Orijinalini görmek için tıklayınız : Esky ların farkı
3satinalma
13-08-2007, 16:55
Arkadaşlar Esky ve twister arasında gidip geldikten sonra Esky siparişi vermeye karar verdim. rc-fever.com da;
Lama 3: 69,99 USD
Lama 4: 69,99 USD
Robins 22:89,99 USD olarak görünüyor.
Fiyatları farklı olmasına karşın bu üç modelin birbirinden farkılıkları nelerdir. Ona göre tercih yapacağım.
Teşekkürler.
v3 de alıcı kısmı biraz kötü yapılmış sanırım gain ve propotional ayarları gözükmüyor.
v4 de ise alıcı canoppynin içinde olduğundan göremedim nasıl olduğunu ama bu eksikliği v4 de düzelttiklerini düşünüyorum
en iyi alıcı robinson 22 de mevcut gain ve propotional ayarları mevcut
birde isim varkları var mesela rabinson 22 daha duyulan bir isimdir.
boyutları farklı bir de en uzunu v4 mesela
birde hepsinde canoppyler farklı
son olarak da v3 ile gelen charger da 11.1V ilp ve 7.4V lipo şarj edebiliyor
v3 de standart olarak adaptör yok araba aküsünden şarj oluyor ama uygun adaptör ile normal 220V AC prizden de şarj edebiliyorsunuz.
v4 ve robinson22 de adaptör mevcut.
bahsettiğiniz sitede de zaten adaptör saçenekleri de mevcut ona göre de fiyat fark edebiliyor bide 72-35 Mhz frekans seçimleri mevcut.
yardımcı olabildiysem ne mutlu bana
SwTaArRs
13-08-2007, 18:43
v4 içinde gain ve proportion ayarı mevcut.
kanopy boyutları tabi v4 uzun gibi duruyor ama o sadece platik bir kabuk.
şarj olayına gelince içinden hem 220v adaptörü, hem da araba aküsüne bağlamak için kablo çıkıyor. şarj aleti 7.4 ve 11.1 lipo şarj edebilen balance şarj soketli eskyın minik turuncu şarj aletinden.
3satinalma
13-08-2007, 22:54
Çok çok teşekkür ediyorum.Lama 3 ü eledim. Lama 4 ile robins 22 arasından tercihimi yapacağım. Büyük ihtimalle de robins 22 yi seçebilirim.
Merhaba;
Yeni başlayacağım bu hobi hakkında yaklaşık 1 aydır araştırma yapıyorum ve artık birşeyler almaya karar verdim.. Ancak ufak bir sorum olacak..
Bende Lama V4 ve Robins22 arasında seçim yapmakta zorlanıyorum.. Yorumlarınıza göre Robins 22 nin alıcı kısmının daha iyi olduğunu söylemişsiniz ancak bu Lama V4 ile ne gibi farklar yaratabilir bu konuda pek bilgim yok..
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
dostum ben comanche diye bir heli şipariş verdim rc711 sitesinden çok güzel yeni çıktı almanı tavsiye ederim.robins 22 de aynı lama v4 de hiç bir fark yok aralarında sadece dış görntüleri değişik ikisininde fiyatı aynıdır.
Teşekkür ederim..
Comanche Modeline bende baktım, gerçekten çok şık bi model.. Ancak ben ebay ' dan sipariş vermeyi düşünüyorum.. Önceden bir arkadaşımın aldığı satıcı, çok sayıda yedek pal ve 1 adet yedek batarya verdiği için ve fiyatının diğer yurtdışı siteleriyle aynı olduğu için böyle düşündüm.. Ve şuanlık Comanche modeli mevcut değil bu satıcıda.. Yeni çıkan bir model olduğu içinde sanırım uzun süre olmazda.. Comanche modeli kuyruk pervaneli sanırım ama sık sık bozulma gibi bi durumu olurmu?
benim bildiğim kuyruk pervanesi süs için konulmuş heli ile bir ilgisi yok.daha öncede ben bu siteden alışveriş yapmıştım gerçekten güvenilir bir site yedek pal gerçekten önemli palleri kırılıyor yeni öğrenirken ama bunun yanında simülatörde veriyorlar ilk onda biraz tecrübe kazanırsın zaten ben aldığım helinin pervanelerini kırmıştım 150 ytl aldığım heli 170 ytl pervanesiz sattım herkez alır pervaneleri rc711 sitesinde satılıyor birlkte şipariş verirsin ucuza gelir.
Durumu bi gözden geçirip karar vericem.. rc711 de kargo dahil 120$ civarına geliyor, sanıyorumki gümrükte sorun çıkmaz.. İlginize tekrar teşşekkür ederim.. İyi Akşamlar..
ben esky lama v4 getirmiştim dediğim gibi uyarmadım siteyi ama saolsunlar 30 dolar göstermişler ve gift işaretlemişler evime kadar geldi.comanche heliyide sordum bugün ne zaman gelir diye şimdiye kadar gelmesi gerekliydi tam olarak zaman veremeyiz dediler ama eylülün sonuna kadar gelicek gibiymiş.
öncelikle şunbu söliyeyim robinson 22 ve lama4 arasında farklar vardır hiç fark yok denemez tabi canoppylari farklı ancak bunun yanında başka farklar da var. fiyatları arasındada farklar var. bu arada commanchee die bahsettiğiniz model de bu sınıfa giriyor. bu model ile lama4 arasında ki fark ise sadece canoppydir. yani lama4 kullanıyorsanız eğer iraz bekleyin bu commanchee modeli yaygınlaşsın yedek parçalarında bu conoppy yi koyacaklardır illaki eğer hoşunuza giderse lama4 ü olan birinin bu canoppy yi alması daha mantıklı bence yeni helicopter almaktansa. eğer ilk kez bir rc model alacaksanız ve commanchee hoşunuza gittiyse ben commanchee alın derim çünkü fazla fiyat farkı da yok ve eğer canoppy için bu fiyat farkını veririrm diyorsanız commanchee alın ama eğer elinizde lama4 varsa sadece canoppy alın derim.
öncelikle şunbu söliyeyim robinson 22 ve lama4 arasında farklar vardır hiç fark yok denemez tabi canoppylari farklı ancak bunun yanında başka farklar da var. fiyatları arasındada farklar var.
Robins22 ve Lama V4 arasında teknik olarak, yada uçuş olarak bariz farklar var mı?
uçuş kolaylığı olarak fark olmlaz bence yani ana shaftta 2 pervane bulunduran heli.lerin uçuşu nerdeyse aynıdır. lama4 ile robinson22 arasında da konunun ilk cevaplarında bahsettiğim farklar var.
Teşşekkürler, ilginiz için.. En yakın zamanda robins22 ve lama4 arasında seçim yapıp alıcam..Comanche yi eledim tamamen, çünkü canopy olarak lama 4 daha çok hoşuma gidiyor..
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.