PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Başlıyorum

xmetal85
31-08-2007, 20:30
Herkese selamlar.

Öncelikle belirtmek isterim ki forum çok kapsamlı ve çok faydalı. Çok işime yaradı.

Bu rc uçak merakı bende yeni başladı ve buralardan araştırdım biraz. Okuduklarıma göre yeni başlayanlar için wing dragon 4 öneriliyor fakat ben görüntüsünden dolayı bir türlü heveslenemedim almaya. Cessna 182'ye daha fazla merakım var. İlk etapta bu uçağı alsam sorun olur mu diye sormak istiyorum, zorlanır mıyım acaba.

Veya başka önereceğiniz elektrikli uçak var mıdır?

Dediğim gibi wing dragonu almamamın sebebi sadece şekli
Bir de bunların ortalama durgun havalardaki süratleri nedir.

PATO
31-08-2007, 20:51
Forumumuza hoşgeldin xmetal85.
Çok iyi simülatör tecrüben yoksa stok donanımlı Cessna182 seni zorlayacaktır. Yeni başlayanın ilk uçağı Cessna182 olursa, iyimser bir tahminle ilk birkaç uçuşta mutlaka kırılır diye düşünüyorum.

Yine de stok Cessna182 ile başlamayı düşünüyorsan:
- Kanat ortası zayıf. Burayı güçlendirmen lazım. Hatta bence tüm kanadı ve özellikle hücum kenarlarını şeffaf bantla kaplamanı öneririm. Ağırlık biraz artacak ama sağlam kanatların olacaktır.
- Simülatörde çok rahat uçuş ve iniş yapar duruma gelmeden gerçek uçuşa geçme.
- Uzun koşu yapabileceğin düz zeminli geniş bir pist bulmadan uçuş yapma.
- Rüzgarsız veya az rüzgarlı bir havada rüzgara karşı iniş ve kalkış yapacak şekilde uçağı ayarla.

Kırmadan birkaç uçuş yapmayı becerebilirsen bir de fırçasız motor - lipo pil modifiyesini yaparsın. İşte o zaman Cessna182 keyif verir.

xmetal85
31-08-2007, 21:10
Teşekkürler Gürman Bey cevabınız için.

Peki bana güzel bir simülatör ismi verebilir misiniz?
Bir de hızlarını bilen var mı acaba wingdragon4 ve cessna182'nin(yaklaşık).

PATO
31-08-2007, 21:25
Hızlarını net olarak söyleyemem ama Cessna182'ye göre Wing Dragon 4 daha hızlı fakat kontrolü çok daha kolay.
Simülatör için forumda arama yapabilirsin:
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=7026&highlight=sim%FClat%F6r
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=9870&highlight=sim%FClat%F6r

brainiac
02-09-2007, 11:36
ben kanatları karbon çubuklarla destekledim ve iyi sonuç aldım ve ağırlığı fazla arttırmadı tavsiye ederim

xmetal85
08-09-2007, 15:25
Teşekkürler yorumlarınız için,
Forumu biraz daha okuduktan sonra wingdragon4 almanın daha mantıklı olduğunu anladım başlangıç için ve Türkkuşundan aldım. Dün 4-5 kere uçurdum uçağı, ilk iki uçuşta düşürmeden inmeyi başardım(biraz sert oldu inişler:)) fakat tekerleklerin üstüne inebildim.
Daha sonra elimden attım tekrar uçmak için ve biraz gittikten sonra düştü. O arada rudder kopmuş farkedemedim ve attım tekrar. Rudder, uçak havadayken, çıktı ve uçak dengesiz bir şekilde aşağıya düştü (Rudder dediğim arkadaki dik küçük kanadın tamamı, doğru mu bilmiyorum adı). Neyseki pek bişey olmadı, yapıştırdım falan kopan ufak yerleri, bi sorun yok şimdilik.
Belli bi süre şehir dışında olacağım için 10-15gün kullanamıyacağım ama çok canım çekiyor burada.
Bi şekilde başladık bu işe bakalım devam edecek miyim, çok eğlenceli gibi...

PATO
08-09-2007, 16:31
Eline ilk defa kumandayı alıp da ilk denemede model uçurabilmiş olman büyük başarı zaten. Tebrikler.

xmetal85
08-09-2007, 21:13
Teşekkürler ,bir önceki gece 1-2 saat FMS çalışmıştım, çok faydasını hissettim onun uçururken.

xmetal85
15-09-2007, 13:24
Herkse selamlar,

Bu da benim uçuş videom. 4.uçuşum.
Diğer 3'ü çok kısa sürdü ve çok zevkli olmamıştı, ufak kırımlarım olmuştu(elimden attıktan sonra düşürdüm birkaç kez) ama bundan çok zevk aldım.

Bir de acemiliğime denk geldi, biraz uzakta kullandım kendimden uçağı ve görüntüler çok zor seçiliyor. Videonun ortasından sonra biraz daha yakında kullandım.
Bir sonraki videoyu normal kamerayla çektirip zoom yaptırıcam.

aBSWhXuJhvI

linki:
http://www.youtube.com/watch?v=aBSWhXuJhvI

c/z
15-09-2007, 16:29
gayet iyi ucurmussun...:)
cessna 182 ile ilk seferde bunlari yapamayip hayal kirikligina ugrayabilirdin..
gercekten baslangic icin en ideal ve hesapli bir ucak:)
kolay gelsin:D

xmetal85
15-09-2007, 17:29
Çok teşekkürler:)
Evet haklısınız sanırım, çok rahat bir uçak.
Şimdi PATO'nun verdiği mini3d'yi yapmaya başlayacağım ilk vakit bulduğumda.