PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yorum lütfen

Saruman
10-11-2004, 12:00
Herkese merhaba

Rc ucağı senelerdir hayal edip de cesitli nedenlerden dolayı birtürlü bu hobiye başlayamamış birisi olarak sonunda bu hobiye adım attım.
İnternette yaptığım arastırmalardan,değerli usta abilere yaptığım fikir alışverişlerinden sonra,biraz da kendi isteğimle uçağımın 60 lık olmasına karar verdim.

TÜRKİYE'den
-Phoenix trainer 60 ARF

USA'den
-Futaba 6EXA 6 kanallı radio.
-Megatech M61 ABC motor
-Megatech starter
ALDIM

Sıksık Usa gitmemden dolayı,
Geri kalan ihtiyaclarımı da usa den temin etmek istiyorum.
Bu ürünler ve yeni hobiye başlayacak birisi olarak yapmış oldugum 60 lık trainer seçimim hakkında yorumlarınıza ihtiyacım olacak.

NOT:İlla 40 yada 46 lık bir ucakla mı başlanılır?

Teşekkür ederim

M_tech
10-11-2004, 23:51
uçak büyüdükçe motorunda büyümesi gerektiği için 60 lık trainera 60 lık motor alınır.illa 40 lık yada 46 lık uçakla başlanmaz ama acemilerin yuzde 90 nının kırım yaşadığı düşünülürse 60 lık bir uçağın düşmesi ile 46 yada 40 lık bir uçağın düşmesi sonucu oluşacak maliyet farklı olur.

Saruman
11-11-2004, 19:54
uçak büyüdükçe motorunda büyümesi gerektiği için 60 lık trainera 60 lık motor alınır.illa 40 lık yada 46 lık uçakla başlanmaz ama acemilerin yuzde 90 nının kırım yaşadığı düşünülürse 60 lık bir uçağın düşmesi ile 46 yada 40 lık bir uçağın düşmesi sonucu oluşacak maliyet farklı olur.
Anladım,teşekkür ederim.

Saruman
24-11-2004, 23:08
Uçağımı bitirmek uzereyiz,diğer ekipmanlarım da tamam gibi,yakında ucurcam inşallah,cok heyecanlıyım.

!Amorfy.BaRoS+
25-11-2004, 11:07
takıldıgın yer varmı kesinlikle yanlız başına uçurma derim yanında bilen birisi mutlaka olsun ve çok dikkatli ol setupların muthıs olsun iyi uçuşlar

Saruman
25-11-2004, 13:25
takıldıgın yer varmı kesinlikle yanlız başına uçurma derim yanında bilen birisi mutlaka olsun ve çok dikkatli ol setupların muthıs olsun iyi uçuşlar
Yapım işini,setupları usta modelci bir abimle birlikte yapıyoruz,bu konuda bir sıkıntım yok,ucma için ise sanırım yardım alacağım birisi var o da bu işte cok tecrübeli bir aksilik cıkmaz beraber ucabilirsek onun gözetiminde yardımlarıyla bu işi kıvırcam inşallah.
Bu arada forumda yazdıklarınız yeni başlayanlar için cok değerli,yardımlarınız için teşekkür ederim.
Saygılarımla

!Amorfy.BaRoS+
26-11-2004, 13:48
Çok güzel bu şansın uçururkende devam eder tek sölemem gereken sana sanırım heyecanlanma olucaktır ki ne kadar basit oldugunu goruceksin aksilik çıkmaz uçagın biraz buyuk ama inan daha kolay uçucaktır el hassasiyetine çok dikkaat et ani hareketler yapma zaten gerisini sen yaparsın istediğin veya danışmak istediğin herşeyi yaz bizler sana devamlı aralıksız yardım ederiz GÖRevimiz bu :)

Saruman
29-11-2004, 09:35
Dediğin gibi ucagın buyuk olması bana avantaj sağlayacak bunu kanatları yapıstırdıktan sonra ortaya cıkan heybetli goruntusunden anladım,kanat acıklıgı yaklasık 1.95,kanat genıslıgı ıse gercekten benı sasırttı sankı hıcbırsey yapma bırak kendı ucsun goruntusu verıyor:)
O iş zor gibi heyecanlanmamak munkun mu?

!Amorfy.BaRoS+
29-11-2004, 15:54
Benim uçaga başlama şöyle oldu aldım uçagı kucuk 15lık motorlu 3 kanallı bir traıner çok güzeldi kanatlarda kırmızı ledler filan vardı neye bir iki similatorle uctuktan sonra bilgisayarda oyunda dondum oyun oydaar gıbı ımılator kullandım ve hemen sıkıldım neyse ertesi hafta sonu kendime güvendim ve abimle gittik baktım hemen çaıştı abim tuttu aldım songaza aldı beni bir titreme sonra birden bırak dedim dizlerim boşaldı adeta sonra 5-6 tur genıs daireler çizdim baya bir güven geldi sonra indirdim yeter dedim bu kadrlı cunku bıdaha kaldırsasm cakıcam sonra ertesi hafta derken buyugunu filan aldım suan elimde bir tek 40 lık 1,65 kanat boyu güzel bir ucak kaldı ilerd 2*2 alırım işaalh :) Kendine güven abi kesinlikle yaparsın v müthiş keyif alırsın...

Saruman
29-11-2004, 23:38
Sevgili Amorfy sanırım benim de ucusa başlama durumum seninkine benzer olacaktır.Titreme konusunda aynı durumda olacağım aşikar:).Daha yapım aşamasında bile rüyalarıma girer oldu:)umarım ilk ucusumu kırımsız atlatacagım.
Gelişmeleri buradan aktarıcam.
Bir gün inşallah arzuladıgın ucağa sahip olursun.

DeeJay
30-11-2004, 16:27
kazasız belasız kırımsız uçuşlar bendede bi tane super tigre 40 lık motor var 4 kanalda bi fm sanwa kumandam var iş kaldı güzel bi uçağa hadi bakalım... :ıggcck:

Saruman
30-11-2004, 17:53
kazasız belasız kırımsız uçuşlar bendede bi tane super tigre 40 lık motor var 4 kanalda bi fm sanwa kumandam var iş kaldı güzel bi uçağa hadi bakalım... :ıggcck:
En büyük dileğim ilk ucuşumu kırımsız olarak atlatmak,gerisi gelir inşallah.hayırlısı olsun umarım sen de biran evvel ucagını alırsın,yeni mi başlıcaksın ucmaya yoksa eskıden mı kaldı motor kumanda falan?

!Amorfy.BaRoS+
03-12-2004, 19:08
Denizden sonra hava kasmaz işallah :) Hobby timedan birşeyler bakabilirsin 80 dolara filan bir arf olabilir tower her ucagı göndermiyor:)

Saruman
07-12-2004, 21:33
Pazar ucurmaya gittik saat 2 gibi biraz acele ettik hazırlıksız cıktık dükkandan en azından 2 3 sorti ucarız diye fakat motorun karbüratöründe sorun cıktı ucuramadım ama en azından rodaj aradan cıktı,dun karbüratörü hallettik şimdi de hava mualefeti nedeniyle ucuramıyorum,ne sanssız bir adamım ben ya:(

Saruman
09-12-2004, 11:23
Amorfy haftaiçi gunduz İmuk pistinde ucan oluyormu?Sen oralarda oluyormusun ya da bana yardım edebilecek birilerini bulabilirmiyim?

!Amorfy.BaRoS+
09-12-2004, 12:49
Benim bu aralar ist gelmem zor .Genelde haftasonları gelenler oluyor.AHavalr baya bozuk abi gitttiğin güne dikkat et .Hafta içide elbet giden olur ama ginede bulma imkanın zor burası çok rüzgarlı ve hava soguk .Ben genelde burda bir alanımı var oraya gidiyorum ist yolu uzun geliyor izmit merkeze 3 km uzaklıkta gsl bir alan outlet centerın yanında diyebilirim.Onun için iste gelmek koyuyor açıkcası hem ne ücret nede yakıt ama formdan istte uçakcı yok sanırım web sayfasına bir bak istersen açıkken sana yardımcı olabilceklerini filan sor abi :)

Saruman
09-12-2004, 15:37
Sağol sevgili Amorfy.Artık haftasonu şansımızı deneyeceğiz.Arayışa devam:)