görmüştüm yada duymuştum hoşuma gitti gibi çelişkili konuşmalar karşı tarafın bir nebze olsun niyetini koyar ortaya.. tabi insan bilemez neden insanın ağzı öle laf yapıyorki ya dersin bu işte salam biri güvenebilirim diyorsun ...
benim bir fikrim var mesala böyle bu tür bulduğumuz müşterileri hiç tanımadığımız kişiler ile alışverişte eğer karşı taraftan şüphelendiysek söyle bir yöntem uygulayabiliriz. diyelim ben karşı tarafa mal satacam ama karşı taraf bana ısraren sen malı yolla ben sana mal elime gelince paranı çıkarırım derse ben paket yollarım ama nasıl bir paket içine başka bir şey koyardım işte herhangi birşey.. sonra yollardım. o karşı tarafa giderdi ve malı alınca açıp baktığında içinde yok öyle birşey tabi hemen beni arardı. işte neden malımı yollamadın ya ben sana parayı yollasydım sen bana malı yolllamasydın ne olcak tı sen sahtekarmısın falan derdi bende karşı savunma hazırlardım. işte ben daha önce böyle 400$ lık mal yolladım birine ama beni dolandırdı ben şimdi güvenmediğim ve tanımadığım insana bu şekilde deniyorum sen paramı yolla ben malını yollarım derdim. ben sözümün eriyim en azından ....
böyle yapabilirdim arkadaşlar . ama tabi bu insanına bağlı ki bizim bu çevrede bu işi yani bu sahtekerlığı yapacak insan yoktur. (neyse çok saçmalamadan kısa keseyim zaten saçmaladım:D:D:D)

!Amorfy.BaRoS+
24-05-2005, 15:43
Evet bencede bence o adam ya parayı yollasam da göndermezse siparişten vazgeçer.Bence zaten ilk adımı forumlarda yaşayanlar genelde buranın insanlarından alıyorlar ve sorun olmuyor şahsen ben çoguu şeyi hep int ortamından birbirimizi tanıdıgımız insanlardan yaptık aldım sattım yani pek problem olmuyor aslında satış ama tabi tanımadıgım birine güvenip gönderdiğimde oldu aslında o güveni alınca insan yapıyor neyse..

M_tech
24-05-2005, 20:22
ben parayı almadan mal da gönderdim-malı almadan para da gönderdim.Bu işler biraz güven ve tanıma işi,bu forumda en az 20 kişyle bu şekilde alışveriş yapabilirm. en az 20...

SpaceWalker
26-05-2005, 02:50
ya arkadaşlar herkes bir şu cep numaralarını ilgilenebilecek bir arkadaşa pm yazıp yollasa mutlaka bir isime ulaşılır.Tabii bu telefon ve hatlarda çarpıntı mal deilse :P

Vendetta
06-10-2006, 16:45
Arkadaslar,
Denizli'de "Gokhan Uygur" adinda bir vatandas var, sizin bu olay bana o vatandasi hatirlatti. Aman dikkat edin, benim de agzim fena yandi hemde iki tane koca 1/6 jet modeli icin. Ustune ustluk eger gaflete dusup malinizi gonderirseniz, "yavuz hirsiz ev sahibini bastirir" durumu ile birde uste cikiyorlar. Sonra size oturup sac bas yolmak kaliyor.

daris
06-10-2006, 16:51
aman arkadaşlar kargo işlerinde
dikkatlii olunn ben cesaret edemıoorum walla

rmnkrm
07-10-2006, 01:39
ama arkadaşlar; böyle olaylarda hata satıcıdadır. ticarette önce para verilir, istisnası yoktur (arkadaşlıklar hariç)

alıcı itiraz ederse "para peşin kırmızı meşin" tarzı bir söz söylenir, olay tatlıya bağlanmazsa satıştan kaçınılmalıdır

roxx0rs
07-10-2006, 02:40
konu eski biras ama...2004 tarihli yinede siz bilirsiniz...olay olmus ustunden 2 sene gecmiş..

escober
07-10-2006, 02:48
Öncelikle geçmiş olsun.Bu kargonun gittiği adres belli değil mi?Yada gönderen kargo şirketine tembih etmek lazım adrese teslimden sonra tam adresini yolla diye.******** haysiyetsiz tövbe tövbe.Konuyu görünce yazmadan edemedim.

red_fin
07-10-2006, 09:40
Bu konunun durup durup g&#252;ndeme gelmesi anlamsızlaştı artık. Yazılacaklar yazıldı sanırım, daha fazla uzatmanın alemi yok. Konuyu kilitliyorum.