PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : istanbulda model uçak kursu

macleod
31-10-2004, 15:50
istanbulda model uçak eğitimi alabileceğim kurslar var mı?

!Amorfy.BaRoS+
03-11-2004, 14:03
İlgili adresler internetten bulabilirsin ama bence ıkıncı pan dusun depo basına sanırım20 daolr ve 10 derste filan bişilerin ogrenılcegını sanmıyorum cevremden duyduklarım fazla bırseyın ogrenılmedıgı sımılator alıp onla kasman ve yakınındakı hrcdekı ınsanlarda bulusup denemen en ıyısı olacaktır.

M_tech
04-11-2004, 01:18
kursa para vermene gerek yok öğretecek gönüllü illa bulursun.imuk a üye olmakla başlayabilrisn yada ordan üyelerle uçakçılarla temasa geç,sana öğretip öğretemeyeck kişiler olup olmadığını araştır.tabi parasız!! bu iş için para almak bana abes geliyor..bu arada uçağın düşer çakılır dolayısıyla ilk başta kimse eğitmek istemez.yani ya uçaktan hata kaynaklanır ya kullanıcıdan vs kimse bunun yükümlülüğüne almak istemez.centilmen olarak olayı ağır başlılıkla kabul etmek lazım.eğer diyorsanki ben işimi garantiye alırım kendi uçağıma bişi olmasın,o zaman herşeyin karşı taraf tarafından karşılandığı kurslar var,yada paralel kabloyla 2 kumanda bağlanır kendi uçağınla uçarsın,bir hata yaparsan eğitmen kontrolu ele alır...

alican_22
03-11-2010, 02:26
Mesut Sübakan kursu var İstanbulda. 15 dk lık 46 lık trainerle uçus 25 lira. Günde ortalama pilotun durumuna göre 4 ile 8 uçuş yapılıyor. İnternette bulabilirsin o adamın model uçak eğıtım okulunu ve uçuş sırasında uçağın başına bişey geldiği zaman bu düşme çakılma olabilir veya herhangi bişey uçak hasar maliyeti o adama ait. Bende yeni başladım uçak modelciliğine. O yüzden bende o adamdan ders alabilirim. Ama herşeyden önce simülatörde kendini yetiştir ondan sonra git. Sonuçta 15 dk lık uçuş 25 lira. Ne kadar kendini geliştirip gidersen oraya maliyeti o kadar az olacaktır.

mvltkmkl
03-11-2010, 09:15
Eğer istanbulda ikamet ediyorsanız, Anadolu yakası uçucuları olan "İstanbul Orhanlı grubu" kısmında kendinizi tanıtıp, 1 bardak çay ve 2 adet simit karşılığı istediğiniz tüm eğitimi değerli abilerimizden alabilirsiniz, :) Modelcilikte yardımlaşmanın karşılıksız olduğu bir topluluktur.

Sümer Yamaner
03-11-2010, 09:16
istanbulda model uçak eğitimi alabileceğim kurslar var mı?

"Model Uçak Eğitimi" ifadesinden kastın nedir? Örneğin temelden bir balsa model yapmayı öğrenmek mi yoksa bir uçağı uçurmayı öğrenmek mi? Birbirleri ile ilişkili olsa da aslında farklı şeyler bunlar. İlki için sanırım THK'ya başvurmak gerekir. Ama ikincisi için bizler (Orhanlı Ekibi olarak) her türlü desteği veriyoruz. Karşılığında da kimi zaman bir teşekkür kimi zaman Sarıyer böreği kabul ediyoruz! :)

Sümer Yamaner
03-11-2010, 09:25
kursa para vermene gerek yok öğretecek gönüllü illa bulursun.imuk a üye olmakla başlayabilrisn

İyi ama IMUK'a verilecek para yukarıda örneği verilen ücretli eğitime verilecek paranın kaç katı?! :)

mvltkmkl
03-11-2010, 09:32
Yazayımmı ? Yok yazmayayım neyse :)

atambay
03-11-2010, 10:13
Mesut Sübakan kursu var İstanbulda. 15 dk lık 46 lık trainerle uçus 25 lira. Günde ortalama pilotun durumuna göre 4 ile 8 uçuş yapılıyor. İnternette bulabilirsin o adamın model uçak eğıtım okulunu ve uçuş sırasında uçağın başına bişey geldiği zaman bu düşme çakılma olabilir veya herhangi bişey uçak hasar maliyeti o adama ait. Bende yeni başladım uçak modelciliğine. O yüzden bende o adamdan ders alabilirim. Ama herşeyden önce simülatörde kendini yetiştir ondan sonra git. Sonuçta 15 dk lık uçuş 25 lira. Ne kadar kendini geliştirip gidersen oraya maliyeti o kadar az olacaktır.

Forumun eski konu hortlatma rekorunu kırmış oldun. Tam 6 sene önce sorulmuş bu soru.
Güzel tarafı ise forumu okuyor olman. Güzel ve doğru bir model de almışsın. Son bir hamle ile buluşmalar başlığında Orhanlı ekibi ile tanışmak kalmış. İstanbul'da ekipler ders verme konusunda pek becerikli değiller. Uçurmayı güzelce öğretirler, açsan karnını doyururlar bir de canciğer dost olurlar, eve giderken ders mi aldığını yoksa güzel bir gün mü geçirdiğini düşünür durursun.

mvltkmkl
03-11-2010, 10:17
Forumun eski konu hortlatma rekorunu kırmış oldun. Tam 6 sene önce sorulmuş bu soru.
Güzel tarafı ise forumu okuyor olman. Güzel ve doğru bir model de almışsın. Son bir hamle ile buluşmalar başlığında Orhanlı ekibi ile tanışmak kalmış. İstanbul'da ekipler ders verme konusunda pek becerikli değiller. Uçurmayı güzelce öğretirler, açsan karnını doyururlar bir de canciğer dost olurlar, eve giderken ders mi aldığını yoksa güzel bir gün mü geçirdiğini düşünür durursun.

İşte orhanlı ! :) tşk.

atambay
03-11-2010, 10:29
Belli ki ASP motor almış. Orhanlı'dan başka yerde çalışmaz. Mecbur gelecek.

cegoo
03-11-2010, 10:38
Yanlız dikkat ettim de soru soran kimse yok ortalıkta. :-)))
O zaman siz kıme yazıyorsunuz ??Muhtemelen soruyu soran kişi forumu bile unutmuştur

emo23
03-11-2010, 10:39
:)

ist. da çalıştıklarını hep forumdan okuyoruz abi. ben şahsen gittim, gördüm :) ilk gidişimde bana denk geldi dedim ama ikincisinde de ayni :)
arkadaşlar 3 senedir tornavida değmeyen motor görmedikleri için böyle bir psikoloji içindeler kanısına vardım ben ;)

Belli ki ASP motor almış. Orhanlı'dan başka yerde çalışmaz. Mecbur gelecek.

mvltkmkl
03-11-2010, 10:42
Emrah Büyük buluimada görüdüğün P47 Thunderbolt' da ASP 91 4 zamanlı DDM vardı nasıldı ama :) ? Tabiri caiz kendi imalatımız kurba b...ku dediğimiz yakıtla çalışıyor. Nazar değmesin 1 kez stop etmedi daha. Tühtühtüh maşallah. OS pahalı ticari yakıtla bile s..d...k zoruyla çalışıyor :D :) :D :) Yazan : " Eski bir OS kullanıcısı. "

emo23
03-11-2010, 10:45
istisnalar kaideyi bozmaz mevlütçüm. ;)
o motorun ilk günlerini düşün. birde 7-8 ay süreci sonunu hayal et.

Emrah abi görüdüğün P47 Thunderbolt' da ASP 91 4 zamanlı DDM vardı nasıldı ama :) ?

mvltkmkl
03-11-2010, 11:05
Abi zaten 7-8 ay sorunsuz çalışsa parasının hakkını veriyor DDM cim. OS gibi 2-3 DDM parası ödeyipde 3-4 ayda bir yok silindir kaplaması yok rulmanları arızalanmıyor bakalım ikimizde buralardayız, DDM ne kadar sorunsuz gidecek.
Kısa bir yaşanmış olay anlatacagım bu DDM ve OS hakkında.
Bende 5 ay önce sıfır aldıgım bir OS 55AX vardı rodajı Sümer hocamla beraber yaptık ve Ahmet hocamın ince ayarı ile kullanıma başladım. Diyeceksin ki niye DDM almadında OS aldın Takacagım modeli çok beğenmiştim. JAMARA' NIN EXTRA 330l Sİ model güzel sorun olmasın diye sözde kaliteli ve stop sorunu olmayacağı idda edilen OS 55 AX taktım, modelle 3 kez uçtum ve 3 seferin sonundada model hep stoptan kaynaklı ufak kırımlar yaşadı. Keşke o zaman DDM bir motor taksaydım şimdi modelle uçuyor olacaktım. Bak EXTRA aklıma geldi gene moralim bozuldu Sümer hocam için P51 nasılsa benim için o Model bir mitolojik kit. Ah EXTRA ah Piyasadada yok olsa gene alır DDM ile doya doya uçarım.

emo23
03-11-2010, 11:15
Bak işte sorunu sen yazmışsın. OS motor alıyorsun ve rodajmış, ince ayarmış elden geçirmişsiniz. Olmaz tabi :) Motor küsmüş size. OS motoru alırsın, takarsın modele başlarsın uçmaya. Rodajıda havada olur, ayarlarıda.
Elimdeki OS motorların çoğu 4 yaşında. Ortalama ayda 2 kere model uçuşa gidiyor. 4 senedir banamısın demeden çalışıyor. Ara sıra stop etmiyormu :) Yakıt ilaveyi unutursam ediyor tabi.

atambay
03-11-2010, 11:42
Cego sorana değil hortlatana yazıyoruz.

Şimdi ekip sabahtan toplanıyor. akşama kadar uç uç sıkıntı basıyor. İş lazım iş çıkartacak motor lazım. Ahmet Abi alıyor tornavidayı dalıyor motorlara. Size de oyalanacak konu çıkıyor. Tabi çinçon motora alışmış tornavida OS ile karşılaşınca unutuyor kaliteyi fiyatı bildiği gibi girişiyor vidalara. Şimdi OS sahiplerine duyrulur. Motorlarınıza elletmeyin. Okuyun üfleyin kendisi uçar. Hele ki ASPye girmiş çıkmış tornavida ile hiç elletmeyin. Hatta mümkünse OS motoru Orhanlı'ya götürmeyin. Milletin çinçon motoru stop edince bu da onları görüp yoldan çıkıyor.

Mevlüt Tangoyu neden satıyorsun?

mvltkmkl
03-11-2010, 12:28
Cego sorana değil hortlatana yazıyoruz.
Mevlüt Tangoyu neden satıyorsun?
Abi Benzin motorlu büyük bir model yapma niyetim var fakat evde yer yok :( P47 ve Tango' yu sata bilirsem. Phoneix BULDOG 90 lık bir model var onu 35cc ile toplama niyetim var. Hayırdır lazımmı ? Sıfır gibi model :) :D

atambay
03-11-2010, 13:11
Abi Benzin motorlu büyük bir model yapma niyetim var fakat evde yer yok :( P47 ve Tango' yu sata bilirsem. Phoneix BULDOG 90 lık bir model var onu 35cc ile toplama niyetim var. Hayırdır lazımmı ? Sıfır gibi model :) :D

Bizim Fatih böyle birşeyler düşünüyordu. Bi haberleştireyim sizi. Motoru OS olduğu için para etmez belki :)

mvltkmkl
03-11-2010, 13:15
:) Motor zaten 240 tl falan hangar 9 kit + servolarda 60 tl bence iyi. numaram ılanda var abı eger ılgılenırse elevator ve rudder bunlarda vıdalı sokulebılıyor yanı kutular gönderirim.

atambay
03-11-2010, 13:40
Nasıl kıydın 240 liraya da verdin o motora :)

mvltkmkl
03-11-2010, 13:58
Acemiliğime geldi sorma Aldığım ilk ve tek OS motor :) Üzerine 4 tane ASP aldım :) Onu almasan parasıyla 4 tane daha alırdım :)

atambay
03-11-2010, 14:05
az sonra telefonun çalacak. kurtaracağım seni bu hayattan :)

mvltkmkl
03-11-2010, 14:14
:) Abi aradı arkadaş sağolsun ama yarım saat önce birisi daha aramıştı gelip bakacak olmazsa haber verecegim ona tşk.

atambay
03-11-2010, 14:20
görerek alana satmak her zaman daha iyidir. Sonradan hık mık durumları olmaz.

mvltkmkl
03-11-2010, 14:23
Evet abi neticede ikinci el bir ürün. Bakalım kısmet kime olursa artık :) Ben 15:30 da onun uçuş alanına gidip uçuracağım beğenirse teslim edecegim kullanıcıya.

aozgen
03-11-2010, 19:39
Gördüğüm kadarıyla uçurup teslim etti.

atambay
03-11-2010, 21:22
Deliliği de satarsa pırlanta gibi modelci olacak. Alanın ilk modeli değildir umarım.