PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : RC dolandırıcısı yine sahnede

prorc
03-11-2004, 02:07
Arkadaşlar, Bitlis canavarı ( yine Bitlis'den aradığını söylemiş ) RC dolandırıcısı, Melih Abados adı ile yine birini tongaya düşürmeye kalkmış." Sen malı gönder senin paranı sonra göndereceğim " demiş fakat malı kıymetli kardeşimiz göndermeyince bu seferlik hevesi kursağında kalmış.

Uyanık olmanız için herkese duyurulur...

M_tech
03-11-2004, 02:38
olay kimin başına gelmiş abi? satan kişi ne satıyormuş ve de

yigit1905
03-11-2004, 07:23
abi inanmıyorum bu adamı bi polise yönlendirmek lazım yaw

mrserhan
03-11-2004, 09:37
yaa arkadaşlar yaa bole yaparsak bişi yi halledemeyiz lutfen boyle bi olay oldugu anda lutfen birbirimiz ile temasa gecelim. bana ozelden ya da emailime msj atabilirsiniz

mrserhan@hotmail.com
telimde 05053190983

saglıklı bi şekilde ancak o adam bişiler istediği zaman harekete gecebiliriz.

lutfen bole bişi duydugunuzda arabayı gondermiceğinizi solemeden once benle yada diğer arkadaşlarla irtibata gecin...

jrcem
03-11-2004, 16:01
yanlız arkadaşlar bir şey dikkatimi çekti adam sadece arabaları alıyo yani hiç "bende 2. el şu var parayı yolla ben sana gönderirim" türünden bişey duymadım acaba ne yapıyor, şahsen oynamak için böyle bi riske girilmez diye düşünüyorum

traxxas
03-11-2004, 17:10
vallaha ankaradkı hobby shoplara satıyor bıle olabılır nedne olmasınkıı zevkıne bıle yapılabılır yanee ama soylede bır sey daha varr adam yakamanız bıraz zor cunkıı her seyoı yalan ama su olaıblırrr
bırı buradan kargoyla gonderse bır ıkı arkadasta adamın teslım alacagıı yere gıtse sonucta adamı gorucekk vede bulacaktırr hem adamı doversınız hemde adam bır daha bu ısı yapmaz yane

uçarlar
03-11-2004, 18:13
bende öyle düşünmüştüm bence güzel fikir hemen dayak yer hemde hapis:)

prorc
04-11-2004, 00:57
Bence bunlar şebeke, yani en az iki kişi, ve de akraba ( kardeş olabilir )... Soyadı aynı, isimler farklı, hangisi uygunsa oraya istiyorlar. Satıcı aynı bölge ve şehirde ise uzağa, diğer tarafa göndermesini istiyor yani.
Forumu okumamış ki yine devam ediyor ( veya okuduysa da aradığı başka birşey olabilir !!! ) .
Mert ; satılan şey motor.
jrcem ; Yiğit'in araba ve malzemeleri satıyor ya.
traxxas ; sen şu dövme işinde bi yardım etsene, bi el atıver yani...
.

RoCCo
04-11-2004, 02:49
bu ülkede polis yok galiba?? madem bu kadar peşine düşmek istiyorsunuz gidin karakola , savcılıga suç duyurunuzu yapın , şikayetçi olun yasal yoldan takip edin işi . Yoksa oraya satıyor , şundan alıyor , ismi şu , numarası bu , dövsek mi sövsek mi... kaç gündür takip ediyorum mağdur olan arkadaşlarımızın başına gelen üzücü ama böyle bir yere ulaşamayız gibime geliyor .
Ayrıca kimseye parası gelmeden malı göndermeyin . Satın alacak kişiye de satacağınız ürünün ayrıntılı fotoğraflarını çekip gönderirseniz kişiye güven vermiş olursunuz o da rahat bir şekilde paranızı gönderir . siz de ürününüzü gönderirsiniz iki tarafta güvenli alış-veriş yapmış olur .

M_tech
04-11-2004, 05:36
polis in pek sallıcanı sanmam,adamlar oturup rc sitelerinde gezinip melih abadosun aramasını bekliyecek değil.anca belki bir yere buluşma ayarlanır yada kargoyu almaya geldiği zaman basılır vs... ki adam parayı yatırcaktım dese kurtarır,yatırıp yatırmayacağını bilemezler ki..en iyisi biraz korkutmak.

mrserhan
04-11-2004, 10:16
yanlız arkadaşlar bir şey dikkatimi çekti adam sadece arabaları alıyo yani hiç "bende 2. el şu var parayı yolla ben sana gönderirim" türünden bişey duymadım acaba ne yapıyor, şahsen oynamak için böyle bi riske girilmez diye düşünüyorum
bu adamın ilanları var sagda solda hatta yiğit kendi arabasının ilanını gormus.

jrcem
04-11-2004, 10:21
en iyi çözüm; kimseden karşılığını almadan bi şey vermemek babanın oğlu değil ki güveniyorsun... diyeceksin kendi kendine sonradan üzülmektense biraz katı kurallarınız olasun kır bahçesinde yaşamıyoruz sonuçta, evet polis ancak suç ustu yapabilir bu konuda ama kargoyu alırken değil adam o an " sağlam mı , ne yollamış görmeden yollamam para mara " diyecek polis ne diye bilirki " haklısın" diyecek. sonuçta yasal olarak alıcaklı olduğunu kanıtlayan bi kağıta ihtiyacın var. bu hırsız denilen herkesi götürmezler... yapabilecek fazla bişey olduğunu zannet miyorum, sağlam bir tecrübe oldu ailemize hepimize. her zaman sadece bu konuda değil başka konularda da kazıklamaya yeltenenler olucak gerçek hayyat bu kimseye güvenme özellikle para konusunda tanımadığın birine asla...

mrserhan
04-11-2004, 10:21
bu ülkede polis yok galiba?? madem bu kadar peşine düşmek istiyorsunuz gidin karakola , savcılıga suç duyurunuzu yapın , şikayetçi olun yasal yoldan takip edin işi . Yoksa oraya satıyor , şundan alıyor , ismi şu , numarası bu , dövsek mi sövsek mi... kaç gündür takip ediyorum mağdur olan arkadaşlarımızın başına gelen üzücü ama böyle bir yere ulaşamayız gibime geliyor .
Ayrıca kimseye parası gelmeden malı göndermeyin . Satın alacak kişiye de satacağınız ürünün ayrıntılı fotoğraflarını çekip gönderirseniz kişiye güven vermiş olursunuz o da rahat bir şekilde paranızı gönderir . siz de ürününüzü gönderirsiniz iki tarafta güvenli alış-veriş yapmış olur .
milletimin polisinin diyceği seyi sana soliyim. "bırakın yaw ne bu oyuncak moyuncak ne satıyon sen bole"

+ savcılıga başvursan nolcakki. neyi ispat edebilcez. adam yalan soyluyo ben parayı arkadaşla gondermiştim elden verdim falan dese yada bana borcu vardı karşılıgında arabasını bana verdi dese kim ne diyebilir ki.

ya bi polis tanıdık falan olcak oda goz korkutup herifi tırsıtmak için.
yoksa dayaktan başka bişi çozum gozukmuyo gibi

mcagis
04-11-2004, 11:04
Arakadaşlar, adamı bir elinize geçirseniz korkarım çok fena benzeticeksiniz. Aman sakin olun, kötü birşey yapmayın, sonra başınız çok ağrır. Maalesef kanunlarımız birçok konuda yetersiz gelebiliyor ama bu yüzden kendi başımıza iş yapmamız gerekmez. Ya da en azından, forum ortamında dile getirilmemeli. Sonra, o adamın başına bir iş gelse, burada yazdıklarınız sizi şüpheli konumuna düşürmez mi, iyi düşünün. Kendi başımıza yargılayıp karar vererek hiçkimseyi infaz edemeyiz, amman diyim kontrolünüzü kaybetmeyin ve yapılabilecek şeyleri iyi düşünün, başınızı belaya sokmayın...

Saki
05-11-2004, 04:38
Arakadaşlar, adamı bir elinize geçirseniz korkarım çok fena benzeticeksiniz. Aman sakin olun, kötü birşey yapmayın, sonra başınız çok ağrır. Maalesef kanunlarımız birçok konuda yetersiz gelebiliyor ama bu yüzden kendi başımıza iş yapmamız gerekmez. Ya da en azından, forum ortamında dile getirilmemeli. Sonra, o adamın başına bir iş gelse, burada yazdıklarınız sizi şüpheli konumuna düşürmez mi, iyi düşünün. Kendi başımıza yargılayıp karar vererek hiçkimseyi infaz edemeyiz, amman diyim kontrolünüzü kaybetmeyin ve yapılabilecek şeyleri iyi düşünün, başınızı belaya sokmayın...ewet murat abi bu konuda cok haklı.

M_tech
05-11-2004, 05:26
temas kurdun da peki bu sert mesajlaşma nerden çıktı ben onu anlamadım?

ToLGaYuRtDaŞ
05-11-2004, 14:40
Bana kalırsa sizin amacınız sadece burda konuşup deşarj olmak. Mrserhan, bundan bir önceki konu başlığında sana bir öneri getirmiştim ama hiç oralı bile olmamışsın. Bende burdan anlarım ki siz sadece sohbet olsun diye, belki birbirinizi uyarmak için bu mevzuyu tartışıyorsunuz. Sen savcılığa bi suç duyurusunda bulun, yazıcağın dilekeçede de "bunlar bir çete şeklinde haraket ediyorlar" ifadesini kullan, bak gör o kızdığın polisler senin kullandığın rc lere oyuncak diyorlar mı demiyorlar mı görürsün. Nasıl ispatlıyacağına gelince, o gün gittiğin kargo şirketindeki kızın senin lehine yazılı bir ifade vermesi yeterli. Aynı zamanda kargo şirketinden aldığın israliyede bu ispata tuz biber olabilir.Burda konuşarak boşuna çırpınıyorsunuz.........

umitp
05-11-2004, 17:46
bencede tolga abi haklı ama genede sız bılırısnız dayak dan daha ıyıdır en azından yasal yoldan halledilmesi

mrserhan
05-11-2004, 17:53
Bana kalırsa sizin amacınız sadece burda konuşup deşarj olmak. Mrserhan, bundan bir önceki konu başlığında sana bir öneri getirmiştim ama hiç oralı bile olmamışsın. Bende burdan anlarım ki siz sadece sohbet olsun diye, belki birbirinizi uyarmak için bu mevzuyu tartışıyorsunuz. Sen savcılığa bi suç duyurusunda bulun, yazıcağın dilekeçede de "bunlar bir çete şeklinde haraket ediyorlar" ifadesini kullan, bak gör o kızdığın polisler senin kullandığın rc lere oyuncak diyorlar mı demiyorlar mı görürsün. Nasıl ispatlıyacağına gelince, o gün gittiğin kargo şirketindeki kızın senin lehine yazılı bir ifade vermesi yeterli. Aynı zamanda kargo şirketinden aldığın israliyede bu ispata tuz biber olabilir.Burda konuşarak boşuna çırpınıyorsunuz.........

tolga samimiyetine istinaden ozeline cevap yazdım.

yigit1905
06-11-2004, 08:18
bende fatura duruyor ve verdiğim kadını çok iyi tanıorum ???

yigit1905
06-11-2004, 08:19
arkadaşlar bu adam(lar)bitlis tatvanda bi cafe ye çok takılıolarmış.onlar bana kedi yi bile dolandırmazlar falan dedi biri ama ağzından bi lokma alıcam sabredin :(

bertantutenek
08-09-2005, 12:35
Eğer bu adam forumları okuyorsa bu konuştuklarınız yada planladıklarınız hepsi suya düşer. Eğer gerçekten bu adamları yakalamak yada yakaltmak istiyorsak ya tolga'nın dediği gibi polise güveneceğiz yada daha sessiz ve derinden bu işi yürüteceğiz. Yoksa istediğiniz kadar plan yapın ne de olsa hepsini yazıyoruz, onlar da aynen okuyor. Ne anlamı varki?

yigit1905
08-09-2005, 21:10
boşverin artık heralde en az 1 sene geçti üzerinden canım sağolsun :D

mrserhan
09-09-2005, 15:03
ehueh ben bu konuyu unutmustum bile :)

threadı okuyunca tekrardan gecen sene soyle gozumun onunden akıp gecti :)

platy
09-09-2005, 22:56
6-11-2004

(10 karakter)