Orijinalini görmek için tıklayınız : mcd de geri vites varmı
mcd de geri vites varmı yoksa kumandadaki 3 kanl ne işe yarıo
sanıyorum 2 yön servosu olduğu için ama geri vitesi yok
:):):):) Mühendislerin bile aklına gelmemiştir herhalde MCD/ye geri vites :):):):):)
iki kanal kumanda yeterli mcd için... Ha illa geri vites yapicam dersen bence mümkün ama gereksiz... Onu yerine marş motoru yap kumandadan bas çalissin bas stop etsin :p...
ee neden herkes 3 kanal kullanio mcd de
sebep araçta 3 servo bulunmasa yon servoları 2 tane olduğundan dolayı 3 kanal bir kumandaya gereksinim duyuyor ayrıca iki adet yon servosunudu çalıştırmak için birde mixer ozelliği gerekiyorr 2 kanalda baglı olan 2 yon servosunun aynı zamanlamada çalıştırmak için
benim bildiğim kadarıyla her tekere 2 servo var anca söndürüyor tekerler kafam kadar zaten :D:D ondandır büyük ihtimalle
sebep araçta 3 servo bulunmasa yon servoları 2 tane olduğundan dolayı 3 kanal bir kumandaya gereksinim duyuyor ayrıca iki adet yon servosunudu çalıştırmak için birde mixer ozelliği gerekiyorr 2 kanalda baglı olan 2 yon servosunun aynı zamanlamada aynı açıda çalıştırmak için
abi ne dedin ben hiçbişey anlamadım valla :( :S:D
Sole anlatıyım aracta 3 adet servo kullanılıyor 1 ri gaz ve fren için diğer 2 servoda ortak olarak yon mekanizmasına baglı otomatikman 3 servoyuda kontrol etmek için reciver nın 3 kanallı olmasılasımki 3 servoyuda çalıştıra bundan dolayı 3 kanal bir kumanda gerekiyor ancakstandart bir 3 kanal kumandada ornek olarak hpi tf-10 3cü kanala taktıgın servoyu ayrı olarak bir tusla kullanıyorsun ole olursa ne olucaktır sadece reciverda yon için kullanılan kanala bagladığın servo calısıcaktır kumandadan sag sol yaptıgında oysa futaba 3pks / Spektrum gibi kumandalarda ise 2 ayrı kanala baglı olan servoları kumandada tek bir yerden kullana biliyorsun buda mix oluyor yani kumanda 2 ayrı yerde baglı olan servoyu tek bir kanaldan idare ediyor .yine biras karışık oldu sanırsam ama artık kusuruma bakma ...
benim bildiğim kadarıyla her tekere 2 servo var anca söndürüyor tekerler kafam kadar zaten :D:D ondandır büyük ihtimalle
alakası yok.
yon için 2 tane servo olabilir ama 2 servoyu birbirine Y kablo ile bağlayıp kullanıyorsun.
yani 2 servo paralel olarak birbirine bağlı oluyor. tek kanal uzerinden çalışıyor.
İlhan, Ali arkadaşımızın dediği doğru Boranın MCD sinde 2 yön servosu var ama Y kabloyla bağlı tek bir kanalla çalışıyo kumandası spektrum ama 3 ncü kanal boştaydı onda sana anlattığım marş sistemini taktık 3 ncü kanal keyfe keder. MCD 'lerde 2 kanal kumanda o arabayı kumanda edebiliyor ki araç ilk geldiğinde 2 kanal specktrumla gelmişti ama bizde kumanda olduğu için 2 kanal olanı geri gönderdik. İnsanların 3 kanal tercih etmesi bence keyfe keder, olmasada olur. Ama ileride ekstra bişey takılacaksa tabi 3 kanal almakta fayda var
peki bu mars motoru olayi nasil oluo
Anahtarla Çalıştırmak Gibi Birşey Kumandadan Çalışıo Galiba Anladıığım Kadarıyla:S:D
peki bu mars motoru olayi nasil oluo
aynen arkadaşın dediği gibi özel yapım bir sistem yaptırdık tüm CY ve Zenoah motorlara uyuyor kasnağın üstündeki pull start kitini söküp onun yerine bunu takıyorsun Bora arkadaşımız servolar yardımıyla start ve stop özelliklerini kumandasıyla yapıyor bende de 4 kanal pistol tip kumanda var ama benim arabam baja 5b olduğu için ekstra pil servo v.s. görüntüyü bozacağı için traxxaslardaki EZ start sistemine benzer bi sistem yaptırdım ister pille güç verip istersende bi kabloyla gerçek arabanın aküsünden güç alıp marş motorunu çevirtebiliyorum. sistem tek yönlü rulmanla çalışıyor dolayısıyla motor çalıştıktan sonra dişli sistemler dönmeyi durdurduğunda motor çalışmaya devam ediyor. özellikle mcd araçlar için çok kullanışlı çünkü kep her şeyi örttüğü için dışardan görüntüyü bozan herhangi bir şey olmuyor
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.