Orijinalini görmek için tıklayınız : Buluşmalarda elektrikli araba sahipleri neden katılmıyor
El Mariachi
10-08-2007, 01:47
Anlayamadığım bir konu var. 24.07.2007 buluşması drift üzerineydi. Evet yakıtlı araçlarla da drift yapılabilir yapanlara saygılıyım ve hiç sözüm yok(mesela mesut güzel videolar çekip ekliyor)ama bu işin estetiği tüm dünyada kabul edildiği üzere elektriklilerle gerçekleşiyor. bu drift buluşmasında boboburak ve benden başka hiç elektrikli araba kullanıcısı gelmedi. bu siteyi takip eden yüzlerce insan var avatarının altına yazmış elektrikli arabasını. neden kimse buluşmalara gelmiyor? neden sadece drift üzerine bir buluşma düzenlenmiyor. ben yakıtlı araçları dışlamak için söylemiyorum ama İstanbul'da yaşayan bu forumda drift ile ilgili konularda yazılar yazan ve neticede gerçekten söyledikleri insanlara yardımcı olan, hemen hemen profesyonel drift videoları çekip linkini koyan bir sürü insan olmasına rağmen kimse ne buluşma düzenliyor, ne de düzenlenenlere katılıyor. Arkadaşlar problem nedir? bilgileri paylaşmayalım mı? birbirimizi tanımayalım mı?
belki tatildelerdir veya geçmeleri gereken dersler vardır :)
mesut akın
10-08-2007, 09:58
öncelikle benim hakkımdaki iltifatın için teşekkür ederim..elektrikli bana çok yavaş gelmesine ramen sırf drift için birtane HPI Sprint2 aldım...ve drift için gerekli herşeyini hazırladım..sadece beklediğim yokomonun jantları var şuanda..bugün yarın elime ulaşıcak..ama ABS lastik almam lazımpvc boru bulamadım jantlara göre...bundan sonraki buluşmalarda bende elektrikli aracımıda getiricem..hatta bu pazar buluşma var büyük bi aksilik olmazsa gelicez Sametle ama bana varsa fazladan ABS lastik getirki beraber yanlıyabilelim :D
elektrikli bana çok yavaş gelmesine ramen sırf drift için birtane HPI Sprint2 aldım...
sen kömürsüz motor al tur sayısı da 6.5 olsun yavaş de de döviyim seni :) 8.5 ile en az 70 yaptım hemde tt 01 ile sen ne dediğinin farkında değilsin
millet de elektrikli yavaş sanıcak 4.5 alan ntc3 e toz yutturuyordu ve pil stick olduğu halde
3.5 i kullanabilecek kadar prof techizat kimsede yok
izmi deki arkadaşa burdan kendi pilini gönderdi arkadaşım benim yaptığım pili gönderdi ve izmir deki arkadaş arabayı kullanırken afalladı adeta arabanın kalkışından hızlanmasına herşey değişmişti
rakamlar ufak olabilir 7.2 3.3 A ama kullanırken çok büyük rakamlar oluyor 30-40-50-60 A gibi 500Watt dan bahsediyorum kablolar bile yetersiz kalıyor
şimdi lütfen elektrikli kullanıpta yavaş demesin kimse
fatal1ty
10-08-2007, 14:52
Hep merak etmişimdir, bu arabacılar neden Lipo kullanmıyor acaba, ben lipoların normal pillerden daha fazla amper verdiğini sanıyordum ama, 60 amperde veremez herhalde 3s lik bir lipo.
ss5800 8.5 turn 40 000 devir 196Watt motorumu rs4 mt offroad aracımda dişli oranı 13 cıvarında kullanıyorum şuanda ve esc elektrik giriş kablosu ve motor kabloları ısınıyor orijinal olmasına rağmen ki ortalama 15 amper çekiyor düz yolda giderken kullanım sürem 15 dakika ortalama , kalkışta bu rakam daha yüksektir
3.5 motorun 60 amper çekiceğini novak kendisi bildirmiştir ve 80 000 devir döndüğünü tabi esc de ona göre 500 Watt cıvarı 1 esc ve o rakamları karşılayacak teçhizat kimsede yok ve ben buna eminim işin komik yanı ise arabam çok iyi demeleri :) gerçekten hızlı 1 kalkış için pil den esc ye kablolara kadar herşey çekilecek değerleri karşılaması gerekir
kablolarımı 6mm lık kablo ile değiştirmem gerek ama orjinali gibi ince bakır telden yapılmış esnek ve silikonlu kablo yok piyasada o yüzden böyle kullanamaya devam ve söketlerimde hala tamiya, deans la değiştirmem gerekiyor kimbilir ne zaman
mesut akın
10-08-2007, 16:58
sen kömürsüz motor al tur sayısı da 6.5 olsun yavaş de de döviyim seni :) 8.5 ile en az 70 yaptım hemde tt 01 ile sen ne dediğinin farkında değilsin
millet de elektrikli yavaş sanıcak 4.5 alan ntc3 e toz yutturuyordu ve pil stick olduğu halde
3.5 i kullanabilecek kadar prof techizat kimsede yok
izmi deki arkadaşa burdan kendi pilini gönderdi arkadaşım benim yaptığım pili gönderdi ve izmir deki arkadaş arabayı kullanırken afalladı adeta arabanın kalkışından hızlanmasına herşey değişmişti
rakamlar ufak olabilir 7.2 3.3 A ama kullanırken çok büyük rakamlar oluyor 30-40-50-60 A gibi 500Watt dan bahsediyorum kablolar bile yetersiz kalıyor
şimdi lütfen elektrikli kullanıpta yavaş demesin kimse
sen söylemek istediğimi anlamamışsın sanırım benim söylemek istediğim drift yaparken elektrikliler GP drift araçlarına göre yavaş kalıyorlar...yoksa kalkışta Ep aracı yiyebilicek araç yok daha :)
bu arada bana özelden araca drift için nasıl bi motor almalıyım esc mi değiştirmem gerekirmi bu motor için bu bilgileri yollarsan sevinirim. EP de yeniyim daha
mesut akın
10-08-2007, 19:11
olur burdanda olur ama 1 saatir cevap gelmemiş kimseden :D
drift için tz motor yada rz motor güzel olur hem hız (azda olsa) hem drift güzel 2li esc olarakta nosramın esclerine bakabilirsiniz bence oldukça kaliteli
SwTaArRs
10-08-2007, 23:56
ben mamba max ve lteam orion lipo kullanıyordum arabamda.
yani lipolar çok da rahat kullanılabiliyor. akım kapasitesi olarak, 4800mah ve 15c olduğuna göre sabit 72A akım verebiliyor. anlım verdiği akım değeri 100A civarında. zaten bu akım değerleri kalkışta kulanıyor. kolayısıyla kalkışta bu beygir gücü yüksek amerkian arabaları gibi kalkışta patinaja bile giriyor aniden tam gaz verirseniz.
dolayısıyla o çok yavaş dediğiniz drift olayı diye birşey olmuyor. benim aradabayla drift yaparken araba hep normal lastik oldu. bir kere pvc taktık drift şovda araba gidemedi resmen :) ama benim arabadan sonra bir yokomo drift kullanında harbiden sakin sakin drift yaptım diyebilirim.
benim buluşalara geldiğim zamanlarda da hep gplerle kapışayım isedim ya bende sorun vardı ya gplerde denk gelmedi :(
El Mariachi
14-08-2007, 17:30
öncelikle benim hakkımdaki iltifatın için teşekkür ederim..elektrikli bana çok yavaş gelmesine ramen sırf drift için birtane HPI Sprint2 aldım...ve drift için gerekli herşeyini hazırladım..sadece beklediğim yokomonun jantları var şuanda..bugün yarın elime ulaşıcak..ama ABS lastik almam lazımpvc boru bulamadım jantlara göre...bundan sonraki buluşmalarda bende elektrikli aracımıda getiricem..hatta bu pazar buluşma var büyük bi aksilik olmazsa gelicez Sametle ama bana varsa fazladan ABS lastik getirki beraber yanlıyabilelim :D
Maalesef ben pazar günü buluşmaya katılamayacağım. ama sana bir daha ki buluşmaya pvc boru getiririm.:D jantların 26 mm ise tabi.. Bu arada görüyorum ki, konu maksadından çıkmış. rmnkrm dışında cevap veren olmamış. suadiye küçük kukalarla muhteşem bir drift pisti yapılabilir. Ama hala avatarında tt-01 vs. yazan drift king arkadaşlardan cevap yazan çıkmadığına göre sadece ikimiz olacağız mesut. unutmadan tabi bir de boboburak kardeş:D
bir de drift için rz veya tz motor önerilirken yanına bir de esc söyleniyor. benim bildiğim iki motorda super stock motorlar. yani teu-101bk esclere ne gibi bir zararı olabilir onu tam çözemedim yeri gelmişken söyleyeyim.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.