Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Xmodum
Samed_1905
31-07-2007, 09:29
Biraz sonra siparişi veriyorum xmod subaru ve 30000 lik motor alacam bu araçların hız durumu nasıldır bilen var mı çok merak ediyorum?Birde pil için aaa pil kullanın yazmış ben gp nin aa 2700 lük pillerden almayı düşünüyorum bi zararı olur mu ?
gp nin aa 2700lük pilleri araçta büyük bir performans farkına neden olacaktır. yalnız ağırlık olarak aaa dan fazla olduğu için buradan da biraz kaybı olur.
bir de aa pili aaa yuvasına sığdırmak biraz zor olabilir :D
cengizhan
04-08-2007, 00:36
subaru sanırım gen1 in kep sakın gen1 alma alıcaksan evo serisi al ama onuda pek tavsiye etmiyorum xmods un fiyatına kesinlikle aldanma mini-z derim ama bütçe ön panda ise firelap al internetten alırsan rtr olarak digital kumandasıyla birlikte güzel bir set x mods tam olarak bir rc sayılmaz bile bence
Yeni bir xmod kullanıcısı olarak tavsiyemi dinlerseniz kesinlikle evo şase al gen1 den uzak dur. Bu araçtan tam olarak keyif almak istiyorsanız 4 çeker kiti, stage2 motor upgrade kiti vede olmazsa olmaz metal bearing seti alman lazım gerçekten o lastiklerin oynaması bayağı can sıkıyo ama metal rulman seti ile %95 sorunu giderilibiliyor. Kullanılabilecek pil içinse 1100 ma AAA piller var şimdilik yeterli olur.
zaknafeindour
05-08-2007, 22:09
bu metal bearing set dediginiz sey gen 1 de de kullanılabiliyor mu ?
nereden bulunur ?
tesekkurler
Gen1 ve evo şaseler için ayrı rulman setleri var ama türkiyede bulman zor. En kolay Ebay dan getirtilebiliyor. Biraz zaman alır gelmesi ama sonuca gerçekten değiyor.
zaknafeindour
07-08-2007, 00:12
peki tam olarak ne ise yarıyor bunlar ?
rulman seti = metal bearring mi ?
Rica ederim.
Rulman dönen cisimleri yataklamaya yarayan, içindeki bilyalar yardımıyla(başka çeşitleri de mevcut fakat konumuzla alakalı değil) sürtünmeyi azaltan ekipmanların genel adıdır.
Xmodlarda da genel kullanım amacına paralel, yani sürtünmeyi azaltmak için kullanılıyor. Tekerleklere oturtulmuş rulmanlar olmadığında sürtünmeden dolayı güç kaybı olur. Rulmanlar yardımı ile ise hareket daha kararlı bir eksende gerçekleşir, sürtünme minimum'a indirgenir, güç daha kolay aktarılır.
Bir video linki vereyim görünce tanıyacağınızdan eminim. Bazen "bilye" olarak da anılabiliyor.
http://www.youtube.com/watch?v=eGyoMuE4gDQ
Kolay gelsin
evo al ve rulman al ve sakın electronıc boarda bşy takma led ışık vs gbi ben taktım ana kart maiın board yandı. xmods eğlence için iyi pistte kullanıcaksan mini-z al.
birde 3000 lik motorla en iyi performansı alırsın ama motordan önce rulman ve 4wd kit alman en iyisi olur.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.