PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Twister Bell'in kumandasını PC de simulator olarak kullanma

fatal1ty
25-08-2007, 19:56
Selam arkadaşlar,
Direk konuya giriyorum:
Resimler;
http://img510.imageshack.us/img510/2894/kumandakb0.jpg

4.resimde görülen pinlerden soldan 2. sinyal çıkış pini,
soldan 4. ve 5. ise topraktır.

Ben aeroflyın kablosu ile kullanıyorum şuan.
Aerofly kablosunun uçları şu şekilde;
http://img510.imageshack.us/img510/1469/cablemx9.jpg

2nolu pini, kablonun sinyal girişine,
4veya5. pinide toprak girişine bağlarsanız, simulatorlerde özellikle aerofly'da kullanabilrisiniz.(Flight Simulator X dahil)
Ben fut6exhp ile kullanıyordum, artık bu kumanda ile kullanıyorum,nedenini anlamadığım bir şekilde daha kontrollü oldu.Hem kumandanızda eskimez.
Sanırım FMS için olan kablolarlada kullanılabilir, fakat Aerofly kullanamassınız.

Hiçbir şekilde sorumluluk kabul edilmez(Bu işlerde uslüp böyledir bilirsiniz)
Sayın mam'a teşekkürler...

bO4aY
25-08-2007, 20:12
bendede aynı kumanda var ama tehlikeyi göze alamam :D

GuNeSh
25-08-2007, 22:37
çok güzel bir çalışma olmuş ellrinize sağlık tebrik ederim. ancak 2 sorum var
1. si: sanırım bu kumandaların arkasında simulatör için giriş olacaktı orayı neden kullnamadınız. eğer giriş uymuıyorsa ki öyle gözüküyor jak girişi gibi resimdeki kablo direk o kısmı kesip kumandanın arkasına uygun girişli bir soket ile değiştirseydiniz daha kolay olurdu die düşünüyorm.
2. si: bağlantı direk lehim ile mi yapıldı yoksa uygun bir soket alıp (bu soketlerin dişileri genelde pclerde ana karta onboard donanımları takılmak için kullanılıyor) bu soketleri gerekli yeremi bağladınız. ve kabloyu kumandadan dışarı nasıl aldınız kumanda kapatılınca.
ama çok güzel bir çalışma bence brvo ;oleeea:

fatal1ty
27-08-2007, 00:04
Selam 450 SE V2;

Bu kumandaların arkasında giriş yok malesef:)
Hemen açıklayayım;
O pinler elektronikçilerde ''pin sırası'' diye geçiyor.Kumandadakiler ise Erkek.
Bunların Dişilerinden aldım, ve oraya taktım. Dişilerede hemen kumandanın dışına kısa iki kablo çektim. Sinyal ve toprak olmak üzere.
Bunların ucunada, ''dişi mono jack'' taktım. Çünkü aerofly'ın kablosunun ucu ''erkek mono jack''.
Yani arada Sadece benim yaptığım ara kablo var.
Hiç birşekilde ne kabloya nede kumandaya zarar verilmedi.