Orijinalini görmek için tıklayınız : Stormer Hobbies Hakkında
Arkadaşlar, geçen ay Stormer'dan bir kumanda siparişi verdim. Gelmesi çok gecikince mail atıp sordum. " Paket üzerinde yazan adresi okuyamadıkları için, teslim edilememiş ve geri gönderilmiştir. Son zamanlarda Türkiye'ye yaptığımız gönderilerde bu tür problemler çok sık oluyor, bu yüzden de bir sürü masraf çıkıyor (mesela sizinki bize 50$'a maloldu). Bunun sonucunda da Türkiye'ye mal göndermemeye ve sistemimizden çıkarmaya karar verdik. Adres ve isimlerde Türkçe karakterleri sistemimiz otomatik olarak çeviremediğinden, şimdilik Türkiye ile iş yapamayacağımızı üzülerek bildiririz." gibi bir cevap geldi.
Ben de bir mail atıp, Türkçe karakterlerin İngilizce'ye çevrilmesinin çok zor olmadığını, RC modelciliğin Türkiye'de hızla gelişmekte olduğunu, gelecekte de Türkiye'nin iyi bir RC pazarı haline geleceğini ve kararlarını bir daha gözden geçirmeleri gerektiğini yazdım, bakalım ne olacak... Bu arada Stormer'dan alışveriş yapmayı düşünen varsa problem yaşayabilir, sakın şaşırmayın. Sonuçta adamlar da haklı, kimse yaptığı işte zarar etmek istemez. Umarım bir an önce bu soruna bir çözüm bulurlar...
Acaba isim ve adres bilgilerini yazarken türkçe karakter kullanılmasa problem olurmu? Ben öyle bi çözümün uygun olacağını düşünüyorum..
Bunu ben de düşündüm, ama daha önce başka bir siteden alışveriş yaparken, kredi kartını kontrol ederken bir harf bile farklı görünce sistem siparişi reddediyordu. O yüzden kart ekstresinde yazanları aynen girdim, parayı çekerken problem çıkmamış ama malı gönderdiklerinde böyle bir şey yaşadık işte. Ayrıca Tower'dan da bahsedip, onların böyle bir problem yaşamadığını ve malı daha hızlı gönderdiklerini de belirttim. Umarım yazdıklarımı dikkate alırlar, çünkü Tower'da olmayan bazı şeyler Stormer'da var ve oldukça da hesaplı....
Hmm bunu düşünmemiştim.. Umarım sorun çözülür ve istediklerine kavuşursun..
Biraz önce, gerekli bilgileri İngilizce karakterlerle girerek Stormer'dan tekrar sipariş yaptım. Henüz Türkiye'yi listeden çıkarmamışlar, bakalım ne olacak...
Adresinizi yazarken ü yerine u , ğ yerine g , ö yerine o gibi yazarsanız bir sorun olmuyor . Obur turlu siz g yazacagınız yere ğ yazarsanız oradaki ğ gözükmüyor faturada veya ö'yü o olarak yazmazsanız gözükmüyor . Örnek : MECİDİYEKÖY bu şekilde yazarsanız MECDYEKOY şeklinde çıkıyor . Gerçi mecidiyeköy'ü postacılar anlıyor ama daha karışık şeyler olabiliyor . Mesela benim Bursa'da gönderdiğim adres KÜKÜRTLÜ MH. diye geçiyor . Ü şeklinde yazarsam KKRTL diye gözüküyor .
mrserhan
04-11-2004, 16:42
ya ben internet ortamında hiç turkce kullanmıyorum benim soyadım özgün towerdan falan sipariş verirken OZGUN olarak yazdım adreslerde de turkce karakter kullanmadım mesela kucuk ı yazmam hiç bi yere bi sorunda yaşamadım bu yuzden belki bu sekilde kullanırsak bi sorun cıkmaz bencede
şimdi düşündümde ne adımda ne soyadımda nede adresimizde Türkçe karakter yok:)
Dün bir kez daha sipariş yapmış ve ilgili yerlere Türkçe karakterleri İngilizce'ye çevirerek girmiştim. Stormer'dan bugün cevap geldi, siparişinizi işleme koyduk demişler. Demek ki böyle yapınca oluyormuş, şimdi bekleyip sonucunu görecez bakalım mal ne zaman gelecek...
hadi hayırlısı, sorun çıkmaz umarım:hımm:
bakmaya fırsatım olmamıştı şimdi bi baktım gerçekten ilginç bi site bol çeşit var fiyatla pek bi dengesiz geldi, motor falan baktım bikaç tanesi uygun geldi mugenlere baktım türkiyede 450$ a sorduğum stormer de 500$ dı ilginç ama kesinlikle göz önünde bulunması gereken bi site diye düşünüyorum...
işallah sorunsuz alışverişini yapabilirsin bizimde aklımızda alternatif bi site olur
Ben Tower'da bulamadığım bazı şeyleri (özellikle XRAY T1'imin ve Tam Losi XXT'min parçalarını falan) Stormer'da bulabildiğim ve fiyatları da çok farklı olmadığı için zaman zaman ordan alışveriş yapıyorum. Tower kadar hızlı ve gelişmiş bir site değil ama sonuçta işimi görüyor.
Hpi in bodylerini buldum diye seviniyordum fakat listeden Türkiye'yi kaldırmışlar.
bu arada enteresan 1 ürün.. :
http://www.stormerhobbies.com/cgi-bin/seekpart.pl?pn=HOT55300&showbig=6809
omer_yildir
26-11-2004, 14:40
tower hobbiesdede var hpi bodyleri:)
tower hobbiesdede var hpi bodyleri:)
varda hpi yasaklı artık Türkiye'ye.
omer_yildir
28-11-2004, 22:25
evet ama benım yazdıgımda degıldı:)
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.